abonnement Unibet Coolblue
pi_193353134
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2020 13:45 schreef DireStraits7 het volgende:

[..]

Aldus De Hond zelf? Hij doet alsof hij het wiel opnieuw uitgevonden heeft terwijl hij veelal dingen zegt die al lang en breed bekend waren. Vervolgens schrijft hij het op alsof hij de enige rationele persoon in Nederland is en creëert hij tegenstellingen die er niet zijn.
Helemaal niet volgens de Hond zelf. Hij geeft overal bronnen bij waar hij zijn samenvatting van geeft.
Dat is nou juist net het hele punt, hij geeft zijn visie op corona op basis van de huidige en geschiedkundige wetenschap en filtert eruit wat (mogelijk) van toepassing is op corona. Schijnbaar is dat iets wat veel virologen niet kunnen.
pi_193353149
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2020 13:47 schreef Mike het volgende:

[..]

Hij zegt sowieso niet dat-ie het heeft uitgevonden, maar kijkt gewoon naar de beschikbare onderzoeken
Hij doet wel alsof de beleidsmakers (kabinet, RIVM, OMT etc.) dat niet doen. Chronische zelfoverschatting.

quote:
En het maakt me ook niet uit of het De Hond is of iemand anders, ik vind het apart dat we nu opeens een stortvloed aan informatie zien over ventilatie terwijl er in de weken hiervoor amper aandacht voor was. Als deze informatie al bekend was, dan snap ik niet waarom men er niks aan gedaan heeft in de verzorgingshuizen.
Ook daarvoor was allang bekend dat het binnen kan blijven hangen. Dat was echt al in een heel vroeg stadium uitgebreid behandeld. Het was zelfs zo overduidelijk dat het nauwelijks nog nieuws was.

De vraag is nu of het echt lang (en hoe lang) blijft hangen. Daar is vooralsnog nog steeds geen antwoord op. Ook niet van het UvA-onderzoek...

Wat wel nogal prematuur is om te roepen dat men in verzorgingstehuizen besmet is geraakt via de luchtkanalen. Daar is vooralsnog geen enkel hard bewijs voor. Hooguit wat hypotheses, maar het is voor De Hond wat makkelijker om dergelijke hypotheses de wereld in te slingeren dan een gezaghebbend orgaan als het RIVM.
Cum hoc ergo propter hoc (correlation does NOT imply causation)
De coronacijfers van vandaag zijn een achteruitkijkspiegel van één à twee weken terug: COR / Het datavertragingstopic #2
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')