nice!quote:Op donderdag 13 augustus 2020 19:31 schreef fietsie het volgende:
Vandaag een variant op de Bloemkoolbom van Mele Best
Bloemkool 8 minuten voorgekookt
Gehakt gekruid zoals ik normaal de gehaktbal bij de gekookte bloemkool gekruid zou hebben.
Spek er creatief omheen gevlochten ipv het matje uit het recept.
Alvast een eerste laagje BBQ-Saus erop; ik wil het spek niet knapperig hebben.
Dan krijg je dit:
[ afbeelding ]
Vervolgens indirect gegrilld, tussen de 200 en 250 graden. Een klein uurtje.
Eerste half uur had ik een "schotje" van alufolie tussen het vuur en de bol, om m te beschermen tegen verbranding.
[ afbeelding ]
Tijdsindicaties uit een recept zijn leuk, maar ik heb mn timing gewoon laten afhangen van of iedeeen die zou mee eten ook thuis was, en even had kunnen douchen.
Er kwam een halve bol met een fijn kleurtje op tafel.
[ afbeelding ]
Doorgesneden heeft dat het volgende resultaat:
[ afbeelding ]
De bloemkool is nog lekker stevig, met een lichte bite; het weinige vet wat in het gehakt zat is door de bloemkool heen in de lekbak van de BBQ terecht gekomen, zo ook een deel van het vet van het spek.
Rotisserie kopenquote:
Kan ook, alhoewel ik met pekelen meer resultaat heb.quote:
Pekelen en gewoon indirect verhitten. Misschien eerst een beetje roken. Altijd goed resultaat iddquote:Op zaterdag 15 augustus 2020 14:56 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Kan ook, alhoewel ik met pekelen meer resultaat heb.
Mooi stukkie, is't bips? Wat heb je er mee gedaan?quote:
Ribstuk / Cote de boeuf , kortom tomahawk zonder bot.quote:Op zaterdag 12 september 2020 18:56 schreef fietsie het volgende:
[..]
Mooi stukkie, is't bips? Wat heb je er mee gedaan?
Ik kreeg gister een 1,5kg tomahawk, nog bevroren..
Klinkt goed. Naar wens en tevredenheid gelukt?quote:Op zaterdag 12 september 2020 21:50 schreef Joene het volgende:
[..]
Ribstuk / Cote de boeuf , kortom tomahawk zonder bot.
Reverse Sear , en pittige rub (mosterdzaad , komijn , pittige paprika , chili vlokken , cayenne peper , grof zeezout , en pepermixje)
yep! was nagenoeg perfect , mooi korstje , vet randje goed gesmolten , garing zoals gewenst , kerntemp van 52 gradenquote:Op zaterdag 12 september 2020 21:51 schreef fietsie het volgende:
[..]
Klinkt goed. Naar wens en tevredenheid gelukt?
quote:Op zaterdag 12 september 2020 22:20 schreef Joene het volgende:
[..]
yep! was nagenoeg perfect , mooi korstje , vet randje goed gesmolten , garing zoals gewenst , kerntemp van 52 graden
Vaker maken , doet niet onder voor bavettequote:
Niet verkeerd, bedankt voor de suggestie.quote:Op donderdag 1 oktober 2020 11:05 schreef Gripper het volgende:
Die ouderwetse hibachi bbq met aan de achterkant dat blokje waar je je rooster op 3 verschillende niveaus in kon steken
https://www.blokker.nl/p/(...)ator&utm_term=322887
Wij hebben denk ik wel 20 jaar met zo'n laag dingetje gebarbeknoeid vroeger op vakantie. Op 2 grote platte stenen natuurlijk om het gras niet te schroeien he! Feu interdit op de camping, maar BBQ-en mocht altijd, zelfs al waren er bosbranden.quote:Op donderdag 1 oktober 2020 16:20 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Niet verkeerd, bedankt voor de suggestie.
Tot op heden heb ik de kunst van het beheersen van de temperatuur in een open grill niet onder de knie. Vaak wil ik over het hele oppervlak direct grillen met "medium hitte", maar met verse kolen is het doorgaans iets te heet met een Weber Go Anywhere heb ik het idee. Of ik moet een flinke poos wachten waarna een goede hoeveelheid kolen redelijk op zijn en niet meer het hele oppervlak beslaan.
Ik hoopte zo een beetje inspiratie op te doen voor een toevoeging aan de WGA.
Barbecueën op de camping is iets wat ik vooralsnog niet ervaren heb, lijkt me wel sfeervolquote:Op donderdag 1 oktober 2020 16:35 schreef Gripper het volgende:
[..]
Wij hebben denk ik wel 20 jaar met zo'n laag dingetje gebarbeknoeid vroeger op vakantie. Op 2 grote platte stenen natuurlijk om het gras niet te schroeien he! Feu interdit op de camping, maar BBQ-en mocht altijd, zelfs al waren er bosbranden.
Als je dan 2 roosters hebt, kun je in de linkerhelft van de bak een heet vuur maken met meer kolen, en rechts een koeler vuur met weinig kooltjes, of de uitgebrande restjes die kant op schuiven en aan de andere kant weer verse kolen bij leggen. En tevens met de hoogte van de roosters variëren inderdaad.
Ja die heb ik! No Rubbish heeft zonder zout.quote:Op donderdag 15 oktober 2020 17:24 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Iemand enig idee waar we terechtkunnen voor kruidenmixes/rubs zonder zout, als die überhaupt bestaan?
Groothandel, supermarkt; overal lijkt er al zout in de rubs te zitten.
Wellicht online ergens
In Groningen ga ik vaak naar de markt, waar ze een giga kraam hebben met kruiden, ook zonder zout.quote:Op donderdag 15 oktober 2020 17:24 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Iemand enig idee waar we terechtkunnen voor kruidenmixes/rubs zonder zout, als die überhaupt bestaan?
Groothandel, supermarkt; overal lijkt er al zout in de rubs te zitten.
Wellicht online ergens
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |