FOK!forum / Lifestyle / Zilverfolie (aluminiumfolie)...
#ANONIEMvrijdag 17 januari 2003 @ 21:49
Welke kant moet nu boven als je een pizza klaarmaakt in de oven, de doffe of de glimmende kant ?
amnesiacvrijdag 17 januari 2003 @ 21:50
Dof volgens mij.
DaBuzzzzzvrijdag 17 januari 2003 @ 21:51


die folie gaat er pas omheen als je het restje wil bewaren en het in de koelkast doet!

#ANONIEMvrijdag 17 januari 2003 @ 21:51
quote:
Op vrijdag 17 januari 2003 21:51 schreef DaBuzzzzz het volgende:


die folie gaat er pas omheen als je het restje wil bewaren en het in de koelkast doet!


MissLunavrijdag 17 januari 2003 @ 21:52
Je kan beter bakpapier nemen.
Maar ik dacht ook dof.

Eetse

MaartenGrendelvrijdag 17 januari 2003 @ 21:52
Ik gebruik nooit folie als ik een pizza in de oven klaarmaak...altijd op het rooster...
Moonahvrijdag 17 januari 2003 @ 21:52
De glimmende kant boven. Die reflecteert de meeste warmte. en de warmte moet immers richting pizza .
swopfilevrijdag 17 januari 2003 @ 21:54
quote:
Op vrijdag 17 januari 2003 21:52 schreef Moonah het volgende:
De glimmende kant boven. Die reflecteert de meeste warmte. en de warmte moet immers richting pizza .
Dof straalt het meeste uit en neemt het minst op. Dus...

[Dit bericht is gewijzigd door swopfile op 17-01-2003 21:55]

#ANONIEMvrijdag 17 januari 2003 @ 21:54
quote:
Op vrijdag 17 januari 2003 21:52 schreef Moonah het volgende:
De glimmende kant boven. Die reflecteert de meeste warmte. en de warmte moet immers richting pizza .
Ja, dat doe ik dus ook altijd, maar dan blijft de folie aan de pizza plakken...
Skull-splittervrijdag 17 januari 2003 @ 21:55
Op het rooster! Fuck bake-papjee, alu-folie oid!
Moonahvrijdag 17 januari 2003 @ 21:55
quote:
Op vrijdag 17 januari 2003 21:54 schreef gelly het volgende:

[..]

Ja, dat doe ik dus ook altijd, maar dan blijft de folie aan de pizza plakken...


Oh. Nou, beetje olie opsmeren dan .
MissLunavrijdag 17 januari 2003 @ 21:55
quote:
Op vrijdag 17 januari 2003 21:54 schreef gelly het volgende:

[..]

Ja, dat doe ik dus ook altijd, maar dan blijft de folie aan de pizza plakken...


Daarom bakpapier.
Plakt niet, glimt ook niet, en het maakt niet uit welke kant je boven doet
#ANONIEMvrijdag 17 januari 2003 @ 21:58
quote:
Op vrijdag 17 januari 2003 21:55 schreef MissLuna het volgende:

[..]

Daarom bakpapier.
Plakt niet, glimt ook niet, en het maakt niet uit welke kant je boven doet


Hmm, dat maar eens proberen dan.
trigt013vrijdag 17 januari 2003 @ 22:00
ik bestel de pizza gewoon ????
Hezhivrijdag 17 januari 2003 @ 22:02
Volgens de Allerhande:
"De twee verschillende zijden van de folie zijn het gevolg van het productieproces. De aluminiumfolie draait aan het einde hiervan in twee lagen tussen zware persen door. De kant die in contact komt met de pers krijgt een mooi glimmend uiterlijk. De andere niet. Het maakt niet uit welke zijde je gebruikt."
Skinkievrijdag 17 januari 2003 @ 22:08
quote:
Op vrijdag 17 januari 2003 22:02 schreef Hezhi het volgende:
Volgens de Allerhande:
"De twee verschillende zijden van de folie zijn het gevolg van het productieproces. De aluminiumfolie draait aan het einde hiervan in twee lagen tussen zware persen door. De kant die in contact komt met de pers krijgt een mooi glimmend uiterlijk. De andere niet. Het maakt niet uit welke zijde je gebruikt."
jaja...
X-Rayvrijdag 17 januari 2003 @ 22:09
quote:
Op vrijdag 17 januari 2003 21:51 schreef DaBuzzzzz het volgende:


die folie gaat er pas omheen als je het restje wil bewaren en het in de koelkast doet!


Rooster gebruiken.
tRiZzZvrijdag 17 januari 2003 @ 22:11
ik doe altijd hele andere dingen met mijn aluminiumfolie
Rugbotjevrijdag 17 januari 2003 @ 22:15
quote:
Op vrijdag 17 januari 2003 21:54 schreef swopfile het volgende:

[..]

Dof straalt het meeste uit en neemt het minst op. Dus...


Volgens mij neemt de doffe kant het beste warmte op en straalt die ook het beste uit.... Vergelijk het maar met zwart en wit. Wit wordt in de zon niet snel warm, zwart wel en omgekeerd was ook zo (correct me if i'm wrong)...
PsychoDude_666vrijdag 17 januari 2003 @ 22:18
ik gebruik een bakblikje, past ie psies in enzo
MSXUservrijdag 17 januari 2003 @ 22:19
quote:
Op vrijdag 17 januari 2003 22:11 schreef tRiZzZ het volgende:
ik doe altijd hele andere dingen met mijn aluminiumfolie
Magnetron zeker???


Het maakt inderdaad niet heel erg veel uit. Je moet er wel voor zorgen dat het folie licht is ingevet. Bakpapier kan ook, maar dan moet je wel even op de temperatuur letten. Je hebt anders kans dat het papier in de fik vliegt.

oldenzaaltjuhvrijdag 17 januari 2003 @ 23:47
quote:
Op vrijdag 17 januari 2003 22:19 schreef MSXUser het volgende:

[..]

Magnetron zeker???


Het maakt inderdaad niet heel erg veel uit. Je moet er wel voor zorgen dat het folie licht is ingevet. Bakpapier kan ook, maar dan moet je wel even op de temperatuur letten. Je hebt anders kans dat het papier in de fik vliegt.


hmmmmzz nooit last van gehad

we gebruiken ook altijt bakpapier en hebben er eik nog nooit op gelet

Dr_Croutonzaterdag 18 januari 2003 @ 01:58
Als je dan toch geen bakpapier hebt of wilt gebruiken, kan je het beste het aluminiumfolie een beetje invetten met een beetje (braad)boter.
Gewoon boter uit een pakje beetje openvouwen en over het stuk aluminiumfolie vegen. Dan plakt de pizza al minder als het gebakken is.
Eightballzaterdag 18 januari 2003 @ 12:34
quote:
Op vrijdag 17 januari 2003 22:02 schreef Hezhi het volgende:
"De twee verschillende zijden van de folie zijn het gevolg van het productieproces. De aluminiumfolie draait aan het einde hiervan in twee lagen tussen zware persen door. De kant die in contact komt met de pers krijgt een mooi glimmend uiterlijk. De andere niet. Het maakt niet uit welke zijde je gebruikt."
Dit is de trut, de hele trut en niets dan de trut.
MrWilliamszaterdag 18 januari 2003 @ 18:23
Een pizza op een folie zorgt ervoor dat de bodem slap blijft. Gewoon zonder folie dus, krijg je een lekkere knapperige bodem.
gatewayzondag 19 januari 2003 @ 15:06
quote:
Op vrijdag 17 januari 2003 21:55 schreef Skull-splitter het volgende:
Op het rooster! Fuck bake-papjee, alu-folie oid!
Gewoon op de bakplaat gaat ook hoor, van te voeren wel ff invetten met boter!

eet smakelijk