abonnement Unibet Coolblue
pi_194220737
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 09:30 schreef YoshiBignose het volgende:
Tja waarschijnlijk als je het 100x blijft herhalen dat je het zelf ook gaat geloven. We hebben genoeg info van vergelijkbare corona virussen (SARS, MERS) of influenza virussen (spaanse griep, varkensgriep).
Die virussen hadden ook hele andere eigenschappen.
De meeste hebben niet zoveel doden en besmettingen op hun naam staan, afgezien spaanse griep.

quote:
Ook die zijn allemaal niet de killervirussen gebleken die men dacht, met de spaanse griep als de extreemste en misschien het beste voorbeeld aangezien zo'n 33% van de bevolking ermee besmet raakte. Uiteindelijk stierf alsnog maar een paar procent en daar werden minder maatregelen getroffen dan we nu doen en wisten we ook veel minder. WWI hielp ook niet echt mee voor de omstandigheden van vooral jongeren. Ook daar zag je verschillende golven over meerdere jaren, die steeds zwakker werden.
Spaanse griep is misschien nog het beste vergelijken inderdaad. De andere vallen in het niets en vallen ook niet onder een killervirus. SARS,MERS hadden dat ook nooit kunnen worden. Ze waren heel dodelijk in verhouding, maar de verspreiding liep heel anders.

quote:
Zoiets zullen we nu ook wel krijgen.
Misschien wel, of misschien ook niet? We weten het nog niet.

quote:
Natuurlijk moeten we maatregelen nemen en leren uit het verleden, maar niet buiten proporties.
Mee eens. Maar met Covid-19 kan het heel snel gaan.

Maar wat versta je trouwens exact onder een killervirus? Zet daar eens een definitie van neer.
pi_194221498
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 00:01 schreef Also-von-Oder het volgende:

[..]

Jij moet jouw ouders en opa en oma wel heel erg haten. De mensen die ons land weer hebben opgebouwd na WO2
En waarom zit je op mij te zeiken, ik ben niet degene die geen afstand kan houden, ik ben niet degene die stomdronken in de kroeg arm in arm zit mee te lallen met André Hazes.
De reden dat er weer een regionale of een landelijke lockdown aankomt, dat zijn de mensen die denken dat de regels niet meer voor hun gelden, omdat zij weinig kans hebben zelf ziek te worden.

Dus die desastreuze gevolgen zijn ook niet aan mij te danken! Aan wat jij schrijft te zien ben jij een van de veroorzakers van een mogelijke 2e golf van Corona.

Dus knul: ga maar 300 strafregels schrijven: "Ik blijf op 1,5 meter afstand bij anderen vandaan en ik tongzoen niet meer met mijn oom!" :+
(of indien je in Brabant of Limburg woont: 3 weesgroetjes). ;)
Ik zeg toch nergens dat ik me niet aan de regels houd? Lees het nog een keer svp en probeer het opnieuw.

quote:
15s.gif Op woensdag 22 juli 2020 22:43 schreef Verbruikersnaam het volgende:

[..]

Nog steeds niet geleerd dat het niet alleen oudere treft?
Dat ontken ik toch niet? Het treft ook jongere, dat is 0,5% van het totaal. De cijfers liegen er niet om.
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  donderdag 23 juli 2020 @ 21:00:04 #228
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_194229196
quote:
10s.gif Op donderdag 23 juli 2020 12:00 schreef Verbruikersnaam het volgende:

[..]

En de mensen die daar werken dan, dat zijn robots? Dit is gewoon hypocriet gedrag, ik, ik, ik. En waar je vakantie viert maakt juist wel uit, het ene land neemt dit serieuzer dan de ander + de communicatie voor tracing is een stuk gemakkelijker. Je moet natuurljk doen wat je niet laten kan.

Ik denk dat vele een virus onderschatten, vooral types zoals covid.
Wat wil je precies zeggen?

De wereld ziet niet in elkaar dat men het beste met elkaar voor heeft. Dat kan wel jouw instelling zijn maar dat is niet de realiteit.
JIJ zal er alles aan moeten doen om jezelf te beschermen en niet verwachten dat een ander dat voor jouw zal doen. Want die instelling is egoïstischer dan je eigenlijk denkt, jij vindt dat iemand anders iets voor jouw moet gaan doen...
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
  donderdag 23 juli 2020 @ 23:01:11 #229
213473 StarmanFR
Morandi fan
pi_194231321
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 20:59 schreef Daffodil31LE het volgende:

[..]

Veel van de mensen die een griepprik halen, worden alsnog ziek.
[..]

Besmettelijkheid is helemaal geen probleem; er worden amper mensen ziek, ook al zijn ze "besmet".
[..]

Dat zei die vent van de WHO inderdaad een paar maanden geleden. Hij had het over een procent of 4. Inmiddels is dat door diezelfde WHO al bijgesteld naar ongeveer 0,5%. En dat is ook nog vrij hoog ingeschat.

Maar blijf maar lekker bang hoor.
We hebben idd genoeg griepdoden, ik vind ook niet dat de overheid maatregelen moet treffen net zolang het risico 0% is. Er is nergens 0% risico om dood te gaan namelijk. De kans dat specifiek jongeren bv. doodgaan door een auto ongeluk is in alle statistieken groter dan door corona.

Toch is het erg riskant om alle maatregelen los te laten, want door bv. griep liepen de ic's op de ziekenhuizen nooit over. Maar het aantal ziekenhuisopnamen is al weken stabiel en hopelijk blijft dat ook zo.
Daarnaast heb ik meerdere aanwijzingen gelezen dat het virus nu muteert of al gemuteerd is in een minder dodelijke vorm. En erg besmettelijk virus kan namelijk niet té dodelijk zijn anders dooft het veel sneller uit dan dit virus, zie bv. ebola en Sars 1 van China uit 2003/2004.
Check my youtube channel with the best music and road movies: http://www.youtube.com/user/StarmanFR
  donderdag 23 juli 2020 @ 23:59:39 #230
469979 Also-von-Oder
Last man standing.
pi_194232125
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 09:30 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Onzin, na ze maanden niet gezien te hebben kwamen zelfs m'n opa en oma van rond de 90 weer eens langs. En ik zie ook zat ouderen die het allemaal wel geloven. M'n ouders namen het ook vrij serieus en waren er nu ook klaar mee. Dus het heeft echt niet te maken met een paar egoïsten die zelf weinig kans hebben om ziek te worden. De combinatie van steeds minder besmette mensen, sterftecijfers en ic-opnames en het opheffen van alle regelingen heeft daar voor gezorgd. Maar natuurlijk schuift de politiek de schuld weer in de schoenen van het volk, dat is wat ze altijd doen.
Hoe jij het ook wendt of keert... als jij je niet aan de 1,5 m houdt, dan heb jij straks een grotere kans besmet te raken, waardoor jouw ouders misschien naar het ziekenhuis moeten, en jouw opa en oma komen te overlijden.
Ik weet niet of jij dat op jouw conto wilt hebben staan.

Op zich hoef ik het niet meer te doen, ik heb geen ouders en groot ouders meer. En toch blijf ik me grotendeels aan de anti corona maatregelen houden. Niet zozeer voor mezelf, maar voor anderen.

En wat nou schuift de politiek de schuld in de schoenen van het volk? Ze hebben bij de heropening duidelijk gezegd dat de anderhalve meter moet blijven, net als geen handen geven etc.
Je kunt niet Oost Indisch doof spelen, en vervolgens de politiek er de schuld van geven.
Zo'n ruim 75% weet wel wat mag en niet mag... en de rest leest waarschijnlijk Breitbard of een ander blad die niet in Corona geloofd.

Maar zelfs Fox News (Trump's achterban) is overstag. En ineens doet Trump alsof hij degene is die het mondkapje heeft uitgevonden... Maar een van Fox news anchors heeft Trump het vuur zwaar aan de schenen gelegd en Trump geconfronteerd met de echte cijfers.

Dus ja zelfs in republikeins Amerika is een kentering gaande om toch naar dr Fauci te gaan luisteren.
  vrijdag 24 juli 2020 @ 00:05:34 #231
469979 Also-von-Oder
Last man standing.
pi_194232173
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 13:12 schreef Neef_Wuppie het volgende:

[..]

Ik zeg toch nergens dat ik me niet aan de regels houd? Lees het nog een keer svp en probeer het opnieuw.
Jij gelooft er toch niet meer in? Nou in de bejaardentehuizen etc. is Covid 19 nog steeds het gesprek van de dag...
Het is makkelijk om er niet meer in te geloven wanneer je zelf niet of amper ziek wordt. Onze bejaarden hebben die weelde niet.... zelfs al zullen ze jullie ontvangen, want bijna alle bejaarden willen hun kinderen en kleinkinderen graat zien. En ja, dat kan hun dood worden.
  vrijdag 24 juli 2020 @ 00:07:19 #232
366724 inslagenreuring
"The bulletdodger"
pi_194232189
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2020 00:05 schreef Also-von-Oder het volgende:

[..]

Jij gelooft er toch niet meer in? Nou in de bejaardentehuizen etc. is Covid 19 nog steeds het gesprek van de dag...
Het is makkelijk om er niet meer in te geloven wanneer je zelf niet of amper ziek wordt. Onze bejaarden hebben die weelde niet.... zelfs al zullen ze jullie ontvangen, want bijna alle bejaarden willen hun kinderen en kleinkinderen graat zien. En ja, dat kan hun dood worden.
Mensen hou toch eens op met deze demagogie.

"Onze bejaarden en ouders"
Zeiden we dat 10 jaar geleden ook toen men massaal in een verzorgingshuis werd gestopt?
Charlie: How's it going in there?
Alan: Whatever happened to zippers? I miss zippers.
Charlie: I don't know, Alan, maybe there were too many injuries. Nobody ever got their balls caught in a buttonhole
  vrijdag 24 juli 2020 @ 00:33:43 #233
469979 Also-von-Oder
Last man standing.
pi_194232463
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2020 00:07 schreef inslagenreuring het volgende:

[..]

Mensen hou toch eens op met deze demagogie.

"Onze bejaarden en ouders"
Zeiden we dat 10 jaar geleden ook toen men massaal in een verzorgingshuis werd gestopt?
Een jaar of tien geleden had men het ook nog over onze ouderen die ons land hadden opgebouwd. Er moesten meer handen aan het bed komen, en er mocht geen korting op onze oudere generaties komen qua pensioen.

In tien jaar is er veel veranderd; toen moesten we goed voor de ouderen zorgen... en nu moeten we schijt hebben aan de bejaarden... het liefst moeten ze dood. Want dat scheelt veel pensioen afdrachten... en daarom moeten we ze nu alleen nog maar als kostenpost zien. En als lastposten natuurlijk, want dankzij die ouderen mogen jongeren (die Godverdomme nog nooit iets hebben gedaan voor de maatschappij) niet eens meer met hun allen stomdronken in een cafe zitten met z'n allen.

Als de solidariteit in onze samenleving verdwijnt, dan kan onze samenleving net zo goed uitsterven.
Want dan is Nederland zeker Nederland niet meer.
pi_194232492
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2020 00:05 schreef Also-von-Oder het volgende:

[..]

Jij gelooft er toch niet meer in? Nou in de bejaardentehuizen etc. is Covid 19 nog steeds het gesprek van de dag...
Het is makkelijk om er niet meer in te geloven wanneer je zelf niet of amper ziek wordt. Onze bejaarden hebben die weelde niet.... zelfs al zullen ze jullie ontvangen, want bijna alle bejaarden willen hun kinderen en kleinkinderen graat zien. En ja, dat kan hun dood worden.
Dus doordat oude mensen geen verantwoording kunnen nemen moeten wij heel Nederland maar op slot gooien?

Ook alcohol maar uit de schappen halen, want er wordt nog steeds gedronken achter het stuur.
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  vrijdag 24 juli 2020 @ 00:45:21 #235
366724 inslagenreuring
"The bulletdodger"
pi_194232541
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2020 00:33 schreef Also-von-Oder het volgende:

[..]

Een jaar of tien geleden had men het ook nog over onze ouderen die ons land hadden opgebouwd. Er moesten meer handen aan het bed komen, en er mocht geen korting op onze oudere generaties komen qua pensioen.

In tien jaar is er veel veranderd; toen moesten we goed voor de ouderen zorgen... en nu moeten we schijt hebben aan de bejaarden... het liefst moeten ze dood. Want dat scheelt veel pensioen afdrachten... en daarom moeten we ze nu alleen nog maar als kostenpost zien. En als lastposten natuurlijk, want dankzij die ouderen mogen jongeren (die Godverdomme nog nooit iets hebben gedaan voor de maatschappij) niet eens meer met hun allen stomdronken in een cafe zitten met z'n allen.

Als de solidariteit in onze samenleving verdwijnt, dan kan onze samenleving net zo goed uitsterven.
Want dan is Nederland zeker Nederland niet meer.
Waar komt die drang om generaties tegen elkaar af te zetten toch vandaan? We kunnen ook naar oplossingen zoeken waar iedereen baat bij heeft. En niet uitsluitend de ouderen of jongeren.

En als dronken worden in een café al een reden is voor een volkstribunaal. Mozes nog aan toe, lighten up zeg. We gaan er niet allemaal aan.
Charlie: How's it going in there?
Alan: Whatever happened to zippers? I miss zippers.
Charlie: I don't know, Alan, maybe there were too many injuries. Nobody ever got their balls caught in a buttonhole
  vrijdag 24 juli 2020 @ 00:56:46 #236
469979 Also-von-Oder
Last man standing.
pi_194232601
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2020 00:37 schreef Neef_Wuppie het volgende:

[..]

Dus doordat oude mensen geen verantwoording kunnen nemen moeten wij heel Nederland maar op slot gooien?

Ook alcohol maar uit de schappen halen, want er wordt nog steeds gedronken achter het stuur.
O, je zit in de ontwijkingsmodus! Jij wilt de ouderen bestraffen omdat ze geen verantwoording nemen. De eouderen blijven doorgaans wel binnen... en een deel van de ouderen is ook vergeetachtig. Daar kunnen zij deels niets aan doen. Maar jij wel!

En alcohol uit de schappen halen hoeft voor mij part niet direct... maar het zou al mooi zijn als we de leeftijdsgrens voor zwaar gedestilleerd wat verder omhoog gooien. Laten we zeggen naar 23 jaar (al zou ik persoonlijk de leeftijd op 27 jaar neer zetten).

Maar het moet niet veel gekker worden. Want ouderen drinken graag een borreltje voor het slapen gaan, terwijl jongeren het liefst met een paar borreltjes op (indrinken) nog de weg op gaan.

En ja, ik geef grif toe dat ik op die jongeren leeftijd ook veel te veel gedronken heb. Maar toen was ik tenminste met de fiets of soms met de taxi. Ik heb nooit een ongeluk gehad onder invloed van alcohol. Dus het kan wel. Gewoon een kwestie van de tussendoor wegen kennen. Dan kom je echt op het platteland, en daar zie je elke auto of zo van kilometers ver aankomen.
pi_194233629
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 21:00 schreef ozzietukker het volgende:

[..]

Wat wil je precies zeggen?

De wereld ziet niet in elkaar dat men het beste met elkaar voor heeft. Dat kan wel jouw instelling zijn maar dat is niet de realiteit.
JIJ zal er alles aan moeten doen om jezelf te beschermen en niet verwachten dat een ander dat voor jouw zal doen. Want die instelling is egoïstischer dan je eigenlijk denkt, jij vindt dat iemand anders iets voor jouw moet gaan doen...
Dat geldt misschien zo voor dagelijkse dingen maar dit is een pandemie... dit gaat zsm weer over als de vaccinatie er is en tot die tijd lijkt het mij niet teveel gevraagd om op de medemens te letten / dingen uit te stellen tot over een paar maanden om de schade te beperken, OOK voor jezelf natuurlijk.
pi_194233703
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2020 00:07 schreef inslagenreuring het volgende:

[..]

Mensen hou toch eens op met deze demagogie.

"Onze bejaarden en ouders"
Zeiden we dat 10 jaar geleden ook toen men massaal in een verzorgingshuis werd gestopt?
Hoe kom je erbij dat ze zo even in een huis worden gestopt?
Heb je enig idee waar je aan moet voldoen voordat je niet meer zelfstandig kunt wonen?
Go hard or go home
pi_194233705
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 23:59 schreef Also-von-Oder het volgende:

Hoe jij het ook wendt of keert... als jij je niet aan de 1,5 m houdt, dan heb jij straks een grotere kans besmet te raken, waardoor jouw ouders misschien naar het ziekenhuis moeten, en jouw opa en oma komen te overlijden.
Ik weet niet of jij dat op jouw conto wilt hebben staan.

Hoe kan je nou zo gebrainwashed zijn... ongelooflijk. Als je geen symptomen hebt dan is de kans al zo goed als nihil dat je iemand besmet. Ik ga natuurlijk niet m'n opa en oma uitnodigingen als ik loop te hoesten en te snotteren. Dat deed ik vroeger ook niet met de normale griep of verkoudheid.

Maar goed ik zie dat je ook de alcohol grens wil verhogen naar 27 dus ik zie al wat voor persoon je bent. Alles gedaan toen ie jong was en nu ben je oud en dan overal op lopen zeiken :O

quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2020 00:56 schreef Also-von-Oder het volgende:

O, je zit in de ontwijkingsmodus! Jij wilt de ouderen bestraffen omdat ze geen verantwoording nemen. De eouderen blijven doorgaans wel binnen... en een deel van de ouderen is ook vergeetachtig. Daar kunnen zij deels niets aan doen. Maar jij wel!

_O-

quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2020 00:33 schreef Also-von-Oder het volgende:

In tien jaar is er veel veranderd; toen moesten we goed voor de ouderen zorgen... en nu moeten we schijt hebben aan de bejaarden... het liefst moeten ze dood. Want dat scheelt veel pensioen afdrachten... en daarom moeten we ze nu alleen nog maar als kostenpost zien. En als lastposten natuurlijk, want dankzij die ouderen mogen jongeren (die Godverdomme nog nooit iets hebben gedaan voor de maatschappij) niet eens meer met hun allen stomdronken in een cafe zitten met z'n allen.

Maar goed dit antwoord van je somt alles op. Ik neem je in ieder geval niet serieus.
Facts don't care about your feelings
pi_194234664
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2020 07:52 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Hoe kan je nou zo gebrainwashed zijn... ongelooflijk. Als je geen symptomen hebt dan is de kans al zo goed als nihil dat je iemand besmet. Ik ga natuurlijk niet m'n opa en oma uitnodigingen als ik loop te hoesten en te snotteren. Dat deed ik vroeger ook niet met de normale griep of verkoudheid.

Maar goed ik zie dat je ook de alcohol grens wil verhogen naar 27 dus ik zie al wat voor persoon je bent. Alles gedaan toen ie jong was en nu ben je oud en dan overal op lopen zeiken :O
[..]

_O-
[..]

Maar goed dit antwoord van je somt alles op. Ik neem je in ieder geval niet serieus.
Same, reageer er niet meer op.
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
pi_194234732
Net een week naar Frankrijk geweest, daar doet helemaal niemand aan corona :)
pi_194235112
quote:
4s.gif Op vrijdag 24 juli 2020 09:36 schreef Leonos het volgende:
Net een week naar Frankrijk geweest, daar doet helemaal niemand aan corona :)
Niet?

https://datagraver.com/co(...)ries%20and%20regions

Hmm, blijkbaar gaat het daar meer fout dan hier...
pi_194235279
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2020 10:01 schreef babylon het volgende:

[..]

Niet?

https://datagraver.com/co(...)ries%20and%20regions

Hmm, blijkbaar gaat het daar meer fout dan hier...
Gasten kussen elkaar ( :') ) nog en doen daarna hun mondkapje weer op.
Zitten in restaurants gewoon op oude normale afstand, op de camping waren 0 maatregelen.
Verder nergens afstand en leven het normale leven.
  vrijdag 24 juli 2020 @ 11:18:57 #244
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_194236343
quote:
4s.gif Op vrijdag 24 juli 2020 10:12 schreef Leonos het volgende:

[..]

Gasten kussen elkaar ( :') ) nog en doen daarna hun mondkapje weer op.
Zitten in restaurants gewoon op oude normale afstand, op de camping waren 0 maatregelen.
Verder nergens afstand en leven het normale leven.
Mondkapjes in de winkels toch?

Afstand bewaren doen ze daar inderdaad niet aan had ik ook al van enkele mensen begrepen.
pi_194236873
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2020 11:18 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Mondkapjes in de winkels toch?

Afstand bewaren doen ze daar inderdaad niet aan had ik ook al van enkele mensen begrepen.
Correct, mondkapjes in de winkels.
pi_194236989
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2020 00:37 schreef Neef_Wuppie het volgende:

[..]

Dus doordat oude mensen geen verantwoording kunnen nemen moeten wij heel Nederland maar op slot gooien?

Ook alcohol maar uit de schappen halen, want er wordt nog steeds gedronken achter het stuur.
Die lockdown was niet om de ouderen te beschermen, die gaan toch wel dood aan het virus. Maar wanneer de IC's overvol liggen en ziekhuizen overstromen kunnen jonge mensen ook komen te overlijden als ze niet op tijd de juiste zorg krijgen. En wat denk je voor een groot gedeelte jonge nederlanders met longproblemen. Die zijn ook de sigaar als ze het virus krijgen. Het is echt wel iets omvangrijker dan alleen meer onze ouderen.
pi_194237372
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2020 12:00 schreef Queryn het volgende:

[..]

Die lockdown was niet om de ouderen te beschermen, die gaan toch wel dood aan het virus. Maar wanneer de IC's overvol liggen en ziekhuizen overstromen kunnen jonge mensen ook komen te overlijden als ze niet op tijd de juiste zorg krijgen. En wat denk je voor een groot gedeelte jonge nederlanders met longproblemen. Die zijn ook de sigaar als ze het virus krijgen. Het is echt wel iets omvangrijker dan alleen meer onze ouderen.
Dat begrijp ik. Echter zijn de ziekenhuizen nu nagenoeg leeg, dus om met strengere maatregelen te komen raakt kant noch wal.
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
pi_194237858
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2020 12:29 schreef Neef_Wuppie het volgende:

[..]

Dat begrijp ik. Echter zijn de ziekenhuizen nu nagenoeg leeg, dus om met strengere maatregelen te komen raakt kant noch wal.
Top logica... We hebben nog geen ijsberg geraakt dus geen reden om koers te veranderen?

Het hele punt van de maatregelen is voorkomen van overbelasting van de zorg, en dat kan vrij vlot gaan zo is wel gebleken. Als je nu ziet dat de trend weer de verkeerde kant op gaat, is dat het moment om in te grijpen. Niet 'oh... alles staat bijna op klappen, tijd om alles dicht te gooien'.

Nu vind ik het vrij vroeg om te zeggen 'het gaat mis', door de lage aantallen besmettingen van het moment en de toename van het aantal testen krijg je natuurlijk snel een groei. Maar het is wel iets om in de gaten te houden.

Ik ben niet panisch over Corona, maar hou er wel zo veel mogelijk rekening mee. Afstand houden, mondkapje in OV, etc. Regelmatig handen wassen (als ik boodschappen heb gedaan bijv, maar ik ga niet alle winkelwagentjes poetsen).

Als iedereen gewoon een beetje nadenkt is het allemaal prima te doen, probleem is dat er teveel mensen zijn die overal schijt aan hebben en alles maar oznin vinden waardoor het toch weer heel hard kan gaan.

Oh wacht, het is natuurlijk een wereldwijd complot en alles is fake news... En het feit dat het nu in NL niet zo'n vaart lijkt te lopen is natuurlijk het bewijs dat alle maatregelen niet nodig waren (dat het voor die maatregelen compleet mis leek te gaan en het is dus zomaar eens DANKZIJ de maatregelen kan zijn dat het nu weer ok is, dat vergeten we maar even).

Zijn alle beslissingen goed en onbetwistbaar? Nee, maar het is zoeken naar de beste weg en dat kost ook tijd... En met meer tijd komt er meer kennis, waardoor dus dingen overbodig konden blijken, of juist tekort schoten... Zo gaat dat met kennis en wetenschap.
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie vrijdag 24 juli 2020 @ 13:23:43 #249
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_194238153
quote:
4s.gif Op vrijdag 24 juli 2020 09:36 schreef Leonos het volgende:
Net een week naar Frankrijk geweest, daar doet helemaal niemand aan corona :)
Ik ook, maar zag juist wel heel veel mondkapjes. Pretty much overal, behalve dan 'gewoon' op straat. In het ov ook gewoon afgeplakte stoelen, al gaat iedereen bij veel drukte er alsnog op zitten (logisch, ik ook. Je staat immers anders alsnog tegen elkaar aan).

Ik vond veel meer te merken van corona daar, dan hier. Op afstand houden na, dat doen ze daar niet. Maar goed, hier ook niet meer. Alleen daar droegen ze 9/10 keer mondkapjes (behalve dus buiten). En toen was dat nog niet eens verplicht (hoogstens door de winkels zelf).
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_194238906
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2020 12:29 schreef Neef_Wuppie het volgende:

[..]

Dat begrijp ik. Echter zijn de ziekenhuizen nu nagenoeg leeg, dus om met strengere maatregelen te komen raakt kant noch wal.
Helemaal niet. Lijkt me logisch dat ze er nu bovenop willen zitten. je wil toch niet nog een keer het probleem hebben wat we in april hadden, toen waren ze veel te laat met maatregelen. En ze laten het nu ook extra in de media komen omdat het bij veel mensen naar de achtergrond was gezakt. Je zult zien dat veel mensen ineens weer wakker geschud worden en de 1,5e meter weer wat beter in acht houden. Die extra maatregelen gaan er nog lang niet komen. Dat is pas als we weer op 40 ziekenhuisopnames per dag zitten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')