abonnement Unibet Coolblue
pi_193754390

Veronica Inside is een voetbalprogramma dat op maandag en vrijdag op Veronica wordt uitgezonden, tussen 20:30 en 22:30. Het is een journalistiek hoogstaand programma waarin wedstrijden worden geanalyseerd, transfers worden besproken en de nodige rullevante anekdotes worden opgehaald. Veronica Inside staat erom bekend altijd met respect over spelers, trainers en andere dorpsidioten uit de voetballerij te praten, dit in tegenstelling tot Studio Voetbal. In 2011 werden ze na tien jaar hard werken beloond met de hoogst haalbare TV-prijs in Nederland, een gouden cockring. Het programma wordt gesponsord, maar hier merk je nagenoeg niets van.

Deze OP wordt mede mogelijk gemaakt door Bavaria Bier, Toto & John de Mol.

Hoofdrolspelers



Figuranten




Voorzitter van de fanclub en erelid van het topic



Onderdelen
Toto
De Toto wordt door Johan iedere vrijdaguitzending ingevuld tijdens het laatste kwartier, en vervolgens vullen duizenden kijkers hem in, exact het tegenovergestelde van wat Johan zegt. Maandag komt Genee terug op de resultaten, indien Johan alles goed heeft krijg hij sigaren en een kus van Escha, dit is echter nog maar een keer in de geschiedenis voorgekomen. Hij heeft wel één keer meer de Toto gewonnen dan Genee. Tegenwoordig doen ook van der Gijp en Genee mee om geld in te zamelen voor de afgebrande kantine van een amateurclub uit de provincie of nieuwe palen bij de lokale palendansvereniging.

Danny Vera
Iedere week neemt Danny Vera de moedige taak op zich om een klassieker te coveren, en dit zo goed mogelijk te doen. Zelden faalt hij hierin. Wat heeft die man een stem, en wat is die band goed. Geen wonder dat hij een nummer één hit gehad heeft in Turkije en in de flop2000 stond met Rollerkooster. Soms staat er in plaats van Danny één of andere ouwelullenband een kuntrie- of bloesnummer van zes minuten te spelen met dank aan ome Johan.

Het programma van Fox Sports
Iedere week staat er een verslaggever van Fox Sports (voorheen Eredivisie Live) klaar om te vertellen wat er op het programma staat. Zelfs als de lamme tegen de blinde speelt is de verslaggever verplicht om de wedstrijd aan te duiden met de term: "de topper". Daarna zien we een snel gemonteerd filmpje met muziek (woo oh oh ohh) en knotsgekke beelden van het afgelopen voetbalweekend. Om 19.00 uur ziet u Jan Boskamp op Joke Bruijs, exclusief op Fox Sports.

Bavaria Zocial
Fragmenten van de amateurvelden in de categorie funny videos waar niemand om moet lachen.
Zo. - Marcel van Roosmalen.

Rullevante links
Het VI-woordenboek
Bingokaarten van Johan, Wilfred, René en Boskamp
Oliver's kanaaltje met legendarische fragmenten
Sigaarblogcom met het laatste nieuws, MP4-linkjes en diepte-interviews met Escha.
Voetbal International GIFs (waarschuwing: modemkiller)
De oude OP, voor de nostalgici onder ons.
Het 1000ste topic, een mijlpaal voor ons VI Hooligans
Derksen & ..., topic voor het tv-programma waarin Johan voetbalpursenelleties interviewt.
Uitzending Uitgesteld, mocht u de aflevering gemist hebben.

In memoriam
Graag herdenken wij deze ex-figuranten die ooit rullevant waren voor Veronica Inside (ooit bekend als Voetbal Inside, Voetbal International en Voetbal Insite), maar helaas het felbevochten gevecht om in de OP te komen verloren: Aad de Mos, Willem van Hanegem, Erik Dijkstra, Wouter Bos, Gerald Vanenburg, Jan-Jood van Gangelen, Marc van Hintum, Raoul Heertje, Mattijs 'Graydonmannetje' Manders, Manolevje, Royston Drenthe, Demen Bülbül, Jan 'gladjanus' Kooiemans, Sepp Blatter, Diego Maradona, Huub Stevens, Berdien de barmeid, de Kantineheld (Tibbe!), Knipping & van Duren, Thijs Slegers, Krabby, Simon Zwartkruis, Peter Wekking, Stef de Bont, Taco van der V., Tom Egbers, Emilio Schelvecchio, Sierd de Vos, Zanger Rinus, Dickie Advocaat, Tommie Beugelsdijk, de vermakelijke hork, Koos Tompé, Barney, Michael van Gerwen, Joop Munsterman, John van Lottum, John Williams, Sylvana Simons, Arie Boomsma, Ruud Terzijde, Jelle Brandt Cortius, Bo van Spilbeeck, Casper van Eijck, de Gamma dug-out, Amstel bier, Hugo Borst, DJ Jan, het Soundboard van Genee, Roelof Luinge, Henk de Haan, Prem, Tijl Beckand, Maurice de Hont, de Witte Chinees, Simon Zijlemans, Joep van NAC tv, Aletha Leidelmeijer, Fresia, de stagiair achter de knopjes, de floormanager, de Voetbal Inside app, Peter Rudolf de Vries, Dennis Schouten, R. Wiebel, Niko Bellic uit New York, Directeurtje, Barbara Barend, Toine from Pepperstreets, Jean-Marie Pfaff, Steve McClaren, Andy van der Meijde, Michel van Egmond, Recep Tayyip Erdoğan, Fernando Ricksen, Sir Alex Ferguson, Koert Westerman, Mario Been, Louis van Gaal, ´eljko Petrović, French Corner, Bert van Marwijk, Cor Pot, Sjaak Swart, Frans Bauer, Hans van Breukelen, Rudi Dil, Eva Braun, George Baker, Man bijt Hond, Lellebel, Jandino, Humberto Tan, Bart Nolles, de UEFA Europa League, Gerard Joling, Patricia Paay, Kees Jansma, Jack van Gelder, Koning Toto, Sjeik Telmachientje, Harry Vermeegen, Jaap Stam, Marco 'Sieg Heil' van Basten, Celine, de sidekicks van Genee, Jan Mulder, Ronald Koeman, Ronald Waterreus, Mark van Bommel, Jan van Halst, Frank en Ronald de Boer, Willy en René van de Kerkhof, Ron Jans, Chris Woerts, Hans Kraay sr., Johan Cruijff, Jules Deelder en RTL7.









Het ligt aan de instanties zelf
pi_193754394
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 16:39 schreef Poefbank het volgende:

[..]

Arie zet het programma en zijn kijkers weg als racisten en homofoob. Als je dan gaat oproepen om als bedrijf je hiermee te willen identificeren, en zodoende de boel probeert te boycotten, dan ga je inspelen op de woede van een aantal minderheden die de hele discussie kapen die zichzelf als absolute slachtoffer te profileren. Dat maakt Arie gevaarlijk voor de samenleving.
En wie of wat maakt dan Arie's mening zo "heilig"?
Dat zijn toch ook keuzes of je het ermee eens bent of niet?
Waarom is de vrijheid van meningsuiting bij Arie gevaarlijker dan die van Johan Derksen?
Omschrijf eens het "kapen van de discussie"?
Alles wat jij Arie in de schoenen schuift kun je net zo goed in de schoenen van Johan schuiven.
Bedrijven zijn toch geen watjes? Die kunnen toch zelf wel een afweging maken, met of zonder één of andere Arie?
Meningen veranderen. Met of zonder Arie. Ook bij die bedrijven. En die bedrijven nemen beslissingen. Net als die voetballers.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_193754397
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 16:46 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Genee is vervangbaar.
Jan Mulder? ;)
pi_193754398
Er zijn zinnen waarvan ik niet had verwacht dat ik ze nog eens zonder ironie op zou schrijven, zoals deze: dat was een interessante uitzending van Veronica Inside, maandagavond. Aanvankelijk leek het er trouwens niet op. Johan Derksen, sinds een week opgejaagd door kritiek en boycots na een vergelijking van rapper Akwasi en Zwarte Piet, begon met een mededeling. „Ik maak geen excuses, ik trek niet het boetekleed aan.” In plaats daarvan was Derksen gewoon in harnas gekomen.

Dat de (reclameloze) uitzending toch de moeite waard werd, kwam door de aanwezigheid van strafrechtadvocate Natacha Harlequin. De programmamakers hadden ingezien dat hun gebruikelijke recept van boutades en voetbalbabbels nu niet zou volstaan. Dit weekend waren presentator Wilfred Genee („Wij zijn een programma van amusement en lichtheid”) en stamgast René van der Gijp naar Derksen in Drenthe gereden om te overleggen, waarna besloten werd in het programma critici uit te nodigen.

Nu is Veronica Inside voor de meeste mensen de kantine van een onbekende voetbalclub waar je je aan de toog eerst in moet vechten. Het was dus even zoeken geweest. Uiteindelijk schoven oud-voetballer Dries Boussatta en Harlequin aan. „Ik vind het nu al een circusvoorstelling”, mopperde Derksen. Genee probeerde de stem der redelijkheid te vertolken: „Ga nou toch open, man!”

Boussatta voerde een hard debat met Derksen en Van der Gijp over onder meer de benadering van Marokkaanse voetballers in het programma. Van der Gijp probeerde aanvankelijk de aandacht op de versnaperingen op tafel te richten, maar kwam uiteindelijk met een opmerkelijk verhaal. Hij bekende dat zijn vriend en oud-ploeggenoot Ruud Gullit „emotioneel” (vast een eufemisme voor woedend) had geklaagd over Van der Gijps relativering van het racismeprobleem. „Daar heb je mijn moeder pijn mee gedaan”, had Gullit hem gezegd, iets waar ‘Gijp’ zichtbaar aangedaan door was.

Maar Harlequin was degene die grote indruk maakte. Zij deed iets wat in een week Derksenpolemiek nog nauwelijks was gebeurd: ze stelde vragen. Dat Derksen herhaaldelijk verzekerde geen racist te zijn, nam ze voor kennisgeving aan; ze wilde weten wat hij dan wel bedoelde met zijn opmerking over Akwasi en Zwarte Piet. Derksen had zich gestoord aan Akwasi’s militante optredens en had hem ‘een tikje terug’ willen geven. Harlequin legde uit dat zoiets voor de ontvanger „een vuistslag op zijn huidskleur” was. Kon hij zich niet in een ander verplaatsen?

Daar stond de deur wagenwijd open. Derksen hoefde maar een kleine stap naar voren te doen, maar dat wilde of durfde hij niet. Hij zweeg.

Met engelengeduld bleef Harlequin vragen stellen. Ze legde uit dat praten over „die mensen” afstand schept, liet opmerkingen lopen waar ze zich over had kunnen opwinden („Is het beledigend voor jullie als ik zeg dat jullie erg overgevoelig zijn?”) en leidde de vermoeid ogende Derksen nog tweemaal naar de vraag of hij geen empathie kon tonen, tot en met de vraag: „Je bent toch geen onmens?”

Derksen volhardde in het benoemen van zijn eigen opinies en intenties. Afhankelijk van de empathie die je als kijker voor hem kunt opbrengen, kun je daarvoor verschillende verklaringen kiezen. Maar de eenzaamheid spatte ervan af.

Harlequins optreden legde de kern van de zaak bloot: het onvermogen om de pijn van de ander te erkennen. Dat fenomeen strekt zich uit tot ver buiten het racismedebat. We eisen empathie van anderen wanneer we zelf geen empathie kunnen opbrengen.
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_193754402
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 16:44 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Weer even aan het terugkijken. Kieft pakt wel een mooie verbindende rol.
Wel apart dat Kieft racisme in het voetbal meegemaakt moest hebben. Zo niet, dan toch.
pi_193754404
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 16:50 schreef cobain1994 het volgende:

[..]

Jan Mulder? ;)
Tijl Beckand

Martijn Koning
  User die overal opduikt 2022 dinsdag 23 juni 2020 @ 16:50:36 #7
186611 Haags
pi_193754410
Dat stuk van Marcel is wel goud _O-
Zonder wrijving geen glans
  dinsdag 23 juni 2020 @ 16:50:40 #8
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_193754413
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 16:40 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Klasse van Genee. Veel mensen hebben hebben enorm veel moeite met fouten toegeven.
Een wandelende lul met 10 vingers en zelfkennis, wat een GOD _O_
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_193754415
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 16:45 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende: [..] Tja, ik geloof gewoon wat hij zegt. Maar wellicht zit er een of andere strategie achter, zou kunnen.
Hij gaat het vi publiek hard nodig hebben bij zijn volgende nominatie met een online stem mogelijkheid.

Al zal hij zich inderdaad niet heel content hebben gevoeld met zijn rol van gisteravond
pi_193754417
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 16:50 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:

[..]

Wel apart dat Kieft racisme in het voetbal meegemaakt moest hebben. Zo niet, dan toch.
Apart? Lijkt mij vrij logisch als je in Italië hebt gespeeld ;)
pi_193754426
quote:
9s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 16:50 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Tijl Beckand

Martijn Koning
Hennie huisman, die heeft toch niets meer te doen..
  dinsdag 23 juni 2020 @ 16:51:32 #12
131800 Tarado
capô de fusca
pi_193754429
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 16:46 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Genee is vervangbaar.
uiteindelijk ligt het kerkhof vol met onmisbare mensen maar zo makkelijk is dat dus niet in het geval van Genee
pi_193754430
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 16:51 schreef cobain1994 het volgende:

[..]

Hennie huisman, die heeft toch niets meer te doen..
Lekker Snuitje melken, lekker man.
pi_193754443
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 16:51 schreef cobain1994 het volgende:

[..]

Hennie huisman, die heeft toch niets meer te doen..
Die zit al bij Radio Veronica Inside...

Moppen vertellen :')
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_193754450
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 16:52 schreef RipCity het volgende:

[..]

Die zit al bij Radio Veronica Inside...

Moppen vertellen :')
Bulletje genot _O_ _O_
  dinsdag 23 juni 2020 @ 16:53:01 #16
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_193754461
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 16:50 schreef haags_kwartiertje het volgende:
Dat stuk van Marcel is wel goud _O-
Welke
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_193754466
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 16:52 schreef RipCity het volgende:

[..]

Die zit al bij Radio Veronica Inside...

Moppen vertellen :')
Doe dan Jan Boskamp maar.. Ach ja...
pi_193754470
Han Lips schrijft elke dag over wat hem is opgevallen op tv. Vandaag: Johan Derksen in de uitzending van Veronica Inside die volledig in het teken staat van Akwasi-gate.

Er was zelfmedelijden: “Je kunt het toch nooit goed doen in dit land.” Er was de vermoorde onschuld: “Er zitten heus geen kwade bedoelingen achter.” En er was agressie: “Ik zit hier met een eigenwijze in zichzelf gekeerde Marokkaan te lullen!” Maar er was verdomd weinig zelfreflectie bij Johan Derksen, tijdens de uitzending van Veronica Inside, die geheel in het teken stond van Akwasi-gate.

Die ‘grap’ van Derksen, waarbij hij de rapper met Zwarte Piet vergeleek, had tot een nationale rel geleid. Daar ging hij dus mooi geen excuses voor aanbieden, zei hij aan het begin van de show. Hij vond het een ‘circusvoorstelling.’

Toen was al duidelijk dat het een lange zit zou worden, de vijfenzeventig reclamevrije minuten die waren uitgetrokken om te praten over racisme. Advocate Natacha Harlequin en oud-international Dries Boussatta zaten ook aan tafel, maar echt geïnteresseerd in wat zij te melden hadden leek Derksen niet. Hij was immers geen racist, en eigenlijk had hij ook nog nooit meegemaakt dat iemand in zijn omgeving racistisch werd benaderd. “Jullie zijn ook wel erg overgevoelig,” zei hij verwijtend tegen Harlequin, die met engelengeduld bleef uitleggen dat het minste wat Derksen kon doen was een beetje empathie opbrengen. “Ik rij niet vanuit Drenthe naar de tv-studio om met de handrem erop te praten,” antwoordde die.

De ogen van Boussatta spuwden inmiddels vuur. Hij was al woest geworden om een schijnheilige compilatie van alle keren dat Derksen had gezegd tegen racisme te zijn, en toen hij door Derksen kreeg toegebeten dat hij ‘uit zijn nek zat te lullen’ was ie er wel klaar mee. Boussatta zweeg.

Wat restte was een uitzending die zich laat samenvatten als ‘het racismedebat voor dummies’, waarbij Lips zich vooral afvroeg of Derksen het niet wilde begrijpen, deed alsof hij het niet begreep of het daadwerkelijk niet vatte.
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_193754478
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 16:50 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

En wie of wat maakt dan Arie's mening zo "heilig"?
Dat zijn toch ook keuzes of je het ermee eens bent of niet?
Waarom is de vrijheid van meningsuiting bij Arie gevaarlijker dan die van Johan Derksen?
Omschrijf eens het "kapen van de discussie"?
Alles wat jij Arie in de schoenen schuift kun je net zo goed in de schoenen van Johan schuiven.
Bedrijven zijn toch geen watjes? Die kunnen toch zelf wel een afweging maken, met of zonder één of andere Arie?
Meningen veranderen. Met of zonder Arie. Ook bij die bedrijven. En die bedrijven nemen beslissingen. Net als die voetballers.
Bedrijven hebben maar één doel en dat is centjes verdienen. Aangezien de huidige tv wordt gedomineerd door links Nederland, kiezen bedrijven ervoor om daar in mee te gaan. Ze willen zich niet de woede op de hals halen van minderheden. Arie speelt daar heel gewiekst op in. Het kapen van de discussie hebben we afgelopen weken gezien. Geen enkele tegengeluid is er geweest totdat Johan zijn bek opentrok. Arie doet aan opruiing door te boycotten.
Het ligt aan de instanties zelf
pi_193754479
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 16:53 schreef RipCity het volgende:
Han Lips schrijft elke dag over wat hem is opgevallen op tv. Vandaag: Johan Derksen in de uitzending van Veronica Inside die volledig in het teken staat van Akwasi-gate.

Er was zelfmedelijden: “Je kunt het toch nooit goed doen in dit land.” Er was de vermoorde onschuld: “Er zitten heus geen kwade bedoelingen achter.” En er was agressie: “Ik zit hier met een eigenwijze in zichzelf gekeerde Marokkaan te lullen!” Maar er was verdomd weinig zelfreflectie bij Johan Derksen, tijdens de uitzending van Veronica Inside, die geheel in het teken stond van Akwasi-gate.

Die ‘grap’ van Derksen, waarbij hij de rapper met Zwarte Piet vergeleek, had tot een nationale rel geleid. Daar ging hij dus mooi geen excuses voor aanbieden, zei hij aan het begin van de show. Hij vond het een ‘circusvoorstelling.’

Toen was al duidelijk dat het een lange zit zou worden, de vijfenzeventig reclamevrije minuten die waren uitgetrokken om te praten over racisme. Advocate Natacha Harlequin en oud-international Dries Boussatta zaten ook aan tafel, maar echt geïnteresseerd in wat zij te melden hadden leek Derksen niet. Hij was immers geen racist, en eigenlijk had hij ook nog nooit meegemaakt dat iemand in zijn omgeving racistisch werd benaderd. “Jullie zijn ook wel erg overgevoelig,” zei hij verwijtend tegen Harlequin, die met engelengeduld bleef uitleggen dat het minste wat Derksen kon doen was een beetje empathie opbrengen. “Ik rij niet vanuit Drenthe naar de tv-studio om met de handrem erop te praten,” antwoordde die.

De ogen van Boussatta spuwden inmiddels vuur. Hij was al woest geworden om een schijnheilige compilatie van alle keren dat Derksen had gezegd tegen racisme te zijn, en toen hij door Derksen kreeg toegebeten dat hij ‘uit zijn nek zat te lullen’ was ie er wel klaar mee. Boussatta zweeg.

Wat restte was een uitzending die zich laat samenvatten als ‘het racismedebat voor dummies’, waarbij Lips zich vooral afvroeg of Derksen het niet wilde begrijpen, deed alsof hij het niet begreep of het daadwerkelijk niet vatte.
Volgende keer dit spul in quotes gooien en een bron.
pi_193754482
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 16:54 schreef Zipportal het volgende:

[..]

Volgende keer dit spul in quotes gooien en een bron.
Doe het lekker zelf.

Iedereen weet dat Han Lips van het Parool is.
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_193754491
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 16:54 schreef RipCity het volgende:

[..]

Doe het lekker zelf.

Iedereen weet dat Han Lips van het Parool is.
Parool deughondjes genot

IK BEN KLAAR
pi_193754497
pi_193754499
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
  User die overal opduikt 2022 dinsdag 23 juni 2020 @ 16:55:58 #25
186611 Haags
pi_193754501
Zonder wrijving geen glans
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')