abonnement Unibet Coolblue
pi_193228071


Gerookte ham en malse jonge salieblaadjes erdoor. Straks nog salieboter (van knapperig gebakken salieblaadjes maken) en parmezaan erdoor en dan afgedekt van het vuur af nog tien minuten superduperlekker worden :)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 20 mei 2020 @ 18:45:27 #52
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_193228175
Risotto con funghi.
Ingrediënten:

Porcini laten wellen in lauwwarm water:

Shiitakes, sjalot en knoflook klein snijden:

Geweekte porcini zeven en laten uitlekken, vocht ervan opvangen en groentenbouillonblokje erbij:


Porcini en shiitakes even aanbraden:

Boter met olijfolie in de pan en sjalot en knoflook aanbraden:

Risottorijst erbij en bakken:

Afblussen met een beetje witte wijn:

Lepel voor lepel bouillon erbij en blijven roeren:


de porcini en shiitakes erbij:

20 minuten blijven roeren en dan gas uit en klont roomboter erbij mengen:

Parmezaanse kaas er overheen raspen (met mijn nieuwe rasp):

Peterselie erbij en op bord opdienen:

Frisse Italiaanse salade erbij:


Heerlijk! Romig en toch nog net een beetje bite. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_193228203
quote:
14s.gif Op woensdag 20 mei 2020 18:45 schreef golfer het volgende:
Risotto con funghi.
Ingrediënten:
[ link | afbeelding ]
Porcini laten wellen in lauwwarm water:
[ link | afbeelding ]
Shiitakes, sjalot en knoflook klein snijden:
[ link | afbeelding ]
Geweekte porcini zeven en laten uitlekken, vocht ervan opvangen en groentenbouillonblokje erbij:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Porcini en shiitakes even aanbraden:
[ link | afbeelding ]
Boter met olijfolie in de pan en sjalot en knoflook aanbraden:
[ link | afbeelding ]
Risottorijst erbij en bakken:
[ link | afbeelding ]
Afblussen met een beetje witte wijn:
[ link | afbeelding ]
Lepel voor lepel bouillon erbij en blijven roeren:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
de porcini en shiitakes erbij:
[ link | afbeelding ]
20 minuten blijven roeren en dan gas uit en klont roomboter erbij mengen:
[ link | afbeelding ]
Parmezaanse kaas er overheen raspen (met mijn nieuwe rasp):
[ link | afbeelding ]
Peterselie erbij en op bord opdienen:
[ link | afbeelding ]
Frisse Italiaanse salade erbij:
[ link | afbeelding ]

Heerlijk! Romig en toch nog net een beetje bite. :9
Ziet er ook echt heerlijk uit _O_
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_193228263
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 18:47 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ziet er ook echt heerlijk uit _O_
Was t ook :9~ :9~
pi_193228308
Mijn aspergerisotto


de ingredienten


roeren, roeren, roeren
de dikke asperges eerst toegvoegd en vervolgens de wat dunnere voor gelijke garing, op het laatste de koppen.


eindresultaat
pi_193228910
Het werd dus oven risotto (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R674494/ovenrisotto).
Bouillon was nogal een ding, eerst veel te veel, dus wat eruit gehaald, en na een kwartier in de oven dreigde het enorm uit te drogen dus weer bouillon erbij gedaan.
Het was lekker, op deze manier ga ik het vaker doen, vooral al het voor veel mensen is, wanneer het roeren zwaarder is, en het ook teveel is voor de k-kook.



We have far more in common than that which devides us..
pi_193228947
Ennnnn op :9

Peuterportie:


Mijn portie:


Errrrrg lekker O+

Expres geen bite, maar ik blief mijn risotto dan ook zeer zacht en smeuïg :)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 20 mei 2020 @ 22:05:44 #58
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193232162
Ik heb dus risotto met asperges en een mosterdbladpesto.
Ik had water waar al een aantal keer asperge in gekookt was dus dat fungeerde als bouillon.

De pesto bestond uit mosterdblad uit eigen tuin, citroensap, pinda's, parm en olie. Was lekker.

Spoilers!
pi_193232424
Ik heb heel lang geen risotto durven maken omdat ik ook daar een jeugdtrauma aan over had gehouden. Mijn moeder maakte die nl (voor mijn gevoel iig) altijd met kippenlevertjes, en die vond ik nog ontzettend veel goorder dan tuinbonen. Ik denk dat ik die nu nog steeds goor vind. Heb ze echt nooit meer gegeten. Door die associatie dacht ik dat risotto ook per definitie goor was. Veel later maakte ik zelf deze versie met champignons, zongedroogde tomaat en spinazie en ontdekte ik hoe goddelijk lekker risotto kan zijn.

De ingredienten:



Uien zacht bakken in olijfolie en boter...



Champignons en knoflook erbij.



Rijst erbij, kort aanbakken en dan een flink glas goede witte wijn erbij.



Ondertussen de groentebouillon verwarmen.



Zongedroogde tomaatjes erdoorheen, en dan lepel voor lepel de bouillon erbij.



Peterselie en geraspte parmezaan erbij.



Dan spinazie erdoorheen vouwen, met deksel erop laten slinken (geen foto), even laten rusten en dan:



Met een lekkere koude boontjes-munt-balsamico-knoflook salade erbij!

Het was heerlijk!
pi_193233339
Mijn "everything but the kitchensink" versie risotto.
Heel veel spul: restje asperges, de champignons moesten op, de zeevruchten we speciaal gekocht...

We beginnen met het bakken van de asperges en champignons, want als die uit de pan zijn, kan ik in dezelfde pan de risotto maken, scheelt weer afwassen.

Daarna ui en knoflook aanbakken, rijst erbij. Tomatenpuree bakken, scheut sherry (we drinken zo weinig dat een fles wijn openmaken zonde is), en eerste lepel bouillon (van blokje).

Aan het eind erwten en zeevruchten toegevoegd, net als een kliekje creme fraiche en wat diepvries kruiden.
Op het bord met de groentes

Lekker!
pi_193233343
Wat zien die laatsten er ook zo ontzettend lekker uit
We have far more in common than that which devides us..
  woensdag 20 mei 2020 @ 23:38:55 #62
370431 drakin
vurig typje
pi_193233864
O het was weer woensdag -O-

Dagen vliegen voorbij hier, maar het ziet er weer mooi uit allemaal ^O^
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_193233941
Van mij geen inzending.
Ik heb nog nooit risotto gegeten, laat staan gemaakt.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_193235535
:o Die mosterdblad/pinda-pesto klinkt fantastisch, @Lucky_Strike! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_193237275
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 23:44 schreef marc0871 het volgende:
Van mij geen inzending.
Ik heb nog nooit risotto gegeten, laat staan gemaakt.
Dit is het moment om het een keer te proberen. :D ;)
pi_193237310
Leuke combi's. Ik heb een paar varianten die ik maak maar met shoarma daar was ik niet opgekomen. De paddestoelenvariant is altijd. :9
pi_193252781
En de samenvatting



dit keer hebben 8 personen meegedaan.
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL vrijdag 22 mei 2020 @ 10:20:58 #68
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193253724
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2020 09:00 schreef Oceanonix het volgende:
En de samenvatting

[ afbeelding ]

dit keer hebben 8 personen meegedaan.
Ik krijg spontaan weer trek in risotto :P
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_193254300
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2020 09:00 schreef Oceanonix het volgende:
En de samenvatting

[ afbeelding ]

dit keer hebben 8 personen meegedaan.
Mooie overzicht! En deze keer niet zo veel deelnemers
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')