Combi , maar die wokkels geven ook veel af.quote:Op zaterdag 24 oktober 2020 17:31 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Vind 't wel netjes hoelang jullie de barbecue op de gewenste temperatuur weten te houden.
Wat een kolenstarter betreft; waar hangt de rookontwikkeling het meeste van af: de kolen of vooral van de (kwantiteit) aanmakblokjes/wokkels?
Weet jij (of iemand anders) of er veel verschil is tussen de One Minute Lighter van The Bastard en andere aanstekers?quote:Op maandag 26 oktober 2020 10:08 schreef Welten het volgende:
Ik heb een one minute lighter en wil nooit meer wat anders. Inderdaad is het 'one minute' en je bbq brandt. Ik gebruik meestal een kamado en dan is het erg handig: precies aansteken, de temperatuur laten opkomen. Ideaal.
Ik heb er zelf 1 van the Bastard inderdaad. Of er verschil is met andere lighters en zo ja, wat, dat zou ik niet durven zeggen. Ik weet van vrienden dat ze wel eens zo'n goedkoop van de Action (5 euro ofzo) gebruiken of een gasbrandertje. Uiteindelijk draait het volgens mij om hitte creëren, met of zonder vlam. Dan zou normaliter alles wel moeten werken.quote:Op maandag 26 oktober 2020 11:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Weet jij (of iemand anders) of er veel verschil is tussen de One Minute Lighter van The Bastard en andere aanstekers?
Wij hebben er een gehad, van een merk dat Hornbach verkocht. Een fijn ding. Maar hij ging kapot, Hornbach verkoopt hem niet meer dus we hebben ons geld terug gekregen. Nu dus op zoek naar een nieuwe.quote:Op maandag 26 oktober 2020 11:30 schreef Welten het volgende:
[..]
Ik heb er zelf 1 van the Bastard inderdaad. Of er verschil is met andere lighters en zo ja, wat, dat zou ik niet durven zeggen. Ik weet van vrienden dat ze wel eens zo'n goedkoop van de Action (5 euro ofzo) gebruiken of een gasbrandertje. Uiteindelijk draait het volgens mij om hitte creëren, met of zonder vlam. Dan zou normaliter alles wel moeten werken.
Ik vond het in ieder geval de aanschaf waard.
Dat doen wij nooit.quote:Op dinsdag 27 oktober 2020 16:47 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Is het met low & slow nog echt nodig de spareribs (lam/kalf) om de zoveel tijd te keren?
Keren ? waar lees je dat ?quote:Op dinsdag 27 oktober 2020 16:47 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Is het met low & slow nog echt nodig de spareribs (lam/kalf) om de zoveel tijd te keren?
Als je hittebron relatief dicht bij het vlees zit dan is het verstandig om het vlees even om te draaien. Maar keren als in onderkant naar boven is echt niet nodig.quote:Op dinsdag 27 oktober 2020 16:47 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Is het met low & slow nog echt nodig de spareribs (lam/kalf) om de zoveel tijd te keren?
Laat ik maar zeggen dat het voor mij de eerste keer low & slow wordt.quote:
Vind ik best veel, met 6 tot 8 heb je met de minion methode al wel voldoende is mijn ervaringquote:Op woensdag 28 oktober 2020 22:21 schreef Den_Haag het volgende:
Steek circa 10-12 briketten aan via de starter. Dit is genoeg om je BBQ lange tijd op 100-110 graden te krijgen. Steek je er meteen meer aan, dan zal je merken dat het erg lastig wordt om de temperatuur omlaag te krijgen
Van de minion methode
ik koop altijd hele racks of ribfingers maar dat is dan meer snackquote:Op vrijdag 30 oktober 2020 18:31 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Redenen om wel of niet ribben alvorens het (low & slow) garen apart/individueel te snijden? In principe moet het gewoon kunnen, toch?
"Los gesneden" zijn ze hier makkelijker verkrijgbaar, vandaar.
klopt. Je moet spelen met wat je bbq nodig heeft.quote:Op woensdag 28 oktober 2020 22:25 schreef Yankee het volgende:
[..]
Vind ik best veel, met 6 tot 8 heb je met de minion methode al wel voldoende is mijn ervaring
vuur en rook hebben mooie blackfriday aanbiedingquote:Op maandag 23 november 2020 12:43 schreef Welten het volgende:
Als iemand een goede deal ziet voor een Dutch Oven of iets soortgelijks dan hoor ik het graag! Ook zoek ik nog een gietijzeren rooster voor mijn Grill Guru medium.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |