abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_193400272
Nieuw bewijs in race om de Franse patiŽnt 'COVID-19' te vinden

PARIJS - Franse artsen hebben mogelijk een doorbraak in de race gemaakt om vast te stellen waar en wanneer de coronaviruspandemie eerst Europa trof, door vast te stellen dat het virus veel eerder in Frankrijk aanwezig was dan iemand dacht.

Een team van onderzoekers in de stad Colmar in het noordoosten van Frankrijk kondigde vorige week in een release aan dat het twee rŲntgenfoto's had geÔdentificeerd, van 16 november en 18 november, die symptomen vertoonden die consistent waren met het nieuwe coronavirus. NBC News heeft deze scans exclusief verkregen.

Indien bevestigd, is dit een bewijs dat het virus zich in Europa verspreidde twee maanden voordat Frankrijk zijn eerste gevallen op 24 januari bekendmaakte en ruim voordat COVID-19, de door het coronavirus veroorzaakte ziekte, officieel in China was vastgesteld.

Het nieuws komt een week nadat een apart team van wetenschappers in Parijs had vastgesteld dat een patiŽnt op 27 december het coronavirus had , tot dusver het vroegst bekende geval in Europa.

Ambtenaren in de Chinese stad Wuhan bevestigden het bestaan ​​van een toen nog onbekende ziekte met longontstekingachtige symptomen bij het kantoor van de Wereldgezondheidsorganisatie in China op 31 december, maar het werd pas op 7 januari vastgesteld als een nieuw coronavirus.

Amerikaanse spionageagentschappen hebben informatie verzameld die verwijst naar een volksgezondheidscrisis in Wuhan in november.

Wetenschappers zijn van mening dat het in kaart brengen van de verspreiding van de ziekte in een vroeg stadium essentieel is om te begrijpen hoe mensen kunnen worden beschermd en een tweede uitbraak kan worden voorkomen.

"We kunnen de toekomst alleen beheren als we het verleden begrijpen", zei Dr. Michel Schmitt van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Colmar, die het nieuwe onderzoek leidde. 'Vandaag begrijpen we deze uitbraak duidelijk niet.'

Onder leiding van Schmitt heeft zijn afdeling radiologie de laatste weken vanaf eind 2019 meer dan duizenden thoraxfoto's gemaakt.

Dr. Vin Gupta, een longarts, wereldwijde gezondheidsexpert aan de Universiteit van Washington en een medewerker van NBC News, onderzocht de scans voor dit artikel en ontdekte dat ze "consistent" waren met wat hij had gezien bij de behandeling van COVID-19-patiŽnten, en merkte op dat de scans lijken te wijzen op "atypische longontsteking".

"Dit past in een patroon dat we zien bij coronavirus - vooral bij een vroege coronavirusinfectie waarbij je enkele afwijkingen in sommige delen van de longen ziet, maar niet overal afwijkingen", zei hij. In veel gevallen waren patiŽnten in die toestand 'prima in orde'.

Schmitt, die waarschuwt tegen het trekken van conclusies uit zijn vroege resultaten, leidde zijn team bij het onderzoeken van bijna 2500 thoraxfoto's gemaakt van 1 november 2019 tot april, op zoek naar patronen. Naast de twee vermoedelijke gevallen medio november, identificeerden ze er 12 in december en 16 in januari. Daarna stijgen de cijfers dramatisch.

Als het virus in de herfst van 2019 is aangekomen, in plaats van in februari te verschijnen en in maart het hele land explodeert, zoals werd aangenomen, zijn de gevolgen voor de volksgezondheid enorm.

'Dit zou de managementstrategie van de regering volledig kunnen veranderen', voegde Schmitt eraan toe.

En terwijl het team van Schmitt oude scans bekeek, lanceerde Vincent Breton, onderzoeksdirecteur bij het Franse nationale centrum voor wetenschappelijk onderzoek of CNRS, een sociaal onderzoek in dezelfde regio om het begrip van de onbewerkte medische gegevens te verbeteren.

'Op dit moment hebben we feedback van burgers nodig om de epidemie te begrijpen, omdat we zo weinig weten over dit virus', zei hij, en hij legde uit hoe gezinnen wordt gevraagd een online vragenlijst in te vullen waarin alles wordt beschreven, van symptomen uit het verleden tot sociale interacties.

Het doel van Breton is om deze gegevens te vergelijken met medische gegevens om het pad van het virus te bepalen en gebieden en tijdsperioden te identificeren waarin mensen het virus hebben opgelopen. Met die informatie, legde hij uit, kunnen overheden slimmere beslissingen nemen over wat ze moeten heropenen en wanneer.

Breton noemt de stad Mulhouse, het eerste epicentrum van het land, als een voorbeeld waarom hun werk en hun coŲrdinatie zo belangrijk zijn. Half februari werd een religieuze conferentie in een kerk in Mulhouse algemeen genoemd als een versneller in de regio, maar Breton zegt dat de gegevens van zijn team suggereren dat COVID-19 al weken voor het evenement circuleerde.

"De getuigenissen zijn erg rijk, ze laten zien dat mensen het gevoel hadden dat er iets vreemds aan de hand was, maar ze waren niet in staat om alarm te slaan", legde hij uit.

'Dat kunnen we leren van deze pandemie, we moeten nieuwe manieren bedenken om alarm te slaan voor opkomende ziekten.'

In Colmar zei Schmitt dat hij net begint en dat zijn team nu vanaf oktober terugkijkt op scans. Hoe meer informatie ze nu hebben, hoe beter ze voorbereid zijn op een mogelijke tweede golf.

Dr. Yves Cohen, die de studie in Parijs leidde , keek terug op de dossiers van patiŽnten van de intensive care van eind vorig jaar die griepachtige symptomen hadden maar negatief testten op longontsteking. Hij testte 14 patiŽnten opnieuw en ťťn testte positief voor COVID-19. Hij drong er bij alle artsen over de hele wereld op aan hetzelfde te doen.

'Om een ​​vijand te bevechten, moeten we het leven van de vijand kennen', zei hij met een echo van Schmitt. Vorige week heeft de Wereldgezondheidsorganisatie ermee ingestemd en andere landen aangemoedigd om oude gevallen opnieuw te bekijken.

https://www.nbcnews.com/n(...)atient-zero-n1207871

Ze zijnal een poosje hiermee bezig, ik lees niets over het testen op antistoffen bij de personen uit november, vooralsnog.

Ook over de vermoedelijke bron van patiŽnt zero is nooit meer iets geschreven.
pi_193425467
Interessante post! Wellicht betekent dit wel dat de uitbraak niet in China is begonnen (al kan ik me zo voorstellen dat het virus daar ook al veel eerder rondging). Hopelijk komt er meer informatie die helpt om een eventuele tweede uitbraak beter aan te kunnen.
pi_193427699
Kut Fransen ook altijd
pi_193428292
Ooh, misschien dat toch koffie19 opgelopen in januari.
  maandag 1 juni 2020 @ 23:21:05 #5
490793 Kimchi
Saranghae
pi_193428457
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 21:23 schreef kermit71 het volgende:
Interessante post! Wellicht betekent dit wel dat de uitbraak niet in China is begonnen (al kan ik me zo voorstellen dat het virus daar ook al veel eerder rondging). Hopelijk komt er meer informatie die helpt om een eventuele tweede uitbraak beter aan te kunnen.
Nee, de kans is veel groter dat het eerst in China was. De dokter in China sloeg in december pas alarm vanwege druk door de Chinese overheid hield hij het nog even verborgen, maar op een gegeven moment koos hij toch om het openbaar te maken. De ziekte was toen allang in het land, dus veeeel eerder dan december.
멈추지 말고 계속 해나가기만 한다면 늦어도 상관없다
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')