abonnement Unibet Coolblue
pi_193354325
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2020 15:10 schreef JFlip het volgende:

[..]

Ja, Ok,. Leuk.. en dan? Denk je dat het virus onder de indruk is van de mening van een planbureau? Of van jouw of mijn mening?

Ik ben ook geen fan van een 1,5 meter samenleving (wie wel?), maar als dat een voorwaarde is om een nieuwe grote uitbraak te voorkomen, dan zullen we er toch echt aan moeten.. Of je nu wel of niet overweg kan met de term "het nieuwe normaal".

En ik heb niemand horen zeggen dat de 1.5 meter samenleving het doel is. Het is een middel om een nieuwe grote uitbraak te voorkomen, voor zover ik gehoord heb totdat er een vaccin beschibaar is. Zelf denk ik dat dat ook kan als er een goede, effectieve behandeling is.

Ik baal ook als een stekker dat er dit jaar geen festivallen, marktjes of dorpsfeesten zijn, Of dat andere mensen geen dingen kunnen doen die zij graag willen, zoals kermis, Gay Pride, Zomercarnaval of Shantykoren festival, maar het is nu eenmaal niet anders.

Mensen als de Hont moeten verder erg voorzichtig en terughoudend zijn met hun uitspraken. Zij hoeven immers geen verantwoording te dragen voor het gevoerde beleid en worden dus ook niet afgerekend op het resultaat. En moeten al helemaal geen columns met de strekking "ik ben boos" gaan schrijven. Het is geen strijd van burger tegen overheid, het is een strijd van ons allen tegen het virus.
De anderhalve meter heeft in het verleden zijn nut ook wel bewezen. Bijvoorbeeld in het leger waar ze uitbraken van besmettelijke ziektes hebben teruggedrongen door bedden verder uit elkaar te zetten.

https://www.nrc.nl/nieuws(...)ucht-vallen-a3995792
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')