abonnement Unibet Coolblue
pi_193783729
Hoi!

Wij zijn voorzichtig de huizenmarkt aan het bekijken en hebben de luxe dat we op dit moment aflossen en prima wonen en zonder haast de komende jaren de huizen kunnen bekijken. Nu kijk ik terug in de jaren en zie ik in de afgelopen 2 jaar geen huis voorbij komen waar ik graag had willen wonen. De eisen zijn (nu nog) best aanwezig en veel huizen vallen af.

Ik ben even benieuwd hoe anderen dit ervaren hebben. Heb je jaren lang gewacht op dat éne plekje of heb je genoegen genomen met minder. Ben je bereid te verhuizen als het droomhuis voorbij komt of heb je die droom laten varen?

Wij schommelen nogal tussen de binnenstad of net erbuiten met grote tuin en gaan dit de komende maanden/jaren voor onszelf duidelijk maken. Ben meer benieuwd hoe veel hebben gewacht op dat juiste huis en wat voor tijd hier overheen ging.

Kreeg je het via een bekende toevallig op je pad? Is aanmelden bij makelaars de tip?

Is niet een heel concreet topic maar even een hersenspinsel en wie weet komen er wat leuke tips/verhalen uit!
  Redactie Frontpage donderdag 25 juni 2020 @ 15:11:03 #2
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_193783756
Wij wel. Nieuwbouwwoning met alles er op en eraan waar we kunnen wonen totdat we het verzorgingstehuis in kunnen, dat duurt hopelijk nog meer dan 40 jaar.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_193783760
Waarom dan geen grond kopen en zelf een huis bouwen naar eigen wens?
pindazakje
pi_193783825
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 15:11 schreef Hyaenidae het volgende:
Waarom dan geen grond kopen en zelf een huis bouwen naar eigen wens?
Is in onze stad geen optie. De grond die te koop is grenst aan bedrijventerrein en in de binnenstad kan je het sowieso vergeten.
pi_193783826
Nee. Ik woon in een dorp met hoge woningnood en het duurt nog minimaal 2 jaar totdat er weer palen de grond in gaan voor nieuwe woningen. Alle huizen die te koop komen zijn binnen no time weg tegen belachelijke prijzen. Ik word er een beetje moedeloos van eerlijk gezegd.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_193783856
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 15:14 schreef dimmak het volgende:
Nee. Ik woon in een dorp met hoge woningnood en het duurt nog minimaal 2 jaar totdat er weer palen de grond in gaan voor nieuwe woningen. Alle huizen die te koop komen zijn binnen no time weg tegen belachelijke prijzen. Ik word er een beetje moedeloos van eerlijk gezegd.
Hier ben ik dus ook bang voor! Nu kunnen we nog rustig wachten maar de vraag is of het huis wel gaat komen. En met mij wachten nog heel veel andere bieders op 'het perfecte huis'.

Je moet bijna zeker zijn dat je kennissen hebt die kunnen tippen voordat het de markt raakt.
pi_193784082
2 jaar geleden dacht ik, wauw 205m2, dat huis wil ik kopen.
Nu denk ik: er had best 100m2 van af gemogen.

Ik denk dat voor sommigen dat onmogelijk is omdat er altijd nadetjes zijn die irriteren.
pi_193784097
Nee, nog niet. Hoewel ik wel verwacht dat we ergens compromissen zullen moeten maken. We willen graag blijven wonen in de stad waar we nu wonen, maar dan iets dichter op het centrum, vrijstaand en bij voorkeur aan het water. En een huis waar met (de mogelijkheid tot) een badkamer en slaapkamer op de begane grond zodat we er lang kunnen blijven wonen. Bij voorkeur willen we zelf bouwen. Dat laatste is niet te combineren met de wens dichtbij het centrum te wonen. En met opgroeiende kinderen vinden we de locaties waar nu of de komende jaren kavels beschikbaar zijn niet aantrekkelijk. Niet alleen ivm de opgroeiende kinderen trouwens. Ik wil zelf ook gewoon naar een terras/restaurant/theater/bioscoop kunnen wandelen/fietsen.

Er staat op het moment wel een huis te koop dat aan al onze eisen voldoet, het valt alleen net buiten ons budget. Wie weet over een aantal jaar (of door de crisis, of door een promotie) dat een soortgelijke woning wel binnen onze mogelijkheden komt.

Tot die tijd wonen we nu ook prima hoor. Maar het is niet ons droomhuis.
pi_193784156
Niet ons droomhuis maar wel een erg fijn huis. We wonen nu midden in het centrum van een middelgrote gemeente. Jaren 30 tweekapper van 150m2 en kleine tuin van 40m2.

Ons droomhuis zou een huis in dezelfde stijl zijn met evenveel of iets minder m2 maar met grotere tuin, oprit en wel in het centrum maar niet de winkelstraat (zoals nu).
Ook al wonen we er pas 2 jaar, we houden funda in de gaten. We zijn opzoek naar een speld in een hooiberg en in de tussentijd wonen we nog 1,2, 5 of 10 jaar goed in dit mooie huis.
pi_193784441
Droomhuis valt buiten budget, dus nee. Dit huis is ruim, er moeten nieuwe toiletten en een nieuwe keuken in de komende paar jaar en dan kunnen we hier nog wel blijven wonen totdat Symph niet meer werkt. En dan zou het zomaar kunnen dat we naar een iets goedkopere regio verhuizen en dan wil ik nooit meer aan een drukke doorgaande weg wonen.
De redenen dat we in deze plaats gingen wonen zijn inmiddels allemaal weggevallen, maar dichterbij het werk is het helemaal niet te betalen, dus we blijven maar hier wonen. Al hou ik funda wel in de gaten hoor, maar ook hier stijgen de prijzen enorm en nieuwbouw (of huizen van een paar jaar oud) is echt niet te betalen. Ons eigen huis dat we ruim 4 jaar geleden kochten zouden we ons nu niet kunnen veroorloven, het huis van de buren is begin dit jaar voor bijna een ton meer verkocht dan wat wij destijds betaalden. En dan heb ik het over een jaren zeventig rijtjeshuis waar inmiddels al ruim 4 maanden aan geklust wordt.
pi_193785128
Ik wilde van de Randstad naar Brabant, maar het kwam er niet van van. Ik had al een koophuis.

Heb misschien wel 1000+ huizen bekeken op Funda, over een periode van 2 jaar, we wisten wel goed wat we wilden, maar het was wel specifiek: veel binnenruimte, in een stad, wel woonhuis, liefst wel rustig omdat we kinderen hebben. Niet te oud huis ook, geen houten vloeren meer bijvoorbeeld.

En betaalbaar natuurlijk. ^O^

Ja, toen het huis kwam op Funda, zijn we meteen op open huis gegaan, dag erna de buurt goed bekeken, en een agressief bod gedaan. En dus zijn we het geworden.

Een droomhuis? Weet ik niet. Maar ik vind het wel een genot om echt ruim te wonen, en de omgeving bevalt me prima. Alleen concessies gedaan aan de tuin, die is niet ruim.


Ik heb het geluk dat ik flexibel ben in precies de lokatie. Ik heb niet iets van die buurt per se wel, en die niet, en zelfs niet kwa stad. Dat scheelt een hoop.
pi_193785678
Ik had een jongensdroom waaronder een vrijstaande villa met zwembad willen bewonen. Dat heb ik gehaald.
Later besloot ik NL te verlaten om letterlijk midden in de bossen en rondom de velden te willen gaan wonen, in een ruim wooncomplex op veel grond, met nauwelijks buren en veel wild om mij heen.

Dit laatste heeft mij toch wel de meeste vreugde opgeleverd en nog steeds levert, kwa wooncomplex alsmede de financiële/economische kant.

[ Bericht 9% gewijzigd door cempexo op 25-06-2020 17:53:27 ]
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_193785709
Droomhuis gevonden in november 2016, net voordat de prijzen door het plafond gingen! Ik wilde een 2 onder 1 kap met een afgezonderde tuin. Geen tot weinig inkijk en ruime kamers. Wel in een bepaalde stad ivm familie/vrienden.

Wij hebben diverse huizen bezocht maar het was het net niet. Funda zo ingesteld dat we een melding kregen van nieuw aanbod. Plots op een vrijdagochtend een Funda melding van een vrijstaand huis. Advertentie bekeken, afspraak gemaakt met makelaar en de maandag daarop bezichtigd. Stel lag in scheiding en wilde snel van elkaar af. Schofterig laag geboden en na wat op en neer onderhandelen de koop rond gemaakt.

Droomhuis? ja. Veel ruimte in en rondom huis, leuke stijl. Vrijstaand ipv 2 onder 1 kap. Geen inkijk; wij kwamen uit een Vinex tussenwoning waarin je zo dicht op je buren zat dat wanneer je bij wijze van op het toilet zat en de deur vergeet dicht te doen, de hele straat je zag zitten.

We hebben wel veel achterstallig onderhoud weg moeten werken en op termijn moet de keuken en badkamer vervangen worden maar dat vind ik juist iets om naar uit te kijken.
  donderdag 25 juni 2020 @ 17:06:30 #14
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_193785744
Wij wonen al ruim 20 jaar in ons huisje, jaren 30 bovenwoning, in een wijkje tegen het centrum aan en vlak bij het station. Ons eerste koophuis.
Wij gaan nog wel een keer verhuizen. Naar een huis met tuin en meer klusruimte en hopelijk buiten de bebouwde kom.Over een jaar of 5 ofzo, als we willen stoppen met werken.
  donderdag 25 juni 2020 @ 17:12:25 #15
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_193785823
Semi. Wij wonen sinds 2 jaar in een prachtig monumentaal herenhuis O+. We zijn speciaal voor dit huis naar een andere provincie verhuisd. Maar dat is tevens het nadeel van dit huis; ik was eigenlijk liever in Utrecht gebleven. Ook had ik een grotere tuin gewild, en überhaupt een voortuin.
Mijn ultieme droomhuis is een vrijstaande villa in 't Gooi, maar daar is op dit moment even geen budget voor :+.
KuikenGuppy
pi_193786249
Terug naar de provincie Utrecht zal voor mij wel bij een droom blijven, want dan zouden we echt veel te veel concessies moeten doen en dat is het me niet waard, dat zou dan geen droomhuis worden maar een klein flatje
  donderdag 25 juni 2020 @ 18:13:34 #17
333026 ZuidGrens
VI Hooligans
pi_193786579
Ik denk dat wij voor onze eerste woning, die ik twee maanden nadat ik bij mijn eerste werkgever indienst kwam, zeker niet mag klagen. We gaan echter nog wel doorstromen. Dus voor deze fase van mijn leven is dit huis een dikke 9, maar over een paar jaar wil ik wel weer een stap zetten.
  donderdag 25 juni 2020 @ 18:34:45 #18
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_193786899
quote:
1s.gif Op donderdag 25 juni 2020 18:13 schreef ZuidGrens het volgende:
Ik denk dat wij voor onze eerste woning, die ik twee maanden nadat ik bij mijn eerste werkgever indienst kwam, zeker niet mag klagen. We gaan echter nog wel doorstromen. Dus voor deze fase van mijn leven is dit huis een dikke 9, maar over een paar jaar wil ik wel weer een stap zetten.
Herkenbaar!


Wij kochten als starters een 2^1 kap woning met een ruime tuin en garage. Onze wensen waren een hoek of 2^1 kap, garage(ruimte), voldoende slaapkamers om ooit een gezin te kunnen starten en dat tegen startersbudget. De concessies die we hebben gedaan is dat we nu in een dorp wonen waar we geen binding mee hebben en van een rustige woonwijk zijn verhuisd naar een 30-weg met doorgaand verkeer in het dorp.

Is dit onze droomhuis? Nee. Want we willen liever vrijstaand en autoluw wonen. En als het kan toch liever in dezelfde stad als familie om op termijn zorgtaken te kunnen doen. Het lastige waar we nu tegenaan lopen is dat we onze huidige woning zo gunstig hebben aangekocht dat een vergelijkbare woning in de stad makkelijk dubbel of driedubbel onze huidige hypotheek kost. Dat hebben we er nog niet voor over, dus we gaan voorlopig nog niet weg hier. Maar ik moet dan wel weer toegeven dat ik een frequente funda-bezoeker ben ;).
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
pi_193788524
Yes. Twee jaar terug grote (600 m3)vrijstaande jaren 30 woning gekocht in de binnenstad voor ¤389.000. Wel een opknapper van boven tot onder, alles, maar dan ook alles moest aangepakt worden en we zijn nog steeds niet klaar. We steken er om en nabij ¤100.000 in.
We doen nagenoeg alles zelf behalve elektriciteit. Maar alles Dus naar eigen smaak en echt het jaren 30 gevoel. Klus voor klus pakken we het aan, superleuk.
Alius aliud dicit
  donderdag 25 juni 2020 @ 20:44:11 #20
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_193788723
Jazekers, erg tevreden over waar wij nu wonen *O*
.
  donderdag 25 juni 2020 @ 21:17:52 #21
374533 purebliss
gepromoveerd in weetnietkunde.
pi_193789307
Nee, absoluut niet. Toen ik dit tien jaar geleden als starter op de woningmarkt kocht was het dat wel, maar ja, net 19.. dus dan is het al heel wat om een huis te kunnen kopen! 😁

Nu inmiddels al 5 jaar op zoek naar ons droomhuis en al meerdere huizen moeten laten schieten. Ooit komt dat huis er!
pi_193789638
Tevreden ja, maar kan altijd beter. We wonen hier (vrijstaand aan de Noordzeekust) al > 18 jaar en willen wel eens een andere omgeving. Belangrijke factoren:

1) Licht, kristalhelder licht,
2) Rust, ruimte en natuur (water, bos en coulissenlandschap)
3) Geen kinderen in de buurt.

[ Bericht 0% gewijzigd door blomke op 27-06-2020 11:49:48 ]
Op <a href="https://forum.fok.nl/topic/2677908/2/25#p208861847" target="_blank" >zaterdag 22 april 2023 13:43</a> schreef <a href="https://forum.fok.nl/user/profile/62881" target="_blank" >r_one</a> het volgende:
En ik zeg je dat je op zaterdagmiddag van 2 tot 4 in je poedelnaakie de horlepiep moet dansen op het marktplein.
pi_193791930
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 20:31 schreef Mrmime het volgende:
Yes. Twee jaar terug grote (600 m3)vrijstaande jaren 30 woning gekocht in de binnenstad voor ¤389.000. Wel een opknapper van boven tot onder, alles, maar dan ook alles moest aangepakt worden en we zijn nog steeds niet klaar. We steken er om en nabij ¤100.000 in.
We doen nagenoeg alles zelf behalve elektriciteit. Maar alles Dus naar eigen smaak en echt het jaren 30 gevoel. Klus voor klus pakken we het aan, superleuk.
Dit smeekt om een project topic :p, of heb je die al?
pi_193792047
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 23:11 schreef archito het volgende:

[..]


Dit smeekt om een project topic :p, of heb je die al?
over nagedacht, maar was me eerlijk gezegd op dat moment teveel moeite. Achteraf gezien had ik het moeten doen, ook als naslagwerk en leerpunten voor mezelf, want er zijn ook wel dingen anders gelopen dan gepland ;)

Maar was en is machtig mooi project. Als je handig bent, en niet bang en een redelijke financiële buffer hebt is het supermooi om te doen!
Alius aliud dicit
pi_193792089
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 23:16 schreef Mrmime het volgende:

[..]

over nagedacht, maar was me eerlijk gezegd op dat moment teveel moeite. Achteraf gezien had ik het moeten doen, ook als naslagwerk en leerpunten voor mezelf, want er zijn ook wel dingen anders gelopen dan gepland ;)

Maar was en is machtig mooi project. Als je handig bent, en niet bang en een redelijke financiële buffer hebt is het supermooi om te doen!
Ik heb bij ons jaren 30 huis ook veel zelf gedaan (en nog steeds), inderdaad een hele ervaring! Misschien kan ik je toch verleiden een keer 1 topic te maken waarin je in 1 keer in het kort je verhaal doet met voor en na foto's?😁 Ik ben echt nieuwsgierig!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')