abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 7 juli 2020 @ 15:03:32 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_193974946
Trouwe lezers,

Naar aanleiding van de reeds maanden durende corona crisis, momenteel corona 'light', waren er diverse besprekingen die uiteraard werden gehouden onder de voorlopig geldende veiligheidsprotocollen. :X Recentelijk op een zeer goede locatie, waar mijn branche genesteld is op een normaliter wervelende Zuidas *), alsook in de betere Haerlemsche sferen :9~ :Y) :9 in gezelschap van VVD-gezinden *), kwamen wederom algemeen bekende personen bij elkaar die gelieerd zijn aan politiek Den Haag, de vaak goedgeluimde Amsterdamse makelaardij en een florerende bancaire wereld.

Hoewel verreweg het meeste op rolletjes loopt, krabt men zich soms toch achter de oren :|W vanwege het maandenlange hiaat in de juiste zakelijke 'stroming'. Inderdaad, expats bleven en blijven voorlopig nog eventjes weg. Dus blijven appartementen binnen de gemeente Amsterdam, Haarlem :Y) :9, Utrecht en elders in de loop van het eerste halfjaar in toenemende mate leeg. Dit tot groot ongenoegen van verschillende makelaars en verhuurders. }:|
Desondanks moet worden gezegd dat de gemiddelde huren respectievelijk nog stegen, en tot maar liefst 5 procent. *)

Wat u? Al met al gelooft men hier te plekke absoluut in betere tijden die opnieuw winstgevend zullen zijn. *) Dat dit onwenselijke fenomeen, als gevolg van corona }), in het tweede kwartaal van dit jaar resulteert in serieuze huurverlaging is onontkoombaar, maar de verhuurder moet toch wat. :{
Huren moeten noodgedwongen stapsgewijs omlaag i.p.v. de gebruikelijke trendmatige jaarlijkse verhoging voor welwillende en kapitaalkrachtige huurders. :Y) Leegstand blijft naar ons idee onacceptabel :|W, derhalve worden eieren :Y) voor het geld gekozen nu normaliter winstgevende woningen aangeboden worden voor lagere huurprijzen. Verder maken wij ons absoluut niet al te veel zorgen, de woningmarkt gaat verder prima en is redelijk stabiel. :s) :s) :s) Er worden ondanks de crisis landelijk nog steeds aanzienlijk veel woningen gekocht.

Enfin, bezien vanuit onze branche en aanverwante organisaties, is het onwenselijk als behalve huurverlaging ook geldverslindende :O renovaties ten behoeve van minder winstgevende huurders een rol gaan spelen. :{w Het stilvallen van het toerisme en toestroom van expats waardoor woningen die tegen lagere huurprijzen worden verhuurd aan woningzoekenden is ergens toch een bron van ergernis.
Het levert leegstand op binnen de waardige vrije categorie in het hoogste segment *), waar huren van ca 2500 euro, en vaak nog veel hoger, voor huurders (expats) van weleer een peulschil was. *) Het moet dus allemaal niet al te lang gaan duren. :O Het zou vooral een schande zijn wanneer hierbij sociale huurprijzen in acht genomen zouden moeten worden, maar godzijdank valt dat voorlopig nog wel mee. *) Thans betreft het verder huurders die tenminste nog wat te financieren hebben, al betalen deze nu wat minder dan vorige huurders. ;)

''Het blijft een groot goed om straks wederom expats te mogen verwelkomen en vervolgens wederom op niveau te mogen huisvesten tegen een passende huur conform financiële status'', aldus welingelichte bronnen op de Zuidas. *) Me dunkt, als vanzelfsprekend hoopt men spoedig weer de oude draad op te kunnen pakken, zodoende winstgevende zaken o.a. voor ons te Haarlem :Y), Amsterdam en Utrecht, goed en wel te kunnen voortzetten als de crisis overgewaaid is na ontwikkeling en toepassing v.e. werkend medicijn tegen het nieuwe virus. Ons inziens *) deed Airbnb evengoed een belangrijke duit in het zakje met verhuur van opgekochte panden aan welkome toeristen die op hun beurt de kas ook deden vullen, teneinde als verhuurder zaken te kunnen financieren die jan en alleman in 'woningland' weer ten goede kan komen.

Goed, ik wens u allen nog 'n fijne dag!

Scjvb

====

Woninghuren in grote steden dalen door expat die wegblijft

quote:
In grote steden als Amsterdam, Den Haag en Eindhoven zijn de huren van vrijesectorwoningen het afgelopen kwartaal voor het eerst in lange tijd gedaald. Dat meldt woningmarktplatform Pararius.


HOLLANDSE HOOGTE

Landelijk gezien stegen de huren gemiddeld genomen nog wel met 2,4 procent, hoewel dat een gematigder tempo is dan in de afgelopen vijf jaar. Utrecht is een uitzondering onder de grote steden; de Utrechtse huurprijzen stegen in het tweede kwartaal met ruim 5 procent.

Volgens Pararius heeft de dip in meerdere grote steden te maken met het tijdelijk wegblijven van expats door de coronacrisis. "Zij huren voornamelijk woningen in het hoogste segment", zegt Jasper de Groot, directeur van Pararius. "Blijven de expats weg, dan blijven die woningen leeg. Om leegstand te voorkomen worden de expatwoningen voor een lagere huurprijs aangeboden."

Van 2400 naar 1850 per maand

Dat er minder buitenlandse werknemers een huis zoeken merkt ook het Amsterdamse makelaarskantoor HousingNet. "Normaal gesproken verhuren wij zo'n 80 procent van ons aanbod aan expats", zegt Thijs IJpeij van HousingNet. "Nu is dat minder dan de helft."

En dat heeft zijn effect op de huurprijs. "We hebben nu zo'n typische expatwoning in Amsterdam-Buitenveldert van 120 vierkante meter. Daar zou de eigenaar voorheen rond de 2400 euro voor vragen. Nu is dat 1850 euro."


NOS

Landelijk betalen huurders gemiddeld 16,70 per vierkante meter woonruimte per maand.

Het gaat hierbij om nieuwe huurcontracten voor vrijgekomen woningen. Dus niet om bestaande huurcontracten. Daarvan wordt de huur een keer per jaar, meestal in juli, verhoogd.


NOS

Het aantal aangeboden appartementen is vooral in Amsterdam de afgelopen maanden flink gestegen. Dat komt volgens Pararius niet alleen doordat er minder expats zijn, maar ook doordat er minder wordt verhuurd aan toeristen via sites als Airbnb. "Omdat de toeristische sector in één klap stil viel, kozen veel verhuurders ervoor om hun woning tijdelijk te verhuren aan woningzoekenden in plaats van aan toeristen."

Renoveren

Op langere termijn zouden de vrijesectorhuren ook landelijk kunnen gaan dalen, denkt Pararius. Maar dat hangt dan wel af van wat er op de koopmarkt gebeurt. Op dit moment is die stabiel. Maar als door de economische situatie huizen langer te koop komen te staan, kan dat effect hebben.

"Dan zullen mensen er alles aan doen om hun leegstaande woning alsnog te verhuren", zegt De Groot. "Om leegstand bij meer aanbod en minder vraag te beperken, heeft een verhuurder in principe maar twee instrumenten: de woning verbeteren door te renoveren of de huurprijs verlagen. Renovatie duurt lang, dus zullen veel verhuurders hun prijzen verlagen."

© https://nos.nl/artikel/23(...)t-die-wegblijft.html
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  Jaap van Dissel-award 2022 dinsdag 7 juli 2020 @ 16:29:28 #2
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193975943
Das balen voor onze pandjesprins :T
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_193976080
Goed nieuws
pi_193976393
Zo nu en dan toch goed nieuws ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 7 juli 2020 @ 16:58:04 #5
486266 herverwijderd
het leed is al geschied
pi_193976417
Nice.
  dinsdag 7 juli 2020 @ 16:58:26 #6
65846 Bocaj
Vámonos!
pi_193976422
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 16:37 schreef julius123 het volgende:
Goed nieuws
  dinsdag 7 juli 2020 @ 17:01:40 #7
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_193976480
quote:
6s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 16:29 schreef Nikonlover het volgende:
Das balen voor onze pandjesprins :T
Ook prins Bernhard jr. heeft ondanks deze door menigeen onverwachte 'time out' dit jaar zeker niets te klagen verder. Op den duur kan hij als vanouds verder met zaken doen, hetgeen voor hem wellicht ook tegelijk een financiële hobby is. :Y)
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_193977049
zou de huur ook dalen voor bestaande huurders?
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  dinsdag 7 juli 2020 @ 17:52:42 #9
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_193977355
Dat ziet er niet naar uit. Dit is dezer tijden een soort 'noodsituatie' voor desbetreffende verhuurders. Normaliter aangeboden woningen, voor een bepaalde waardige prijs, moeten nu eenmaal worden verhuurd. En het gaat hier namelijk om een onverwacht nieuwe - en hopelijk een tijdelijke - situatie die echter in het voordeel is voor nieuwkomers met ietwat 'minder budget' dan de vrij kapitaalkrachtige expat.

Scjvb
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  dinsdag 7 juli 2020 @ 17:59:57 #10
362582 Interpretatie
Voor iedereen anders.
pi_193977449
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 17:52 schreef Scjvb het volgende:
Dat ziet er niet naar uit. Dit is dezer tijden een soort 'noodsituatie' voor desbetreffende verhuurders. Normaliter aangeboden woningen, voor een bepaalde waardige prijs, moeten nu eenmaal worden verhuurd. En het gaat hier namelijk om een onverwacht nieuwe - en hopelijk een tijdelijke - situatie die echter in het voordeel is voor nieuwkomers met ietwat 'minder budget' dan de vrij kapitaalkrachtige expat.
Je kan je pandjes toch ook fijn aan de gemêleerde bevolking van de steden verhuren (tegen een uiteraard menswaardige huur)? Help je de woningzoekende medemens fijn aan een mooi onderkomen en gaat je spierwitte en melkblanke villawijkje ook lekker meeprofiteren aan de merites die de multi-culturele samenleving ons allen zal schenken! Gewoon dus je steentje bijdragen aan de vooruitgang en niet zo angsthazerig wegkruipen achter de hekken van je gated community/villa!
Je désapprouve ce que vous dites, mais je défendrai à la mort votre droit à le dire - Voltaire
_____Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety,_____
____________deserve neither Liberty nor Safety - Benjamin Franklin___________________
_________Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral - Bertolt Brecht______________
  dinsdag 7 juli 2020 @ 18:07:44 #11
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_193977550
In Helmond krijg je die 9,50 toe als huurder neem ik aan?
We have always been at war with Eastasia.
pi_193977670
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 17:35 schreef sjorsie1982 het volgende:
zou de huur ook dalen voor bestaande huurders?
Als je nu de hoofdprijs betaalt moet je gewoon gaan onderhandelen met de huisbaas. Deze zal niet vrijwillig de huur verlagen natuurlijk.
  dinsdag 7 juli 2020 @ 23:19:40 #13
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_193982770
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 17:59 schreef Interpretatie het volgende:

[..]

Je kan je pandjes toch ook fijn aan de gemêleerde bevolking van de steden verhuren (tegen een uiteraard menswaardige huur)? Help je de woningzoekende medemens fijn aan een mooi onderkomen en gaat je spierwitte en melkblanke villawijkje ook lekker meeprofiteren aan de merites die de multi-culturele samenleving ons allen zal schenken! Gewoon dus je steentje bijdragen aan de vooruitgang en niet zo angsthazerig wegkruipen achter de hekken van je gated community/villa!
Ehm..

Met alle respect, maar dit lijkt me eerder een mooie droom voor personalia met links gedachtegoed. Helaas voor u werkt dat momenteel niet zo, afgezien van enkele 'eigentijdse' Amsterdamse plannen met een linkse grondslag die momenteel op stapel staan. Bovendien zouden wij een dergelijke constructie van verhuren middels erfpachtvoorwaarden, zoals bij nadere berichtgeving, ook nooit ambiëren.
Ondanks de corona crisis, die huurprijzen in de vrije sector noodzakelijkerwijs ietwat omlaag doet gaan, handhaaft men binnen de nauw aan ons gelieerde branche gaarne dezelfde koers als voorheen. Liefdadigheid en zulks is hierbij nu eenmaal niet aan de orde.

Sterker nog: een ophanden zijnde constructie, zoals 'wonen met een woonplicht voor eigenaren van nieuwbouwhuizen over een paar jaar', heeft zeker niet onze voorkeur. En zo zijn er meer waardige en professionele organisaties die hierin delen. Particuliere beleggers investeren nu eenmaal gaarne in woningen om die vervolgens te verhuren aan de hoogste bieder.
We zullen het nog moeten zien, want de gemeente Amsterdam onder auspiciën van Femke Halsema heeft namelijk teveel linkse ideeën, dus hierover zal ook nog flink worden gediscussieerd, me dunkt.

quote:
Geen oplossing

Belangenvereniging voor particuliere beleggers Vastgoed Belang zegt tegen de maatregel van de gemeente Amsterdam te zijn. Een verhuurverbod is volgens de instantie niet de oplossing voor het probleem en complex om te handhaven.

"Er is sprake van een historisch woningtekort in Nederland", zegt een woordvoerder. Om mensen te helpen die buiten de boot dreigen te vallen moet volgens haar juist het aanbod worden vergroot.

Drastische maatregel

"Met een zelfbewoningsplicht, of verhuurverbod, zoals de gemeente Amsterdam invoert wordt het schaarsteprobleem niet opgelost." De vereniging vindt het ook een drastische maatregel.

"Je verbiedt iemand om zijn woning op zijn eigen manier te gebruiken. In juridische termen is dat een zware aantasting van het eigendomsrecht."
Om u, en de overige lezers, hierbij een indicatie te geven.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_193985693
Wegblijvende expats is een logische ontwikkeling. De vraag wordt of expats in de toekomst zich nog wel willen verplaatsen naar een ander land, dus ook naar Nederland.

Met fiscale voordelen en veelbelovende carrièreperspectieven werden de afgelopen jaren tienduizenden expats naar Nederland gelokt. Maar nu de coronacrisis de economie en het internationale verkeer heeft lamgelegd, zitten sommigen zonder werk. Terugkeren kan niet.

https://www.volkskrant.nl(...)rlijk-vast~b4a01577/
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
  woensdag 8 juli 2020 @ 09:43:25 #15
491169 cleanfreak
Houd van schoonmaken
pi_193985797
Minder overbevolking dus doordat de expats wegblijven. Je ziet gelijk het positieve gevolg.
pi_193986224
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 09:43 schreef cleanfreak het volgende:
Minder overbevolking dus doordat de expats wegblijven. Je ziet gelijk het positieve gevolg.
Bovendien scheelt het ook weer qua binnenhalen van achterlijke culturen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')