osodevo | zaterdag 30 mei 2020 @ 06:29 |
Ik heb ergens vacuüm verpakte hamburgers weten te scoren. Alleen het label is wel een beetje tegenstrijdig. Er staat dat ik het goed door moet bakken terwijl op het label staat dat het reeds GEGAARDE hamburgers zijn, waardoor ik niet weet of het product voor de magnetron geschikt is. Ik zit met ALLEEN een 700w magnetron ![]()
[ Bericht 10% gewijzigd door osodevo op 30-05-2020 06:37:37 ] | |
engine | zaterdag 30 mei 2020 @ 06:51 |
Ja weggooien en maak wat fatsoenlijk eten | |
Hiddendoe | zaterdag 30 mei 2020 @ 06:57 |
Bakken in een pan met wat boter of olie. | |
maily | zaterdag 30 mei 2020 @ 07:10 |
[ Bericht 100% gewijzigd door maily op 30-05-2020 07:33:34 ] | |
Kamover | zaterdag 30 mei 2020 @ 07:42 |
Kan je zo eten | |
#ANONIEM | zaterdag 30 mei 2020 @ 07:48 |
Er zal niet zo maar bij instructies 'door en door verhitten' op staan. Als je van een gokje houdt kun je het wagen natuurlijk. [ Bericht 32% gewijzigd door #ANONIEM op 30-05-2020 07:49:08 ] | |
rosalinde93 | zaterdag 30 mei 2020 @ 07:59 |
Je hebt alleen een magnetron in je keuken ![]() | |
Scheepskok | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:00 |
Er staat goed doorbakken, dus neem geen risico. | |
Scheepskok | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:05 |
Heb je een magnetroncombi? Dan kun je ze op de ovenstand 10 minuten er in doen. Voorverwarmen 180 graden, op een roostertje plaatsen. | |
Basp1 | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:06 |
Gewoon flink wat waxinelichtjes aan doen en daar boven roosteren. ![]() | |
spinazieruiker | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:07 |
De mens staat zover af van de natuur dat sommigen alleen nog voor hun eten kunnen zorgen door op een knopje te drukken. De evolutie is klaar. | |
Fer | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:11 |
Het kan, maar lekker wordt het niet. Gegaard is iets niet dat hij al voorgebakken is. Burger moet even op het vuur voor een lekkere bite. Misschien op de grilstand, vlakgril of bewerken met een losse brander | |
osodevo | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:13 |
Maar is het veilig om 'm direct op te eten? Mijn magnetron kan wel grillen maar dat stelt weinig voor. | |
maily | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:24 |
Gewoon in een pan bakken. Heb je een koelkast? Anders meteen alle vier. 🤢 | |
Fer | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:25 |
Dat staat er toch op, niet rauw consumeren. Dat kan dus niet. Doe hem dan in de magnetron, met magnetron - gril combistand | |
Basp1 | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:25 |
Ja hoor dood zul je er niet aan gaan, misschien wat diarree maar dat is het ergste. | |
Scheepskok | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:28 |
Ik koop ze ook per vier. Dan bak ze alle vier en gaan er drie per stuk in een zakje de vriezer in. Heb je altijd een voorraadje als je een hamburger wil versnoepen.😊 | |
osodevo | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:34 |
Ik heb alleen plastic wegwerp borden, kan niet grillen. | |
maily | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:39 |
Heb je een koekenpan? Bak ze dan. | |
MevrouwPuff | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:39 |
![]() Dit gaat je leven veel makkelijker maken! Zo’n ding kost ongeveer 20-25 euro. Twee weken vegetarisch eten en je hebt t eruit. | |
Immerdebestebob | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:40 |
Wtf. Ga even naar de action en haak een baar borden. Hoe kan je zo leven. | |
borbit | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:40 |
Bij de action heb je voor weinig wel een draagbaar gaspitje en een koekenpan. | |
Immerdebestebob | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:40 |
En dit ja. | |
Paul | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:44 |
Dit is een echt FOK! topic ![]() | |
osodevo | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:44 |
Nope, geen pannen. Wel plastic magnetron bakjes.
Ik sta onder bewind, kan niet zomaar van alles kopen. Ik leef normaal gewoon op brood maar wil ook warm kunnen eten. Magnetron is enige optie. | |
osodevo | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:46 |
Sowieso niet mogelijk, moet alles in mijn slaapkamer doen. De magnetron die ik heb staan neemt al veel ruimte in beslag. | |
halfway | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:52 |
Beetje zwart bijbeunen. | |
Postbus100 | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:53 |
Dat kan volgens mij wel. Als hij maar goed warm (heet) wordt. | |
borbit | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:53 |
Das lastig. Dan is een gaspitje misschien niet handig omdat je daar vullingen voor moet kopen. Misschien bij de kringloop zo'n elektrische kookstelletje. Heb je wel voor 2 á 3 euro. Kookpannetje en koekenpannetje erbij en je kan fatsoenlijk koken. Heb je er zo uit als je niet enkel voorgegaard eten hoeft te kopen. Een bord en bestek e.d. is bij de kringloop ook goedkoper dan een pak wegwerpborden lijkt mij. | |
MevrouwPuff | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:53 |
Je hebt 40 euro per week. Een week volledig op brood met pindakaas, 2 appels en 2 tomaten per dag kost je 4 euro voor 3 broden (ca 8 boterhammen per dag) 10g pindakaas per boterham ca 3 euro voor een pot van 600 g, 3,50 voor Calvé 2 zakken buitenbeentjes appels 2,50 14 tomaten, euro of 3 Totaal 12,50, dan heb je 27,50. Met een beetje geluk heb je daarvoor zo’n kookplaatje en een koekenpan van 3 euro bij de action. Volgende maand kan je dan veel beter koken en dan neem je een kookpannetje en een fatsoenlijk bord. | |
roos94 | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:54 |
Gooi maar gewoon weg. Serieus. Die magnetron hamburgers zijn echt niet te narsen. Je kunt nog beter droog brood eten dan. | |
borbit | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:55 |
Past het kookstelletje niet op je magnetron? | |
Postbus100 | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:55 |
Mensen, dit gesprek hebben we in een ander topic al gehad. TS vraagt gewoon of die hamburgers in de magnetron kunnen. | |
TheFreshPrince | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:55 |
1965 belde... Anno 2020 ga je dan natuurlijk voor inductie... Met 1 pit al vanaf ¤39 ![]() | |
MevrouwPuff | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:56 |
Kringloop is nog beter inderdaad. Je mag toch koken in je slaapkamer als je dat wil? Of zit je wel in een instelling? | |
Basp1 | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:57 |
Ja dat kan, het zal wat anders smaken. | |
MevrouwPuff | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:58 |
In dat andere topic was mij niet duidelijk dat TS alleen een magnetron tot zijn beschikkkng heeft. | |
Cheeseburgert | zaterdag 30 mei 2020 @ 08:58 |
Gewoon opwarmen in je mickeywave tot hij warm genoeg is en klaar. Lekker zal anders zijn, maar qua voedselveiligheid is er niets mis.Die tegenstrijdige bullshit melding van door en door verhitten bij een gegaard product staat zelfs op sommige van die cheap-ass diepvries bapao's en sommige dozen frikandellen ![]() | |
osodevo | zaterdag 30 mei 2020 @ 09:04 |
Ik zit allang niet meer in een instelling, woon op mezelf nu. Magnetron en waterkoker werkt prima maar alles op 1 stopcontact is dat denk ik het maximale. | |
Immerdebestebob | zaterdag 30 mei 2020 @ 09:06 |
Zou dan toch eens met je bewind gaan praten. | |
MevrouwPuff | zaterdag 30 mei 2020 @ 09:07 |
Er zal maar één keer iemand ziek worden door slaperige bacteriën. Dan is zo’n melding een stuk veiliger. | |
Lucky_Strike | zaterdag 30 mei 2020 @ 09:15 |
Zo lang je niet alles tegelijk aan zet, kunnen er nog 20 apparaten op dat stopcontact. | |
osodevo | zaterdag 30 mei 2020 @ 09:16 |
Het past wel maar ik heb geen zin om in de kooklucht te slapen. Kamer is niet geschikt om in te koken. Moet dan ook nog pannen e.d. kopen. Daar is gewoon geen geld voor. Dan nog liever kant en klare maaltijden, zo leef ik al jaren... ben niet anders gewend. | |
maily | zaterdag 30 mei 2020 @ 09:17 |
Heb je geen raam/ramen die je kunt opendoen? | |
Hyaenidae | zaterdag 30 mei 2020 @ 09:17 |
Idd, hoe kan je zo eten ![]() | |
Basp1 | zaterdag 30 mei 2020 @ 09:18 |
Daardoor houdt je juist geen geld over. | |
borbit | zaterdag 30 mei 2020 @ 09:18 |
Jammer joh. Kant en klare maaltijden zijn véél duurder. Ik denk dat je als je zuinig kookt je een paar euro per dag kan besparen. Wat voor dingen eet je nu dan? Een kant en klaar maaltijd is al snel 4 of 5 euro? | |
osodevo | zaterdag 30 mei 2020 @ 09:20 |
Daarom 'kook' ik nu zelf. Rijst en aardappelen e.d. kan ik prima in de magnetron bereiden zonder geuroverlast. Vlees is moeilijker, ik ben beperkt tot vlees dat al gegaard is. Qua smaak boeit het niet, gewoon wat curry of mayo overheen en het smaakt. ![]() | |
Jordy-B | zaterdag 30 mei 2020 @ 09:22 |
Gewoon verhitten in de magnetron tot gaar. | |
MevrouwPuff | zaterdag 30 mei 2020 @ 09:25 |
Wel jammer dat je in een huis woont waar je geen keuken tot je beschikking hebt. Ik wist niet dat dat überhaupt mag. Doen al je huisgenoten het zo? Of is er iemand bij wie je kan koken? | |
Dr.Mikey | zaterdag 30 mei 2020 @ 09:26 |
Magnetron en bereiden ![]() | |
osodevo | zaterdag 30 mei 2020 @ 09:26 |
Het is niet anders, had met spoed woonruimte nodig omdat ik uit die verschrikkelijke instelling wou. Ik heb geen huisgenoten. | |
pokkerdepok | zaterdag 30 mei 2020 @ 09:27 |
je kan hem niet zo opeten, daar is ie nog te rauw voor, dat betekend het. maar even tijdje in de magnetron, en dan is die binnenkant kokend heet. want een magnetron, in tegenstelling tot een oven of bakken, warmt alles gelijkmatig op. binnen dus net zoveel als buitenkant. gewoon 5-6 minuten doen en even checken of het super heet is voor je een hap neemt. | |
Cheeseburgert | zaterdag 30 mei 2020 @ 09:28 |
Ook jaren gedaan op een studentenkamer: Rijstkoker met stoommandje erboven ![]() Rijst of Macaroni onderin met 1:1 water. En dan een stukje vlees (een kipfilet / karbonade / etc) + een halve zak voorgesneden wokgroenten in het mandje. Gaat prima met vlees die niet krokant hoeft. | |
Postbus100 | zaterdag 30 mei 2020 @ 09:41 |
Dat werd anders gaandeweg het topic wel bevestigd. | |
Basp1 | zaterdag 30 mei 2020 @ 09:43 |
Geen huisgenoten, alleen een slaapkamer waar je op kan koken, wat is dat voor vreemd onderkomen dan waar je nu woont? | |
Spanky78 | zaterdag 30 mei 2020 @ 09:46 |
Magnetron is geen probleem. Is al gegaard, de hamburger hoeft alleen opgewarmd. Het is Maar liefst 66% vlees...yuk. | |
Scheepskok | zaterdag 30 mei 2020 @ 09:53 |
Jeetje, nu snap ik ook waarom ik wel eens ruzie met je heb gehad. Maar heb je nooit normale borden gehad? Heb je ook plastic bestek? | |
Doedezemaar | zaterdag 30 mei 2020 @ 09:57 |
Een schuur | |
robber57 | zaterdag 30 mei 2020 @ 21:10 |
Dat is miz een serieuze fuck-up van de fabrikant als je niet kunt garanderen dat iets wat in je fabriek gegaard is, dus verhit tot het punt dat biologisch leven dood gaat en gaar word, niet zo uit de verpakking te eten is, dat betekent miz nl dat de fabrikant een viespeuk is, kennelijk is er na het garen van die burgers genoeg gelegenheid in die fabriek waarbij het vlees weer besmet kan raken met god mag weten wat voor bacteriën. Ik gok dat het waarschijnlijk de mogelijkheid tot kruisbesmetting is, dus in de fabriek kan gegaard vlees in contact komen met rauw vlees waarbij de medewerker met zijn vieze jatten de eerste is waar ik aan denk. Aan de andere kant: het kan doorgeschoten regelgeving zijn die de fabrikant verplicht het op zijn verpakking te zetten als er in één en dezelfde ruimte gegaard én rauw vlees verwerkt word, dat is dan uiteraard ook weer niet zomaar een flauwekul regel maar iedereen weet dat dit soort wetgeving zijn doel nog wel eens voorbij streeft. Net zoals die "noten en zaden" waarschuwing op sommige producten, de kans is dan 0,0001% maar tóch moet het op de verpakking staan want idd 1 sesam zaadje kan iemand die extreem gevoelig is toch in de problemen werken. Ik zie niet zo 1-2-3 een bezwaar tegen een magnetron burger buiten dat ze niet erg lekker zijn maar een gaar vlees product waar je kennelijk alsnog ziek van kunt worden?, nee dank u. Edit; ik bedenk net een oplossing, je kookt ze in de magnetron totdat de burger stoomt, dus kokend heet is, vervolgens rooster je met een butagas brandertje(action ¤2) de buitenkant tot een mooi korstje, doet ramsay en al die andere chefkoks ook met hun slow-cooked meat in zo'n waterbad voor 24 uur@65 graden, ben je in ene ook een hippe kok ![]() [ Bericht 16% gewijzigd door robber57 op 30-05-2020 21:42:13 ] |