Succes
quote:en wat is snel
Op vrijdag 17 januari 2003 22:12 schreef Ardenlyn het volgende:
Ik zag dat mensen problemen hadden met hardgekookte eieren te koken.
Nou hier is mijn tip:
Stop ze in een pannetje met koud water en zet ze op het vuur.
Haal er af en toe 1 ei uit met een lepel en kijk hoe snel hij opdroogd.
Als hij snel opdroogd dan is hij hard gekookt.Succes
quote:yep zo kook ik altijd eieren
Op vrijdag 17 januari 2003 22:13 schreef ChRoNiC het volgende:
getest?
quote:Wat een ingewikkelde methode.
Op vrijdag 17 januari 2003 22:14 schreef Ardenlyn het volgende:
yep zo kook ik altijd eieren
quote:Die klote eieren ook...
Op vrijdag 17 januari 2003 22:15 schreef Lortnoc het volgende:
Wanneer is het snel? Dat is ook maar relatief. Wat een onzin in elk geval...wie kan er nu geen hard ei koken?
quote:blond zekers...
Op vrijdag 17 januari 2003 22:13 schreef Partygurl het volgende:[..]
en wat is snel
Totdat ik zo'n eierkokerding heb dan zal ik het eens op jouw manier proberen Vanavond maar weer eens lekker wat koken...met ei!
Def
quote:Dan zo'n 3 minuten in kokend water
Op vrijdag 17 januari 2003 22:17 schreef Mobster273 het volgende:
en wat nu als ik een zacht gekookt ei wil?
Zo'n ding kost geen drol en je hebt er veel plezier van en hoeft niet meer te tobben!!!
quote:Dat jij helemaal de moeite neemt te reageren in dit nutteloze topic
Op zaterdag 18 januari 2003 10:07 schreef moussy het volgende:
Tja en wat nou als je krieleieren hebt? Of dubbeldooiers?
dat hier helemaal een topic voor aangemaakt wordt![]()
quote:Dat is kennelijk te kort, het werd hier net wel erg zachtgekookt.. Toch maar es zo'n eierkoker aanschaffen dan
Op zaterdag 18 januari 2003 08:02 schreef Unknown_Drunk het volgende:
Voor een zacht gekookt ei, dan zo'n 3 minuten in kokend water.
Wat in kookboeken enzo staat, geldt meestal voor eieren op kamertemperatuur, dus da's voor een ei uit de koelkast (zoals veel mensen ze bewaren) te kort...
harde eieren zijn 'n eitje... halfzachte eieren, kijk dàt is nog 'ns een uitdaging...
En idd altijd een gaatje in de schaal bij de luchtkamer (de lucht zet tijdens het koken flink uit, waardoor het ei kan scheuren), en wat azijn in het water (waardoor eiwit wat via een scheur ontsnapt direct stolt, en de scheur afsluit)...
En de eieren voorzichtig, op een lepel, in het water leggen (dan heb je minder kans dat er een scheur in de schaal komt)
[Dit bericht is gewijzigd door Jordy-B op 19-01-2003 14:57]
quote:10 minuten is wel erg lang, dan smaken ze niet meer zo lekker.
Op zondag 19 januari 2003 13:45 schreef phileine het volgende:
Wat bij mij eigenlijk nooit mislukt: gaatje prikken, klein scheutje azijn in het water. Ik gooi de eieren er pas in als het water kookt, hardgekookte eieren 10 minuten, voor zachtgekookte 5,5 minuten (dat geldt voor middelgrote eieren, grote eieren 30 seconden langer. Goed laten schrikken (anders koken ze door en wil de schil er niet af), perfecte eitjes!
Als het water kookt, meteen op klein zetten.
Voor zachtgekookte eieren nog 3 minuten in het gekookte water laten zitten.
Voor hardgekookte eieren 6 minuten in het gekookte water laten zitten.
Kan niet mislukken.
En een gaatje prikken is dan ook niet nodig, omdat je de eieren niet in kokend, borrelend water kookt. Alleen in gekookt water. Ze koken dan niet kapot.
Je moet er dan alleen wel even bijblijven, omdat je het gas meteen klein moet zetten als het water begint te koken.
quote:ze barsten omdat de lucht in de luchtkamer uitzet.
Op maandag 20 januari 2003 01:15 schreef Gia het volgende:
En een gaatje prikken is dan ook niet nodig, omdat je de eieren niet in kokend, borrelend water kookt. Alleen in gekookt water. Ze koken dan niet kapot.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |