abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 4 juli 2020 @ 12:12:38 #1
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_193921548


Weeronline / • KNMI / • Weer.nl / • Jan Visser / • Weerplaza

Weersties buitenland
3D-Windkaart wereld
Ventusky - wereldkaart
Alpenweerman Uitgebreid weer voor de Alpen, maar ook Nederland.
Wetter3 Wereld weer (Duits)
Wetteronline Duits
Estofex Europa weer (Engels)
Wetterzentrale Wereld weer (Duits)
WeatherService België en West-Europa weer (Nederlands)
Verzameling weerkaarten Europa weer (Nederlands/Engels)
Noodweer Waarschuwingen voor de Benelux
Weerwoord Vlaams/Nederlands weerforum
Stormplatform Weerplatform Benelux
Realtime onweermeldingen
Weather.com - Amerikaans
Accuweather - Amerikaans

Sites uitleg begrippen
SPOILER: Uitleg symbolen weerkaarten
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Weeronline - begrippen (nederlands)

---
WKN - Actueel weer in Nederland
KNMI Daggegevens
KNMI Geografische overzichten van het weer
KNMI buienradar
---

Nederland in de ban van de 'supercel'
CAPE + Liftedindex

---


---

User locaties

Zo dat we ook nog weten wie waar ongeveer woont,

let op dit is een screenshot, klik op het kaartje of de link eronder voor live


DM (met plaats/stad naar); @kree of @Nattekat om erop toegevoegd te worden.
We gaan dit trouwens niet precies op GPS locatie toevoegen (tenzij op verzoek) plaats/stad lijkt me nauwkeurig genoeg voor dit doel ;)

Live link:
https://www.google.com/ma(...)4FrPIWOvos1botbSMT9S
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
pi_193921581
Ik zie op de 14 daagse voorspelling beetje hetzelfde weer als de afgelopen dagen. Vorig jaar hadden we eind juli die piek met een week lang 35-40 graden, is dat nu ook aan de orde? Meen me te herinneren dat men in mei voorspelde dat we een hete zomer tegemoet gingen.
U MAD?
  zaterdag 4 juli 2020 @ 12:18:43 #3
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_193921635
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 12:14 schreef de_boswachter het volgende:
Ik zie op de 14 daagse voorspelling beetje hetzelfde weer als de afgelopen dagen. Vorig jaar hadden we eind juli die piek met een week lang 35-40 graden, is dat nu ook aan de orde? Meen me te herinneren dat men in mei voorspelde dat we een hete zomer tegemoet gingen.
Zou best kunnen, maar voorlopig blijven we op de grens zitten en eerst nog aan de koelere, minder fraaie kant.

Nu de hoogzomer begint, gaan we voor wat het weer betreft een interessante fase in. De zomerverwachting was duidelijk. Het zou een warme en droge zomer worden, met de nadruk op de maanden juli en augustus en met ook ruimte voor een of twee hittegolven. Als er al een wisselvallige periode in zou zitten, dan zou die in de junimaand optreden. En uiteindelijk is dat – met enkele zomerse onderbrekingen – ook gebeurd.

Nu komt het erop aan. Met de maand juli op de kalender is het cruciaal dat het wisselvallige weer van nu, dat ook het weekend en begin volgende week nog aanhoudt, snel voor een stabieler en vooral ook warmer weerbeeld wordt ingeruild. Gebeurt dat de komende paar weken inderdaad, dan lopen we nog steeds op koers. Gebeurt het niet en houdt het wisselvallige weer met gematigde temperaturen langer aan, óf keert het weer snel terug, dan drijven we in hoog tempo bij de in de zomerverwachting neergezette lijn vandaan.

In die zin is het dus opnieuw interessant om de editie van de 30-daagse verwachting van deze week door te nemen. De mensen van DTN/Meteogroup en World Climate Service die eraan werken, hebben er weer met zorg naar gekeken. En ook zij beginnen zo langzamerhand wat onzekerder te worden. Want maakt de zomer die draai naar warm en droog weer, die voor de maanden juli en augustus werd verwacht, uiteindelijk wel? We gaan het uitzoeken.

Week 1: van maandag 6 juli tot en met zondag 12 juli
De week begint op maandag vooral in het noordelijke kustgebied nog met veel wind en overal kan een enkele bui vallen. Met 18 tot 21 graden is het relatief koel. In de dagen daarna stijgt de luchtdruk ten zuiden van Nederland. De straalstroom met zijn bijbehorende storingen wordt langzaam noordwaarts geduwd en tot en met vrijdag lijkt het op de meeste plaatsen droog te blijven. Daarbij wisselen wolken en de zon elkaar af en lijkt de zon geleidelijk wat meer ruimte te krijgen. Ook gaan de temperaturen omhoog. Donderdag en vrijdag lijkt het in delen van het land weer 25 graden of nog iets warmer te worden.

In het weekend komt dan opnieuw een lagedrukgebied dichterbij. Eerst passeert een koufront met een paar buien en daarna lijkt opnieuw koelere lucht binnen te stromen. De temperaturen vallen weer terug naar een niveau van tussen 18 en 22 graden.

Week 2: van maandag 13 juli tot en met zondag 19 juli
Het weer hinkt op twee gedachten en het is nu de koele en wisselvallige optie die de overhand heeft. Ondanks het hogedrukgebied ten zuiden van Nederland kunnen storingen van de oceaan ons via de Britse eilanden toch weer bereiken. De kracht van de hogedruk in het zuiden is daarbij bepalend voor de activiteit waarmee ze ons land passeren en ook voor hoe diep de koele lucht, die met een westelijke tot noordwestelijke wind aan de achterzijde van de wegtrekkende storingen wordt aangevoerd, kan binnendringen.

Het levert een wisselend weerbeeld op met een golvende temperatuur en een afwisseling van wolken en zon. Als de storingen passeren, is het bewolkt en valt er regen of komen buien voor. De nadruk ligt op het noorden maar ook het zuiden krijgt af en toe wat mee. Verder zijn de temperaturen gematigd met 18 tot 22 graden, maar kunnen als voorafgaande aan een storing even warmere lucht wordt aangevoerd tijdelijk ook wat hoger uitpakken. In totaal wordt ongeveer 15 millimeter aan regen verwacht, met een sterke regionale spreiding.

Op de achtergrond is er nog wel steeds de kans (35 procent) dat het weer alsnog omslaat en dat hogedrukgebieden hun invloed weer naar Scandinavië uitbreiden. Dát zou een vervolg van het zomerweer betekenen, met misschien wel verder oplopende temperaturen.

Week 3: van maandag 20 juli tot en met zondag 26 juli
Ook hier hinkt het weer op twee gedachten. Geven de kaarten van het Europese model de gematigde en licht wisselvallige variant, die we ook in de week ervoor zien, de meeste kans, op de achtergrond zijn er aanwijzingen dat hogedrukgebieden in het noorden (boven Scandinavië) toch een poging willen wagen. Ook al laten de harde modelwaarden het nog niet zien, de mensen die aan deze verwachting werken, zien toch voldoende aanwijzingen dat een omslag naar warm en zonnig zomerweer er toch van zou kunnen komen, deze week. En ook de harde berekeningen laten een grotere groep zien die die kant op wijst. Toch is het onzekerheid troef in deze week. Hier ligt wellicht het breekpunt van de zomer.

Week 4: van maandag 26 juli tot en met zondag 2 augustus
In de kaarten van het Europese model gaat de strijd gewoon door: ongeveer twee derde van het pakket aan berekeningen kiest voor een wisselvallige en voor wat de temperaturen betreft gematigde variant, een derde van de berekeningen is veel stabieler en warmer, met winden uit richtingen tussen noord en oost. De andere indicatoren op de achtergrond geven die warme en zonnige optie daarbij nog steeds het voordeel van de twijfel.

Cruciale fase
Zoals in de inleiding van dit verhaal al gezegd, lijkt het er de komende weken voor de zomer op aan te komen. In de loop van volgende week zien we een stabilisatie en gaan de temperaturen omhoog, zonder dat de weerkaarten op zo’n manier wijzigen dat je al van het op gang komen van een bestendige zomerperiode kunt spreken. In de weken daarna ziet de meerderheid van de kaarten er wisselvallig en qua temperaturen gematigd uit, maar is er op de achtergrond nog steeds veel dat erop wijst dat ergens in de laatste twee weken van juli alsnog de omslag naar het beloofde, veel warmere en drogere zomerweer moet komen.

Door: Reinout van den Born / Weer.nl
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
  Redactie Frontpage zaterdag 4 juli 2020 @ 12:25:17 #4
3926 crew  Djeez
Orde van de Paarsgepunte Lans
pi_193921748
@bloodymary1 Ik reed net over de A73 langs Venlo. Ik dacht dat het in Limburg altijd mooi weer was? Alleen maar regen! Nu bij Maastricht, eindelijk droog
Op woensdag 10 juli 2013 01:46 schreef Littlerabbit het volgende:
Djeez is een literaire grootheid. Hij weet op een poëtische wijze zelfs de schoonheid in een kinderverkrachting bloot te leggen. Tuinbeeld kopen?
pi_193921782
Tl;dr het kan vriezen of dooien.
blablablabla
  zaterdag 4 juli 2020 @ 12:44:00 #6
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_193922016
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 12:26 schreef Elan het volgende:
Tl;dr het kan vriezen of dooien.
Nou, dat vriezen doet het ook niet meer zo vaak :P
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
  zaterdag 4 juli 2020 @ 13:24:08 #7
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_193922488
Wat een heerlijk grijs miezerweer. Wat mij betreft blijft de hele zomer koel. De zon bewaren we wel voor het najaar.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_193922950
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 13:43 schreef Pumpalov het volgende:

[..]

Niet gewoon ten minste 27 graden willen :') Over zolderkamerautisten gesproken :')
we weten nu wel dat je in bulgarije woont, het er elke dag 45 graden is en de zon 18 uur schijnt :')
  zaterdag 4 juli 2020 @ 14:46:42 #9
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_193923455
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 14:00 schreef holbewonertje het volgende:

[..]

we weten nu wel dat je in bulgarije woont, het er elke dag 45 graden is en de zon 18 uur schijnt :')
Rare fixatie heb je aangezien ik daar niets over zeg. Het is gewoon wat raar dat je mensen die wat koeler weer prettig vinden als zolderkamerautist wegzet. Nergens voor nodig.
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
  zaterdag 4 juli 2020 @ 14:48:35 #10
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_193923476
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 13:37 schreef holbewonertje het volgende:
Heerlijk weer voor zolderkamerautisten, maar ik heb toch liever een licht tot halfbewolkt weerbeeld, een licht briesje en een graad of 21.
Mail deze parameters naar het KNMI zodat ze ermee aan de slag kunnen.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_193923486
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 12:25 schreef Djeez het volgende:
@:bloodymary1 Ik reed net over de A73 langs Venlo. Ik dacht dat het in Limburg altijd mooi weer was? Alleen maar regen! Nu bij Maastricht, eindelijk droog
Ik denk dat jij het aantrekt! Al moet ik zeggen dat het hier vanmorgen maar een half uurtje gemotregend heeft. Ik zit tegen de Brabantse grens bij Someren. Maar vanavond schijnt er meer regen te komen.
  zaterdag 4 juli 2020 @ 14:58:31 #12
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_193923562
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 14:50 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Ik denk dat jij het aantrekt! Al moet ik zeggen dat het hier vanmorgen maar een half uurtje gemotregend heeft. Ik zit tegen de Brabantse grens bij Someren. Maar vanavond schijnt er meer regen te komen.
Vanavond? Zou voor het zuiden toch maar bij misschien een paar druppels moeten blijven?
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
  zaterdag 4 juli 2020 @ 16:11:24 #13
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_193924953
quote:
17s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 13:24 schreef ACT-F het volgende:
Wat een heerlijk grijs miezerweer. Wat mij betreft blijft de hele zomer koel. De zon bewaren we wel voor het najaar.
Normaal zou ik het ook niet zo erg vinden, maar voor de huidige situatie zou mooi weer wel erg fijn zijn voor cafe's en restaurants... De terrassen zijn weer leeg nu. Een knallende zomer had de economische schade door corona nog een beetje kunnen verminderen.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 4 juli 2020 @ 16:20:10 #14
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_193925129
quote:
17s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 13:24 schreef ACT-F het volgende:
Wat een heerlijk grijs miezerweer. Wat mij betreft blijft de hele zomer koel. De zon bewaren we wel voor het najaar.
:')
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  User die overal opduikt 2022 zaterdag 4 juli 2020 @ 16:21:27 #15
186611 Haags
pi_193925149
quote:
17s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 13:24 schreef ACT-F het volgende:
Wat een heerlijk grijs miezerweer. Wat mij betreft blijft de hele zomer koel. De zon bewaren we wel voor het najaar.
Mee eens. :)
Zonder wrijving geen glans
pi_193925293
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 14:58 schreef Pumpalov het volgende:

[..]

Vanavond? Zou voor het zuiden toch maar bij misschien een paar druppels moeten blijven?
Dat noemen wij hier al regen.
pi_193925337
Ik hoop dat het droog blijft, vanavond werchterbbq hier in plaats van het echte. Maar anders is het onder de overkapping ook gezellig.
  zaterdag 4 juli 2020 @ 17:16:21 #18
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_193926053
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 16:32 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Dat noemen wij hier al regen.
:') :D
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
  zaterdag 4 juli 2020 @ 18:11:40 #19
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_193926907
quote:
2s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 16:11 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Normaal zou ik het ook niet zo erg vinden, maar voor de huidige situatie zou mooi weer wel erg fijn zijn voor cafe's en restaurants... De terrassen zijn weer leeg nu. Een knallende zomer had de economische schade door corona nog een beetje kunnen verminderen.
Zolang spastisch aan die 1,5 meter wordt gehouden ben ik liever volop aan het werk om de schade van de afgelopen maanden in te halen dan dat ik op het terras zit. Sommige horeca zitten nog steeds dicht op basis van eigen keuze omdat die 1,5 meter niet werkbaar is. Ik ben een fervente horecabezoeker, maar het moet wel gezellig zijn (1,5 meter bier B:)B ).
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  zaterdag 4 juli 2020 @ 18:14:53 #20
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_193926949
quote:
7s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 18:11 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Zolang spastisch aan die 1,5 meter wordt gehouden ben ik liever volop aan het werk om de schade van de afgelopen maanden in te halen dan dat ik op het terras zit. Sommige horeca zitten nog steeds dicht op basis van eigen keuze omdat die 1,5 meter niet werkbaar is. Ik ben een fervente horecabezoeker, maar het moet wel gezellig zijn (1,5 meter bier B:)B ).
Je kan gewoon met 4 mensen aan een tafeltje zitten hoor nu. Je moet alleen misschien zeggen dat je 1 huishouden bent :P

Hier in de buurt is het iig zo druk als nooit tevoren, mede omdat de terassen zijn uitgebreid. Zit helemaal stampvol met mensen op een mooie dag.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  zaterdag 4 juli 2020 @ 18:18:35 #21
350577 YourCaptor
A billion dollar
pi_193927012
Mensen zijn er zo aan toe. En het verschilt per zaak.
Maar als er inderdaad wordt gedaan alsof je op een IC komt zitten (met mondkapjes en weet ik wat niet) dan haak ik direct af.

Vandaag paar keer zeiknat geregend door de miezerregen. Ik hou van regen. O+
We know this. The Chinese know that we know. But we make-believe that we don't know and the Chinese make-believe that they believe that we don't know, but know that we know. Everybody knows.
  zaterdag 4 juli 2020 @ 18:20:32 #22
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_193927039
quote:
2s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 18:14 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Je kan gewoon met 4 mensen aan een tafeltje zitten hoor nu. Je moet alleen misschien zeggen dat je 1 huishouden bent :P

Hier in de buurt is het iig zo druk als nooit tevoren, mede omdat de terassen zijn uitgebreid. Zit helemaal stampvol met mensen op een mooie dag.
Afgelopen zondag waren we één groot familie op een megaterras :+ Na een paar biertjes wordt er volop handen geschud voor de felicitaties en geknuffeld :')
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_193927091
Wel echt meteen weer een verschil met gisteren hoor. Kon gisteren heel de dag lekker buiten zitten en vandaag weer depri buiten. Ach wel weer lekker game weer _O_
pi_193927141
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 14:50 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Ik denk dat jij het aantrekt! Al moet ik zeggen dat het hier vanmorgen maar een half uurtje gemotregend heeft. Ik zit tegen de Brabantse grens bij Someren. Maar vanavond schijnt er meer regen te komen.
Hier Noord-Holland de héle dag regen.

Wat een weer op de fiets, die wind kom je gewoon niet doorheen _O-
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_193927298
Het is mistroostig buiten -O-
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')