abonnement Unibet Coolblue
pi_193457071
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 18:45 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Hank is Y.
Jermaine is X.
Dat bedrijf is A.

Dan komt bedrijf B die X wèl in dienst neemt.

Racist A gaat failliet
B wint.
X heeft werk.

Mijn voorbeeld is hetzelfde als jouw voorbeeld. Waarom werkt racisme volgens jou zo goed waardoor mensen het toepassen?

Wat is iemands drijfveer om racisme überhaupt toe te passen?

Volgens mijn voorbeeld maakt racisme zichzelf kapot. Waarom zou dit niet zo zijn?
Omdat het nog geen 1% is van de bevolking is die een functie bekleed die de concurrentie failliet zou kunnen doen gaan. De meeste Hanks en Jermaines zijn gewoon tandwielen in de bedrijfsmachine. Dat er toevallig meer Hanks dan Jermaines werken zal voor het eindresultaat nihil verschil leveren. Voor de Jermaines zonder baan is dat individueel echter wel een groter issue.
pi_193457110
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 18:41 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Dat zijn toch allemaal individuele keuzes? Waarom moet de staat hier iets aan doen? Het is ook tegennatuurlijk om dom/zwak te veel tegen zichzelf te beschermen. In de natuur sterft dit uit.
Ik weet gewoon niet meer wat ik hierop moet zeggen...
pi_193457512
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juni 2020 18:40 schreef Hanca het volgende:

[..]

Klopt, de bijdrage aan defensie moet gewoon naar die 2%. Pleit de partij waar ik op stem ook al jaren voor.
Lijkt wederom niet te gaan lukken.

http://www.telegraaf.nl/n(...)ofte-over-budget-los

En maar kankeren op die Amerikanen die hun geld verkeerd uitgeven.
blablablabla
  woensdag 3 juni 2020 @ 19:21:57 #104
66714 YuckFou
Nu niet, nooit niet...
pi_193457808
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 18:48 schreef Zorro het volgende:
Hebben we over hetzelfde land waar je aan de schandpaal wordt genageld als je het verkeerde liedje meezingt?
Ja man! Popcorn topic!
TS is fan van Land of the free, home of the Brave, maar heeft geen enkel benul van de realiteit daar, heeft gemist dat de social justice warriors daar vandaan komen en probeert met Jip&Janneke logica racisme uit te leggen op precies de verkeerde manier :D Heerlijk!
Are we not savages, innately destined to maim and kill?
Blame it on the environment, heredity or evolution: we're still responsible
Our intelligence may progress at geometric rates
Yet socially we remain belligerent neonates
  woensdag 3 juni 2020 @ 19:35:49 #105
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_193458120
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 18:43 schreef Hanca het volgende:

[..]

Ah, we gaan minder begaafden en mensen met wat meer pech uitroeien.

Van mij mag er een slot op dit topic.
TS wil zichzelf uitroeien lijkt het. *)
  woensdag 3 juni 2020 @ 19:37:07 #106
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_193458152
quote:
15s.gif Op woensdag 3 juni 2020 17:28 schreef Metalfrost het volgende:

[..]

Een derdewereldland pur sang.
De VS voldoet niet aan de definitie van een derdewereldland. Zoek de betekenis maar eens op.
Waarom is het cool/leuk om zo te praten over de VS. Jij weet dat het niet waar is wat je zegt.
Stel ik praat zo haatvol over Turkije, dan ben ik de grote boze man zeker?

quote:
En dat had het ook moeten blijven.
Dan hadden we nu Duits gesproken, of Russisch. Misschien wel Chinees, maar zeker geen Nederlands.

quote:
:? We sturen er onze beste ingenieurs naartoe om het water te kunnen bedwingen..
Europa heeft ook gewoon hele goede ingenieurs. Wij worden allemaal geprogrammeerd om dat te worden, ten gunste van onze kenniseconomie en in mindere mate ook onszelf. Anyway, de VS haalt deze mensen naar hun toe, betaalt hun goed en profiteert hier ook nog eens van. Dat is pas een win-win situatie.

quote:
Ik zie niet in hoe dit nou een pluspunt is :')
Zelf kiezen. Als jij je verzekering zo heilig vindt dan mag je je gewoon verzekeren.

quote:
Nee, niet mee eens. Je wordt nagekeken op huidskleur, geslacht, soort werk, etnische profilering, rijk en arm.
Zie mijn eerdere reacties over huidskleur. Voor geslacht geldt hetzelfde. Een gemiddelde vrouw is een ander persoon met andere kwaliteiten dan een gemiddelde man.

Discriminatie op basis van rijk en arm is iets anders in het geval van iemand die arm geboren is. Die wordt wel degelijk gediscrimineerd. Echter is dit discriminatie door het systeem en niet door het individu. Ik kan je zeggen dat dit in Nederland echt niet beter is. Als je in NL uit een rijk gezin komt is het ook veel makkelijker om het ver te schoppen dan wanneer je uit een arm gezin komt. Wat dit betreft doet Nedeland het echt niet beter.

Maar wat heeft dit met mijn stelling m.b.t. betutteling te maken?

quote:
In welk sprookje leef jij om te zeggen dat leven in armoede een vrije keus is?
Dit zeg ik dus ook niet. Dit is in NL niet anders dan in de VS.
Ik ga weer terug naar mijn voorbeeld van de meth gebruiker. In NL wordt deze betutteld, in de VS niet en wordt hij arm als het gevolg van een eigen keuze.

Armoede die niet het gevolg is van een eigen keuze, zoals arm geboren worden heb je in NL ook en is hier niet anders. Het gaat mij om het onderscheid tussen VS en NL bij armoede dat wél het gevolg is van een eigen keuze.

quote:
Er worden richtlijnen in de vorm van wetten en regels opgesteld om sturing te bieden aan mensen met ideeën, vervolgens gaat men zien hoe dat idee in werking gesteld kan worden in cohesie met die richtlijnen..
Deze richtlijnen willen de meeste Amerikanen niet. Dit is ook de reden waarom de VS geen Europa wil zijn. Waarom zijn zulke richtlijnen zo goed volgens jou?

quote:
Het stukje trots in de vorm van de 'American Dream' is heden ten dage tot patriottisme uitgesmeerd, ja. Dat neemt echter op diplomatiek nogal wat vraagstukken met zich mee, en er een geheel eigen gebruikershandleiding moet worden geraadpleegd op het moment dat er op internationaal vlak met Amerika moet worden samengewerkt.
Welke vraagstukken? Zij doen hun ding en wij doen dat ook. Zij zijn het machtigste land ter wereld geworden en wij niet. Wij hebben nu meer vrijheid dankzij hun. Of denk je dat wij nu dezelfde vrijheid hadden gehad als wij Russisch of nazi's waren geweest.

Misschien is vrijheid geen goede reden om de Amerikanen te bedanken in deze tijd waarin we leven als je ziet hoe weinig vrijheid voorstelt voor politiek correct Europa en al helemaal post-covid-Europa.

quote:
Met het hoogste kostenplaatje en een onbetaalbare staatsschuld..
Maar van niemand afhankelijk en volledig autonoom. Zonder VS zouden Rusland en/of China met gemak Europa overgenomen hebben. Niets dat hun tegen had gehouden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het Midden-Oosten. Europa is het makke lammetje van de wereld geworden. Doordat we zelf ooit patriottistisch waren, waar we ons nu schuldig door voelen zijn wij helemaal doordrenkt met politieke correctheid dat ons verzwakt heeft.

Amerika is dit niet. Rusland is dit niet. China is dit niet. Het Midden-Oosten is dit niet.
Wij wel. Wij voelen ons overal schuldig voor en laten alles gebeuren. Schuldig over het klimaat. Schuldig jegens andere rassen. Schuldig over alles en daardoor geven wij onszelf weg.

quote:
Echte vrijheid bestaat niet, iedere politieke stroming vult dat weer anders in.
Filosofisch. Maar ik kan me hier wel in vinden. Ik bedoelde met name het nastreven van vrijheid. Zo weinig mogelijk beperkingen.

quote:
Als dat jouw enige reden is om een land tot 'enige echte wereldleider' te bombarderen, denk ik dat je gauw wat meer huiswerk moet verrichten eer je een land die titel mag geven.. je laat economie, demografie en samenleving geheel achterwege.
Wat ik hiermee wil zeggen is dat je overheids-bemoeiing niet nodig hebt om machtig te worden. Je kunt niet ontkennen dat ze een sterke economie hebben.

quote:
Ik zie anders Trump flink veel kritiek ontvangen, nota bene de president van dat land.
Daarom juist. Trump weet als leider dat hij kritiek kan ontvangen. Hij laat dit volledig toe? Wat had jij dan gewild? Erdogan taferelen?
Met op de vingers tikken bedoelde ik vooral van omhoog naar omlaag. Deze kritiek is andersom en is een bewijs dat we te maken hebben met een vrij land.

quote:
Je laat het touw nu vieren als een zelfvervullende voorspelling.. hoe konden die 'Pilgrim Fathers' het überhaupt weten dat hun acties zouden leiden tot de vorming van de Verenigde Staten?
Ik zeg niet dat de Pilgrim Fathers de Verenigde Staten wilde stichten. Zij wilden geen onderdanen meer zijn en zagen vrijheid als de grootste waarde. Dit kenmerkt zich vandaag de dag nog steeds in hoe Amerikanen zijn en hoe ze in de wereld staan.

quote:
Ja vergeet voor het gemak even de vernietiging van Pearl Harbor.. alsof Amerika vanaf dat moment een keus had zich niet te mengen in de oorlog.
Ik denk dat Amerika nog bestaan had als ze zich niet bemoeid hadden met WW2. Misschien waren onze (groot)ouders wel massaal naar Amerika en Canada gegaan. Had ik geen gek scenario gevonden.

quote:
De Koude Ooorlog is ontstaan door te vergelijken wie er tussen de Verenigde Staten en Rusland nou de grootste piemel had. Niets meer en niets minder. Om te zeggen dat de Verenigde Staten ons gered hadden, slaat kant noch wal. Zij waren degenen die wilden laten zien hoe groot hun apparaat was tegenover Rusland, niet Europa.
Als zij zich niet versterkt hadden in deze decennia dan was de USSR wereldleider geweest en hadden zij nu meer invloed op ons dan Amerika. Hadden wij Russisch als verplicht vak gehad en Engels als keuzevak. Ook hadden homo's niet kunnen trouwen. En hadden we geen BLM protesten gehad afgelopen weekend. Misschien vergeten we wel eens dat Amerikaanse vrijheid helemaal niet zo slecht is.

quote:
En jij denkt dat zoiets reëel is?
Ja. Als je de handel beheerst beheers je alles. Als je als land goed en goedkoop producten kunt exporteren zullen de ontwikkelaars in andere landen er niet voor kiezen om deze producten te maken. Vervolgens worden deze landen afhankelijk van het exporterende land en kan het exporterende land haar prijzen omhoog gooien. Zo word je een rijker land. Meer inkomsten. Vervolgens meer wapens. En dan meer alles. China koopt bedrijven op in het westen en heeft steeds meer invloed. Wij kiezen er zelf voor om deze te verkopen maar op grote schaal zullen wij ons aanpassen aan wat zij willen. Vrijheid is voor ons en voor Amerikanen belangrijk, maar voor Chinezen niet. Zij kennen het niet, hebben het nooit gehad en hebben het ook niet nodig. Zij vinden het zelfs eng. Als je mensen te veel bewegingsvrijheid geeft kunnen ze allemaal gekke dingen doen denken zij. Omdat ze deze bewegingsvrijheid zelf niet hoeven zien zij geen reden om meer vrijheid toe te laten. Dit is hoe Chinezen denken. Wij kunnen ons dit niet voorstellen omdat wij vrijheid gewend zijn. En niets anders meer willen.

quote:
Door een muur langs de grens met Mexico te willen bouwen. Ja goed punt, echt.
Zoals ik al eerder zei. Wat is de schade van die muur? Kan het kwaad?

quote:
Ik snap geen fuck van deze tekst :')
De meerderheid erkent de gevaren van immigratie.
Echter wil de meerderheid wel politiek correct blijven en spreekt dit daardoor niet uit.
Politiek correct zijn is belangrijker dan een mening hebben.

quote:
Dankbaar in vroeger tijden, ja.
Dankbaar dat het land zich nu in een ware Burgeroorlog stort omdat een machtsgeile, mensonterende en onethische malloot die zijn weerga niet kent zich president noemt van de Verenigde Staten?
Nou nee.
Als deze man echt machtsgeil was, was hij helemaal geen president geworden. Ik denk dat hij meer geld heeft dan alle Europese leiders bij elkaar. Dit zijn de carrière politici die met zichzelf bezig zijn. Trump hoeft dit helemaal niet en doet het alleen uit ambitie. Zijn land verbeteren. En dat was hem gelukt totdat Covid roet in het eten kwam gooien. En ik sluit niet uit dat China hier achter zit. Maar laten we er geen BNW topic van maken.

En die burgeroorlog is helaas wederom een gevolg van politiek correcte dogma's. Er is nog steeds niet duidelijk of er nou racistische motieven in het spel waren. Het is inderdaad slecht wat er gebeurd was, maar ligt dit nu aan Trump? Ligt dit nu aan de VS als land?

[ Bericht 0% gewijzigd door Ixnay op 03-06-2020 19:44:10 ]
  woensdag 3 juni 2020 @ 19:48:11 #107
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_193458389
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 17:52 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Oei, sarcasme blijkt lastig.
[..]

Thing is: een muur houdt geen illegale vreemdelingen tegen.
Niet allemaal, maar wel een groot deel.

Je voordeur houdt ook niet iedere inbreker tegen, maar denk je dat die voordeur daardoor compleet zinloos is?
  woensdag 3 juni 2020 @ 19:50:13 #108
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_193458434
quote:
7s.gif Op woensdag 3 juni 2020 17:52 schreef Metalfrost het volgende:

[..]

Omdat je in dit verhaal, racisme niet aanneemt als een algeheel gegeven.
Je zet persoon A in een kwaad daglicht en veronderstelt dat de hele maatschappij zich heeft berust dat racisme geen poot heeft om op te staan.

Wás het maar zo'n paradijs.

Racistische werkgever A ziet genoeg kansen in zijn bedrijf om in de vijver vol met andere racisten te vissen naar voldoende talent om zijn bedrijf op gelijke voet te trekken als werkgever B.
Ben je het niet met mij eens dat B een voorsprong heeft op A?

A heeft een principe dat hij geen zwarten aan wil nemen. B heeft dit niet en heeft daardoor een grotere vijver om uit te vissen. De statistische kans dat B betere werknemers heeft is groter dan A.
  woensdag 3 juni 2020 @ 19:51:46 #109
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_193458468
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 17:54 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

En dan ga je ook nog voorbij aan dat de illegalen veel werk doen en een deel van de economie draaiende houden.
Als ze zo goed zijn, waarom wil de VS ze dan niet?

Zelfde geval als mijn voorbeeld met A, B, X en Y.
  woensdag 3 juni 2020 @ 19:55:06 #110
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_193458548
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juni 2020 18:05 schreef zarGon het volgende:

[..]

Welke oorlogen?
Ze trekken zich volledig terug uit het Midden-Oosten.

Zij hebben daar niets te behalen. En gelijk hebben ze.
pi_193458606
de laatste keer dat ik iemand zo naief hoorde praten was toen mijn ex-zwager 12 was denk ik.

ik hoop echt dat je nog jong en onschuldig bent, want de werkelijkheid gaat je heel erg hard raken
  woensdag 3 juni 2020 @ 19:58:07 #112
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_193458613
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 18:07 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Doordat we junks opvangen liggen ze niet meer overal in de binnenstad en zorgen ze niet meer voor enorm veel overlast en criminaliteit zoals in de jaren 80/90 het geval was. Op die manier is ons land mooier en veiliger en het kost nog minder geld.

Heel goed voorbeeld waarom ons beleid absoluut superieur is.
Weet jij wat zo'n Wajonger kost die alleen maar drugs wil gebruiken en overal lak aan heeft?
Ik denk inclusief begeleiding in een beschermde opvang dat je 1 belastingbetaler nodig hebt om 2 van die jongeren te onderhouden. Dit geld kun je aan veel betere dingen uitgeven. Een enkele zal zich ooit verbeteren en zal ooit iets bijdragen aan de maatschappij.
pi_193458627
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 19:50 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Ben je het niet met mij eens dat B een voorsprong heeft op A?

A heeft een principe dat hij geen zwarten aan wil nemen. B heeft dit niet en heeft daardoor een grotere vijver om uit te vissen. De statistische kans dat B betere werknemers heeft is groter dan A.
Gezien de grote pool waar uit geput kan worden is dat statistisch verwaarloosbaar, veel verstand van statistiek heb je ook al niet.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  woensdag 3 juni 2020 @ 19:59:47 #114
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_193458654
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juni 2020 18:07 schreef zarGon het volgende:

[..]

Als je de hele samenleving zo bouwt dat je óf lekker rijk wordt over de rug van anderen dat je overal schijt aan kunt hebben óf meerdere banen moet hebben om te kunnen (over)leven óf die ene onverstandige keuze maakt om dan maar het helemaal alleen te moeten uitzoeken...

Dat Nederland zo functioneert maakt Nederland alleen maar sterker, niet zwakker.
Het is niet 1 onverstandige keuze. Het is het verschil tussen mensen die geen reden zien dat het na meerdere domme keuzes eens tijd wordt om verstandige keuzes te maken
  woensdag 3 juni 2020 @ 20:03:55 #115
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_193458757
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 19:58 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Weet jij wat zo'n Wajonger kost die alleen maar drugs wil gebruiken en overal lak aan heeft?
Ik denk inclusief begeleiding in een beschermde opvang dat je 1 belastingbetaler nodig hebt om 2 van die jongeren te onderhouden. Dit geld kun je aan veel betere dingen uitgeven. Een enkele zal zich ooit verbeteren en zal ooit iets bijdragen aan de maatschappij.
Die kost minder dan op straat zwervende junks die dagelijks auto's kraken, zakken rollen en fietsen stelen. En die ook nog lelijkheid, troep en onveilig gevoel veroorzaken.

De criminaliteit is veel lager geworden sinds we junks gewoon in een programma stoppen en ze hun shot geven. Hebben ze zelf een minder zwaar leven. En de straten zijn mooier en mensen hebben er geen overlast van.

Dus jouw afgunst naar junks is nogal dom want jouw aanpak levert alleen maar meer ellende en kosten op.
  woensdag 3 juni 2020 @ 20:07:09 #116
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_193458822
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juni 2020 18:17 schreef zarGon het volgende:
Ik snap overigens niet waar TS heen wil.

Heeft de VS ons destijds geholpen? Absoluut. Mogen we daar dankbaar voor zijn? Absoluut.

Maar wat heeft die hele discissie dan nog te maken met (verschillen in) de systemen?

Er zijn meer smaken wat betreft het leiden van een land. Om dat nou te koppelen aan wel of geen kritriek te mogen hebben omdat je ooit bent geholpen door de ander? Heh?
Ik zie dat iedereen minachtend doen over de VS. Niet erkennen dat daar heel veel dingen goed gaan en dat ze minder betutteld worden. Over andere landen mag je niet zo praten. Over Trump wordt vanalles gezegd, maar de echte dictatoren daar wordt over gezwegen. Dat zijn allemaal prachtlanden.

Dat je gewoon zorg kunt kopen op het moment dat je het nodig hebt. En niet zoals hier wel betalen en alsnog moeten wachten.
pi_193458870
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:07 schreef Ixnay het volgende:
Over Trump wordt vanalles gezegd, maar de echte dictatoren daar wordt over gezwegen. Dat zijn allemaal prachtlanden.
Ik wacht wel even op de links naar de topics waarin Maduro en Kim Jong-Un verheerlijkt worden.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
  woensdag 3 juni 2020 @ 20:10:30 #118
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_193458890
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:07 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Ik zie dat iedereen minachtend doen over de VS. Niet erkennen dat daar heel veel dingen goed gaan en dat ze minder betutteld worden. Over andere landen mag je niet zo praten. Over Trump wordt vanalles gezegd, maar de echte dictatoren daar wordt over gezwegen. Dat zijn allemaal prachtlanden.

Dat je gewoon zorg kunt kopen op het moment dat je het nodig hebt. En niet zoals hier wel betalen en alsnog moeten wachten.
Maarre hoe moeten al die mensen die nu ineens werkloos zijn hun zorg kopen volgens jou?
pi_193458899
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:10 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Maarre hoe moeten al die mensen die nu ineens werkloos zijn hun zorg kopen volgens jou?
Het is hun eigen keus om werkloos te zijn hè?
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
  woensdag 3 juni 2020 @ 20:22:06 #120
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_193459148
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juni 2020 18:21 schreef zarGon het volgende:

[..]

En dat zou je dus als terechte kritiek kunnen zien. Maar het wel of niet mogen leveren van kritiek *nu* staat los van wat er ooit, *tig jaren geleden*, is gebeurd.

Europa en Nederland maken genoeg fouten. Maar dat weerhoudt niet om te mogen wijzen op de fouten van de VS. Terechte kritiek is nog steeds terecht, ongeacht wie het zegt.
Waar het mij om gaat is dat wij kritiek geven, maar zelf hier ook geen betere oplossing op hebben.

Iemand die zelf niet met drugs wil stoppen en keer op keer in de fout gaat kan beter op straat liggen dan dat wij junk-subsidie moeten gaan betalen. Het is gewoon geld wegsmijten in een bodemloze put. Ook zien junks niet in wat de gevolgen zijn van hun verslaving als wij ze maar blijven betuttelen.

In de VS ligt de junk op straat. In NL wordt hij door de staat onderhouden. De VS heeft hier ook geld voor gezien hun BNP, ze kiezen er echter gewoon niet voor en laten het geld bij de belastingbetaler.
  woensdag 3 juni 2020 @ 20:25:16 #121
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_193459210
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:22 schreef Ixnay het volgende:
In de VS ligt de junk op straat. In NL wordt hij door de staat onderhouden. De VS heeft hier ook geld voor gezien hun BNP, ze kiezen er echter gewoon niet voor en laten het geld bij de belastingbetaler.
En dus ligt die junk op straat overlast en onveiligheid te veroorzaken en zorgt hij voor schade en politie kosten die veel hoger zijn

Echt ontzettend onnozel en een stap terug in de tijd.
pi_193459234
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:22 schreef Ixnay het volgende:
Waar het mij om gaat is dat wij kritiek geven, maar zelf hier ook geen betere oplossing op hebben.

Iemand die zelf niet met drugs wil stoppen en keer op keer in de fout gaat kan beter op straat liggen dan dat wij junk-subsidie moeten gaan betalen. Het is gewoon geld wegsmijten in een bodemloze put. Ook zien junks niet in wat de gevolgen zijn van hun verslaving als wij ze maar blijven betuttelen.

In de VS ligt de junk op straat. In NL wordt hij door de staat onderhouden. De VS heeft hier ook geld voor gezien hun BNP, ze kiezen er echter gewoon niet voor en laten het geld bij de belastingbetaler.
quote:
According to several conservative estimates, every dollar invested in addiction treatment programs yields a return of between $4 and $7 in reduced drug-related crime, criminal justice costs, and theft. When savings related to healthcare are included, total savings can exceed costs by a ratio of 12 to 1.
https://www.drugabuse.gov(...)tment-worth-its-cost
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
  woensdag 3 juni 2020 @ 20:28:20 #123
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_193459269
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juni 2020 18:34 schreef zarGon het volgende:

[..]

Ik ben blij dat je dat voorbeeld van jou "belachelijk" noemt.

Van je voorbeeld is geen sprake. Geef dan op z'n minst een rechtvaardige vergelijking, die wél realistisch is.
De user waar ik op reageerde had het over het wel/niet laten "creperen" van mensen met mindere kwaliteiten. Minder kwaliteiten betekent niet ongeschikt voor werk.

Helaas erkennen de mensen met mindere kwaliteiten hun gebrek niet aan kwaliteiten en willen ze bepaald werk niet. De VS is een rijk land. Als je gewoon werkt en geen domme dingen doet kun je prima rondkomen en kunnen je kinderen studeren.

Er zijn ook mensen die dit niet kunnen omdat zij helaas wel domme dingen doen. Moeten de mensen die wel slimme dingen doen hiervoor opdraaien dan?
pi_193459280
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:28 schreef Ixnay het volgende:
Als je gewoon werkt en geen domme dingen doet kun je prima rondkomen en kunnen je kinderen studeren.
Waar haal je deze waanideeën toch vandaan?! :o

Ohja wacht, jij gaat ervan uit dat mensen die niet gewoon werken en geen domme dingen doen het leven niet waard zijn en dat het hun eigen keus is dat ze niet gewoon werken en wél domme dingen doen.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
  woensdag 3 juni 2020 @ 20:32:03 #125
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_193459327
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 18:37 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Oh, vertel? Hoe hebben "ze" het Trump moeilijk gemaakt en wie zijn "ze"?
Onder andere de democraten en hun vrienden bij de CNN.
quote:
19.127 leugens sinds zijn aantreden door Trump, een ingestorte economie, tienduizenden onnonidige doden,een verloren handelsoorlog, onvelig drinkwater, luchtverontreining neemt toe, consumenten bescherming afgebroken maar, dat wel, de rijken zijn rijker geworden, maar goed, het is allemaal de schuld van "ze" :D

Het is wel wappieland hier nu.
De economie draaide nog nooit eerder zo goed totdat covid kwam.
Nog nooit zo weinig werkloosheid, vooral onder de zwarten en hispanics.
pi_193459353
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juni 2020 18:03 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Democratisch een puinhoop omdat ze iemand willen afzetten die democratisch gekozen is en gewonnen heeft. Zelfs terwijl hij met journalistieke beïnvloeding is tegengewerkt. Dat is een democratische puinzooi die ze ervan hadden wíllen maken. Wat ze in Europa wel gelukt zou zijn, lukt ze daar niet. Mooi vind ik dat.

Die twijfelachtige oorlogen hebben wel meerdere landen gevochten en ook van meegeprofiteerd. Nu trekt de Amerikaanse president zich alleen maar terug uit oorlogen en dat is ook weer niet goed vinden de Europeanen. Ja wat willen ze nou?

Armoede is daar zeker. Toch is het een van de rijkste landen ter wereld. Als je in Europa ervoor kiest om aan meth the beginnen en verslaafd te raken dan word je overal opgevangen. Daar zijn verschillende vangnetten voor. In de VS heb je die niet en dan word je arm ja. Maar wie heeft jou verteld dat je meth moet gaan gebruiken? Dat is een verschil in verantwoordelijkheid. In Europa betalen we voor junks. Daar niet en houden de niet-junks hun geld om zich te verdedigen tegen de junks. Waarom voelen Europeanen zich superieur als zij junks subsidieren? Dit is toch gewoon je eigen land naar de afgrond werken?
Een van de rijkste landen, maar alleen een fijn land om in te leven voor de echt rijken. Voor de rest is het vergelijkbaar met een derde wereld land qua levensstandaard.
  woensdag 3 juni 2020 @ 20:33:37 #127
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_193459356
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 18:43 schreef Hanca het volgende:

[..]

Ah, we gaan minder begaafden en mensen met wat meer pech uitroeien.

Van mij mag er een slot op dit topic.
Wie roeit ze uit? Zijzelf toch?
pi_193459366
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:32 schreef Ixnay het volgende:
Onder andere de democraten en hun vrienden bij de CNN.
Huh.. had je anders verwacht dan van politieke tegenstanders?
De SP maakt het de VVD ook moeilijk.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_193459386
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:33 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Wie roeit ze uit? Zijzelf toch?
What the actual fuck...

Ben je nu écht zo dom of ben je gewoon een parodie?
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_193459396
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juni 2020 18:30 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Als je minder begaafd bent, betekent dat dat je dan maar helemaal niets hoeft te doen? Of is er geen optie om gewoon een baan op een wat lager niveau te accepteren. Waar je in Amerika goed van kan leven. Beter dan dat minimum dat je hier ontvangt.

Is dat discriminatie als je iemand met een IQ van 70 die baan als top-technoloog niet geeft vanwege zijn capaciteiten? Of wil je dit ook al gelijktrekken?
Hier klopt helemaal niets van. In Amerika heb je dan 2 - 3 banen nodig en kun je 50 - 60 uur in de week werken om net te kunnen overleven.
  woensdag 3 juni 2020 @ 20:35:33 #131
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_193459404
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juni 2020 18:45 schreef zarGon het volgende:

[..]

Ben jij nou echt? Je vraagt om de meest simpele zaken, zaken waar je wel vanaf zou moeten wegen gezien je affectie jegens de VS.

Vragen om voorbeelden daarvan is echt een niveautje te laag voor mij. Mag je echt zelf tijd insteken.

In de VS kan iedereen gewoon stemmen hoor.
Of moeten ze eerst een hindernisbaan doen volgens jou en een paar moeilijke rekensommen maken?
  woensdag 3 juni 2020 @ 20:36:17 #132
61660 Lariekoek
Zo, jij bent echt grappig.
pi_193459417
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:32 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Onder andere de democraten en hun vrienden bij de CNN.
[..]

De economie draaide nog nooit eerder zo goed totdat covid kwam.
Nog nooit zo weinig werkloosheid, vooral onder de zwarten en hispanics.
Ja gek zeg. Nu er wel COVID is zijn er nog nooit zoveel werklozen sinds de jaren 30 vorige eeuw in Amerika. En daar hebben genoeg anderen landen geen last van. Nee echt fantastisch dat Amerika. :')
la·rie·koek (de ~ (m.)) 1 onzin
pi_193459428
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 18:48 schreef Zorro het volgende:
VS niet politiek correct? Hebben we over hetzelfde land waar je aan de schandpaal wordt genageld als je het verkeerde liedje meezingt?
Sterker nog, politieke correctheid is een stroming die vanuit de VS is overgewaaid naar Europa toe.
pi_193459492
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:07 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Ik zie dat iedereen minachtend doen over de VS. Niet erkennen dat daar heel veel dingen goed gaan en dat ze minder betutteld worden. Over andere landen mag je niet zo praten. Over Trump wordt vanalles gezegd, maar de echte dictatoren daar wordt over gezwegen. Dat zijn allemaal prachtlanden.

Dat je gewoon zorg kunt kopen op het moment dat je het nodig hebt. En niet zoals hier wel betalen en alsnog moeten wachten.
Dat kan het gros van de Amerikanen helemaal niet betalen. Als ze de pech hebben dat ze kanker krijgen gaan ze ook meteen persoonlijk failliet. Geweldig systeem /s.
  woensdag 3 juni 2020 @ 20:40:50 #135
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_193459512
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 18:46 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Racisme is geen rationeel iets.
Zaken doen is wel een rationeel iets.

En als je kansen niet neemt omdat je belachelijke principes (racisme) hebt en je concurrentie grijpt die kansen wel dan ga je op grote schaal kapot.

Dat er in het bedrijfsleven racisme voorkomt betekent dat hier een reden voor is. Waarom is racisme zo aantrekkelijk of economisch gunstig voor mensen? Dat heeft nog steeds niemand mij kunnen uitleggen.

Ik geloof er niet in. Volgens mij is racisme in alle opzichten 1 van de meest achterlijke dingen die ik kan bedenken. Zelfs als je het moraal-ethische deel buiten beschouwing laat zie ik niet waarom racisme een slimme keuze kan zijn.
  woensdag 3 juni 2020 @ 20:41:20 #136
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_193459523
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 18:48 schreef Zorro het volgende:
VS niet politiek correct? Hebben we over hetzelfde land waar je aan de schandpaal wordt genageld als je het verkeerde liedje meezingt?
Goede opmerking.
  woensdag 3 juni 2020 @ 20:42:43 #137
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_193459544
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 18:49 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Omdat het nog geen 1% is van de bevolking is die een functie bekleed die de concurrentie failliet zou kunnen doen gaan. De meeste Hanks en Jermaines zijn gewoon tandwielen in de bedrijfsmachine. Dat er toevallig meer Hanks dan Jermaines werken zal voor het eindresultaat nihil verschil leveren. Voor de Jermaines zonder baan is dat individueel echter wel een groter issue.
Dit zou een probleem zijn als iedereen een racist was. Gelukkig is dat niet het geval.
  woensdag 3 juni 2020 @ 20:48:31 #138
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_193459647
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:09 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Ik wacht wel even op de links naar de topics waarin Maduro en Kim Jong-Un verheerlijkt worden.
Nee, die verheerlijk ik juist niet.
  woensdag 3 juni 2020 @ 20:48:49 #139
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_193459656
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:10 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Maarre hoe moeten al die mensen die nu ineens werkloos zijn hun zorg kopen volgens jou?
Van hun geld.
  woensdag 3 juni 2020 @ 20:49:14 #140
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_193459661
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:48 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Van hun geld.
Welk geld?
  woensdag 3 juni 2020 @ 20:49:31 #141
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_193459668
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:11 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Het is hun eigen keus om werkloos te zijn hè?
Nee, maar je kunt toch sparen? Tenzij je met het Nederlandse belastingstelsel te maken krijgt.
  woensdag 3 juni 2020 @ 20:50:57 #142
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_193459696
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:29 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Waar haal je deze waanideeën toch vandaan?! :o

Ohja wacht, jij gaat ervan uit dat mensen die niet gewoon werken en geen domme dingen doen het leven niet waard zijn en dat het hun eigen keus is dat ze niet gewoon werken en wél domme dingen doen.
Domme dingen blijven doen en niet willen leren is een eigen keus ja.
pi_193459698
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:48 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Van hun geld.
3 weken intensive care, dat kost je wel een paar ton. Zorg alleen voor de multimiljonairs, niet voor Ixnay en andere normale mensen.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_193459712
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:48 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Nee, die verheerlijk ik juist niet.
Dat zeg ik ook helemaal niet.
Je zegt dat dat soort landen prachtlanden worden genoemd en dat daar nooit negatief over gesproken wordt. Dan heb je daar uiteraard wel bronnen voor.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_193459716
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:49 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Nee, maar je kunt toch sparen? Tenzij je met het Nederlandse belastingstelsel te maken krijgt.
Sparen? Zonder inkomen?
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_193459718
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:42 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Dit zou een probleem zijn als iedereen een racist was. Gelukkig is dat niet het geval.
Effectief betekent dat wel voor de beroepen waar meer aanbod dan vraag is dat het aanbod plaatsen voor de Jermaines verminderd wordt als er ook maar een deel racisten tussen zit. Immers worden ze bij de ene onmiddelijk afgewezen, terwijl ze bij de andere gelijke kansen krijgen als de Hanks. Dit t.o.v. de Hanks die overal gelijke kansen krijgen.

Bij beroepen met een zeer specifieke vraag en weinig aanbod heb je inderdaad een redelijke onderhandelingspositie en heb je een punt ja.
pi_193459723
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:49 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Nee, maar je kunt toch sparen? Tenzij je met het Nederlandse belastingstelsel te maken krijgt.
Jij krijgt chemo op je 23e (normale leeftijd voor teelbalkanker). Kost je een paar miljoen. Hoe heb jij dat gespaard?
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_193459724
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:49 schreef Ixnay het volgende:

[..]

Nee, maar je kunt toch sparen? Tenzij je met het Nederlandse belastingstelsel te maken krijgt.
https://www.fool.com/reti(...)utm_source=usa-today

59% van de Amerikanen houdt geen geld over om van te kunnen sparen.
  woensdag 3 juni 2020 @ 20:53:12 #149
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_193459746
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:49 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Welk geld?
Dat je daar wèl kunt sparen.
  woensdag 3 juni 2020 @ 20:54:22 #150
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_193459767
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2020 20:51 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Sparen? Zonder inkomen?
Toen je wèl nog een inkomen had.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')