Oké top dan ga ik het gewoon proberen vanmiddag.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 12:57 schreef Pizzakoppo het volgende:
Kan prima met bloem, water en zout maar dan is alleen het deeg wat compacter. Ik zou dan zelf de bodem gewoon vrij dun rollen met een deegroller. Geen ervaring met het toevoegen van bakpoeder maar dat moet kunnen lijkt me gezien bakpoeder met hitte wilt rijzen. Ben benieuwd naar het resultaat btw!
Ja helaas was alle meel ondanks de max. 2 per klant op.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 13:36 schreef marc0871 het volgende:
Zelfrijzend bakmeel heeft ook bakpoeder als rijsmiddel
Ah oké bedankt voor de tip voor volgende keer, staat nu in de koelkast maar het zal ook wel een stuk minder zijn dan normaal, had wel al expres wat meer gedaan maar ben bang dat ik er geen 3 pizza's uit krijg.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 22:08 schreef robber57 het volgende:
Bakpoeder gaat maar geeft die typische fijnmazige cake achtige rijs, je kunt dat een iets robuustere structuur geven door een klein beetje olijf olie door het deeg te mengen, de olie maakt dat de lucht belletjes in het deeg wat groffer worden, net zoals focaccia brood, wel voorzichtig met de hoeveelheid, bij te veel olie rijst je deeg niet meer, denk aan 1 theelepel op 500 gram deeg oid.
Hier stond er eindelijk sinds tijden weer eens wat.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 22:16 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Ja helaas was alle meel ondanks de max. 2 per klant op.
Oh dus morgen 3 uurtjes van te voren even verdelen en ligt insmeren met olijfolie en op het aanrecht plaatsen?quote:Op zaterdag 30 mei 2020 22:22 schreef robber57 het volgende:
Als je bij kamer temperatuur rijst krijg je wat meer, tis natuurlijk nog steeds dezelfde hoeveelheid deeg maar je hebt dan wat meer hoeveelheid om mee te werken.
Een andere techniek voor focaccia is om de deegbol in te smeren met een beetje olie en zo te laten rijzen.
Ja en het was nog super druk ook had helemaal geen rekening gehouden met maandag.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 22:23 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Hier stond er eindelijk sinds tijden weer eens wat.
Een vak zelfrijzend bakmeel, een pak tarwemeel, een paar pakken patentbloem en wat pakken biologisch tarwemeel.
De afgelopen 5 weken was ik al blij dat ik een pak zelfrijzend bakmeel en een pak tarwemeel heb kunnen scoren.
Ja, dat ook nog eens.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 22:25 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Ja en het was nog super druk ook had helemaal geen rekening gehouden met maandag.
Ja ik was verbannen. Even fixen.quote:
Thanks goede tip ik ga even uitzoeken waar dat te koop is. Breek je dan makkelijk een bevroren stukje af?quote:Op zondag 31 mei 2020 01:55 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Als je gist koopt, koop dan een Bruggeman 125g verpakking en doe de inhoud in een goed afgesloten bakje in de vriezer.
Ik bak m’n pizza’s nog met 7 jaar oud gist en ze rijzen nog goed zoals je op deze foto kan zien.
[ afbeelding ]
Ik heb nooit zonder gist gebakken, maar hier is een topic waar er over gesproken wordt:
https://www.pizzamaking.com/forum/index.php?topic=49555
Sowieso is die website een goede bron van informatie.
Ik koop altijd instant gist, dat zijn kleine korreltjes. Die vriezen niet aan elkaar vast, mits goed afgesloten in een verpakking.quote:Op maandag 1 juni 2020 16:45 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Thanks goede tip ik ga even uitzoeken waar dat te koop is. Breek je dan makkelijk een bevroren stukje af?
Ah oké, misschien even online bestellen kreeg net ook een tip voor kaneel mss verkoopt een online toko wel beide.quote:Op woensdag 3 juni 2020 23:53 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
[..]
Ik koop altijd instant gist, dat zijn kleine korreltjes. Die vriezen niet aan elkaar vast, mits goed afgesloten in een verpakking.
Ik koop het bij een plaatselijke toko, maar er zullen vast meer plekken zijn waar het te koop is.
Is dat verse of instant gist?quote:Op zondag 31 mei 2020 01:55 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Als je gist koopt, koop dan een Bruggeman 125g verpakking en doe de inhoud in een goed afgesloten bakje in de vriezer.
Ik bak m’n pizza’s nog met 7 jaar oud gist en ze rijzen nog goed zoals je op deze foto kan zien.
[ afbeelding ]
Ik heb nooit zonder gist gebakken, maar hier is een topic waar er over gesproken wordt:
https://www.pizzamaking.com/forum/index.php?topic=49555
Sowieso is die website een goede bron van informatie.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |