abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_193921020
Hallo, ik ben nu al een aantal maanden in dienst bij een service en onderhoudsbedrijf in de installatietechniek met voornamelijk utiliteitsgebouwen. Ik had al aangegeven toen ik begon dat ik elektromonteur wilt worden en in de tijd dat ik daar werk ben ik klimaattechniek ook interessant gaan vinden maar vooral ook de meet en regeltechniek die elektra en werktuigbouwkundige installaties een beetje verbind.

Ik ben 27 en heb verder nog geen technische vooropleiding en nu wil mijn werkgever mij een opleiding aanbieden maar daarbij heb ik twee keuzes. Ik kan een aantal cursussen volgen via het ROVC beginnend met elektrotechniek basis daarna elektrisch schakelen en elektrotechnisch storing zoeken en daarna nog andere werkgerelateerde cursussen. Maar ik kan ook een MBO BBL opleiding elektrotechniek volgen.

Nou denk ik dat de ROVC cursussen wat meer to-the-point zijn en dat ik dan sneller zelfstandig kan werken. Maar ik denk ook dat het mbo een wat bredere basis geeft en beter is op het lange termijn, al heb ik geen idee wat je op het mbo allemaal leert ze zijn daar niet echt duidelijk over op de sites.

Nou vraag ik me af wat ik het beste kan doen. Ik hoop dat de mensen hier die ook in de installatietechniek zitten (of niet) mij wat advies kunnen geven.
pi_193945722
Kun je niet via je werkgever een mbo volgen zoals mechatronica?
pi_194053454


[ Bericht 100% gewijzigd door Twintig op 12-07-2020 16:14:58 (Dubbelpost) ]
pi_194053931
Ik zou de ROVC route kiezen, want je bent al 27 en MBO BBL opleidingen zijn meestal breed. Dus ik zou gewoon die route van elektrotechnische cursussen volgen. Ook omdat de opleidingen, meestal verder staan van de praktijk. Kijk ook naar welke keuze je aantrekt en leuker lijkt. En minder stress en druk geeft. Kies die optie. Zo zou ik het doen. Succes! ^O^
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')