abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 18 mei 2020 @ 16:06:07 #1
251549 SpaceOddity
#Alllivesmatter.
pi_193193221
COA-personeel voelt zich onveilig en luidt noodklok: 'Minderjarige' criminele Noord-Afrikanen verstieren het.

quote:
Onder het personeel van asielzoekerscentra van Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is veel angst voor ‘minderjarige’ asielzoekers uit Algerije, Marokko en Tunesië. Het is wachten tot het echt een keer fout gaat.

Dat verklaren meerdere COA-medewerkers tegen Dagblad van het Noorden. Medewerkers van het COA voelen zich onveilig en machteloos tegenover deze groep ‘minderjarige’ Noord-Afrikanen die geen kans hebben op een verblijfsvergunning. ,,Dat weten ze ook gewoon. Ze hebben echt schijt aan ons.”

Stroop- en rooftocht
Veel van deze zogeheten veiligelanders gebruiken de opvanglocatie waar ze verblijven als basis om door het land te trekken op stroop- en rooftocht. Op de verschillende asielzoekerscentra vindt een levendige handel plaats van de spullen die de Noord-Afrikanen hebben gestolen in winkels door het hele land. ,,Iedereen is klaar met ze. Ook de medewerkers zelf. Ze vernielen zaken, vechten om de haverklap en stelen alles wat los en vast zit”, zegt een van hen. ,,Ze hebben totaal geen respect voor ons of het COA.”

Veel van de Noord-Afrikaanse criminelen melden zich bij opvang- en aanmeldlocatie Ter Apel en claimen minderjarig te zijn. ,,Om daar gelijk aan toe te voegen dat zij geen asiel willen.”

Daardoor worden ze opgevangen in asielzoekerscentra als amv’ers (alleenstaande minderjarige vreemdeling). Vaak zijn deze Marokkanen, Tunesiërs en Algerijnen helemaal niet minderjarig, maar hebben ze valse papieren bij zich. ,,Of helemaal geen papieren. Ze zijn dan wel verzekerd dat ze tot hun 18de in ieder geval onderdak hebben. Ze proberen het gewoon en vaak lukt het ook”, vertelt een van de medewerkers.

De medewerkers waarmee is gesproken willen een signaal afgeven dat het ‘zo echt niet langer kan’. Toch willen zij alleen anoniem hun verhaal vertellen. Het is door het COA namelijk verboden voor medewerkers om ongeautoriseerd met journalisten te praten.

Maar omdat het uit de klauwen loopt en zelfs het personeel zich niet langer veilig voelt, zijn er wel een aantal mensen die nu naar buiten treedt. ,,Het gaat om geharde straatcriminelen die niks te verliezen hebben. Het is wachten op het eerste incident waarbij een medewerker een mes in de buik krijgt”, zegt een van de betrokkenen.

Interne rapportage COA
Volgens de medewerkers is dit een breedgedragen zorg. ,,Veel van de collega’s zijn moedeloos en angstig voor deze groep. Als wij ze ergens op aanspreken, zijn we direct racisten. Dat roepen ze dan direct. Dat doet pijn, want we proberen juist ons best te doen voor vluchtelingen.”

Uit interne incidentenregistraties van het COA komt ook duidelijk naar voren dat de Noord-Afrikanen veelvuldig betrokken zijn bij geweldsincidenten in de verschillende centra in het land.

Burgemeester Jan Rijpstra van de gemeente Smallingerland liet eerder weten dat het rijk moet ingrijpen. Die oproep deed hij na een massale vechtpartij in het azc in Drachten, waarbij een groep mannen uit Noord-Afrika betrokken was. Een grote politiemacht moest eraan te pas komen om de muitende menigte uiteen te drijven. Er waren tientallen mensen bij betrokken.

,,Er zou een dusdanig beleid moeten komen dat veiligelanders meteen teruggestuurd kunnen worden’’, zei Rijpstra. ,,Want een azc is voor echte vluchtelingen, voor mensen die gevaar lopen in hun eigen land.’’
Nou, nu is het het COA personeel zelf die de noodklok luiden. Anoniem welteverstaan.

Laten we nu eens goed in de gaten gaan houden hoe dit word opgepakt;

• Gaat het NOS dit ook berichten, word er aandacht aan geschonken bij de praattafels op tv ( en zo ja; op wat voor een toon; word nu dan de vinger wel op de zere plek gelegd, of word er wéér om de hete brij gedraaid).

• Welke constructieve ideeën geopperd worden op politiek niveau.

• Wat er nu daadwerkelijk gebeurt om dit tegen te gaan zodat echte vluchtelingen (en natuurlijk iedereen anders) niet hoeven te lijden onder dit tuig.

Of gebeurt er niets en blijft dit oneindig zo door etteren?

Ik doe er alvast één; ,,Er zou een dusdanig beleid moeten komen dat veiligelanders meteen teruggestuurd kunnen worden’’. Jaja prima hoor.
Maar waarom worden in de eerste plaats deze ''veiligelanders'' toegelaten?
En waarom worden mensen zonder papieren uberhaubt toegelaten?

Een half jaar geleden (alweer) kwam Hiddema al met klinkklare ideeën. Want zoals iedereen weet, toen waren de problemen ontremd deze overlastgevende veiligelanders ook al ruim bekend.

Maar er is helemaal niets aangepakt. Nu luiden CAO medewerkers dus zelf de noodklok.

Ik ben heel erg benieuwd wat er nu gaat gebeuren.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  maandag 18 mei 2020 @ 16:19:09 #2
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_193193325
GeenStijl topic: https://www.geenstijl.nl/5153520/land-uit/

Deze reactie vond ik superinteressant:

quote:
De veilige landen Marokko, Tunesië en Algerije. Waarscchijnlijk niet geheel toevallige dat de zogeheten "Barbarijsche zeeroovers" nou juist uit deze landen afkomstig waren. Daar heeft Europa vier eeuwen last van gehad, totdat de Fransen omstreeks 1830 Algerije veroverden omdat ze het gelazer zat waren.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Barbarijse_slavenhandel
Het wiki artikel zelf:
quote:
De Barbarijse slavenhandel verwijst naar de bloeiende handel van blanke slaven tussen de 16e en 19e eeuw aan de Barbarijse kust van Noord-Afrika, het hedendaagse Marokko, Algerije, Tunesië en het westelijk deel van Libië. De markten beleefden een periode van voorspoed toen de gebieden officieel onder de heerschappij van het Ottomaanse Rijk vielen, maar officieus een grote autonomie genoten. De Noord-Afrikaanse slavenmarkten handelden in slaven uit Europa, aangevoerd door piraten vanuit de kustplaatsen van Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk, Engeland tot zelfs IJsland toe. Mannen, vrouwen en kinderen werden gevangengenomen in een dergelijke verwoestende mate, dat hele kuststreken werden verlaten.

De historicus Robert Davis, docent aan de Ohio State University, verwijt historici in zijn boek Christian Slaves, Muslim Masters het thema van de slavenhandel van blanke christenen te verwaarlozen. Volgens zijn schattingen zijn er tussen de 16e eeuw tot het midden van de 18e eeuw 1.000.000 tot 1.250.000 Europese slaven verhandeld. In de periode 1785-1815 zouden er in deze regio tevens circa 700 Amerikanen als slaaf zijn verhandeld. Na de Barbarijse oorlogen verloren de Noord-Afrikaanse slavenmarkten aan belang, totdat de verovering van Barbarije door Frankrijk in de jaren 1830 definitief een einde maakte aan de handel in blanke slaven.
Dat Berber volk uit Marokko tuig is weten we ondertussen al tientallen jaren, uit dit artikel halen we dat dit zelfs al honderden jaren het geval is. De slavenhandelaren die neerkijken op andere volkeren komen uit diezelfde gebieden.

In Europa hebben we niets geleerd van de geschiedenis en hun nazaten massaal binnengelaten als gastarbeiders en nu zelfs als nep vluchteling.

En we zijn zo dom om er al een halve eeuw niets aan het probleem te doen...

quote:
De historicus Robert Davis, docent aan de Ohio State University, verwijt historici in zijn boek Christian Slaves, Muslim Masters het thema van de slavenhandel van blanke christenen te verwaarlozen.
Hoe lang bestaat het onterechte fenomeen van moslims beschermen tegen terechte kritiek al? Blijkbaar veel langer dan we dachten...
  maandag 18 mei 2020 @ 16:25:59 #3
481589 Orion_in_space
The world is ours
pi_193193396
Wat een racisten.
  maandag 18 mei 2020 @ 16:42:31 #4
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_193193587
Sterk die daadkracht van de VVD!
oh wacht...
  KLB - Grappigste user 2019 maandag 18 mei 2020 @ 16:43:56 #5
393893 Hyaenidae
Haaien-idee
pi_193193602
Kun je niet maken toch, om zo te spreken over jonge onschuldige negers.
Dit land moet zich schamen!
pindazakje
pi_193193610
mooi
  maandag 18 mei 2020 @ 17:05:43 #7
361915 T-zooi
faith from space
pi_193193844
Het feit dat we ons dergelijke belachelijke regels moeten laten opleggen zal al reden genoeg moeten zijn om de EU de rug toe te keren.

Niet alleen moeten we criminelen opnemen, we moeten ze ook nog faciliteren en mogen er niets van zeggen en niets aan doen.
pi_193194108
Gewoon kickbokslessen en rapcursus geven, komt goed jeweettoch.
  maandag 18 mei 2020 @ 20:12:04 #9
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_193196646
Dat is apart, op Twitter is het woord 'Noord-Afrikanen' dus Trending in the Netherlands (in het deel 'Trends for you').

Klik je erop met deze link: https://twitter.com/search?q=Noord-Afrikanen&src=trend_click

dan krijg je deze melding: No results for "Noord-Afrikanen"

Dit is de enige link in 'Trends for you' waarbij je geen resultaten krijgt.

Haal je dit weg uit de url: &src=trend_click
Zodat dit overblijft: https://twitter.com/search?q=Noord-Afrikanen

Dan komen er wel resultaten tevoorschijn.

Is dit een censuur truc van Twitter? Wat dan ongetwijfeld op aansturing van bepaalde krachten in de NLse samenleving is gebeurd.
  maandag 18 mei 2020 @ 20:29:38 #10
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_193196973
quote:
5s.gif Op maandag 18 mei 2020 20:12 schreef slashdotter3 het volgende:
Dat is apart, op Twitter is het woord 'Noord-Afrikanen' dus Trending in the Netherlands (in het deel 'Trends for you').

Klik je erop met deze link: https://twitter.com/search?q=Noord-Afrikanen&src=trend_click

dan krijg je deze melding: No results for "Noord-Afrikanen"

Dit is de enige link in 'Trends for you' waarbij je geen resultaten krijgt.

Haal je dit weg uit de url: &src=trend_click
Zodat dit overblijft: https://twitter.com/search?q=Noord-Afrikanen

Dan komen er wel resultaten tevoorschijn.

Is dit een censuur truc van Twitter? Wat dan ongetwijfeld op aansturing van bepaalde krachten in de NLse samenleving is gebeurd.
Ik krijg exact dezelfde resultaten...
  maandag 18 mei 2020 @ 20:37:24 #11
13456 AchJa
Shut up!!!
  maandag 18 mei 2020 @ 20:41:06 #12
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_193197143
Daarom fvd stemmen, of een partij dat nog rechtser is.

Maar goed, dat wordt allemaal de nek omgedraaid, nooit zullen die smerige lui aangepakt worden.
Keep that perfect beat boy.
  maandag 18 mei 2020 @ 20:41:28 #13
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_193197150
Gelukkig hebben we Marrakesh verdrag ondertekend en nemen die landen hun onderdanen gelijk terug. *O*
Niks aan de hand mensen
Ik ben inmiddels overleden
  maandag 18 mei 2020 @ 20:43:23 #14
65846 Bocaj
*** Trump - Pence 2020 ***
pi_193197186
Grapperhaus, Broekers Knol, Rutte.... DOE NOU ES WAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ach, we moeten er gewoon ook helemaal mee ophouden!

Is Syrië nu niet eens veilig nu? Hoor er niks meer over!
Systemisch in love with Trump! - Keep America Great! - No More Bullshit!
pi_193197445
Pizzakoppo?
pi_193197477
Maar ze blijven welkom in onze kleine, lieve landje.
  dinsdag 19 mei 2020 @ 16:58:48 #17
251549 SpaceOddity
#Alllivesmatter.
pi_193208536
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 16:06 schreef SpaceOddity het volgende:
Laten we nu eens goed in de gaten gaan houden hoe dit word opgepakt;

• Gaat het NOS dit ook berichten, word er aandacht aan geschonken bij de praattafels op tv ( en zo ja; op wat voor een toon; word nu dan de vinger wel op de zere plek gelegd, of word er wéér om de hete brij gedraaid).
Even een update.

Op de NOS site geen bericht hierover, op het journaal heb ik hier niets van vernomen en op de praattafels op tv (M & Op1) geen enkele aandacht hiervoor.

Benieuwd of dit alsnog komt, en benieuwd hoe dit op korte termijn op politiek niveau gaat doorwerken.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  dinsdag 19 mei 2020 @ 17:05:53 #18
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_193208638
Waar komt die onbegrensde voorliefde voor migratie toch vandaan bij de meeste media en politici? Volgens mij is er helemaal niks leuks of positiefs aan migratie.
  dinsdag 19 mei 2020 @ 17:05:54 #19
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_193208639
Waar komt dat primitieve gedrag van die Noord- Afrikaanse mannen toch vandaan?

Dit zie je niet tot nauwelijks bij Turken, Chinezen, Latino's, Sub-Sahara Afrikanen, Oost Europeanen en Belgen die in Nederland wonen.

Iemand enig idee?
  dinsdag 19 mei 2020 @ 17:12:40 #20
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_193208730
quote:
De medewerkers waarmee is gesproken willen een signaal afgeven dat het ‘zo echt niet langer kan’. Toch willen zij alleen anoniem hun verhaal vertellen. Het is door het COA namelijk verboden voor medewerkers om ongeautoriseerd met journalisten te praten.
Dit is ook wel bedenkelijk...


Maar goed tijd om Marokkanen veel harder aan te pakken.
slechts gestoord door het niet gestoord willen worden
You can all run naked backwards through a field of dicks. :6
leve de eigenpijperij
al die willen te kaap'ren varen moeten mannen met baarden zijn @I.
  dinsdag 19 mei 2020 @ 17:18:11 #21
481589 Orion_in_space
The world is ours
pi_193208805
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 17:05 schreef Ciclon het volgende:
Waar komt dat primitieve gedrag van die Noord- Afrikaanse mannen toch vandaan?

Dit zie je niet tot nauwelijks bij Turken, Chinezen, Latino's, Sub-Sahara Afrikanen, Oost Europeanen en Belgen die in Nederland wonen.

Iemand enig idee?
Inteelt

Bij Marokkanen trouwen familieleden met elkaar. Komt schizofrenie ook door inteelt?

„Als er in een familie schizofrenie voorkomt, dan is de kans op de ziekte groter als een neef met dat gen huwt met een nicht met datzelfde gen. Maar met alléén het dragen van dat gen wordt een jongere niet schizofreen.”
  dinsdag 19 mei 2020 @ 17:30:48 #22
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_193209012
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 17:18 schreef Orion_in_space het volgende:

[..]

Inteelt

Bij Marokkanen trouwen familieleden met elkaar. Komt schizofrenie ook door inteelt?

„Als er in een familie schizofrenie voorkomt, dan is de kans op de ziekte groter als een neef met dat gen huwt met een nicht met datzelfde gen. Maar met alléén het dragen van dat gen wordt een jongere niet schizofreen.”

Ik kom uit de biblebelt, tot 100 jaar terug gebeurde dat hier ook, en toch gedragen zij zich niet als mocro'tjes.
  dinsdag 19 mei 2020 @ 17:33:44 #23
481589 Orion_in_space
The world is ours
pi_193209052
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 17:30 schreef Ciclon het volgende:

[..]

Ik kom uit de biblebelt, tot 100 jaar terug gebeurde dat hier ook, en toch gedragen zij zich niet als mocro'tjes.
Dat komt omdat jullie nog enigszins een opvoeding kregen, en niet met haat jegens andere westerlingen werden grootgebracht.
pi_193209111
Ik vraag mij ook altijd af waarom juist die groepen zulke irritante klootzakken zijn.

Een Chinees of een Nigeriaan zouden zoiets niet in hun hoofd halen.
Ben er ook wel klaar mee dat men (hier op Fok! heel vaak) alle asielzoekers over 1 kam scheert.

Kan je wel weer lopen kankeren op "Links" maar het is toch echt de partij van Mark Rutte die dit faciliteert.

Familielid van mij werkt voor COA en heeft al zo vaak aan de bel getrokken om deze groep maar er wordt helemaal niks mee gedaan.
  dinsdag 19 mei 2020 @ 17:40:51 #25
74484 flyguy
Full of Dutch Courage
pi_193209190
Is dit nieuws? Kunnen die vluchtelingen niet in het diversiteitsregister van de nos opgenomen worden?
The more debt, the better
pi_193209254
Wen er maar aan...er zijn daar geen oplossingen voor in Nederland.

[ Bericht 8% gewijzigd door cempexo op 19-05-2020 18:49:35 ]
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_193209793
quote:
15s.gif Op maandag 18 mei 2020 16:19 schreef slashdotter3 het volgende:
GeenStijl topic: https://www.geenstijl.nl/5153520/land-uit/

Deze reactie vond ik superinteressant:
[..]

Het wiki artikel zelf:
[..]

Dat Berber volk uit Marokko tuig is weten we ondertussen al tientallen jaren, uit dit artikel halen we dat dit zelfs al honderden jaren het geval is. De slavenhandelaren die neerkijken op andere volkeren komen uit diezelfde gebieden.

In Europa hebben we niets geleerd van de geschiedenis en hun nazaten massaal binnengelaten als gastarbeiders en nu zelfs als nep vluchteling.

En we zijn zo dom om er al een halve eeuw niets aan het probleem te doen...
[..]

Hoe lang bestaat het onterechte fenomeen van moslims beschermen tegen terechte kritiek al? Blijkbaar veel langer dan we dachten...
Maar blanken waren toch de vreselijke slavendrijvers?! Hoe kan dat nou.
Land of the free. Home of the brave.
  dinsdag 19 mei 2020 @ 18:36:40 #28
117098 Hathor
Effe niet
pi_193210007
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 18:22 schreef Scarface88 het volgende:

[..]

Maar blanken waren toch de vreselijke slavendrijvers?! Hoe kan dat nou.
Daarvan zijn er zelf ongeveer 1.2 miljoen verkocht op de slavenmarkt in oa Algiers. :')
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  woensdag 20 mei 2020 @ 02:39:44 #29
481589 Orion_in_space
The world is ours
pi_193218233
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 21:01 schreef TresBon het volgende:
Maar ze blijven welkom in onze kleine, lieve landje.
Onze landje? Oh jij hebt nog de illusie dat het onze landje betreft.
  woensdag 20 mei 2020 @ 02:48:42 #30
213215 Interloper
Verdomd gezellig hiero
pi_193218256
Searchers after horror haunt strange, far places.
pi_193218265
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 17:37 schreef Brybry het volgende:
Ik vraag mij ook altijd af waarom juist die groepen zulke irritante klootzakken zijn.

Een Chinees of een Nigeriaan zouden zoiets niet in hun hoofd halen.
Ben er ook wel klaar mee dat men (hier op Fok! heel vaak) alle asielzoekers over 1 kam scheert.

Kan je wel weer lopen kankeren op "Links" maar het is toch echt de partij van Mark Rutte die dit faciliteert.

Familielid van mij werkt voor COA en heeft al zo vaak aan de bel getrokken om deze groep maar er wordt helemaal niks mee gedaan.
Asielaanvragen uit de Maghreb kunnen allereerst al geen kans maken dus hebben ze hij het COA niets te zoeken, maar dat ze dan ook nog accepteren dat er mot gemaakt wordt is wel belachelijk. Charge met de knuppel erop.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-05-2020 03:02:40 ]
pi_193218277
quote:
15s.gif Op maandag 18 mei 2020 16:19 schreef slashdotter3 het volgende:
GeenStijl topic: https://www.geenstijl.nl/5153520/land-uit/

Deze reactie vond ik superinteressant:
[..]

Het wiki artikel zelf:
[..]

Dat Berber volk uit Marokko tuig is weten we ondertussen al tientallen jaren, uit dit artikel halen we dat dit zelfs al honderden jaren het geval is. De slavenhandelaren die neerkijken op andere volkeren komen uit diezelfde gebieden.

In Europa hebben we niets geleerd van de geschiedenis en hun nazaten massaal binnengelaten als gastarbeiders en nu zelfs als nep vluchteling.

En we zijn zo dom om er al een halve eeuw niets aan het probleem te doen...
[..]

Hoe lang bestaat het onterechte fenomeen van moslims beschermen tegen terechte kritiek al? Blijkbaar veel langer dan we dachten...
Dat is nog eens kordaat optreden :D pas maar op @Somalië
  woensdag 20 mei 2020 @ 08:45:36 #33
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_193219727
quote:
Als wij ze ergens op aanspreken, zijn we direct racisten.
Deze mocros zijn al goed geïntegreerd _O-
pi_193223992
Noord-Afrikanen die schijt hebben aan de regels. Das toch niks nieuws, zo gaat het al 30-40 jaar.
pi_193224285
Zet ze gewoon uit de opvang als ze zich niet gedragen. Gedoe altijd.
  woensdag 20 mei 2020 @ 14:53:47 #36
481589 Orion_in_space
The world is ours
pi_193224514
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 14:31 schreef Jeanne_Darc het volgende:
Zet ze gewoon uit de opvang als ze zich niet gedragen. Gedoe altijd.
Nee dat deugt niet.
  woensdag 20 mei 2020 @ 15:32:14 #37
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_193225017
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 14:07 schreef hunterrnl het volgende:
Noord-Afrikanen die schijt hebben aan de regels. Das toch niks nieuws, zo gaat het al 30-40 jaar.
Als je hun slavenhandelaar verleden meerekent waarin ze schijt hebben aan andere volkeren dan hebben we het over 500+ jaar.

[ Bericht 2% gewijzigd door slashdotter3 op 20-05-2020 16:36:23 ]
  woensdag 20 mei 2020 @ 15:50:41 #38
56749 BlaZ
Sit iucundus tibi dies
pi_193225218
Ach ja, er gebeurt toch niks, pappen en nathouden.

https://www.ad.nl/binnenl(...)ps://www.google.com/

uit 2016....
  woensdag 20 mei 2020 @ 16:30:30 #39
251549 SpaceOddity
#Alllivesmatter.
pi_193225741
quote:
10s.gif Op woensdag 20 mei 2020 15:50 schreef BlaZ het volgende:
Ach ja, er gebeurt toch niks, pappen en nathouden.

https://www.ad.nl/binnenl(...)ps://www.google.com/

uit 2016....
quote:
Personeel in asielzoekerscentra voelt zich onveilig door asociaal en crimineel gedrag van asielzoekers uit Noord-Afrikaanse landen. In een brandbrief aan de directie zeggen personeelsleden dat de situatie in de centra 'onhoudbaar wordt'.

Het COA zegt de brandbrief zeer serieus te nemen en met de OR in gesprek te zijn over verbetering van de veiligheid. ,,Dat er iets moet gebeuren is duidelijk", aldus een woordvoerder.

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff heeft toen maatregelen afgekondigd, zoals versnelde juridische procedures. Eerder dit jaar kondigde Dijkhoff de inrichting van een zogenoemde 'aso-azc' aan.
Wat is het toch ook allemaal een ontzettend kansloos verhaal geworden.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_193225836
Lekker motiverend werk heeft het COA-personeel. Dat er weleens irritant gajes in het COA verblijft hoort erbij. Maar dat er niet tegen wordt opgetreden lijkt me als COA-medewerker ontzettend demotiverend. Er is geen uitzicht op dat ze van iemand die zich misdraagt af kunnen komen.
pi_193225855
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 14:31 schreef Jeanne_Darc het volgende:
Zet ze gewoon uit de opvang als ze zich niet gedragen. Gedoe altijd.
Dan gaan ze ergens anders wel verder met overlastgevend gedrag vertonen. Wat mij betreft in hun land van herkomst maar nee ze worden niet zomaar uitgezet hoor...
pi_193225948
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 17:05 schreef Ciclon het volgende:
Waar komt dat primitieve gedrag van die Noord- Afrikaanse mannen toch vandaan?

Dit zie je niet tot nauwelijks bij Turken, Chinezen, Latino's, Sub-Sahara Afrikanen, Oost Europeanen en Belgen die in Nederland wonen.

Iemand enig idee?
Ik heb met die lui op school gezeten en het valt me op dat ze allemaal iets met incest hebben... Naar personen die hen niet bevallen roepen ze bv. dat ze hun moeder moeten neuken of dat familie van ze het resultaat is van misbruik tussen familieleden onderling. Dat hoor je dat hele rijtje andere bevolkingsgroepen van jou niet roepen.
pi_193225989
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 17:37 schreef Brybry het volgende:
Ik vraag mij ook altijd af waarom juist die groepen zulke irritante klootzakken zijn.

Een Chinees of een Nigeriaan zouden zoiets niet in hun hoofd halen.
Ben er ook wel klaar mee dat men (hier op Fok! heel vaak) alle asielzoekers over 1 kam scheert.

Kan je wel weer lopen kankeren op "Links" maar het is toch echt de partij van Mark Rutte die dit faciliteert.

Familielid van mij werkt voor COA en heeft al zo vaak aan de bel getrokken om deze groep maar er wordt helemaal niks mee gedaan.
Uh, Nigerianen staan in het algemeen bekend om de overlast die ze veroorzaken. Je hebt ook goede Nigerianen maar een aanzienlijk deel zit in de cocainehandel, oplichting of is betrokken bij overvallen e.d., genoeg over te vinden.
Overigens is dit een probleem dat voor nagenoeg geheel West-Afrika speelt.
  woensdag 20 mei 2020 @ 16:45:07 #44
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_193225999
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 16:44 schreef Lolita2002 het volgende:

[..]

Uh, Nigerianen staan in het algemeen bekend om de overlast die ze veroorzaken. Je hebt ook goede Nigerianen maar een aanzienlijk deel zit in de cocainehandel, oplichting of is betrokken bij overvallen e.d., genoeg over te vinden.
Overigens is dit een probleem dat voor nagenoeg geheel West-Afrika speelt.
Dat kun je voor zo'n beetje elk land wel zeggen.
pi_193227335
quote:
14s.gif Op woensdag 20 mei 2020 16:45 schreef Poem_ het volgende:

[..]

Dat kun je voor zo'n beetje elk land wel zeggen.
Sinds wanneer zijn Canadezen, Australiërs en Zuid-Afrikanen er dan bij betrokken?

Tevens hier een bericht over overlastgevende Nigeriaanse asielzoekers:
https://www.ad.nl/friesla(...)ps://www.google.com/
pi_193228510
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 16:37 schreef Lolita2002 het volgende:

[..]

Dan gaan ze ergens anders wel verder met overlastgevend gedrag vertonen. Wat mij betreft in hun land van herkomst maar nee ze worden niet zomaar uitgezet hoor...
Helemaal eens. Waarom altijd het braafste jongetje uit de klas willen zijn als overheid. Andersom gebeurt het ook niet.
  woensdag 20 mei 2020 @ 19:17:31 #47
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_193228705
Goh..
pi_193231584
quote:
Veel van deze zogeheten veiligelanders gebruiken de opvanglocatie waar ze verblijven als basis om door het land te trekken op stroop- en rooftocht. Op de verschillende asielzoekerscentra vindt een levendige handel plaats van de spullen die de Noord-Afrikanen hebben gestolen in winkels door het hele land. ,,Iedereen is klaar met ze. Ook de medewerkers zelf. Ze vernielen zaken, vechten om de haverklap en stelen alles wat los en vast zit”, zegt een van hen. ,,Ze hebben totaal geen respect voor ons of het COA.”

Veel van de Noord-Afrikaanse criminelen melden zich bij opvang- en aanmeldlocatie Ter Apel en claimen minderjarig te zijn. ,,Om daar gelijk aan toe te voegen dat zij geen asiel willen.”

Daardoor worden ze opgevangen in asielzoekerscentra als amv’ers (alleenstaande minderjarige vreemdeling). Vaak zijn deze Marokkanen, Tunesiërs en Algerijnen helemaal niet minderjarig, maar hebben ze valse papieren bij zich. ,,Of helemaal geen papieren. Ze zijn dan wel verzekerd dat ze tot hun 18de in ieder geval onderdak hebben. Ze proberen het gewoon en vaak lukt het ook”, vertelt een van de medewerkers.

De medewerkers waarmee is gesproken willen een signaal afgeven dat het ‘zo echt niet langer kan’. Toch willen zij alleen anoniem hun verhaal vertellen. Het is door het COA namelijk verboden voor medewerkers om ongeautoriseerd met journalisten te praten.

Maar omdat het uit de klauwen loopt en zelfs het personeel zich niet langer veilig voelt, zijn er wel een aantal mensen die nu naar buiten treedt. ,,Het gaat om geharde straatcriminelen die niks te verliezen hebben. Het is wachten op het eerste incident waarbij een medewerker een mes in de buik krijgt”, zegt een van de betrokkenen.

Interne rapportage COA
Volgens de medewerkers is dit een breedgedragen zorg. ,,Veel van de collega’s zijn moedeloos en angstig voor deze groep. Als wij ze ergens op aanspreken, zijn we direct racisten. Dat roepen ze dan direct. Dat doet pijn, want we proberen juist ons best te doen voor vluchtelingen.”
Ik tel toch zomaar een flink aantal strafbare feiten, waar bij gebrek aan een vaste woon of verblijfplaats voorlopige hechtenis kan worden opgelegd.
Wie slaapt in een democratie wordt woke in een dictatuur.
pi_193231609
quote:
4s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 16:58 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Even een update.

Op de NOS site geen bericht hierover, op het journaal heb ik hier niets van vernomen en op de praattafels op tv (M & Op1) geen enkele aandacht hiervoor.

Benieuwd of dit alsnog komt, en benieuwd hoe dit op korte termijn op politiek niveau gaat doorwerken.
Die hebben daar stijve nekken van het de andere kant op kijken! Ik stel voor massaal de redacties te tippen met dit nieuws, dan kunnen ze er toch niet meer omheen...of ben ik kinderlijk naïef :{
Hebban olla vogala nestas hagunnan, hinase hic anda thu
{o,o}
|)__)
-"-"-
pi_193232371
Wat een slappe hap. Ze noemen ons meteen racisten en dat doet ons pijn. Huillie huillie. En maar weer braaf GL of D66 stemmen, want we doen zo ons best voor 'de vluchtelingen'.

Laat me raden, al die medewerkers zijn witte mensen die geen geloof meer hebben, geen trots op eigen land, geen eigen cultuur en eigenlijk geen eigen identiteit. Die gooien het maar op 'we willen voor vluchtelingen zorgen'. Hun nieuwe zingeving voor hun lege bestaan.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')