abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_193853977
Multinationals - het Grootkapitaal - zitten vanwege Covid-19 in zwaar weer en de afgelopen weken hebben we kunnen zien hoe social justice warriors dankbaar van die situatie gebruik hebben gemaakt, door het Grootkapitaal voor hun karretje te spannen om de Vrijheid van Meningsuiting in te dammen.

Zo werden adverteerders rondom het praatprogramma VI na een grap van Johan Derksen benaderd door SJWs, waarna die adverteerders zich terugtrokken. Een grap maken is een recht dat beschermd wordt door de VvM, zo lang deze niet aanzet tot haat. In de VS speelt hetzelfde bij Facebook, waarbij SJWs druk zetten op het Grootkapitaal om niet meer bij Facebook te adverteren totdat Zuckerberg en co uitspraken censureren, “fact checken” dan wel van commentaar voorzien -> indammen van Freedom of Speech.

Toen het volk zich eeuwen geleden eindelijk van het juk van koningen, keizers en andere tirannen had bevrijd, werd in de Grondwet onder andere vastgelegd dat wij een vrijheid van meningsuiting hebben.

Dit is een van onze belangrijkste vrijheden.

Maar net zoals met de beelden van historische figuren die nu besmeurd of omvergehaald worden, moet ook dat historische recht op het uiten van een mening het ontgelden.

Enge ontwikkelingen, die moeten stoppen.

Ik wil niks kapot maken, ik wil niks boycotten, maar voel wel dat er iets moet gebeuren om ons recht op het uiten van een mening te waarborgen.

Zijn er constructieve maatregelen die we kunnen nemen?
The gravest, most persistent sin of mankind lies in not treating everyone as an individual - Mark Helprin
  Moderator dinsdag 30 juni 2020 @ 05:43:42 #2
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_193854012
vraag me af of dit wel ten koste van je vrije mening gaat

we kunnen nu via twitter en shit tegen iedereen in de hele wereld roepen dat hij een klootzak maar dat je voor twitter ook niet want ze zetten je het huis uit, als je de kerk inloopt en begint te roepen dat god niet bestaat dan ga je er met harde hand weer uit gok ik ... zijn die kerkgangers dan SJW's die je VvM lopen te dissen of loop je gewoon irritant te doen zonder reden?

het is vooral duidelijk hoe afhankelijk we zijn geworden van 'het grootkapitaal' voor zoiets simpels als het uiten van je mening
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 06:47:35 #3
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_193854236
Toch wel ironisch met conservatieven. Waar het gaat om werknemersrechten of het milieu dan moet het grootkapitaal absoluut de vrije hand krijgen en moet de werknemer maar ergens anders gaan werken en de consument maar ergens anders gaan kopen.

Maar als hun marketingbeleid niet in jouw straatje past moet ineens de staat ingrijpen. :')
pi_193854244
De katholieke kerk is al eeuwenlang op zijn retour in Europa.
pi_193854278
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 05:43 schreef sp3c het volgende:

het is vooral duidelijk hoe afhankelijk we zijn geworden van 'het grootkapitaal' voor zoiets simpels als het uiten van je mening
Hoe uiten we vroeger onze mening? Er was wat borrelpraat maar dat kwam niet verder dan de tafel. Dan waren er nog ingezonden brieven in kranten en daarmee hield onze publieke meningsuiting en verspreiding naar een beperkte subgroep wel een beetje op.

Nu heb je met de juist vaardigheden de halve wereld als publiek. Vanuit geschiedkundig inzicht weten we ook hoe propaganda werkt, de kracht der herhaling, maar lang genoeg dingen beweren die feitelijk onwaar zijn en de grote groep gaat toch die bizarre beweringen geloven.

Als simpel voorbeeld kunnen we de opkomst van de anti vaccinatie beweging bekijken, deze groep mensen weten niets van wetenschap maar Truus van 3 deuren verderop heb op Facebook iets doorgelinkt wat er wel serieus uitziet dus stoppen we maar met vaccineren. Dit werkt natuurlijk net zo bij haatdragende en andere onethische boodschappen.

Dat sommigen met haatdragende moraal nu gaan huilen dat sommige providers wat meer ethiek wensen te gebruiken in de content die men serveert klinkt mij nogal hypocriet in de oren.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 07:25:29 #6
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_193854314
Wat zijn in godesnaam nou weer SJWs?
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.
Sir Terry Pratchett (1948 - 2015)
Ceterum censeo Trump delendam esse
pi_193854389
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 07:25 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Wat zijn in godesnaam nou weer SJWs?
Alles en iedereen die niet bijzonder conservatief / rechts is geloof ik. Nieuw stopwoordje van de boze kereltjes.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 07:36:47 #8
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_193854393
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 07:25 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Wat zijn in godesnaam nou weer SJWs?
Een paar luidruchtige nobody's op Twitter die heel veel macht schijnen te hebben. Volgens sommige fokkers schijnen ze via Twitter wetten te kunnen maken en per decreet zaken te kunnen verbieden.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 07:50:42 #9
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_193854483
Derksen mag zijn mening gewoon (blijven) uiten. Het betekent natuurlijk niet dat commerciële partijen verplicht zijn om hem een podium te blijven bieden. Of welke andere provocateur dan ook.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_193854503
Waarom zouden bedrijven verplicht moeten worden om te adverteren op plekken waar ze niet geassocieerd mee willen worden? Je mag toch prima als bedrijf er voor kiezen dat je niet meer je naam aan Facebook wil verbinden? Of dat je niet meer wil adverteren rondom bepaalde TV programma's?

Hoe en waarom wil je de bedrijven gaan dwingen? Wat is de volgende stap, ga je een speelgoedbedrijf dwingen te adverteren op een 18+ zender of website?

Een bedrijf mag nog altijd zelf weten waar ze mee geassocieerd willen worden. En dat bedrijven niet meer geassocieerd willen worden met Derksen vind ik logisch. Hij heeft vrijheid van meningsuiting (niemand wil hem opsluiten, oid), maar geen vrijheid van gevolgen van zijn woorden. Dat is nooit de bedoeling geweest van de vrijheid van meningsuiting, dat je niet de gevolgen hoeft te dragen van wat je zegt. Derksen weet prima dat hij met zulke opmerkingen sponsors weg kan jagen, als dat dan gebeurd is dat zijn eigen probleem en het goed recht van de sponsors en adverteerders.
Als ik bijvoorbeeld een kennis had die zulke taal in mijn huis uit zou slaan, zou hij ook niet meer welkom zijn. Het dragen van de gevolgen van wat je zegt is er altijd geweest en ook dat is een groot goed.

De vrijheid van meningsuiting staat nog pal overeind. Niemand vervolgt Derksen om wat hij zei. Hij heeft alleen de gevolgen te dragen als een volwassen man.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_193854586
free_speech_2x.png
  dinsdag 30 juni 2020 @ 08:25:40 #12
8369 speknek
..for me it was Tuesday
pi_193854637
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 08:13 schreef archito het volgende:
[ afbeelding ]
.

Vrijheid van meningsuiting is geen vrijheid van sociale uitsluiting omdat mensen je een bokkenlul vinden.
For you the day speknek replied to your post was the most important day of your life..
pi_193854644
Ach ach, dat arme, arme grootkapitaal. Zwaar getroffen door Covid-19 en nu noodgedwongen voor het karretje gespannen van de illustere Social Justice Warriors. Weerloze slachtoffers van deze genadeloze perverselingen.
Of wacht, zijn die grootkapitalisten niet gewoon simpelweg FIWs, Financial Interest Warriors? Puur rationele actoren die kijken naar wat hun financiële belangen het best uitkomt? Meeliften op maatschappelijke controverse voor eigen financieel gewin? Het zal toch niet?

En was het idee achter de markt niet dat de consument maar met zijn portemonnee moest spreken? Als bedrijf X je niet bevalt, dan koop je bij bedrijf Y, wat bedrijf X dan weer dwingt om zich aan te passen aan de wensen van de consument. De tucht van de markt is onfeilbaar.

Of is er ook nog een verschil in wat de consument vindt bij de beoordeling van de wenselijkheid van dit soort acties? Was het verbranden van Nikes of het oproepen tot een boycot door politici vanwege een reclamespotje met Colin Kaepernick wel terecht?
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_193854648
Dit is niet zo'n sterk topic, zou beter tot zijn recht komen in KLB :)
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_193855240
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 08:27 schreef xpompompomx het volgende:
Dit is niet zo'n sterk topic, zou beter tot zijn recht komen in KLB :)
Het intellect in POL is idd dun gezaaid.

quote:
Zijn er constructieve maatregelen die we kunnen nemen?
The gravest, most persistent sin of mankind lies in not treating everyone as an individual - Mark Helprin
pi_193855268
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 09:43 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Het intellect in POL is idd dun gezaaid.
[..]

Met intellect heeft de insteek van dit topic natuurlijk weinig te maken. Het is puur weer een excuus om op een fictieve groep SJW’s te kunnen kankeren.
Vrij doorzichtig en dom eigenlijk.
pi_193855278
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 09:43 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Het intellect in POL is idd dun gezaaid.
[..]

Constructieve maatregelen waartegen precies?
Zoals in een aantal posts gezegd: vrijheid van meningsuiting wordt niet aangetast, er kunnen wel consequenties aan zitten.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_193855321
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 09:43 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Het intellect in POL is idd dun gezaaid.
[..]

Je kunt niet enerzijds het recht verdedigen van een bakker om te weigeren een taart te bakken voor een homokoppel en tegelijkertijd pleiten voor maatregelen tegen private bedrijven die bepaalde figuren niet langer een podium willen bieden.

Helaas is dat nou precies wat conservatieven zoals jij doen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_193855373
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 09:50 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Je kunt niet enerzijds het recht verdedigen van een bakker om te weigeren een taart te bakken voor een homokoppel en tegelijkertijd pleiten voor maatregelen tegen private bedrijven die bepaalde figuren niet langer een podium willen bieden.

Helaas is dat nou precies wat conservatieven zoals jij doen.
Dat blijkt men zeker wel te kunnen verdedigen. Volslagen hypocriet natuurlijk maar dat mag geen verbazing wekken.
pi_193855390
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 09:43 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Het intellect in POL is idd dun gezaaid.
[..]

Constructieve maatregel lijkt me het aanmoedigen van dit soort acties, bedrijven aanmoedigen om maatschappelijk betrokken te zijn en dus verkeerde dingen niet te sponsoren. Als samenleving bedrijven die wel zulke dingen sponsoren geen zaken meer mee doen.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  Redactie Frontpage dinsdag 30 juni 2020 @ 09:57:52 #21
21273 crew  JeMoeder
MijnMoeder
pi_193855402
Wie heeft Derksen verboden zijn mening te uiten? Volgens mij mag hij dat gewoon blijven doen. Bedrijven mogen wel zelf beslissen of ze zichzelf daarmee willen associëren toch?
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_193855478
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 09:57 schreef JeMoeder het volgende:
Wie heeft Derksen verboden zijn mening te uiten? Volgens mij mag hij dat gewoon blijven doen. Bedrijven mogen wel zelf beslissen of ze zichzelf daarmee willen associëren toch?
Maar als consumenten en bedrijven daadwerkelijk met hun portemonnee stemmen is dat natuurlijk heel eng als het niet naar wens gebeurt...
pi_193855570
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 09:43 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Het intellect in POL is idd dun gezaaid.
[..]

Backfire topic en dan maar de rest hier zomaar op hun intellect aanvallen en zelf niet eens inhoudelijk op uitgebreide reacties in je topic reageren. Wat vind je zelf van zulk gedrag?
  dinsdag 30 juni 2020 @ 10:14:58 #24
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_193855583
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 09:43 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Het intellect in POL is idd dun gezaaid.
[..]

Je hebt pas maatregelen nodig als er een probleem is. Het 'probleem' dat je in je OP beschrijft bestaat helemaal niet, Don Quichote.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  dinsdag 30 juni 2020 @ 10:23:38 #25
8369 speknek
..for me it was Tuesday
pi_193855701
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 09:56 schreef Hanca het volgende:

[..]

Constructieve maatregel lijkt me het aanmoedigen van dit soort acties, bedrijven aanmoedigen om maatschappelijk betrokken te zijn en dus verkeerde dingen niet te sponsoren. Als samenleving bedrijven die wel zulke dingen sponsoren geen zaken meer mee doen.
Juist, dit zou door elke kapitalist aangemoedigd moeten worden.
(of nouja elke kapitalist die gelooft dat het model een toekomst heeft en niet een middel is om op korte termijn ten koste van de toekomst rijk te worden)
For you the day speknek replied to your post was the most important day of your life..
  dinsdag 30 juni 2020 @ 10:50:16 #26
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_193856101
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 09:43 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Het intellect in POL is idd dun gezaaid.
[..]

Een constructieve maatregel die je kan nemen is het oprichten van een eigen commercieel TV-station waarop mensen die bij de overige commerciele stations niet welkom zijn een podium hebben.

Je kan in NL zelfs een publieke omroep oprichten om in het bestel tijd te claimen daarvoor. Geweldig systeem.
pi_193856125
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 10:14 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Je hebt pas maatregelen nodig als er een probleem is. Het 'probleem' dat je in je OP beschrijft bestaat helemaal niet, Don Quichote.
Dat is natuurlijk ook een beetje het probleem. Je eigen opvattingen presenteren als voldongen feit en dan vragen wat we eraan kunnen doen is geen basis voor een discussie. Kijk je kunt er in een discussie nog net wel vanuit gaan dat we allemaal wel zo ongeveer vinden dat kindersterfte niet direct wenselijk is (hoewel sommige users daar wellicht anders over denken al naar gelang het kleurtje of de woonplaats van het kind), maar er vanuit gaan dat iedereen van mening is dat sponsoren zich niet zouden mogen terugtrekken omdat ze zich niet wensen te associëren met een programma is wat absurdistisch.

Het is natuurlijk niet je recht als TS om te bepalen dat het topic niet mag gaan over de vraag of iets überhaupt wel onwenselijk is, maar dit voor waar moet worden aangenomen en de discussie moet gaan over wat er dan aan gedaan kan worden.

Misschien iets meer in de spiegel kijken in plaats van anderen gelijk te betichten van een gebrek aan niveau.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_193857137
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 09:43 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Het intellect in POL is idd dun gezaaid.
[..]

Ja, en dan kom jij nog eens het nivo homoepatisch verdunnen.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
  dinsdag 30 juni 2020 @ 12:11:22 #29
110057 AgLarrr
Rara Temporum Felicitas
pi_193857237
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 05:25 schreef Lyrebird het volgende:

Zijn er constructieve maatregelen die we kunnen nemen?
Stoppen met het gebruik maken van de producten van de bedrijven die menen wat te moeten met deze hype. Ze doen het enkel uit vrees voor verlies aan inkomsten (veelal door adverteerders- mind you). De publieke backlash is echter lang zo groot niet - of werkt eerder averechts.

Verkoop gewoon cola / scheermesjes / koffie. Ik hoef er geen BLM logo bij, en mocht ik het aantreffen op een product dan is het inmiddels aanleiding om het niet meer te kopen om dezelfde reden dat ik geen cola koop gesponsord door de zevendags adventisten, het moslimbroederschap of de PvdA.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  Redactie Games dinsdag 30 juni 2020 @ 12:20:37 #30
436761 crew  Puddington
Ja, die nerd!
pi_193857418
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 10:50 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Een constructieve maatregel die je kan nemen is het oprichten van een eigen commercieel TV-station waarop mensen die bij de overige commerciele stations niet welkom zijn een podium hebben.

Je kan in NL zelfs een publieke omroep oprichten om in het bestel tijd te claimen daarvoor. Geweldig systeem.
Nadeel is wel dat je dan via een medium moet communiceren met Pim Fortuyn en niet kan laten merken wat voor onzin dat is :')
Don't weep for the stupid, you'll be crying all day
  dinsdag 30 juni 2020 @ 12:25:41 #31
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_193857543
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 10:50 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Een constructieve maatregel die je kan nemen is het oprichten van een eigen commercieel TV-station waarop mensen die bij de overige commerciele stations niet welkom zijn een podium hebben.

Je kan in NL zelfs een publieke omroep oprichten om in het bestel tijd te claimen daarvoor. Geweldig systeem.
Die vervolgens door iedereen bedreigd wordt om er mee te stoppen...
pi_193857603
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 12:25 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Die vervolgens door iedereen bedreigd wordt om er mee te stoppen...
Is WNL bedreigd, of willen de rechtsen gewoon geen cent uitgeven hieraan? :D
  dinsdag 30 juni 2020 @ 12:33:07 #33
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_193857662
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 12:29 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Is WNL bedreigd, of willen de rechtsen gewoon geen cent uitgeven hieraan? :D
Wat ik bedoel te zeggen is, als je een zwaar afwijkende mening hebt dat mensen je lastig gaan vallen in je privéleven. Dus doodsbedreigingen sturen en proberen je werk af te pakken of onmogelijk te maken. Zo'n iemand als Dennis Schouten durft nu ook veel minder door dit soort uitspattingen.
pi_193857864
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 12:33 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Wat ik bedoel te zeggen is, als je een zwaar afwijkende mening hebt dat mensen je lastig gaan vallen in je privéleven. Dus doodsbedreigingen sturen en proberen je werk af te pakken of onmogelijk te maken. Zo'n iemand als Dennis Schouten durft nu ook veel minder door dit soort uitspattingen.
Wie is Dennis Schouten?
Als je iets verkeerd zegt, dat mensen dan privé je lastig gaan vallen, is wel duidelijk ja. Kijk alleen al naar de behandeling van mensen als Wilfred Genee en Sylvana Simons. Er is altijd wel een groepje rechtse randdebielen die boos worden op iedereen die niet in de lijn Wierd Duk meeloopt.
pi_193857889
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 12:33 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Wat ik bedoel te zeggen is, als je een zwaar afwijkende mening hebt dat mensen je lastig gaan vallen in je privéleven. Dus doodsbedreigingen sturen en proberen je werk af te pakken of onmogelijk te maken. Zo'n iemand als Dennis Schouten durft nu ook veel minder door dit soort uitspattingen.
Dus net zoals de kzop hoofdman bedreigingen ontvangt vanuit anonieme hoeken,maar wel doorgaat :D
  dinsdag 30 juni 2020 @ 12:50:20 #36
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_193857900
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 12:25 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Die vervolgens door iedereen bedreigd wordt om er mee te stoppen...
Mensen bedreigen is al strafbaar.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 12:50:32 #37
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_193857903
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 12:48 schreef VoMy het volgende:

[..]

Wie is Dennis Schouten?
Als je iets verkeerd zegt, dat mensen dan privé je lastig gaan vallen, is wel duidelijk ja. Kijk alleen al naar de behandeling van mensen als Wilfred Genee en Sylvana Simons. Er is altijd wel een groepje rechtse randdebielen die boos worden op iedereen die niet in de lijn Wierd Duk meeloopt.
Dennis van Powned.

Dus we zijn er over eens dat je veel te verduren krijgt met een afwijkende mening?
  dinsdag 30 juni 2020 @ 12:51:22 #38
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_193857916
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 12:49 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Dus net zoals de kzop hoofdman bedreigingen ontvangt vanuit anonieme hoeken,maar wel doorgaat :D
Het punt is dat er ook veel mensen stoppen of matigen in hun mening vanwege zulke acties. Dat er anderen doorgaan is niet mijn punt.

En daarnaast wil ik nog zeggen dat er mensen zijn die veel meer te verliezen hebben dan een aantal mensen die professioneel protestganger zijn.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 12:51:55 #39
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_193857921
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 12:50 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Mensen bedreigen is al strafbaar.
Ja klopt, maar het gebeurt wel. Dus, het heeft invloed op de persoon.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 12:53:01 #40
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_193857933
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 12:51 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Ja klopt, maar het gebeurt wel. Dus, het heeft invloed op de persoon.
Maarre wat is je constructieve oplossing daarvoor?
pi_193857944
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 12:50 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Dennis van Powned.

Dus we zijn er over eens dat je veel te verduren krijgt met een afwijkende mening?
Neuh, het ligt eraan welke mening. Iets zeggen dat tegen het Telegraafvolk in gaat is een stuk vervelender voor je leven dan andersom.

Dit is geen 'both sides are equally bad'-situatie ofzo. Je hebt gewoon een kamp waarin figuren als Henk Bres zitten, die trots zijn op hun racisme, oproepen tot deportaties, burgeroorlogen, lynchpartijen en daar ook fanmateriaal voor produceren, bijeenkomsten belagen door auto's te slopen en stenen naar binnen te gooien, en dan heb je een andere kant.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 12:55:28 #42
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_193857956
En "afwijkende mening" is hier meestal een eufemisme voor allerlei mensonvriendelijke haatbagger
  dinsdag 30 juni 2020 @ 12:55:59 #43
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_193857959
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 12:53 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Maarre wat is je constructieve oplossing daarvoor?
Heb ik niet helaas. Ik hoop vooral dat mensen zich uitspreken voor vrijheid van meningsuiting, er gestopt wordt met mensen en bedrijven chanteren en dat mensen achter hun mening blijven staan.
pi_193857960
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 12:51 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Het punt is dat er ook veel mensen stoppen of matigen in hun mening vanwege zulke acties. Dat er anderen doorgaan is niet mijn punt.
Wat is je punt dan? Dat er slappelingen zijn die zogenaamd onder druk hun mening matigen of stoppen en we daarom moeten accepteren dat dit zielig is en hun een slachtofferrol moeten gunnen, terwijl andere mensen dus wel blijven doorgaan met hun extreme mening en gewoon van elke bedreiging een aangifte doen.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 12:57:33 #45
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_193857975
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 12:54 schreef VoMy het volgende:

[..]

Neuh, het ligt eraan welke mening. Iets zeggen dat tegen het Telegraafvolk in gaat is een stuk vervelender voor je leven dan andersom.

Dit is geen 'both sides are equally bad'-situatie ofzo. Je hebt gewoon een kamp waarin figuren als Henk Bres zitten, die trots zijn op hun racisme, oproepen tot deportaties, burgeroorlogen, lynchpartijen en daar ook fanmateriaal voor produceren, bijeenkomsten belagen door auto's te slopen en stenen naar binnen te gooien, en dan heb je een andere kant.

Ik wil een klimaat dat zo'n man aangepakt wordt via de wet en niet dat mensen hem lastig gaan vallen in z'n privéleven en zijn werk en hobby's om zeep gaan helpen.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 12:59:19 #46
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_193857997
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 12:56 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Wat is je punt dan? Dat er slappelingen zijn die zogenaamd onder druk hun mening matigen of stoppen en we daarom moeten accepteren dat dit zielig is en hun een slachtofferrol moeten gunnen, terwijl andere mensen dus wel blijven doorgaan met hun extreme mening en gewoon van elke bedreiging een aangifte doen.
Ik vind het niet slap, maar zelfs logisch dat je stopt met wat je doet als je telkens wordt bedreigd. Dus nee, dat is niet mijn punt.
pi_193858017
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 12:57 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Ik wil een klimaat dat zo'n man aangepakt wordt via de wet en niet dat mensen hem lastig gaan vallen in z'n privéleven en zijn werk en hobby's om zeep gaan helpen.
Over wie heb je het nu?
Je kunt wel beginnen over een klimaat aan de hand van 'een geval', maar net zoals het echte klimaat is iets anders dan het weer van de dag, is het sociale klimaat ook iets anders dan dit ene individuele geval.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 13:04:30 #48
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_193858045
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 13:01 schreef VoMy het volgende:

[..]

Over wie heb je het nu?
Je kunt wel beginnen over een klimaat aan de hand van 'een geval', maar net zoals het echte klimaat is iets anders dan het weer van de dag, is het sociale klimaat ook iets anders dan dit ene individuele geval.
Ik heb over VI die lastig wordt gevallen door Arie's, Fidan die bedreigd wordt en al die KOZP figuren die bedreigd worden.
pi_193858051
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 12:55 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Heb ik niet helaas. Ik hoop vooral dat mensen zich uitspreken voor vrijheid van meningsuiting, er gestopt wordt met mensen en bedrijven chanteren en dat mensen achter hun mening blijven staan.
Bedrijven chanteren, een typisch overtrokken weergave van de situatie.

Aan de ene kant zeg je dat persoonlijke aanvallen het probleem zijn, maar hier kom je opeens met dat je niet bedrijven mag aanspreken op de sprekers die ze sponsoren. Terwijl dat juist het tegenovergestelde is van een persoonlijke aanval - immers, de persoon mag zeggen wat hij wil, maar je kijkt naar de enablers en vraagt die of ze daar achter staan.

Niemand dwingt Johan Derksen om iets anders te zeggen dan wat hij wil zeggen, net zoals niemand verboden wordt om bedrijven aan te schrijven om ze te wijzen op wat ze mogelijk maken. Niemand is ook verplicht om 6 ton per jaar over te maken naar Johan Derksen, dus als dat stopt dan stopt dat.

Ik had niet door dat dit over de 71-jarige sneeuwvlok Johan Derksen ging.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 13:07:53 #50
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_193858079
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2020 13:05 schreef VoMy het volgende:

[..]

Bedrijven chanteren, een typisch overtrokken weergave van de situatie.

Aan de ene kant zeg je dat persoonlijke aanvallen het probleem zijn, maar hier kom je opeens met dat je niet bedrijven mag aanspreken op de sprekers die ze sponsoren. Terwijl dat juist het tegenovergestelde is van een persoonlijke aanval - immers, de persoon mag zeggen wat hij wil, maar je kijkt naar de enablers en vraagt die of ze daar achter staan.

Niemand dwingt Johan Derksen om iets anders te zeggen dan wat hij wil zeggen, net zoals niemand verboden wordt om bedrijven aan te schrijven om ze te wijzen op wat ze mogelijk maken. Niemand is ook verplicht om 6 ton per jaar over te maken naar Johan Derksen, dus als dat stopt dan stopt dat.

Ik had niet door dat dit over de 71-jarige sneeuwvlok Johan Derksen ging.
Ik wil dat mensen VI direct aanspreken op de dingen die ze doen, of dat ze dat via de rechter doen. Ik wil niet dat ze naar sponsors gaan en dan gaan dreigen om negatieve reclame voor ze te maken. Je creëert zo dat een kleine en onbelangrijke groep (vermoedelijk) veel te veel invloed krijgt.

Als jij zorgt dat iemands inkomen op de tocht komt te staan, zorg je daadwerkelijk voor dat je iemand (Johan) onder druk zet. Dus ja, hij kan zeggen wat hij wil, maar niet zonder onredelijke consequenties opgelegd door een bepaald groepje.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')