Snap ik ook niet helemaal. Vlees kan je vaak zat gewoon een week in de koelkast bewaren. Is 1x of 2x per week ff langs de supermarkt teveel gedoe?quote:Op zondag 14 juni 2020 18:05 schreef Doug-Heffernan het volgende:
Waarom is het veel gedoe om vers vlees te halen?
Hier ook hetzelfde, niet meer weten wat te koken met vlees of kip.quote:Op zondag 14 juni 2020 22:43 schreef Lienekien het volgende:
Ik had min of meer hetzelfde. We beperken toch liever de bezoekjes aan de supermarkt en ik begon toen menu’s voor twee weken samen te stellen.
Ik kwam een mooie richtlijn tegen op een site over vegetarisch eten. Dat je in principe de eiwitbron die vlees vormt moet zien te vervangen door een andere. Met eieren, kaas, noten en peulvruchten kom je dan al een heel eind.
Maar het is wel lekker makkelijkquote:Op dinsdag 21 juli 2020 08:08 schreef Spanky78 het volgende:
Vlees op andere momenten. Heb een hekel aan nepvlees of vleesvervangers, daar word ik niet blij van.
Ik vind goor.quote:Op dinsdag 21 juli 2020 08:14 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Maar het is wel lekker makkelijk
Nou da's niet waar maar ja je mag het vinden natuurlijk, maar er zijn best échte vleesvervangers hoorquote:
ik vind vlees uit een gerecht "knippen" en er een vegetarische variant voor in de plaats "plakken" eigenlijk altijd een sof. Het is dan wel makkelijk, het is letterlijk een stap naar links of rechts in de supermarkt, maar ik vind het tot op heden geen succes.quote:Op dinsdag 21 juli 2020 08:14 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Maar het is wel lekker makkelijk
We eten ook gewoon vegetarisch hoor, niet alleen vleesvervangersquote:Op dinsdag 21 juli 2020 09:14 schreef fruityloop het volgende:
[..]
ik vind vlees uit een gerecht "knippen" en er een vegetarische variant voor in de plaats "plakken" eigenlijk altijd een sof. Het is dan wel makkelijk, het is letterlijk een stap naar links of rechts in de supermarkt, maar ik vind het tot op heden geen succes.
Dan maken wij liever een vleesloos gerecht, wat vanaf het begin zo bedoelt is.
Maar goed, je ziet dat voedselindustrie en supermarkten ook nu weer de consument naar de mond werken, door "makkelijke" alternatieven te bieden in de supermarkt zelf, zodat ze de omzet toch hebben. Net zoals ze dat met vlees hebben gedaan, en en-passant een hele bedrijfstak, de zelfstandige slagers, een mes in de rug staken, en ons consumenten opzadelden met allemaal bewerkt spul, met allerlei wazige toevoegingen als aardappelzetmeel in gehakt, en diverse soorten plantaardige vezels, en weet ik wat niet meer.
Dit terwijl je als consument jezelf qua smaak een veel grotere dienst bewijst, vind ik, als je van te voren een vleesloos gerecht bedenkt, en dát bijelkaar koopt in een super.
kan je nagaan!quote:Op dinsdag 21 juli 2020 09:38 schreef Lienekien het volgende:
Soms wil je gewoon aardappels, groente, vleessssvervanger.
We hadden een vega burger van de Lidl en de kat lustte het ook.
Haha, die vega-kipstukjes van de Lidl. Onze kip-verslaafde kat heeft niet door dat het geen echte kip is.quote:Op dinsdag 21 juli 2020 09:38 schreef Lienekien het volgende:
Soms wil je gewoon aardappels, groente, vleessssvervanger.
We hadden een vega burger van de Lidl en de kat lustte het ook.
Dan moet het toch écht wel goed smaken toch? Katten zijn behoorlijk kieskeurigquote:Op dinsdag 21 juli 2020 12:57 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Haha, die vega-kipstukjes van de Lidl. Onze kip-verslaafde kat heeft niet door dat het geen echte kip is.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |