abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_193783729
Hoi!

Wij zijn voorzichtig de huizenmarkt aan het bekijken en hebben de luxe dat we op dit moment aflossen en prima wonen en zonder haast de komende jaren de huizen kunnen bekijken. Nu kijk ik terug in de jaren en zie ik in de afgelopen 2 jaar geen huis voorbij komen waar ik graag had willen wonen. De eisen zijn (nu nog) best aanwezig en veel huizen vallen af.

Ik ben even benieuwd hoe anderen dit ervaren hebben. Heb je jaren lang gewacht op dat éne plekje of heb je genoegen genomen met minder. Ben je bereid te verhuizen als het droomhuis voorbij komt of heb je die droom laten varen?

Wij schommelen nogal tussen de binnenstad of net erbuiten met grote tuin en gaan dit de komende maanden/jaren voor onszelf duidelijk maken. Ben meer benieuwd hoe veel hebben gewacht op dat juiste huis en wat voor tijd hier overheen ging.

Kreeg je het via een bekende toevallig op je pad? Is aanmelden bij makelaars de tip?

Is niet een heel concreet topic maar even een hersenspinsel en wie weet komen er wat leuke tips/verhalen uit!
Waarom moeilijk doen?
  Redactie Frontpage donderdag 25 juni 2020 @ 15:11:03 #2
21273 crew  JeMoeder
MijnMoeder
pi_193783756
Wij wel. Nieuwbouwwoning met alles er op en eraan waar we kunnen wonen totdat we het verzorgingstehuis in kunnen, dat duurt hopelijk nog meer dan 40 jaar.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_193783760
Waarom dan geen grond kopen en zelf een huis bouwen naar eigen wens?
pindazakje
pi_193783825
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 15:11 schreef Hyaenidae het volgende:
Waarom dan geen grond kopen en zelf een huis bouwen naar eigen wens?
Is in onze stad geen optie. De grond die te koop is grenst aan bedrijventerrein en in de binnenstad kan je het sowieso vergeten.
Waarom moeilijk doen?
pi_193783826
Nee. Ik woon in een dorp met hoge woningnood en het duurt nog minimaal 2 jaar totdat er weer palen de grond in gaan voor nieuwe woningen. Alle huizen die te koop komen zijn binnen no time weg tegen belachelijke prijzen. Ik word er een beetje moedeloos van eerlijk gezegd.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_193783856
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 15:14 schreef dimmak het volgende:
Nee. Ik woon in een dorp met hoge woningnood en het duurt nog minimaal 2 jaar totdat er weer palen de grond in gaan voor nieuwe woningen. Alle huizen die te koop komen zijn binnen no time weg tegen belachelijke prijzen. Ik word er een beetje moedeloos van eerlijk gezegd.
Hier ben ik dus ook bang voor! Nu kunnen we nog rustig wachten maar de vraag is of het huis wel gaat komen. En met mij wachten nog heel veel andere bieders op 'het perfecte huis'.

Je moet bijna zeker zijn dat je kennissen hebt die kunnen tippen voordat het de markt raakt.
Waarom moeilijk doen?
pi_193784082
2 jaar geleden dacht ik, wauw 205m2, dat huis wil ik kopen.
Nu denk ik: er had best 100m2 van af gemogen.

Ik denk dat voor sommigen dat onmogelijk is omdat er altijd nadetjes zijn die irriteren.
pi_193784097
Nee, nog niet. Hoewel ik wel verwacht dat we ergens compromissen zullen moeten maken. We willen graag blijven wonen in de stad waar we nu wonen, maar dan iets dichter op het centrum, vrijstaand en bij voorkeur aan het water. En een huis waar met (de mogelijkheid tot) een badkamer en slaapkamer op de begane grond zodat we er lang kunnen blijven wonen. Bij voorkeur willen we zelf bouwen. Dat laatste is niet te combineren met de wens dichtbij het centrum te wonen. En met opgroeiende kinderen vinden we de locaties waar nu of de komende jaren kavels beschikbaar zijn niet aantrekkelijk. Niet alleen ivm de opgroeiende kinderen trouwens. Ik wil zelf ook gewoon naar een terras/restaurant/theater/bioscoop kunnen wandelen/fietsen.

Er staat op het moment wel een huis te koop dat aan al onze eisen voldoet, het valt alleen net buiten ons budget. Wie weet over een aantal jaar (of door de crisis, of door een promotie) dat een soortgelijke woning wel binnen onze mogelijkheden komt.

Tot die tijd wonen we nu ook prima hoor. Maar het is niet ons droomhuis.
pi_193784156
Niet ons droomhuis maar wel een erg fijn huis. We wonen nu midden in het centrum van een middelgrote gemeente. Jaren 30 tweekapper van 150m2 en kleine tuin van 40m2.

Ons droomhuis zou een huis in dezelfde stijl zijn met evenveel of iets minder m2 maar met grotere tuin, oprit en wel in het centrum maar niet de winkelstraat (zoals nu).
Ook al wonen we er pas 2 jaar, we houden funda in de gaten. We zijn opzoek naar een speld in een hooiberg en in de tussentijd wonen we nog 1,2, 5 of 10 jaar goed in dit mooie huis.
pi_193784441
Droomhuis valt buiten budget, dus nee. Dit huis is ruim, er moeten nieuwe toiletten en een nieuwe keuken in de komende paar jaar en dan kunnen we hier nog wel blijven wonen totdat Symph niet meer werkt. En dan zou het zomaar kunnen dat we naar een iets goedkopere regio verhuizen en dan wil ik nooit meer aan een drukke doorgaande weg wonen.
De redenen dat we in deze plaats gingen wonen zijn inmiddels allemaal weggevallen, maar dichterbij het werk is het helemaal niet te betalen, dus we blijven maar hier wonen. Al hou ik funda wel in de gaten hoor, maar ook hier stijgen de prijzen enorm en nieuwbouw (of huizen van een paar jaar oud) is echt niet te betalen. Ons eigen huis dat we ruim 4 jaar geleden kochten zouden we ons nu niet kunnen veroorloven, het huis van de buren is begin dit jaar voor bijna een ton meer verkocht dan wat wij destijds betaalden. En dan heb ik het over een jaren zeventig rijtjeshuis waar inmiddels al ruim 4 maanden aan geklust wordt.
pi_193785128
Ik wilde van de Randstad naar Brabant, maar het kwam er niet van van. Ik had al een koophuis.

Heb misschien wel 1000+ huizen bekeken op Funda, over een periode van 2 jaar, we wisten wel goed wat we wilden, maar het was wel specifiek: veel binnenruimte, in een stad, wel woonhuis, liefst wel rustig omdat we kinderen hebben. Niet te oud huis ook, geen houten vloeren meer bijvoorbeeld.

En betaalbaar natuurlijk. ^O^

Ja, toen het huis kwam op Funda, zijn we meteen op open huis gegaan, dag erna de buurt goed bekeken, en een agressief bod gedaan. En dus zijn we het geworden.

Een droomhuis? Weet ik niet. Maar ik vind het wel een genot om echt ruim te wonen, en de omgeving bevalt me prima. Alleen concessies gedaan aan de tuin, die is niet ruim.


Ik heb het geluk dat ik flexibel ben in precies de lokatie. Ik heb niet iets van die buurt per se wel, en die niet, en zelfs niet kwa stad. Dat scheelt een hoop.
pi_193785678
Ik had een jongensdroom waaronder een vrijstaande villa met zwembad willen bewonen. Dat heb ik gehaald.
Later besloot ik NL te verlaten om letterlijk midden in de bossen en rondom de velden te willen gaan wonen, in een ruim wooncomplex op veel grond, met nauwelijks buren en veel wild om mij heen.

Dit laatste heeft mij toch wel de meeste vreugde opgeleverd en nog steeds levert, kwa wooncomplex alsmede de financiële/economische kant.

[ Bericht 9% gewijzigd door cempexo op 25-06-2020 17:53:27 ]
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_193785709
Droomhuis gevonden in november 2016, net voordat de prijzen door het plafond gingen! Ik wilde een 2 onder 1 kap met een afgezonderde tuin. Geen tot weinig inkijk en ruime kamers. Wel in een bepaalde stad ivm familie/vrienden.

Wij hebben diverse huizen bezocht maar het was het net niet. Funda zo ingesteld dat we een melding kregen van nieuw aanbod. Plots op een vrijdagochtend een Funda melding van een vrijstaand huis. Advertentie bekeken, afspraak gemaakt met makelaar en de maandag daarop bezichtigd. Stel lag in scheiding en wilde snel van elkaar af. Schofterig laag geboden en na wat op en neer onderhandelen de koop rond gemaakt.

Droomhuis? ja. Veel ruimte in en rondom huis, leuke stijl. Vrijstaand ipv 2 onder 1 kap. Geen inkijk; wij kwamen uit een Vinex tussenwoning waarin je zo dicht op je buren zat dat wanneer je bij wijze van op het toilet zat en de deur vergeet dicht te doen, de hele straat je zag zitten.

We hebben wel veel achterstallig onderhoud weg moeten werken en op termijn moet de keuken en badkamer vervangen worden maar dat vind ik juist iets om naar uit te kijken.
  donderdag 25 juni 2020 @ 17:06:30 #14
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_193785744
Wij wonen al ruim 20 jaar in ons huisje, jaren 30 bovenwoning, in een wijkje tegen het centrum aan en vlak bij het station. Ons eerste koophuis.
Wij gaan nog wel een keer verhuizen. Naar een huis met tuin en meer klusruimte en hopelijk buiten de bebouwde kom.Over een jaar of 5 ofzo, als we willen stoppen met werken.
  donderdag 25 juni 2020 @ 17:12:25 #15
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_193785823
Semi. Wij wonen sinds 2 jaar in een prachtig monumentaal herenhuis O+. We zijn speciaal voor dit huis naar een andere provincie verhuisd. Maar dat is tevens het nadeel van dit huis; ik was eigenlijk liever in Utrecht gebleven. Ook had ik een grotere tuin gewild, en überhaupt een voortuin.
Mijn ultieme droomhuis is een vrijstaande villa in 't Gooi, maar daar is op dit moment even geen budget voor :+.
KuikenGuppy
pi_193786249
Terug naar de provincie Utrecht zal voor mij wel bij een droom blijven, want dan zouden we echt veel te veel concessies moeten doen en dat is het me niet waard, dat zou dan geen droomhuis worden maar een klein flatje
  donderdag 25 juni 2020 @ 18:13:34 #17
333026 ZuidGrens
VI Hooligans
pi_193786579
Ik denk dat wij voor onze eerste woning, die ik twee maanden nadat ik bij mijn eerste werkgever indienst kwam, zeker niet mag klagen. We gaan echter nog wel doorstromen. Dus voor deze fase van mijn leven is dit huis een dikke 9, maar over een paar jaar wil ik wel weer een stap zetten.
  donderdag 25 juni 2020 @ 18:34:45 #18
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_193786899
quote:
1s.gif Op donderdag 25 juni 2020 18:13 schreef ZuidGrens het volgende:
Ik denk dat wij voor onze eerste woning, die ik twee maanden nadat ik bij mijn eerste werkgever indienst kwam, zeker niet mag klagen. We gaan echter nog wel doorstromen. Dus voor deze fase van mijn leven is dit huis een dikke 9, maar over een paar jaar wil ik wel weer een stap zetten.
Herkenbaar!


Wij kochten als starters een 2^1 kap woning met een ruime tuin en garage. Onze wensen waren een hoek of 2^1 kap, garage(ruimte), voldoende slaapkamers om ooit een gezin te kunnen starten en dat tegen startersbudget. De concessies die we hebben gedaan is dat we nu in een dorp wonen waar we geen binding mee hebben en van een rustige woonwijk zijn verhuisd naar een 30-weg met doorgaand verkeer in het dorp.

Is dit onze droomhuis? Nee. Want we willen liever vrijstaand en autoluw wonen. En als het kan toch liever in dezelfde stad als familie om op termijn zorgtaken te kunnen doen. Het lastige waar we nu tegenaan lopen is dat we onze huidige woning zo gunstig hebben aangekocht dat een vergelijkbare woning in de stad makkelijk dubbel of driedubbel onze huidige hypotheek kost. Dat hebben we er nog niet voor over, dus we gaan voorlopig nog niet weg hier. Maar ik moet dan wel weer toegeven dat ik een frequente funda-bezoeker ben ;).
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
pi_193788524
Yes. Twee jaar terug grote (600 m3)vrijstaande jaren 30 woning gekocht in de binnenstad voor ¤389.000. Wel een opknapper van boven tot onder, alles, maar dan ook alles moest aangepakt worden en we zijn nog steeds niet klaar. We steken er om en nabij ¤100.000 in.
We doen nagenoeg alles zelf behalve elektriciteit. Maar alles Dus naar eigen smaak en echt het jaren 30 gevoel. Klus voor klus pakken we het aan, superleuk.
  donderdag 25 juni 2020 @ 20:44:11 #20
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_193788723
Jazekers, erg tevreden over waar wij nu wonen *O*
.
  donderdag 25 juni 2020 @ 21:17:52 #21
374533 purebliss
gepromoveerd in weetnietkunde.
pi_193789307
Nee, absoluut niet. Toen ik dit tien jaar geleden als starter op de woningmarkt kocht was het dat wel, maar ja, net 19.. dus dan is het al heel wat om een huis te kunnen kopen! 😁

Nu inmiddels al 5 jaar op zoek naar ons droomhuis en al meerdere huizen moeten laten schieten. Ooit komt dat huis er!
pi_193789638
Tevreden ja, maar kan altijd beter. We wonen hier (vrijstaand aan de Noordzeekust) al > 18 jaar en willen wel eens een andere omgeving. Belangrijke factoren:

1) Licht, kristalhelder licht,
2) Rust, ruimte en natuur (water, bos en coulissenlandschap)
3) Geen kinderen in de buurt.

[ Bericht 0% gewijzigd door blomke op 27-06-2020 11:49:48 ]
pi_193791930
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 20:31 schreef Mrmime het volgende:
Yes. Twee jaar terug grote (600 m3)vrijstaande jaren 30 woning gekocht in de binnenstad voor ¤389.000. Wel een opknapper van boven tot onder, alles, maar dan ook alles moest aangepakt worden en we zijn nog steeds niet klaar. We steken er om en nabij ¤100.000 in.
We doen nagenoeg alles zelf behalve elektriciteit. Maar alles Dus naar eigen smaak en echt het jaren 30 gevoel. Klus voor klus pakken we het aan, superleuk.
Dit smeekt om een project topic :p, of heb je die al?
pi_193792047
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 23:11 schreef archito het volgende:

[..]


Dit smeekt om een project topic :p, of heb je die al?
over nagedacht, maar was me eerlijk gezegd op dat moment teveel moeite. Achteraf gezien had ik het moeten doen, ook als naslagwerk en leerpunten voor mezelf, want er zijn ook wel dingen anders gelopen dan gepland ;)

Maar was en is machtig mooi project. Als je handig bent, en niet bang en een redelijke financiële buffer hebt is het supermooi om te doen!
pi_193792089
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 23:16 schreef Mrmime het volgende:

[..]

over nagedacht, maar was me eerlijk gezegd op dat moment teveel moeite. Achteraf gezien had ik het moeten doen, ook als naslagwerk en leerpunten voor mezelf, want er zijn ook wel dingen anders gelopen dan gepland ;)

Maar was en is machtig mooi project. Als je handig bent, en niet bang en een redelijke financiële buffer hebt is het supermooi om te doen!
Ik heb bij ons jaren 30 huis ook veel zelf gedaan (en nog steeds), inderdaad een hele ervaring! Misschien kan ik je toch verleiden een keer 1 topic te maken waarin je in 1 keer in het kort je verhaal doet met voor en na foto's?😁 Ik ben echt nieuwsgierig!
pi_193792210
quote:
1s.gif Op donderdag 25 juni 2020 23:18 schreef archito het volgende:

[..]

Ik heb bij ons jaren 30 huis ook veel zelf gedaan (en nog steeds), inderdaad een hele ervaring! Misschien kan ik je toch verleiden een keer 1 topic te maken waarin je in 1 keer in het kort je verhaal doet met voor en na foto's?😁 Ik ben echt nieuwsgierig!
Oeh ja nou trigger je mij wel ja :s)
Heb jij een topic gemaakt voor je jaren 30 huis? Ben ook wel heel benieuwd naar jouw kluservaringen!
pi_193792553
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 23:25 schreef Mrmime het volgende:

[..]

Oeh ja nou trigger je mij wel ja :s)
Heb jij een topic gemaakt voor je jaren 30 huis? Ben ook wel heel benieuwd naar jouw kluservaringen!
Haha nice! Je zou veel mensen erg blij maken op dit subforum. ;)

Mijn topic is hier te vinden:
K&W / Archito's jaren 30 project(je)

Als je snel een overzicht wil kijken kun je beter de OP van het tweede topic bekijken met de foto's, ik kan soms nogal langdradige posts maken. :P
pi_193792577
Leuk ik ga kijken!! Thanx @archito
pi_193795467
Nog zeker niet. Maar wat helpt is om zo af en toe de huizen in de gaten te houden. Ook als je het nu nog niet kunt betalen. Dan maak je het wat tastbaarder :)
pi_193795676
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 20:31 schreef Mrmime het volgende:
Yes. Twee jaar terug grote (600 m3)vrijstaande jaren 30 woning gekocht in de binnenstad voor ¤389.000. Wel een opknapper van boven tot onder, alles, maar dan ook alles moest aangepakt worden en we zijn nog steeds niet klaar. We steken er om en nabij ¤100.000 in.
We doen nagenoeg alles zelf behalve elektriciteit. Maar alles Dus naar eigen smaak en echt het jaren 30 gevoel. Klus voor klus pakken we het aan, superleuk.
Ik herken dat, tot grote vreugde overigens. Vooral het jezelf inschakelen als creatieve en inventieve bedenker en uitvoerder. Bij mij gaat het verder dan alleen een bouwtechnisch project, namelijk het geheel, gebouw en grondgrootte implementeren in de natuur. Zoals dit voorbeeld, groen en rose als een kleuren compositie.

Verder heb ik hier een stuk of 10 art projects geplaatst in de kleuren blauw (rationele kleur) en rood (emotionele kleur). Deze art projects heb ik zelf gemaakt.


59cfsd0v.jpg
kwyhz30.jpg

[ Bericht 12% gewijzigd door cempexo op 26-06-2020 08:18:26 ]
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_193796073
Leuk die verhalen! Toch veel mensen die concessies hebben moeten doen en ik denk dat wij daar uiteindelijk ook aan moeten geloven.

Hebben de meeste van jullie het huis via de nette weg (komt op Funda, kijken en bieden) of via tussenwegen (kennis is de makelaar, vrienden verkopen het huis, briefjes in de deur)?

Overigens, wat vinden jullie van de briefjes die mensen in de deur doen met: Wat woon je mooi! Als je ooit besluit te verkopen willen wij het graag overnemen!
Waarom moeilijk doen?
pi_193796184
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2020 08:34 schreef Nick het volgende:
Leuk die verhalen! Toch veel mensen die concessies hebben moeten doen en ik denk dat wij daar uiteindelijk ook aan moeten geloven.

Hebben de meeste van jullie het huis via de nette weg (komt op Funda, kijken en bieden) of via tussenwegen (kennis is de makelaar, vrienden verkopen het huis, briefjes in de deur)?

Overigens, wat vinden jullie van de briefjes die mensen in de deur doen met: Wat woon je mooi! Als je ooit besluit te verkopen willen wij het graag overnemen!
Even een kennismaking gesprek voeren zonder een transactiedoel, wel wat serieuze vragen stellen, zoals een wat is je het waard om dit huis aan jou te verkopen? Derhalve de serieuze interesse gaan meten.

Daarna evt doorgeven aan de tzt makelaar.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_193796330
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2020 08:34 schreef Nick het volgende:
Leuk die verhalen! Toch veel mensen die concessies hebben moeten doen en ik denk dat wij daar uiteindelijk ook aan moeten geloven.

Hebben de meeste van jullie het huis via de nette weg (komt op Funda, kijken en bieden) of via tussenwegen (kennis is de makelaar, vrienden verkopen het huis, briefjes in de deur)?

Overigens, wat vinden jullie van de briefjes die mensen in de deur doen met: Wat woon je mooi! Als je ooit besluit te verkopen willen wij het graag overnemen!
Wij hadden geluk met de verkoper dat ze open stonden voor onderhandeling zonder meerdere biedingen (was in januari 2018). 's ochtends toen we de woning op Funda zagen direct de makelaar gebeld en gezorgd dat we de eerste kijkers waren. Ik was doodziek dus mijn vriendin is met haar vader gaan kijken. 's middags een bod gedaan met als voorwaarde dat ik de volgende dag nog kon bezichtigen. Volgende ochtend gaan kijken, tegenbod gekregen en 's middags de deal beklonken. Het kan snel gaan. :P
pi_193796382
Ik heb geen droomhuis. Althans niet wat ik kan betalen.

De enige eisen die ik stel aan een huis zijn dat er minimaal 2 auto's op de oprit kunnen, er een bad in zit, minimaal 120m2 groot is en dat het in een rustige nette buurt ligt.

Dat hebben we nu en het nieuwe huis wat we gekocht hebben heeft dat ook.

Wat dat aan gaat ben ik snel tevreden :)
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_193796385
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2020 08:34 schreef Nick het volgende:
Hebben de meeste van jullie het huis via de nette weg (komt op Funda, kijken en bieden) of via tussenwegen (kennis is de makelaar, vrienden verkopen het huis, briefjes in de deur)?

Overigens, wat vinden jullie van de briefjes die mensen in de deur doen met: Wat woon je mooi! Als je ooit besluit te verkopen willen wij het graag overnemen!
Eerste huis: bestond nog geen internet en/of Funda

Tweede huis: via Funda en een AZC in de buurt. Eerst AZC gevonden en toen zag ik het huis (spotgoedkoop, want AZC) te koop staan.

[ Bericht 16% gewijzigd door blomke op 27-06-2020 11:50:17 ]
pi_193796392
quote:
7s.gif Op vrijdag 26 juni 2020 09:11 schreef vosss het volgende:
dat er minimaal 2 auto's op de oprit kunnen, er een bad in zit,
En als je ze op een parkeerterrein kunt zetten?
pi_193796407
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2020 09:12 schreef blomke het volgende:

[..]

En als je ze op een parkeerterrein kunt zetten?
Dan hoef ik het huis niet. Heb ik gehad vroeger en dat is kut. Ik wil gewoon eigen parkeergelegenheid hebben.

Huis wat we nu nog hebben passen 3 auto's op de oprit, nieuwe huis zijn dat er 5, al staan er dan 2 niet op eigen grond, maar wel in het verlengde van de oprit, waar dus niemand anders parkeert omdat ik anders de oprit niet af kan.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_193796426
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 20:31 schreef Mrmime het volgende:

We doen nagenoeg alles zelf behalve elektriciteit.
Waarom geen elektriciteit? Leuk om te doen, eenvoudig en resultaat voor decennia.
pi_193796480
Wij hadden een ander huis in de straat bezichtigd en bij de tweede bezichtiging kregen we aan het eind te horen dat het huis al verkocht was. Beetje vreemde makelaar was dat, maar hij belde een week of wat later op dat hij gehoord had dat er verderop in de straat ook een woning te koop zou komen en of hij voor een redelijk bedrag no cure, no pay, onze aankoopmakelaar mocht worden. Ja hoor, prima, dus hij zou regelen dat we ergens na oud en nieuw de eerste kijkers zouden worden voordat het op funda kwam. Paar dagen voor kerst kijk ik op funda, staat dat huis erop. Ok, paniek, wat is dit? Vervolgens zelf naar de verkoopmakelaar gebeld dat we als eerste wilden gaan kijken, eind vd werkdag zelfs nog even daar op kantoor langsgegaan om echt een afspraak te maken en te benadrukken dat we serieuze interesse hadden. Vervolgens met een ons bekende aankoopmakelaar een dag of wat later gaan kijken en meteen een bod uitgebracht met als voorwaarde dat er geen verdere bezichtigingen zouden komen en dat het snel in orde gemaakt ging worden. Tegenbod gekregen en toen zijn we in het midden uitgekomen en dat lag uiteindelijk nog net onder de redelijk scherpe vraagprijs. En daarna dus de andere makelaar afgebeld :W
  vrijdag 26 juni 2020 @ 09:39:07 #40
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_193796662
Droomhuis gaat wel ver, maar we wonen nu bijna tien jaar in het type huis waar ik wel al heel lang enthousiast over was. En, zeker niet onbelangrijk, in een buurt die me ook erg aansprak.

Heel sfeervol huis, knusse buurt, ideaal gelegen in de stad.

Maar ik ben echt niet blind voor de compromissen die maken dat het de term ‘droomhuis’ niet krijgt: met name de beperkte ruimte. En parkeren voor de deur kan meestal niet (al heb ik daar zelf minder last van dan mijn man).

Toch wonen we hier met veel plezier en zouden we het hooguit verruilen voor iets gelijkvloers als blijkt dat we echt oud gaan worden.
The love you take is equal to the love you make.
pi_193796976
Droomhuis niet maar kunnen we het beter treffen? Nee. We hebben nu een groot vrijstaand huis met een meer dan ruime voortuin en een achtertuin met alleen maar landerijen als uitzicht :)
En dat voor een hypotheek van net 100k.
  vrijdag 26 juni 2020 @ 10:05:24 #42
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_193797020
Op zich niet onhaalbare eisen voor mijn droomhuis, heb het voordeel dat ik na jaren in de stad gewoond te hebben liever wat meer landelijk woon dat maakt het een hoop betaalbaarder. Maar vooralsnog zal het nog wel een jaar of 20 duren verwacht ik voor het zo ver is. :+
blacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatterblacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmattergeencensuurblacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatter
blacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatterblacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatter
  vrijdag 26 juni 2020 @ 10:07:12 #43
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_193797042
Droomhuis hangt ook wel heel erg samen met de levensfase waarin je zit. Wij wonen tegen het centrum aan, was een bewuste keus. We wonen hier al 25 jaar heel prettig. Als we kinderen hadden gekregen was het absoluut ongeschikt geweest.
En over een jaar of 5 gaan we buiten wonen, rust en ruimte.
pi_193797178
Ik woon in een tussenhuis in het zuiden. Het wonen in t zuiden was voor mij een pre en daarbij de huisindeling is echt fantastisch tuin groot genoeg van boven tot onder helemaal opgeknapt alleen het dak moet nog :+ maar dat komt ook wel.


Ja het is mijn droomhuis leuke buurt leuke buren. _O_
pi_193797293
quote:
7s.gif Op vrijdag 26 juni 2020 09:15 schreef vosss het volgende:
Huis wat we nu nog hebben passen 3 auto's op de oprit, nieuwe huis zijn dat er 5, al staan er dan 2 niet op eigen grond, maar wel in het verlengde van de oprit, waar dus niemand anders parkeert omdat ik anders de oprit niet af kan.
Wij kunnen vijf auto's kwijt, toch parkeer ik aan de overkant (mijn partner op eigen terrein btw). M'n ideaal is een grote bollenschuur waar je auto's in kwijt kunt en kan lassen. Over droomhuis gesproken… droomschuur….
  vrijdag 26 juni 2020 @ 12:47:26 #46
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_193799420
Ja, dit is wel mijn droomhuis ja. Alles gelijkvloers (appartement), ruim (160 m2) op historische grond. Dit huis is mijn toevluchtsoord waar ik weer bijkom van alle indrukken. En waar ik me staande kan houden als ik het moeilijk heb.
  vrijdag 26 juni 2020 @ 13:41:53 #47
363483 DerekB
Forum voor Democratie
pi_193800235
Eigen huis, garage met oprit en afbetaald.
Droomhuis? nee, maar meer heb ik niet nodig.
pi_193801559
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2020 10:23 schreef blomke het volgende:

[..]

Wij kunnen vijf auto's kwijt, toch parkeer ik aan de overkant (mijn partner op eigen terrein btw). M'n ideaal is een grote bollenschuur waar je auto's in kwijt kunt en kan lassen. Over droomhuis gesproken… droomschuur….
Kun je toch realiseren enorm waterrad eronder maken. _O_
pi_193802426
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2020 10:07 schreef Fietsertje70 het volgende:
Droomhuis hangt ook wel heel erg samen met de levensfase waarin je zit. Wij wonen tegen het centrum aan, was een bewuste keus. We wonen hier al 25 jaar heel prettig. Als we kinderen hadden gekregen was het absoluut ongeschikt geweest.
En over een jaar of 5 gaan we buiten wonen, rust en ruimte.
Eens, dat maakt het ook lastig. Hoe ver kijk je vooruit en hoeveel lever je daarvoor nu in..
Waarom moeilijk doen?
pi_193812822
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2020 08:34 schreef Nick het volgende:
Leuk die verhalen! Toch veel mensen die concessies hebben moeten doen en ik denk dat wij daar uiteindelijk ook aan moeten geloven.
Je doet altijd concessies. Zelfs als je een stuk grond koopt en een huis laat bouwen ben je beperkt door het budget je dat je hebt. Uiteindelijk wil je altijd meer, luxer, ruimer of mooier. De kunst is om én ambitieus te zijn én te kunnen genieten van wat je hebt bereikt.

Ik ben zelf altijd blij geweest met de huizen waarin ik heb gewoond. Op hun eigen manier waren het droomhuizen. Ik heb bijvoorbeeld in het centrum van Haarlem gewoond in een eenkamerappartement aan een hofje, een bovenwoning uit de twintiger jaren in Amsterdam, een mooi en modern appartementencomplex in Amsterdam in de buurt van het water en een nieuwbouwwoning in Amsterdam met een tuin en meer rust en ruimte.

Elke stap was zinnig. De nieuwbouwwoning was het eerste huis dat we kochten en we hadden er gerust ons hele leven kunnen wonen. Maar op den duur merkten we dat we de stad te druk vonden worden en kregen we behoefte aan meer ruimte en vrijheid. Nu wonen we op een plek die ons het vakantiegevoel geeft én dichtbij ons werk is én dichtbij onze familie én op een steenworp afstand van de hoofdstad. We hadden deze woning overigens niet kunnen kopen zonder de stap naar de nieuwbouwwoning te maken. Die woning is in de periode dat we er woonden in waarde verdubbeld.

quote:
Hebben de meeste van jullie het huis via de nette weg (komt op Funda, kijken en bieden) of via tussenwegen (kennis is de makelaar, vrienden verkopen het huis, briefjes in de deur)?
Wij zochten en verkochten in het meest overspannen deel van Nederland en hebben beide gewoon via Funda gedaan.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')