abonnement Unibet Coolblue
pi_193379588
Hé!!!! Er is overeenstemming!

Virologen: handhaaf buiten minder streng, besmettingen vooral binnen
De handhaving van coronaregels op stranden en in bossen en parken zou deze zomer wel wat minder streng mogen. Dat stelt een aantal virologen in gesprek met deze krant. Besmettingen met het coronavirus blijken vooral binnen plaats te vinden, en niet in de vrije buitenlucht.

De besmettelijkheid van aerosolen is nog niet keihard wetenschappelijk bewezen, het RIVM heeft er daarom ook geen beleid op gebaseerd. Toch vermoeden steeds meer experts dat de zwevende druppeltjes een rol spelen in de coronapandemie. Ze stellen dat er meer aandacht moet komen voor ventilatie van bijvoorbeeld gemeenschapshuizen, kerken, sportscholen. ,,1,5 meter alleen is niet genoeg", zegt bijvoorbeeld viroloog Coretta van Leer van het UMCG in Groningen. ,,De overheid zou veel meer moeten wijzen op het belang van goede ventilatie."

https://www.ad.nl/binnenl(...)ral-binnen~acb5472f/

Heeft de media er 3 dagen lang op radio en tv op zitten hameren dat BOA's wapens moeten krijgen om mensen op het strand in elkaar te kunnen timmeren, praatprogramma's van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat erover, eenvandaag, Op1, het ging maar door over de BOA's en hun bewapening, hoeft het straks niet meer! Virologen vinden dat mensen op het strand met rust moeten worden gelaten, hoera!
pi_193387320
https://www.telegraaf.nl/(...)rus-in-haagse-moskee

Kan iemand mij uitleggen waar geloofsgekkies een uitzondering op de regels zijn mbt het samenkomen in gebedshuizen tijdens een pandemie? Ja omdat het in de grondwet staat.

Excuse my france, lik m’n ballen.

Tijd dat dit soort onzin anno 2020 aangepast wordt in de grondwet. Men heeft het vaak over het tot nieuwe inzichten komen en dat we onze samenleving anders zouden moeten gaan inrichten na de pandemie. Nou, van mij mogen ze beginnen met het tot inzicht komen dat geloofgekkies geen uitzonderingspositie behoren te zijn tot iedere andere burger in Nederland.
ehhhhhhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhh een glaasje prik
pi_193388071
quote:
Want hoewel het bestuur op 12 maart officieel besloot om het gebedshuis te sluiten voor alle gebeden en andere bijeenkomsten, ook tijdens de ramadan, werd hier geen gehoor aan gegeven.
:')

Waarom gelden Coronaregels niet voor hun?
Faal van de overheid.
blablablabla
pi_193388533
Alsof kerken nog 100 bezoekers krijgen, die Rutte is ook niet gek he jongens!
pi_193388789
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 20:04 schreef Elan het volgende:

[..]

:')

Waarom gelden Coronaregels niet voor hun?
Faal van de overheid.
Het is blijkbaar de vraag of de Coronaregels legaal waren. Ook de overheid heeft een grondwet om te volgen. Daarom zou het kunnen dat veel coronaboetes niet betaald hoeven te worden en dat de mensen die toch naar de kerk of moskee gingen mogelijk dood gaan aan Corona, maar niet daarbovenop een boete hoeven te betalen. Tot nu toe lijkt het er op dat in kerken het redelijk goed is gegaan met de minister die gewoon vraagt of er niet te veel mensen bij elkaar willen komen en digitale diensten te houden.

Ik blijf het toch wel vreemd vinden dat straks meer mensen door de week samen kunnen zijn in een monumentale kerk (terwijl het als kerk dienst doet) dan op een zondag. Hoewel hier "mogen" mogelijk nog tussen aanhalingstekens staat, zoals hierboven uitgelegd.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')