abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 4 september 2020 @ 10:54:27 #251
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_194880043
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 september 2020 10:38 schreef Burdie het volgende:
Zijn hier kinderen die op muziekles zitten? Hoe vinden ze dat?

Kuiken mag van ons op muziekles als hij z'n zwemdiploma's heeft gehaald, dus ik oriënteer alvast een beetje ;).
De mijne heeft een jaar of 2 geleden een introductiecursus gehad, 10 weken lang elke week een ander instrument. Hij was 8 toen en waardeerde het wel, maar is uiteindelijk niet op muziekles gegaan.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_194880347
Mijn meiden hebben een paar jaar "blokfluitles" gehad op school. Echt heel basic, klassikaal.
De jongste wilde toen wel op les, maar wij schrokken enorm van de prijzen... en hebben het mede daarom niet gedaan toen.
Ik heb zelf vroeger wel muziekles gehad, eerst blokfluit 1 a 2 jaar en daarna klarinet een jaar of 3. Dat laatste jaar kreeg ik een andere docent en laten we netjes zeggen dat we absoluut geen klik hadden en ik het plezier gauw kwijt was en gestopt ben.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_194880354
De oudste is met 7,5 begonnen met pianoles. Hij wilde ook wel gitaar, maar die leraar had geen plek. Pianojuf zit hier 2 blokken verderop, dat is ook wel makkelijk voor ons.

Hij vindt de lessen leuk, gaat ook altijd huppelend die kant op. Het thuis oefenen is wel een dingetje. Als alles je altijd komt aanwaaien is het wel lastig als je echt moet oefenen en kleine stapjes vooruit gaat.. Maar dat is juist ook wel weer goed voor hem. Dus hij vindt het leuk, en het is goed voor hem. win-win :P

D is vanuit zwemles eerst gaan turnen. Daar is hij deze zomer mee gestopt, en nu op zoek naar een nieuwe sport. De eerste 2 proeflessen frisbee heeft hij gehad, en dat lijkt goed te bevallen.
  Licht Ontvlambaar vrijdag 4 september 2020 @ 11:51:01 #254
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_194880822
In groep 3 hier de cursus ‘ontdek je favoriete muziekinstrument’ gedaan. Daarna een aantal jaar keyboard en zangles gehad. Nu nog steeds (ze is 16) zangles, met plezier :)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  vrijdag 4 september 2020 @ 11:55:47 #255
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_194880913
Ollie gaat nu zijn 3e jaar gitaarles in. Hij vindt de les leuk, hij heeft er aanleg voor maar oefenen is wel een ding. Dat gaat niet altijd zonder gemopper.
Helaas doet hij het zonder veel oefenen genoeg om complimenten te krijgen van de leraar dus hij vindt het ook wel best zo :')

Er zijn niet veel gevorderden van zijn leeftijd. Hij kreeg vorig jaar les met twee oudere kinderen maar dat was best een leuke dynamiek juist en goed voor zijn social skills ook nog.
Ze doen ook nog bandles middenin het jaar zes weken lang met optreden aan het eind dus wat hem weer leert met andere samen te spelen en op een podium te staan. Hij leert daardoor meer dan enkel een instrument bespelen dus win-win.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_194890050
de mijne hebben net samen hun eerste blokfluitles gehad (wilden ze graag, ik had liever een ander instrument gehad). Met aansluitend ruzie over wie als eerste aan papa mocht laten horen wat er geleerd was. En daarna wilde jongste helemaal niets meer en gilde boos dat hij nooit meer iets ging laten horen behalve op les.
dusss.. eens zien hie het gaat als ze geslapen hebben 🙄
pi_194896207
Eline is vorige week begonnen met gitaarles. Ze is net 7 geworden. Het was iets waar ze al een half jaar om vroeg (ze had bij de vader van een vriendinnetje een keer een liedje op de gitaar geleerd en was super enthousiast). Ze vond het wel jammer dat ze nu de eerste les geen liedje geleerd had (ondanks dat ik haar daar wel al voor ‘gewaarschuwd’ had). Maar goed ze snapt ook wel dat het belangrijk is om eerst goed te leren hoe het moet.
Ben benieuwd, ik hoop dat ze het leuk blijft vinden, ik vind het in ieder geval wel heel leuk dat ze dit is gaan doen.
Man en ik zijn beiden niet muzikaal, ik heb vroeger 2 jaar muziekles gehad na schooltijd, 1 jaar noten lezen en 1 jaar blokfluitles. Maar nooit er in verder gegaan :')
Dus was wel een klein beetje verbaasd dat ze hier zelf mee kwam :D

De oudste heeft een tijdje gezegd dat hij op pianoles wilde, maar toen we gingen aanmelden (ook voor de jongste) toen hoefde het niet meer. Dus hij was niet zo enthousiast uiteindelijk. Dus toch maar niet gedaan dan.
  zaterdag 5 september 2020 @ 11:24:20 #258
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_194897796
Leuk al die muziekles verhalen! Ik heb net voor mezelf ook maar eens geïnformeerd naar pianoles, lijkt me heel leuk om weer op te pakken O+ (hier onder de rivieren ben je met viool helaas nergens welkom, maar misschien ga ik dat ook nog wel weer oppakken).
Hier hebben ze een serie van 8 lessen waarin je allerlei instrumenten kunt uitproberen, denk dat we daar mee gaan beginnen.
KuikenGuppy
pi_194898121
Leuk! Mijn oudste (bijna 8) speelt nu twee jaar piano. Ik dacht ook die orientatielessen te gaan doen maar hij wilde heel graag piano en alleen piano. Hij heeft er heel veel plezier in, heeft er ook aanleg voor en speelt uit zichzelf op elke piano die hij ziet, aanmoediging om te oefenen is niet nodig.

Ook mijn idee was dat het goed voor hem zou zijn iets te hebben waar hij moeite voor moet doen. Dat ging dus niet op, want ook dit gaat hem makkelijk af. Maar juf ziet dat ook en speelt er op in met extra opdrachten ;)
pi_194898333
Vanaf welke groep/leeftijd kijkt je kind het Jeugdjournaal? Volgens de makers is het vanaf 9 jaar.
Wij kijken thuis sommige stukjes die we informatief en niet zwaar vinden, maar J vertelde dat ze op school elke dag het ochtendjournaal kijken. Hij zit in groep 3/4... Ik vind dat eigenlijk te jong, zeur ik als ik daar over begin bij de leerkracht?
pi_194898395
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2020 12:01 schreef Hupje het volgende:
Vanaf welke groep/leeftijd kijkt je kind het Jeugdjournaal? Volgens de makers is het vanaf 9 jaar.
Wij kijken thuis sommige stukjes die we informatief en niet zwaar vinden, maar J vertelde dat ze op school elke dag het ochtendjournaal kijken. Hij zit in groep 3/4... Ik vind dat eigenlijk te jong, zeur ik als ik daar over begin bij de leerkracht?
Bij ons kijken ze gelukkig niet, maar de juf zei in groep 3 wel dat t goed was om te gaan kijken..Ik heb toen inderdaad opgezocht voor welke leeftijd het is en we deden het dus níet. (nu is t wel een gemengde 3/4/5 groep, dus misschien was t voor groep 5 bedoeld..
Maar eerlijk gezegd zit oudste nu in groep 5 en vind ik sommige dingen nog steeds niet voor haar
leeftijd, (en broertje zou meekijken) dus we doen t nog steeds niet..ze is nu ook pas 7. Komt wel als ze naar de bovenbouw gaat..

kortom om op je vraag terug te komen, nee ik vind niet dat je zeurt.
pi_194898412
Hier op school ook in groep 3-4-5 Hupje. Weet niet of ze elke dag kijken, maar wel regelmatig.
Wij kijken het zelf een paar keer per week thuis op verzoek van oudste van bijna 8 (groep 5).
Kleuter van net 5 kijkt dan mee. Wel met ons erbij. Ik heb nog niet meegemaakt dat ze van een item van slag waren. Kleuter zegt het zelf altijd als hij iets spannend of eng vindt en kijkt dan weg (bij andere dingen die hij kijkt), maar dat gebeurt heel weinig.

Edit: even nagevraagd. Ze kijken een paar keer per week het ochtendjournaal tijdens het fruit eten.

[ Bericht 8% gewijzigd door Mineola op 05-09-2020 12:33:34 ]
pi_194898477
ja, het lastige vind ik wel dat mijn dochter snel bang wordt van films en ook jeugdjournaal, jongste kan er beter tegen.. Maar daarom zou ik het dus ook niet tof vinden als ze dat te jong in de klas keken.. Waarom moet alles tegenwoordig alvast als ze eigenlijk te jong zijn (ook al handelen sommige kinderen het dan prima), de makers zeggen niet voor niets vanaf 9. Dat je dan thuis een andere keus maakt is prima, maar op school vind ik dat niet ok..
bovendien, ga iets nuttigs doen in die kostbare tijd zoals lezen of handvaardigheid. en in de bovenbouw zijn ze er aan toe en steken ze er veel meer van op.
pi_194898500
Hier wordt het jeugdjournaal wel (mee)gekeken door de zesjarigen. Dat komt vooral omdat L van 10 jaar er vrijwel dagelijks naar kijkt en haar broers dan ook in de woonkamer rondhuppelen. De jongens zijn nog nooit van slag geweest van een item wat ze hebben gezien, dus ik geloof dat het hier wel losloopt eerlijkgezegd.

Op school beginnen ze er hier volgens mij in groep 5 of 6 mee.
  zaterdag 5 september 2020 @ 14:34:49 #265
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_194900064
Kuiken is 6,5 en kijkt het een paar keer per week. Hij wilde het heeeeeeeel graag. Eerst hebben we in de zomervakantie een paar keer overdag gekeken om te kijken hoe spannend hij het zou vinden, maar hij pikt eigenlijk vooral de dingen op waar hij wat mee kan (een Lynx in België, een wolf in Nederland, een YouTuber met een eigen spelletje, etc.). Het wordt ook allemaal wel op niveau aangeboden, niet te eng. We kijken het altijd samen en na afloop mag hij vragen stellen.
Ik weet niet of ze het op school ook wel eens kijken (zal het hem eens vragen), hij zit nu in groep 4.
KuikenGuppy
  zaterdag 5 september 2020 @ 15:17:04 #266
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_194900581
Bij J in de klas keken ze vorig jaar al regelmatig, nu nog steeds. Dat was groep 3. Hij kijkt thuis ook regelmatig, en wij kijken dan mee. Ik zie idd ook dat t vanaf 9 blijkt te zijn, maar ik ben eerlijk gezegd nog nooit iets tegengekomen dat niet kon voor een zesjarige.

En ja, als leerkracht zou ik je eerlijkgezegd enigszins vinden zeuren als je daarover begint. In de klas kijkt de juf namelijk mee, en praten ze over wat ze zien. De juf legt uit, kinderen geven hun mening. Ik vind dat dus heel leerzaam, ook voor een kind in groep 3. Door het jeugdjournaal te kijken heeft J heel veel geleerd over bosbranden in Australie, en de relatie met klimaatverandering, over oorlog in Syrie, en kinderen die moeten vluchten (en dan soms in Nederland op school komen en de taal nog moeten leren etc.) over Corona etc.
pi_194900723
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2020 12:01 schreef Hupje het volgende:
Vanaf welke groep/leeftijd kijkt je kind het Jeugdjournaal? Volgens de makers is het vanaf 9 jaar.
Wij kijken thuis sommige stukjes die we informatief en niet zwaar vinden, maar J vertelde dat ze op school elke dag het ochtendjournaal kijken. Hij zit in groep 3/4... Ik vind dat eigenlijk te jong, zeur ik als ik daar over begin bij de leerkracht?
Ja misschien? Het gaat om een informatie bron gericht op kinderen. Je kind maakt zelf toch geen bosbranden of oorlog mee? Maar je kan het altijd bespreekbaar maken. Misschien dat andere ouders er ook zo over denken. Als kinderen er toch weinig van begrijpen of niets van opsteken is het misschien een idee om bepaalde belangrijke onderwerpen (zoals Corona) in tekstvorm aan te bieden, dus zonder video-beelden, want die vind ik zelf ook niet zo nodig. Daarnaast zit er sowieso wel veel flauwekul in bijvoorbeeld die ene jongen die een computerspelletje maakte zoals iemand anders al zei. Dan kan je je inderdaad afvragen of leesteksten niet beter zijn, dan kunnen de kinderen gelijk werken aan leesvaardigheid en het gesprekken voeren of argumenten gebruiken.
pi_194900826
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2020 12:16 schreef watmoetikkiezen het volgende:
ja, het lastige vind ik wel dat mijn dochter snel bang wordt van films en ook jeugdjournaal, jongste kan er beter tegen.. Maar daarom zou ik het dus ook niet tof vinden als ze dat te jong in de klas keken.. Waarom moet alles tegenwoordig alvast als ze eigenlijk te jong zijn (ook al handelen sommige kinderen het dan prima), de makers zeggen niet voor niets vanaf 9. Dat je dan thuis een andere keus maakt is prima, maar op school vind ik dat niet ok..
bovendien, ga iets nuttigs doen in die kostbare tijd zoals lezen of handvaardigheid. en in de bovenbouw zijn ze er aan toe en steken ze er veel meer van op.
Wel goed voor kinderen om te beseffen hoe goed ze het hier hebben natuurlijk. Ze leren wel dat het niet zo vanzelfsprekend is om zonder oorlog of bosbranden of constante dreiging te leven. Andere kinderen van hun leeftijd maken dat natuurlijk dagelijks mee.
pi_194903476
Wij beginnen volgende week met 32 oriëntatielessen, 8 instrumenten. En dan volgend jaar kan hij een instrument kiezen, hij wil nu het liefste saxofoon O+
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_194903583
Leuk van die oriëntatielessen muziek, dat hadden wij toen voor de oudste ook bedacht en toen ging de muziekschool failliet. En voordat er een alternatief was waren we een aantal jaar verder en was de interesse helaas weg.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_194904731
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2020 15:26 schreef jameshond7 het volgende:

[..]

Ja misschien? Het gaat om een informatie bron gericht op kinderen.
Waarvan ze zelf aangeven dat het geschikt is vanaf 9 jaar ;)

Bedankt voor alle reacties. Ik wacht even af of ik merk of J er 'last' van heeft (nu is alles nog spannend en nieuw) en anders laat ik het maar. Maar het verbaasde me, omdat ik in mijn groep 5 vind dat sommige onderwerpen voor hen nog niet echt passend waren. Dus ik zou er zelf als leerkracht geen gebruik van maken in groep 3.

[ Bericht 0% gewijzigd door Hupje op 05-09-2020 22:57:26 (spelfout!) ]
pi_194905353
B kijkt het niet, bewust niet. Hij heeft het 1 of 2 keer gekeken en dat waren dramatische nachten.

Vandaag een flinke ronde gefietst met B op zijn nieuwe fiets. Van 20 naar 24 inch. Fietsen gaat super, het op en afstappen moeten we nog wat meer oefenen. Hij wilt afstappen zoals van zijn vorige fiets maar dat scheelt nogal in hoogte. Kortom 1x omgevallen met fiets en al.
pi_194907159
Wij kijken het sinds oudste in groep 4 zit. De meiden waren toen nog geen 7. Ik kijk altijd mee, we praten over wat we zien, soms verduidelijk ik een en ander. Het grootste drama wat er uit voortkomt is vooral dat onze weerfoto's maar niet getoond worden.
pi_194907582
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2020 12:01 schreef Hupje het volgende:
Vanaf welke groep/leeftijd kijkt je kind het Jeugdjournaal? Volgens de makers is het vanaf 9 jaar.
Wij kijken thuis sommige stukjes die we informatief en niet zwaar vinden, maar J vertelde dat ze op school elke dag het ochtendjournaal kijken. Hij zit in groep 3/4... Ik vind dat eigenlijk te jong, zeur ik als ik daar over begin bij de leerkracht?
Mijn oudste kijkt op eigen verzoek sinds hij 6,5-7 is denk ik. Soms zijn er wel items die hem minder boeien, die duidelijk meer gericht zijn op tieners. Maar we praten er vaak over na en hij blijft nergens echt mee zitten. In de klas (groep 3 t/m 5) kijken ze ook soms, maar niet dagelijks. Jongste van 5 kijkt heel soms een klein stukje mee, maar voor hem is het echt nog te ingewikkeld. Hij haakt dan ook snel af, gewoon omdat het hem niet boeit.
Venus in pocketformaat
© loveli
  zaterdag 5 september 2020 @ 22:10:35 #275
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_194907689
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2020 21:39 schreef Kyara het volgende:
Wij kijken het sinds oudste in groep 4 zit. De meiden waren toen nog geen 7. Ik kijk altijd mee, we praten over wat we zien, soms verduidelijk ik een en ander. Het grootste drama wat er uit voortkomt is vooral dat onze weerfoto's maar niet getoond worden.
O, dit dus idd. “Mama, nu alweer niet mijn foto. He/ je die echt wel opgestuurd? Ik geloof je niet hoor, je bent t gewoon vergeten”.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')