quote:
Op donderdag 2 juli 2020 00:47 schreef van_Lamehuizen het volgende:[..]
Beetje transfoob/transexclusief wel hoor om je kennelijke vruchtbaarheid en vrouwelijke anatomie zo op de voorgrond te plaatsen, denk toch eens om de gevoelens van gemarginaliseerden die je daarmee kwetst.
quote:
Op donderdag 2 juli 2020 00:47 schreef van_Lamehuizen het volgende:[..]
Beetje transfoob/transexclusief wel hoor om je kennelijke vruchtbaarheid en vrouwelijke anatomie zo op de voorgrond te plaatsen, denk toch eens om de gevoelens van gemarginaliseerden die je daarmee kwetst.
Heb je een paar overrijpe bananen liggen en wil je een lekker, maar gezond bananenbrood bakken? Met dit recept maak je een overheerlijk bananenbrood, zonder suiker toe te voegen. Hierdoor is het bananenbrood gezonder, maar nog steeds erg lekker. De rijpe bananen geven de cake alsnog voldoende zoetigheid mee. Je maakt dit bananenbrood met havermout en het recept is supermakkelijk! Wist je trouwens dat je dit bananenbrood heel goed in plakjes kunt invriezen in plasticfolie? Zo geniet je op ieder moment van een heerlijk stukje gezond bananenbrood.
Tip: In dit recept voeg ik rozijnen toe, maar je kunt hier goed mee variëren. Droog fruit, zoals stukjes abrikoos of cranberries doen het altijd goed. Ook zonnebloempitten, pompoenpitten of stukjes noot zijn een aanrader in dit havermout bananenbrood.
Wil je een rijkere versie bakken? Check dan hier mijn basisrecept bananenbrood met pecannoten en chocolade!
Bananenbrood met havermout maken
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakevorm van 25 centimeter in met olie en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.
Doe de eieren, bananen, kaneel en het zout in een blender of keukenmachine met messen. Blend dit tot er een gladde massa ontstaat. Voeg de havermout en het bakpoeder toe en mix alles nogmaals, tot alle havermoutvlokken fijn zijn. Het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn, je mag nog kleine stukjes van de havermoutvlokken zien. Roer tot slot de rozijnen door het beslag. Doe dit niet in de blender, je wilt namelijk dat de rozijnen heel blijven.
Tip: Je kunt een deel van de havermout vervangen door amandelmeel.
Schep het beslag in de vorm en bak het in 45-60 minuten gaar. Wil je checken of de bananencake met havermout gaar is? Je kunt dit checken door een satéprikker in de cake te prikken. Zit er geen beslag aan de prikker als je deze eruit haalt? Dan is de cake gaar. Zit er nog wel wat beslag aan de prikker, dan kan je de gezonde bananencake nog wat langer bakken. Hoe rijper de bananen, hoe smeuïger het suikervrije bananenbrood wordt. Heb je dus hele rijpe bananen, dan kan het bakken wat langer duren.
Haal het blik uit de oven en til de bananencake met havermout uit de vorm. Hiervoor kun je goed het bakpapier gebruiken. Laat de bananencake afkoelen op een rooster. Tijdens het afkoelen zakt de cake nog wat in, dat hoort zo.