quote:
Receptuur, jeetje, ik doe altijd maar wat. Ik weet niet of een blender werkt, dat is meer iets voor smoothies. Ik gebruik de staafmixer of de keukenmachine.
Staafmixer meer voor 1 persoonsportie en dan bijv 1 bevroren banaan (gepeld en in plakjes gesneden in de diepvries), 100 gram bevroren blauwe bessen en een scheut vocht (ik gebruik vaak amandelmelk, koemelk maakt het wat romiger) en dan de staafmixer er op. Hoe meer vocht, hoe meer smoothie. Dus voor ijs echt voorzichtig zijn met vocht toevoegen.
In de keukenmachine bijv 3-4 bananen (in plakjes) een tijd mixen en dan 2 eetlepels cacao en/of koffie-extract er door voor chocolade of mokkaijs. Ik gebruik ook vaak wheypoeder met chocoladesmaak of cookies and creamsmaak, maar dat zullen de meeste mensen niet standaard in huis hebben. Ook hier een beetje vocht toevoegen. Je kan ook een paar minuutjes wachten tot de bananen een klein beetje zachter zijn voor je de keukenmachine aan zet. Het maakt anders flink herrie bij het fijn maken
(wordt echt vanzelf een roomijsstructuur!)
Je kan dit alles eerst nog even een beetje harder laten worden in de diepvries of direct opeten. En zoals ik al zei: niet laten smelten, want bananensmurrie is gewoon smerig
Oh, je hoeft er niets door te doen natuurlijk, dan krijg je 'gewoon' banaanijs zoals emmyemmy dat heeft.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."