abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_193250859
OP van mondkapje vrijdag 8 mei:

Een slachthuis in de Duitse plaats Coesfeld, zo'n 30 kilometer van Winterswijk, wordt tijdelijk gesloten vanwege een bijzonder hoog aantal coronabesmettingen binnen het bedrijf. Medewerkers van alle slachthuizen in Noordrijn-Westfalen moeten, op last van het ministerie van Volksgezondheid, op het virus worden getest.

Het coronavirus verspreidde zich in de fabriek van het bedrijf Westfleisch. Gisteren stond het besmette aantal mensen op 129. Dertien van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een woordvoerder van Westfleisch verklaarde gisteren dat het ziekteverloop relatief mild was.

Alle besmette personen die niet in het ziekenhuis liggen en de mensen met wie zij in contact zijn geweest, zitten in quarantaine. Aan de poort wordt van werknemers contactloos de temperatuur gemeten. Door de uitbraak binnen het bedrijf worden de versoepeling voor het district Coesfeld uitgesteld tot 18 mei.
https://www.ad.nl/dossier(...)slachthuis~adfe940d/

Opvallend. Die uitbraak bij buitenlandse werknemers op die boot paar weken terug betrof ook al werknemers in de vleesindustrie.
----

Kort daarna:

Duitsland:
109 medewerkers van het slachthuis in Bad Bramstedt in Sleeswijk-Holstein donderdag donderdag positief getest op het nieuwe virus
https://www.ksta.de/regio(...)en-bestehen-36665956
Duitsland, slachthuis alert, meer dan 600 positieve arbeiders met Covid-19
https://www.fanpage.it/es(...)ositivi-al-covid-19/

Een slachthuis in de Duitse plaats Coesfeld, zo'n 30 kilometer van Winterswijk, wordt tijdelijk gesloten vanwege een bijzonder hoog aantal coronabesmettingen binnen het bedrijf. Medewerkers van alle slachthuizen in Noordrijn-Westfalen moeten, op last van het ministerie van Volksgezondheid, op het virus worden getest.
Het coronavirus verspreidde zich in de fabriek van het bedrijf Westfleisch. Gisteren stond het besmette aantal mensen op 129.
https://www.ad.nl/dossier(...)slachthuis~adfe940d/

VS
At least 20 meatpackers have already died from COVID-19, and more than 5,000 have been hospitalized or are showing symptoms , according to labor union United Food and Commercial Workers.
https://time.com/5830178/meat-shortages-coronavirus/
How U.S. Meat Plants Became a Virus Breeding Ground
With thousands of workers sick, plants are closing
and the food supply is faltering.
https://www.bloomberg.com(...)hreatens-food-supply
Tyson Workers at 3 Iowa Meat Plants Test Positive for Coronavirus[/b]
at the Tyson plant in Perry in central Iowa 730 workers were confirmed to have the virus, a startling 58% of those tested, the department said.
https://www.voanews.com/c(...)positive-coronavirus

Nederland
Tientallen arbeidsmigranten Velp besmet , quarantaine op schip in Arnhem
In Velp in Gelderland zijn 28 arbeidsmigranten uit een wooncomplex in isolatie geplaatst omdat de meeste van hen zijn besmet met het coronavirus . Ze zijn onder politiebegeleiding met bussen overgeplaatst naar een schip in Arnhem. Daar blijven ze voorlopig.
De andere 23 bewoners van het complex zijn volgens de Veiligheidsregio Gelderland-Midden niet ziek, maar moeten wel 14 dagen in quarantaine blijven in hun wooncomplex. Zij krijgen eten, drinken en andere spullen van het uitzendbureau waarvoor ze werken. Het gaat voornamelijk om Roemeense arbeidsmigranten, die werken in de vleesindustrie .
https://nos.nl/artikel/23(...)schip-in-arnhem.html

Ierland
Covid-19 outbreaks at Irish meat plants raise fears over worker safety
Third of workers at factory in Tipperary test positive

An outbreak of Covid-19 among workers in a meat factory in Tipperary has raised fears that the virus is spreading through abattoirs and meat-processing plants in Ireland.
https://www.theguardian.c(...)s-over-worker-safety

Spanje
Binefar, uitbraak van Covid-19 in 2 slachthuizen. 27% van de medewerkers positief getest.
https://www.elconfidencia(...)contagiados_2574440/

Brazilië
Nine meat plants in southern Brazil face COVID-19 outbreaks
SAO PAULO, April 30 (Reuters) - Health authorities in Brazil's southernmost state of Rio Grande do Sul said the new coronavirus has spread to nine local meat processing plants , according to a government epidemiology report sent to Reuters on Thursday.https://finance.yahoo.com(...)razil-135725768.html

Canada
“In the last few days, we’ve been advised by the employer that there are 38 diagnoses of COVID-[19] at the meat plant ,” said Thomas Hesse, the president of UFCW Local 401, which represents workers at the plant
https://globalnews.ca/new(...)oronavirus-concerns/
After failing to publicly reveal COVID-19 outbreak, Ontario meat plant now has 24 confirmed cases
https://globalnews.ca/new(...)-meat-packing-plant/

Australie
Federal authorities will investigate a COVID-19 cluster at a Melbourne abattoir as the number of positive cases from the Cedar Meats outbreak reached 49 and the spread was linked to a second different location.
https://www.theage.com.au(...)20200506-p54qh0.html

A cluster of new COVID-19 cases has emerged at a Victorian meat processing facility
Victorian Health Minister Jenny Mikakos says eight employees have tested positive to coronavirus.
https://www.abc.net.au/ne(...)avirus/12208772?nw=0

BREAKING: Mensen besmet door nertsen.

Rijksoverheid:

Nieuwe onderzoeksresultaten Covid-19 bij nertsenbedrijven
Nieuwsbericht | 19-05-2020 | 23:14

Op basis van nieuwe onderzoeksresultaten uit het lopende onderzoek naar Covid-19 besmettingen op nertsenbedrijven, is het aannemelijk dat er een besmetting heeft plaatsgevonden van nerts op mens. Ook blijkt uit het betreffende onderzoek dat nertsen Covid-19 kunnen hebben zonder ziekteverschijnselen te tonen. Op basis van deze laatste inzichten nemen minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een aantal maatregelen.
Minister Schouten: ‘Deze nieuwe onderzoeksresultaten hebben een grote impact op zowel de eigenaren, families en medewerkers van nertsenbedrijven als op de lokale gemeenschappen. Ik heb daarom nauw contact hierover met al deze betrokken partijen.’
https://www.rijksoverheid(...)bij-nertsenbedrijven

Slachterij Vion in Groenlo per direct dicht: bijna kwart personeel heeft corona
De slachterij van Vion in Groenlo is per direct gesloten. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Bij coronatests onder het personeel bleek dat van de 212 geteste personeelsleden er 45 besmet zijn met het virus.

‘Sterke aanwijzingen’ voor nog meer coronaproblemen met slachthuizen in Nederland
Naast de slachthuizen in Groenlo en Scherpenzeel zijn er nog meer vleesverwerkers die mogelijk moeten sluiten omdat personeel is besmet met corona. ,,Er komt nog meer aan, ik heb sterke aanwijzingen.’’
https://www.dutchnews.nl/(...)sitive-for-covid-19/

[ Bericht 3% gewijzigd door Za op 22-05-2020 02:15:11 ]
  vrijdag 22 mei 2020 @ 02:14:37 #2
153121 butz0rs
Dat zijn jouw feiten
pi_193250906
Tja, die werknemers wonen en werken nu eenmaal dicht op elkaar. En in een essentiële sector. Dit is onvermijdbaar.
pi_193250910
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2020 02:14 schreef butz0rs het volgende:
Tja, die werknemers wonen en werken nu eenmaal dicht op elkaar. En in een essentiële sector. Dit is onvermijdbaar.
Hoe gaat dat straks met de seizoenarbeiders voor in de groente en fruit? 80-90% wordt geoogst door arbeidsmigranten.

Voor de asperges zijn er al heel veel mensen ingevlogen (vooralsnog geen uitbraken).
https://www.ed.nl/eindhov(...)-1-5-meter~a5c32513/

[ Bericht 13% gewijzigd door Za op 22-05-2020 02:27:27 ]
pi_193252349
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 mei 2020 02:16 schreef Za het volgende:

[..]

Hoe gaat dat straks met de seizoenarbeiders voor in de groente en fruit? 80-90% wordt geoogst door arbeidsmigranten.

Voor de asperges zijn er al heel veel mensen ingevlogen (vooralsnog geen uitbraken).
https://www.ed.nl/eindhov(...)-1-5-meter~a5c32513/
Aspergestekers die in overvolle bussen door de omgeving worden vervoerd en daarna doodleuk met z'n allen boodschappen gaan doen in de lokale supermarkt..... en boer Harmsen die het geen mallemoer interesseert. Welkom op het platteland.
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_193253035
Jezus was het ook carnaval daar?
pi_193255747
440 coronavirus cases confirmed at Texas County meat processing plant

https://okcfox.com/news/c(...)eat-processing-plant
pi_193257468
Vleesbedrijven: onderzoek naar vele coronabesmettingen in slachthuizen nodig

De vleessector wil samen met de overheid onderzoeken hoe het kan dat er juist in slachterijen veel besmettingen van corona zijn vastgesteld. ,,We willen analyseren wat er speelt om vervolgens te komen tot een plan van aanpak.’’

'Sterke aanwijzingen' voor nog meer coronaproblemen met slachthuizen

Woensdag bleek een groot aantal personeelsleden van een slachterij in Groenlo besmet met het coronavirus. Eerder was er er ook een uitbraak bij medewerkers van een fabriek in Scherpenzeel. Ook in Duitsland en de Verenigde Staten bleken slachterijen grote besmettingshaarden.
Autoriteiten in Nederland en daarbuiten hebben grote zorgen over de brandhaarden bij de slachterijen. Vakbonden zijn uiterst kritisch op het feit dat de arbeidsmigranten met veel mensen in één huis wonen en ook nog met veel mensen in een busje zitten om aan het werk te gaan.
'Oorzaak lastig aan te wijzen'
Een woordvoerder van de Centrale Organisatie voor de Vleessector laat weten het op dit moment heel lastig te vinden een oorzaak aan te wijzen van het feit dat juist in slachterijen het virus de kop opsteekt. ,, Het is ironisch dat juist bij Vion, waar veel maatregelen als tussenschotten zijn genomen, nu veel besmettingen zijn vastgesteld.’’
'Wat doen arbeidsmigranten in vrije tijd?'
De woordvoerder zegt dat er op dit moment te veel mogelijke oorzaken zijn. ,,We weten bijvoorbeeld niet goed wat medewerkers van een slachterij doen in hun vrije tijd? En hoe kan het dat het twee maanden lang uitstekend gaat en dat er vervolgens problemen ontstaan?’’

'Vlees is veilig'
De COV zegt het lastig te vinden dat er op dit moment veel gesproken wordt over de rol van de soms krappe huisvesting die een rol zou spelen in het doorgeven van het virus. ,, Aan de huisvesting ligt het niet. Ik zou veel liever zien dat er écht diepgaand onderzoek wordt gedaan dan dat we focussen op een van de mogelijke oorzaken.’’
Over de veiligheid voor de consument is de woordvoerder stellig. ,,Al het vlees uit de Nederlandse slachthuizen is veilig.’ Wanneer het onderzoek van het sectoroverleg van start gaat, is nog niet duidelijk.

https://www.dvhn.nl/incom(...)-nodig-25689605.html
pi_193266234
De GGD gaat vanaf zaterdag alle medewerkers van varkensslachterij Van Rooi Meat in Helmond testen op het coronavirus.
De reden is dat twee keurmeesters van de dienst Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector (KDS) én een NVWA-dierenarts die in Helmond werken positief zijn getest op Covid-19.

Ook dierenartsen en keurmeesters die bij Vion in Boxtel werken zijn positief getest op het virus.

Een van de besmette keurmeesters heeft zowel op de slachthuizen in Boxtel als in Helmond gewerkt.

https://www.ad.nl/binnenl(...)uarantaine~aaf6d64f/
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')