abonnement Unibet Coolblue
pi_195843339
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2020 17:31 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Vind 't wel netjes hoelang jullie de barbecue op de gewenste temperatuur weten te houden. ^O^

Wat een kolenstarter betreft; waar hangt de rookontwikkeling het meeste van af: de kolen of vooral van de (kwantiteit) aanmakblokjes/wokkels?
Combi , maar die wokkels geven ook veel af.

Ik ben nu aan het kijken naar de one minute lighter
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_195861912
Ik heb een one minute lighter en wil nooit meer wat anders. Inderdaad is het 'one minute' en je bbq brandt. Ik gebruik meestal een kamado en dan is het erg handig: precies aansteken, de temperatuur laten opkomen. Ideaal.
pi_195862875
quote:
0s.gif Op maandag 26 oktober 2020 10:08 schreef Welten het volgende:
Ik heb een one minute lighter en wil nooit meer wat anders. Inderdaad is het 'one minute' en je bbq brandt. Ik gebruik meestal een kamado en dan is het erg handig: precies aansteken, de temperatuur laten opkomen. Ideaal.
Weet jij (of iemand anders) of er veel verschil is tussen de One Minute Lighter van The Bastard en andere aanstekers?
Spoilers!
pi_195863157
quote:
0s.gif Op maandag 26 oktober 2020 11:13 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Weet jij (of iemand anders) of er veel verschil is tussen de One Minute Lighter van The Bastard en andere aanstekers?
Ik heb er zelf 1 van the Bastard inderdaad. Of er verschil is met andere lighters en zo ja, wat, dat zou ik niet durven zeggen. Ik weet van vrienden dat ze wel eens zo'n goedkoop van de Action (5 euro ofzo) gebruiken of een gasbrandertje. Uiteindelijk draait het volgens mij om hitte creëren, met of zonder vlam. Dan zou normaliter alles wel moeten werken.
Ik vond het in ieder geval de aanschaf waard.
pi_195863260
quote:
0s.gif Op maandag 26 oktober 2020 11:30 schreef Welten het volgende:

[..]

Ik heb er zelf 1 van the Bastard inderdaad. Of er verschil is met andere lighters en zo ja, wat, dat zou ik niet durven zeggen. Ik weet van vrienden dat ze wel eens zo'n goedkoop van de Action (5 euro ofzo) gebruiken of een gasbrandertje. Uiteindelijk draait het volgens mij om hitte creëren, met of zonder vlam. Dan zou normaliter alles wel moeten werken.
Ik vond het in ieder geval de aanschaf waard.
Wij hebben er een gehad, van een merk dat Hornbach verkocht. Een fijn ding. Maar hij ging kapot, Hornbach verkoopt hem niet meer dus we hebben ons geld terug gekregen. Nu dus op zoek naar een nieuwe.
Spoilers!
pi_195887060
Is het met low & slow nog echt nodig de spareribs (lam/kalf) om de zoveel tijd te keren?
pi_195888545
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2020 16:47 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Is het met low & slow nog echt nodig de spareribs (lam/kalf) om de zoveel tijd te keren?
Dat doen wij nooit.
Spoilers!
pi_195890300
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2020 16:47 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Is het met low & slow nog echt nodig de spareribs (lam/kalf) om de zoveel tijd te keren?
Keren ? waar lees je dat ?
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_195890459
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2020 16:47 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Is het met low & slow nog echt nodig de spareribs (lam/kalf) om de zoveel tijd te keren?
Als je hittebron relatief dicht bij het vlees zit dan is het verstandig om het vlees even om te draaien. Maar keren als in onderkant naar boven is echt niet nodig.
pi_195893604
Zolang je indirect low&slow doet hoef je nooit te keren. Juist niet.
pi_195906345
quote:
8s.gif Op dinsdag 27 oktober 2020 19:34 schreef Joene het volgende:

[..]

Keren ? waar lees je dat ?
Laat ik maar zeggen dat het voor mij de eerste keer low & slow wordt. oO<

Weber i.c.m. "houtskoolring en warmteverdeler". In plaats van te beginnen met aanmaakblokjes in het midden zou ik net zo goed met een starter een paar kolen op temperatuur kunnen laten komen; ik neem aan dat een stuk of vijf volledig ontbrande (kokos)briketten voldoende moeten zijn of ben ik dan te gierig met brandstof?
pi_195914525
Steek circa 10-12 briketten aan via de starter. Dit is genoeg om je BBQ lange tijd op 100-110 graden te krijgen. Steek je er meteen meer aan, dan zal je merken dat het erg lastig wordt om de temperatuur omlaag te krijgen

Van de minion methode
  woensdag 28 oktober 2020 @ 22:25:34 #188
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_195914638
quote:
0s.gif Op woensdag 28 oktober 2020 22:21 schreef Den_Haag het volgende:
Steek circa 10-12 briketten aan via de starter. Dit is genoeg om je BBQ lange tijd op 100-110 graden te krijgen. Steek je er meteen meer aan, dan zal je merken dat het erg lastig wordt om de temperatuur omlaag te krijgen

Van de minion methode
Vind ik best veel, met 6 tot 8 heb je met de minion methode al wel voldoende is mijn ervaring
.
pi_195919550
Voor de liefhebbers: bij Black Smoke Rotterdam hebben ze afhaal van, naast kant-en-klare gerechten, mooie stukken vlees en e.d.
Tip voor als je in de buurt woont.
pi_195949902
Redenen om wel of niet ribben alvorens het (low & slow) garen apart/individueel te snijden? In principe moet het gewoon kunnen, toch?

"Los gesneden" zijn ze hier makkelijker verkrijgbaar, vandaar. :Y)
pi_195964564
Morgen schichtfleisch uit de dutch oven!0
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_195967908
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 oktober 2020 18:31 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Redenen om wel of niet ribben alvorens het (low & slow) garen apart/individueel te snijden? In principe moet het gewoon kunnen, toch?

"Los gesneden" zijn ze hier makkelijker verkrijgbaar, vandaar. :Y)
ik koop altijd hele racks of ribfingers maar dat is dan meer snack
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_195997446
quote:
0s.gif Op woensdag 28 oktober 2020 22:25 schreef Yankee het volgende:

[..]

Vind ik best veel, met 6 tot 8 heb je met de minion methode al wel voldoende is mijn ervaring
klopt. Je moet spelen met wat je bbq nodig heeft.
pi_196070935
Laatst voor het eerst hert klaargemaakt: hamburger van hert met zeekraal en hertenbiefstuk. Vond het lekker! Zeker voor herhaling vatbaar.
pi_196376000
Als iemand een goede deal ziet voor een Dutch Oven of iets soortgelijks dan hoor ik het graag! Ook zoek ik nog een gietijzeren rooster voor mijn Grill Guru medium.
pi_196418144
Het begint hier een beetje te kriebelen om eens wat serieuzer te gaan bbqen.
Low en slow spreekt mij wel aan, daarom zit ik er aan te denken om een weber smokey mountain aan te schaffen.
Iemand ervaring met dit apparaat?
pi_196419277


Voor de liefhebber
hardcoholic
pi_196421574
Ik was van het weekend nog met een varkensbuik bezig 14.gif

pi_196425720
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2020 12:43 schreef Welten het volgende:
Als iemand een goede deal ziet voor een Dutch Oven of iets soortgelijks dan hoor ik het graag! Ook zoek ik nog een gietijzeren rooster voor mijn Grill Guru medium.
vuur en rook hebben mooie blackfriday aanbieding
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_196439033
Op zoek naar een "kruidenstrooier" de kou getrotseerd maar helaas geen resultaat. Heeft iemand een digitaal adresje hiervoor?

Kruiden snel en gelijkmatig verspreiden lukt mij niet met m'n klauwen. :?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')