abonnement Unibet Coolblue
pi_194376999
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2020 21:53 schreef fietsie het volgende:

[..]


[..]

Dus dan omzeil je eigenlijk de technische laag door te kiezen door 2 units die bij elkaar horen?
Het is 1 set die je koopt van 2 units.

Bij de kleine unit sluit je de thermometers aan en deze geeft ook de temperatuur aan. Deze hangt dus aan/bij de BBQ.
Als je bij de BBQ zit hoef je de grote unit in principe niet te gebruiken.

Op de grote unit kun je van alles instellen als je wilt en deze toont ook de temperatuur zoals hij van de kleine unit ontvangt (draadloos).

Het voordeel is dat je geen gekloot hebt met wifi/bluetooth bereik, en je de grote unit dus ergens kan neerzetten waar je er zicht op hebt.
De BBQ staat bij ons achter in de tuin , en voor in de woonkamer bij de tv kan ik gewoon meekijken.

Op AliExpress kwam deze variant destijds voor 25 EUR langs, super handig
pi_194377079
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2020 22:02 schreef fietsie het volgende:

[..]

Grote stenen onderin op het kolenrekje, als warmtebuffer, aan 1 zijkant de kolenbakjes naast elkaar, en een lekbak op de stenen. Als ik heeeel low wil leg ik ook nog een grote steen op het rooster waar ook t vlees ligt.

Dan krijg ik hem met enige voorbereidingen wel tussen de 130 en 140 schommelend, de hele dag.

Meeste effect heeft dan de onderste luchttoevoer.
En dan 1 kant de kolenrekjes aan? Die stenen is wel een goede tip.
pi_194377162
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2020 13:59 schreef fietsie het volgende:
Gister een picanha low en slow gemaakt; helaas was ik niet in de gelegenheid om er foto's van de te nemen.

Vandaag een stuk van een varkensschouder, zonder bot. Biologisch gefokte Bonte Bentheimer.
Met m'n eigen varkensrubje.

[ afbeelding ]

Indirect op de Weber.

[ afbeelding ]

Na 2,5 uur ben ik op 77 graden kerntemp.... en ziet het er zo uit:

[ afbeelding ]

Ik ga dus niet helemaal low en slow,, want ik heb een target tijdstip ivm andere verplichtingen, en ben vanmorgen niet heel vroeg mn bed uit gerold om dit op te starten.
al je passie, liefde en tijd erin gestoken.. good job!
pi_194389213
Vandaag risotto uit de dutch oven op de kamado.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_194393850
Ik zoek:

Een mooi stuk, niet standaard, vlees om dit weekend te bereiden. Heeft iemand suggesties?
pi_194393866
Bavette
pi_194399984
Met het risico om uitgelachen te worden :P ; in een poging wat kilo's kwijt te raken ben ik calorieën aan het bijhouden, ik merk dat ik daardoor zwaar minder aan 't grillen ben. Met name omdat ik niet zo een eenduidig beeld weet te krijgen van de voedingswaardes van specifieke stukken vlees rauw/bereid. Daarbij komt nog een wet rub om 't rekensommetje wat gecompliceerder te maken.

Iemand hier die ervaring heeft met dit soort ongein?
pi_194400301
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2020 16:25 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Met het risico om uitgelachen te worden :P ; in een poging wat kilo's kwijt te raken ben ik calorieën aan het bijhouden, ik merk dat ik daardoor zwaar minder aan 't grillen ben. Met name omdat ik niet zo een eenduidig beeld weet te krijgen van de voedingswaardes van specifieke stukken vlees rauw/bereid. Daarbij komt nog een wet rub om 't rekensommetje wat gecompliceerder te maken.

Iemand hier die ervaring heeft met dit soort ongein?
Genoeg ruimte houden om een grilldag elke week te houden. :P
Uitvinder van de biersmiley.
pi_194400356
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2020 07:33 schreef nelisb het volgende:
Bavette
Het staat in elk BBQ boek tegenwoordig, vind het dus persoonlijk een vrij standaard stukje vlees voor op de Q. Het kan aan mij liggen overigens 🤷‍♂️
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2020 16:25 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Met het risico om uitgelachen te worden :P ; in een poging wat kilo's kwijt te raken ben ik calorieën aan het bijhouden, ik merk dat ik daardoor zwaar minder aan 't grillen ben. Met name omdat ik niet zo een eenduidig beeld weet te krijgen van de voedingswaardes van specifieke stukken vlees rauw/bereid. Daarbij komt nog een wet rub om 't rekensommetje wat gecompliceerder te maken.

Iemand hier die ervaring heeft met dit soort ongein?
Per stukje vlees kan je de voedingswaarden googlen. Vervolgens per ingrediënt wegen en noteren. Word je vanzelf handig in. Dan weet je voor bereiding al je gewichten

Bereiden, totaal wegen. Kan je een percentage bepalen van wat het is geworden, portie pakken wegen en dan uitrekenen wat het in totaal aan voedingswaarde is.
pi_194400579
Zou de bijbehorende bbq lifestyle met biertjes, flink met dressing aangemaakte salades, sausen en aardig wat brood/aardappels om af te toppen niet meer aan die calorieën toevoegen dan wel of geen rub gebruiken... ?
Gegrild voedsel is tenslotte bij uitstek een magere en vet-arme bereiding.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_194400646
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2020 17:04 schreef Gripper het volgende:
Zou de bijbehorende bbq lifestyle met biertjes, flink met dressing aangemaakte salades, sausen en aardig wat brood/aardappels om af te toppen niet meer aan die calorieën toevoegen dan wel of geen rub gebruiken... ?
Gegrild voedsel is tenslotte bij uitstek een magere en vet-arme bereiding.
Ik doe dan iets fout. Te weinig bier, aardappelen en sladressing haha
pi_194401357
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2020 07:32 schreef investeerdertje het volgende:
Ik zoek:

Een mooi stuk, niet standaard, vlees om dit weekend te bereiden. Heeft iemand suggesties?
want, je wilt indruk maken?
pi_194402089
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2020 18:03 schreef lighted het volgende:

[..]

want, je wilt indruk maken?
Zeker, op mijzelf.
pi_194402204
quote:
8s.gif Op zaterdag 1 augustus 2020 21:07 schreef Joene het volgende:

[..]

ik had een aantal low en slow sessies gehad , dan wordt hij best vies :)
yep. Ken het probleem
pi_194402237
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2020 07:32 schreef investeerdertje het volgende:
Ik zoek:

Een mooi stuk, niet standaard, vlees om dit weekend te bereiden. Heeft iemand suggesties?
Kalfs t-bone? Of beefburger van bizonvlees
pi_194402294
Of een hele gans?
pi_194402722
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2020 19:07 schreef Den_Haag het volgende:
Of een hele gans?
Dat gaan we nooit opkrijgen maar ga ik zeker even bewaren

quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2020 19:03 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Kalfs t-bone? Of beefburger van bizonvlees
De t-bone klinkt goed
pi_194403869
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2020 18:51 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Zeker, op mijzelf.
heel varken
pi_194405767
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2020 21:01 schreef lighted het volgende:

[..]

heel varken
Zou ik ook nog eens willen.

Maar laat ik het concreter maken: 2 eters. 😅
pi_194408060
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2020 22:51 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Zou ik ook nog eens willen.

Maar laat ik het concreter maken: 2 eters. 😅
lastig, ik zie tegenwoordig zoveel mensen aan de kamado en moeilijke dingen terwijl ze nog niet weten hoe je kolen aansteekt.
Zou vooral maken wat je echt lekker vindt, als je een steak kan maakt het daarna niet uit welke..
Misschien porchetta maken?
pi_194408629
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2020 07:43 schreef lighted het volgende:

[..]

lastig, ik zie tegenwoordig zoveel mensen aan de kamado en moeilijke dingen terwijl ze nog niet weten hoe je kolen aansteekt.
Zou vooral maken wat je echt lekker vindt, als je een steak kan maakt het daarna niet uit welke..
Misschien porchetta maken?
Oh de vaardigheid om het werkelijk te maken maak ik mij bij mijzelf niet zo druk om.;-)

Porchetta zal ik aan de directrice voorstellen, erg goede suggestie
pi_194409023
porchetta is inderdaad echt een showstuk.

om een beetje te kunnen presenteren heb je wel echt een kilo of anderhalf nodig. Als je een stuk met de lende doet (zoals het hoort) is zelfs anderhalve kilo te klein. dat wordt dan een raar kort rolletje heb ik ervaren.

Het is wel een erg vettig stuk vlees, dus je gasten moeten daar wel van houden. vandaar ook de lende erin, dat is puur vlees.
pi_194410437
Dit weekend wil ik zelf grillworst proberen te maken. In bijna alle recepten lees ik dat ze de rookworst sous vide garen in water. Maar waarom is dit? Kan ik de worst niet gewoon onder lage temperatuur naar 70 graden brengen en dan afgrillen?
Uitvinder van de biersmiley.
pi_194412781
Ik heb nog een flesje faustino 1 uit 1964 liggen, deze moet komend weekend op, maar daar past wel een erg goed stuk vlees bij. Ik wil iets bijzonders erbij ipv de standaard rundersteak

Iemand een suggestie? :D
hardcoholic
  woensdag 5 augustus 2020 @ 15:18:35 #125
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_194413334
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2020 11:46 schreef dimmak het volgende:
Dit weekend wil ik zelf grillworst proberen te maken. In bijna alle recepten lees ik dat ze de rookworst sous vide garen in water. Maar waarom is dit? Kan ik de worst niet gewoon onder lage temperatuur naar 70 graden brengen en dan afgrillen?
Die sousvide is meer zodat de worst niet kletsnat word. Dus gewoon een beschermzak terwijl je hem kookt.
Vervolgens haal je het rookvelletje eraf en dan grill je de worst.

In de slagerij tenminste
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')