abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zaterdag 16 mei 2020 @ 18:11:08 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_193161994
Nieuwsuur • Binnenland • Vandaag, 16:33
Woningnood is hoog: wethouders willen bouwen in het Groene Hart

quote:
Tijdens de coronacrisis verdiept zich nog een crisis in Nederland: het tekort aan woningen loopt sterk op. Er moeten huizen gebouwd worden. Maar moet dat binnenstedelijk of mag dat ook buitenstedelijk? Lokale en provinciale bestuurders staan soms lijnrecht tegenover elkaar.

"Dit is geen natuur, dit is gras." Wethouder Guus Elkhuizen (Samen Beter Nieuwkoop) van de gemeente Nieuwkoop spreidt zijn armen wanhopig midden in een weiland. "En hier kunnen sociale huurwoningen worden gebouwd."

Crisis

De Nieuwkoopse wethouder staat niet alleen. Wethouder Tymon de Weger (ChristenUnie) van de gemeente Woerden, wethouder Bob Duindam (D66) van de gemeente Oudewater en wethouder Gerard van As (Nieuw Elan) van de gemeente Alphen aan de Rijn zijn het politiek oneens, maar niet als het gaat over de woningbouw over de gemeentegrens. In de polders van het Groene Hart.

"We hebben een coronacrisis, maar ook een huizencrisis", zegt van As. "Dit is een vorm van woningnood, en zeker in de Randstad, die we nog nooit hebben gekend."

Het streven is elk jaar 75.000 nieuwe huizen bouwen. Maar veel nieuwbouwprojecten komen niet van de grond. Bovendien neemt de bevolking sneller toe dan gedacht, waardoor er nog meer huizen nodig zijn. In de grote steden moet er de komende tien jaar op elke vijf woningen één bijkomen.

De doelstelling van het kabinet, 75.000 nieuwe woningen per jaar als oplossing voor de woningnood, komt door de stikstofcrisis, de coronacrisis én de energietransitie dit jaar in het nauw. Daarnaast is er een ander groot probleem in Nederland: ruimtegebrek.

Verrommelde grond

De druk van lokale bestuurders om nu ook te bouwen in gebieden die tot voor kort taboe waren, neemt toe. "De emoties lopen altijd hoog op als je het over het Groene Hart hebt", merkt Frans Blom op. "Maar het Groene Hart is voor het overgrote deel landbouwgrond en voor een deel ook verrommelde en vrij uitgeteerde, arme grond."

Blom is voormalig senior consultant bij de Boston Consulting Group en samen met voormalige CEO's als Hans Weijers (Akzo Nobel) en Feike Sijbesma (DSM) en wetenschappers als Rianne Letschert, rector magnificus van de universiteit van Maastricht, onderdeel van de denktank Denkwerk.

Zij schreven samen met andere onderzoekers het rapport 'Klein land, grote keuzes' en berekenden dat er op dit moment een structureel tekort is van 350.000 duizend huizen. Daarnaast blijkt uit de prognoses van het Centraal Bureau voor de Leefomgeving dat de behoefte aan woningen de komende dertig jaar zal oplopen tot anderhalf miljoen.

Focus

Het is de gemeente Alphen aan de Rijn die voorop loopt met bouwplannen voor het Groene Hart. Maar plannen voor bebouwing in de polders Gnephoek en Noordrand werden onlangs door de provincie Zuid-Holland geblokkeerd. Wethouder Van As moet de vijfduizend huizen die hij de komende jaren wil bouwen 'binnenstedelijk' zien te realiseren.

“ Ik denk niet eens dat er een discussie is over óf we buitenstedelijk moeten bouwen, er is geen keus.

- Frans Blom, denktank Denkwerk

Anne Koning, lid van Gedeputeerde Staten Zuid-Holland en verantwoordelijk voor de woningbouw in de provincie, laat plannen voor het bouwen maar mondjesmaat toe. Ze wijst erop dat de focus van de woningbouw binnen de stadsgrenzen moet liggen. "We willen eerst de focus op de driehonderd hectare die we nu beschikbaar stellen en over een paar jaar kunnen we dan nadenken of er nieuwe locaties buiten de steden en dorpen nodig zijn."

Een hart onder de riem van Leen van der Sar, van Stichting Groene Hart. Hij is blij dat de provincie heeft ingegrepen en geeft aan dat er de komende jaren nog genoeg ruimte zou moeten zijn om binnenstedelijk te bouwen.

'Geen keus'

Maar volgens denktank Denkwerk ontkomt Nederland er niet aan om ook in het Groene Hart te bouwen. Volgens Blom is berekend dat slechts 35 procent van de woningen binnenstedelijk gebouwd kan worden. "Dat is een derde. En dan blijft er dus twee derde over en dat past gewoon niet binnenstedelijk. Dus ik denk niet eens dat er een discussie is over of we buitenstedelijk moeten bouwen, er is geen keus."

Denkwerk concludeert ook dat de nationale politiek opnieuw het voortouw moet nemen en een ruimtelijke visie voor Nederland moet ontwikkelen. Blom: "We hebben een aantal grote nieuwe uitdagingen en daarbinnen passen geen decentrale, lokale visies."

© https://nos.nl/nieuwsuur/(...)het-groene-hart.html
Waarde lezers,

Het huizenprobleem is een reeds veelbesproken probleem. :% Zelfs nu tijden drastisch veranderen resten er au serieux prangende vragen over hoe nu verder met de huizenmarkt, waaronder het realiseren van voldoende huur- en koopwoningen voor veel wachtenden in diverse lagen der bevolking. smokey2.gif

Uiteraard ook wij in de beste Hearlemsche :Y) :9 sferen, meest gelieerd aan de VVD *), ambtshalve veelal in gezelschap van gelijkgestemden qua gedachtegoed, et cetera ;), met alom gewaardeerde toekomstgerichte visie in Den Haag :s) :s) :s), alsook te Amsterdam en bancaire bewegingen te Utrecht 8-), zien al geruime tijd waardig perspectief in de bouw van woningen in onder meer het Groene Hart. 14.gif

Wat u? Het spreekt natuurlijk voor zich dat er momenteel meer prioriteit gegeven wordt aan de corona-crisis, met op zijn zachts gezegd alle ongemakken van dien. :% Als men mocht kiezen zou uiteraard de keuze allereerst vallen op een effectief geneesmiddel tegen Corona. Zeker! :o

Desalniettemin streeft men er ook nog in allerijl naar om alle voortdurende problemen op de woningmarkt ;( :{, die vaak gezien wordt als een heuse plaag voor verschillende bevolkingsgroepen, evenals Covid-19 waardig het hoofd te kunnen bieden. *) En het liefst dit alles zo spoedig mogelijk! smokey2.gif

Goed, tot zover de OP, ik wens u allen 'n mooie avond verder!

Scjvb
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  zaterdag 16 mei 2020 @ 18:14:06 #2
129292 LXIV
misdunker
pi_193162048
Er is altijd een keus want we hoeven niet honderdduizenden migranten jaarlijks te accepteren. Geen enkel verdrag dwingt ons tot zelfverdwijning.
Het klopt wel dat die weides in het groene hart een natuurwaarde van niks hebben. Een woonwijk met tuintjes is veel beter.
Gott strafe das treulose Italien!
  zaterdag 16 mei 2020 @ 18:23:26 #3
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_193162234
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 18:14 schreef LXIV het volgende:
Er is altijd een keus want we hoeven niet honderdduizenden migranten jaarlijks te accepteren. Geen enkel verdrag dwingt ons tot zelfverdwijning.

Ja. En het maken van bewuste en weloverwogen keuzes inzake immigranten zou ook hierbij absoluut kunnen bijdragen tot meer bevredigende ontwikkelingen.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_193162309
Wat ook zou helpen is het bevorderen van de doorstroming op de huizenmarkt. Oudere mensen die nu nog in hun eengezinswoning wonen stimuleren om naar een appartement te gaan. (zowel sociale huur als koop). En dan vervolgens (startende) gezinnen in die eengezinswoningen, zodat hun sociale huurwoning weer vrijkomt voor wie ze bedoeld zijn.
Somebody that I used to know
  zaterdag 16 mei 2020 @ 18:39:51 #5
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_193162516
Binnenstedelijk bouwen is sowieso een maatschappelijk kankergezwel. Iedereen hutje mutje op elkaar, auto nergens kunnen parkeren, altijd schaduw van andere gebouwen en als je wilt sporten mag je 5 km fietsen naar het dichtstbijzijnde sportveld wat ondertussen buiten de bebouwde kom ligt want waar eerst de sportvelden lagen zijn nu afschuwelijke lelijke rijtjeshuizen gebouwd in jaren 30 stijl. :r

[ Bericht 0% gewijzigd door Eendenkooi op 16-05-2020 19:48:09 ]
pi_193162542
Gewoon de massaimmigratie terug draaien
Op donderdag 5 april 2018 18:50 schreef Le_Professeur het volgende:
Haha CK rare imbeciel
pi_193162793
Gewoon onder de grond gaan bouwen.
  zaterdag 16 mei 2020 @ 18:54:01 #8
129292 LXIV
misdunker
pi_193162797
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 18:39 schreef Eendenkooi het volgende:
Binnenstedelijk bouwen is sowieso een maatschappelijk kankergezwel. Iedereen hutje mutje op elkaar, auto nergens kunnen parkeren, altijd schaduw van andere gebouwen en als je wilt sporten mag je 5 km fietsen naar het dichtstbijzijnde sportveld want ondertussen buiten de bebouwde kom ligt want waar eerst de sportvelden lagen zijn nu afschuwelijke lelijke rijtjeshuizen gebouwd in jaren 30 stijl. :r
Het hele buitengebied volbouwen is nog een slechter idee. Mensen in de stad stemmen op partijen die miljoenen migranten willen, laat hen er ook maar voor opdraaien.
Gott strafe das treulose Italien!
  zaterdag 16 mei 2020 @ 18:54:13 #9
65846 Bocaj
*** Trump - Pence 2020 ***
pi_193162802
Systemisch in love with Trump! - Keep America Great! - No More Bullshit!
  zaterdag 16 mei 2020 @ 19:02:48 #10
139324 Plots
Luctor et Emergo
pi_193162962
Complimenten voor de gestoken moeite van TS in de quote van openingspost. Ziet er netjes verzorgd uit.
  zaterdag 16 mei 2020 @ 19:05:55 #11
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_193163025
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 18:39 schreef Eendenkooi het volgende:
Binnenstedelijk bouwen is sowieso een maatschappelijk kankergezwel. Iedereen hutje mutje op elkaar, auto nergens kunnen parkeren, altijd schaduw van andere gebouwen en als je wilt sporten mag je 5 km fietsen naar het dichtstbijzijnde sportveld want ondertussen buiten de bebouwde kom ligt want waar eerst de sportvelden lagen zijn nu afschuwelijke lelijke rijtjeshuizen gebouwd in jaren 30 stijl. :r
Dat zien we in Haarlem nu ook! :Y)

Maar kan men ook proberen om deze ontwikkeling zowel zakelijk als functioneel in het juiste perspectief te zien, want feitelijk lenigt dit ook al enigszins de noden van woningzoekenden. Overigens rest er buiten de steden meestal nog genoeg open buitengebied voor eventueel gewenste burgerrust en welbehagen. *)

Scjvb
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  zaterdag 16 mei 2020 @ 19:07:08 #12
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_193163053
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 19:02 schreef Plots het volgende:
Complimenten voor de gestoken moeite van TS in de quote van openingspost. Ziet er netjes verzorgd uit.
We doen uiteraard ons best, maar dank! :)
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  zaterdag 16 mei 2020 @ 19:10:47 #13
464681 hollandia02
"The Young Boy"
pi_193163145
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 18:53 schreef NgInE het volgende:
Gewoon onder de grond gaan bouwen.
Of in de lucht, de meeste nieuwbouwwoningen zijn huis en tuintje
In Rotterdam verdienen ze het, in Den Haag verdelen ze het en in Amsterdam smijten ze het over de balk.
Jules Deelder, may he rest in peace
  zaterdag 16 mei 2020 @ 19:12:28 #14
65846 Bocaj
*** Trump - Pence 2020 ***
pi_193163184
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 19:10 schreef hollandia02 het volgende:
de meeste nieuwbouwwoningen zijn huis en tuintje
Omdat veel huizenzoekers dat ook willen...
Systemisch in love with Trump! - Keep America Great! - No More Bullshit!
pi_193163200
Kennelijk is de woningnood niet erg genoeg. Want er worden geen extra maatregelen genomen naast het slappe bouwbeleid.

Door de coronacrisis zijn de aanmeldcentra voor vluchtelingen gesloten. Maar ze zijn nooit gesloten geweest om de woningnood het hoofd te bieden.
  zaterdag 16 mei 2020 @ 19:14:07 #16
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_193163221
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 19:10 schreef hollandia02 het volgende:

[..]

Of in de lucht, de meeste nieuwbouwwoningen zijn huis en tuintje
Behalve waardig en doordacht bebouwen van open gebied, is dit het 'nieuwe bouwen' voor de jaren '20. Vaker de hoogte in!
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  zaterdag 16 mei 2020 @ 19:14:10 #17
464681 hollandia02
"The Young Boy"
pi_193163222
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 19:12 schreef Bocaj het volgende:

[..]

Omdat veel huizenzoekers dat ook willen...
Of flats/appartementencomplexen die vol zitten?
In Rotterdam verdienen ze het, in Den Haag verdelen ze het en in Amsterdam smijten ze het over de balk.
Jules Deelder, may he rest in peace
  zaterdag 16 mei 2020 @ 19:16:37 #18
65846 Bocaj
*** Trump - Pence 2020 ***
pi_193163288
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 19:14 schreef hollandia02 het volgende:

[..]

Of flats/appartementencomplexen die vol zitten?
Zal ook wel zo zijn... er is ook helemaal geen doorstroom...
Het is blijkbaar: "Blijf zitten waar je zit, en verroer je niet..."
Systemisch in love with Trump! - Keep America Great! - No More Bullshit!
  zaterdag 16 mei 2020 @ 19:18:09 #19
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_193163317
Uiteraard willen ze dat. Dan kunnen ze massaal bestemmingsplannen herzien en natuur/recreatiegronden aanwijzen als bouwgrond. Daarna kunnen de gemeentes honderden miljoenen tot miljarden verdienen aan de verkoop van diezelfde gronden aan projectontwikkelaars.
pi_193163612
Alleen al de achterstand bedraagt 325.000 woningen die de komende 5 jaar gebouwd zullen worden. Daarna moeten ze dus nog gaan bijbouwen voor de mensen die in die 5 jaar er bij komen.

[ Bericht 19% gewijzigd door cempexo op 16-05-2020 19:34:56 ]
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_193163900
quote:
3s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 18:28 schreef Scjvb het volgende:

[..]

Mensen in nood blijven hier altijd welkom, maar van belang is om daarbij het kaf van het koren te kunnen scheiden en dat is niet altijd even gemakkelijk.
En om het kaf er daadwerkelijk uit te kunnen zetten.
"Pools are perfect for holding water"
  zaterdag 16 mei 2020 @ 19:51:11 #22
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193164031
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 19:29 schreef cempexo het volgende:
Alleen al de achterstand bedraagt 325.000 woningen die de komende 5 jaar gebouwd zullen worden. Daarna moeten ze dus nog gaan bijbouwen voor de mensen die in die 5 jaar er bij komen.
Wat !!!!!! Tussen onze koeien , en waar komt dan de melk vandaan

Die lieve koeien die onze economie slkyhigh tillen


DAt is heilig schennis
Waar moeten de boeren dan de stront laten ???

de8b29a1-1142-48f9-968b-11deeed8f34d_shutterstock_95517259_melken_melkstal_carroussel_koe_machine_LR_290f6d52_530x357.jpg


quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 18:53 schreef NgInE het volgende:
Gewoon onder de grond gaan bouwen.
Onder de koeien , op het grondwater
Het nut van ambtenaren is dat het consumenten zijn , technisch gezien zijn ze contraproductief
Italianen kunnen niet van je winnen, maar je kan wel van ze verliezen.
  zaterdag 16 mei 2020 @ 19:55:40 #23
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193164129
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 18:14 schreef LXIV het volgende:
Er is altijd een keus want we hoeven niet honderdduizenden migranten jaarlijks te accepteren. Geen enkel verdrag dwingt ons tot zelfverdwijning.
Het klopt wel dat die weides in het groene hart een natuurwaarde van niks hebben. Een woonwijk met tuintjes is veel beter.
Ik ben voor volkstuinen voor de mensen iedereen een volkstuin die dat wil


quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 18:26 schreef Postbus100 het volgende:
Wat ook zou helpen is het bevorderen van de doorstroming op de huizenmarkt. Oudere mensen die nu nog in hun eengezinswoning wonen stimuleren om naar een appartement te gaan. (zowel sociale huur als koop). En dan vervolgens (startende) gezinnen in die eengezinswoningen, zodat hun sociale huurwoning weer vrijkomt voor wie ze bedoeld zijn.
Ja Ja en gij denkt dat ik in een Flat ga wonen ?? Nee Zulle dat doenne me niet
Ik woon prachtig en geniet iedere dag weer

[ Bericht 19% gewijzigd door michaelmoore op 16-05-2020 20:03:11 ]
Het nut van ambtenaren is dat het consumenten zijn , technisch gezien zijn ze contraproductief
Italianen kunnen niet van je winnen, maar je kan wel van ze verliezen.
  zaterdag 16 mei 2020 @ 20:09:22 #24
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193164413
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 18:54 schreef LXIV het volgende:

[..]

Het hele buitengebied volbouwen is nog een slechter idee.
Dat is ook niet de bedoeling het gaat om een paar stukjes weiland , bij dorpskernen
De provincie moet dan ook nog toestemming geven

Ik heb wel 6 huizen gehad die in het weiland gebouwd zijn , niemand heeft ooit het verschil in oppervlakte gemerkt , de nieuwbouw in die tijd is hooguit een 0,5 % van de totale oppervlakte weilanden
Het nut van ambtenaren is dat het consumenten zijn , technisch gezien zijn ze contraproductief
Italianen kunnen niet van je winnen, maar je kan wel van ze verliezen.
  zaterdag 16 mei 2020 @ 20:09:55 #25
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_193164423
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 19:44 schreef probeer het volgende:

[..]

En om het kaf er daadwerkelijk uit te kunnen zetten.
Mhm.. geheel met u eens heer! Ware het niet dat bepaalde problemen niet adequaat en geheel naar wens van menigeen snel het hoofd te bieden zijn. Hoewel van een geheel andere orde, denk maar aan de Corona crisis, tevens een draak van een probleem }) dat niet alleen ons :o maar ook de rest v.d. wereld voorlopig in z'n greep houdt.

Scjvb
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_193164464
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 18:26 schreef Postbus100 het volgende:
Wat ook zou helpen is het bevorderen van de doorstroming op de huizenmarkt. Oudere mensen die nu nog in hun eengezinswoning wonen stimuleren om naar een appartement te gaan. (zowel sociale huur als koop). En dan vervolgens (startende) gezinnen in die eengezinswoningen, zodat hun sociale huurwoning weer vrijkomt voor wie ze bedoeld zijn.
Probleem is dat deze mensen nu voor een appel en een ei wonen ten opzichte van nieuwbouw huur of koop. Ik snap deze mensen heel goed, vaak hebben ze de hypotheek of afbetaald of aflossingsvrij, ik zou ook niet meer verhuizen als ik er goed zou wonen. Bij het kopen van nieuwe woning betaald men gerust meer dan hun huidige huis waard is. Daarnaast mensen laten verhuizen naar een geschikte woning is in Nederland lastig en liever passen wij de woning aan.

Los daarvan moet er iets gebeuren om starters een eerlijke kans te geven op de woningmarkt. Ik zelf denk dat zij een hogere prioriteit moeten krijgen op het bieden van woningen. Dus verkoper is door de wet verplicht om bijvoorbeeld de woning eerst aan een starter(s) aan te bieden en daarna pas aan doorstromers. Verder moet particuliere verhuur anders wordne berekend op basis van de WOZ waarde, waarmee de paritculiere verhuuder minder inkomsten krijgt maar de huurder een betere prijs betaald. Dit betekent ook dat lokale verschillen beter opgevangen kunnen worden een rijtjeshuis in gemeente Oldambt is toch wat goedkoper dan iets in Amsterdam.
  zaterdag 16 mei 2020 @ 20:18:09 #27
92960 Knip
Ik ben die ik ben
pi_193164604
In de eerste maanden van 2020 al ruim 57.000 immigranten erbij.
Bron: CBS
https://www.cbs.nl/nl-nl/cijfers/detail/83474ned
Nuance: Bevolkingsgroei bedroeg ruim 15.000
Maar dat is alleen voor de eerste 3 maanden van het jaar.
Non possumus non loqui
pi_193164791
quote:
3s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 18:28 schreef Scjvb het volgende:

[..]

Mensen in nood blijven hier altijd welkom, maar van belang is om daarbij het kaf van het koren te kunnen scheiden en dat is niet altijd even gemakkelijk.
Er zijn wereldwijd heel wat mensen in nood ;) Er zijn ook veel veilige landen met een lagere bevolkingsdichtheid, als Nederland wil bijdragen kan dat bv ook financieel.
pi_193164914
Handen af van het Groene Hart. Ga maar binnenstedelijk de hoogte in bouwen. Dan maar geen rijtjeshuis met een tuin.
  zaterdag 16 mei 2020 @ 20:35:57 #30
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_193164995
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 20:26 schreef TresBon het volgende:

[..]

Er zijn wereldwijd heel wat mensen in nood ;) Er zijn ook veel veilige landen met een lagere bevolkingsdichtheid, als Nederland wil bijdragen kan dat bv ook financieel.
Oh, dat alles is zeker waar hoor!

Alleen, wij Nederlanders hebben ook nog afspraken gemaakt in samenwerking met de EU en zulks. In bepaalde andere gevallen worden bovendien door ons wereldwijd al sinds jaar en dag financiële 'aalmoezen' verstrekt!

Scjvb
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  zaterdag 16 mei 2020 @ 20:44:08 #31
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193165187
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 20:31 schreef Pleun2011 het volgende:
Handen af van het Groene Hart. Ga maar binnenstedelijk de hoogte in bouwen. Dan maar geen rijtjeshuis met een tuin.
Dat probeert men hier maar de omwonenden gaan tot de hoge raad en krijgen steeds gelijk , geen woontoren in hun achtertuin

sommige schooltjes zijn al 8 jaar gelden dicht getimmerd

sloop en vervanging dat wil de gemeenteraad niet dus gebeurt er niets
Het nut van ambtenaren is dat het consumenten zijn , technisch gezien zijn ze contraproductief
Italianen kunnen niet van je winnen, maar je kan wel van ze verliezen.
pi_193165240
Ik vind het vooral opvallend omdat er voor het Groene Hart nog niet echt een oplossing is voor de bodemdaling. Elk stukje nieuwe infrastructuur dat wordt aangelegd kan daar ook weer door beschadigd raken.
Als je in discussie gaat met een gekkie rent hij weg. Als je een gekkie inhoudelijk van repliek dient, rent hij weg. Waar gekkies niet tegen kunnen, is dat hun hit and run niet meer werkt, omdat ze achtervolgd worden.
  zaterdag 16 mei 2020 @ 20:46:34 #33
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193165254
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 20:11 schreef Brembo het volgende:

[..]

Probleem is dat deze mensen nu voor een appel en een ei wonen ten opzichte van nieuwbouw huur of koop. Ik snap deze mensen heel goed, vaak hebben ze de hypotheek of afbetaald of aflossingsvrij, ik zou ook niet meer verhuizen als ik er goed zou wonen. Bij het kopen van nieuwe woning betaald men gerust meer dan hun huidige huis waard is. Daarnaast mensen laten verhuizen naar een geschikte woning is in Nederland lastig en liever passen wij de woning aan.

Los daarvan moet er iets gebeuren om starters een eerlijke kans te geven op de woningmarkt. Ik zelf denk dat zij een hogere prioriteit moeten krijgen op het bieden van woningen. Dus verkoper is door de wet verplicht om bijvoorbeeld de woning eerst aan een starter(s) aan te bieden en daarna pas aan doorstromers. Verder moet particuliere verhuur anders wordne berekend op basis van de WOZ waarde, waarmee de paritculiere verhuuder minder inkomsten krijgt maar de huurder een betere prijs betaald. Dit betekent ook dat lokale verschillen beter opgevangen kunnen worden een rijtjeshuis in gemeente Oldambt is toch wat goedkoper dan iets in Amsterdam.
er is niets joh. en er wordt ook niets gebeurt binnenstedelijk , niet omhoog en niet inde grond
Het nut van ambtenaren is dat het consumenten zijn , technisch gezien zijn ze contraproductief
Italianen kunnen niet van je winnen, maar je kan wel van ze verliezen.
  zaterdag 16 mei 2020 @ 20:47:17 #34
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_193165271
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 20:46 schreef Chia het volgende:
Ik vind het vooral opvallend omdat er voor het Groene Hart nog niet echt een oplossing is voor de bodemdaling. Elk stukje nieuwe infrastructuur dat wordt aangelegd kan daar ook weer door beschadigd raken.
Het groene hart moet deels onder water gezet worden en deel met terpen voor woningbouw, recreatie , volkstuinen en natuur

Moet helamaal op de schop

[ Bericht 2% gewijzigd door michaelmoore op 16-05-2020 20:53:25 ]
Het nut van ambtenaren is dat het consumenten zijn , technisch gezien zijn ze contraproductief
Italianen kunnen niet van je winnen, maar je kan wel van ze verliezen.
pi_193165348
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 20:47 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Het groene hart moet deels onder water gezet worden en deel met terpen voor woningbouw, recreatie en natuur

Moet helamaal op de schop
Maar dat moet dan wel een keer gebeuren :') Er worden volgens mij al 20 jaar scenario's gepubliceerd met mogelijke oplossingen.
Als je in discussie gaat met een gekkie rent hij weg. Als je een gekkie inhoudelijk van repliek dient, rent hij weg. Waar gekkies niet tegen kunnen, is dat hun hit and run niet meer werkt, omdat ze achtervolgd worden.
pi_193165705
Ik woon midden in het Groene Hart en de laatste pakweg 20 jaar zijn er al vele wijken in mijn woonplaats bijgekomen en dat is bij de omringende gemeentes niet anders.
Over een jaar of 50 zal de driehoek Gouda-Alphen ad Rijn en Woerden wel volgebouwd zijn, wordt wel een beetje vol zo.
Maar ach, je moet die jaarlijkse toename van meer dan 130.000 mensen in Nederland toch ergens plempen.
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_193166050
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 19:29 schreef cempexo het volgende:
Alleen al de achterstand bedraagt 325.000 woningen die de komende 5 jaar gebouwd zullen worden. Daarna moeten ze dus nog gaan bijbouwen voor de mensen die in die 5 jaar er bij komen.
Zolang er 500 per week bij komen is het dweilen met de kraan open ja. Niet gek dat steeds meer mensen emigreren. Waar ik woon is er genoeg plek geen wachtlijsten of gedoe. Overal huurwoningen.
Land of the free. Home of the brave.
pi_193166923
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 21:12 schreef Scarface88 het volgende:

[..]

Zolang er 500 per week bij komen is het dweilen met de kraan open ja. Niet gek dat steeds meer mensen emigreren. Waar ik woon is er genoeg plek geen wachtlijsten of gedoe. Overal huurwoningen.
Kort geleden was het zo, dat asielzoekers eerst een huis kregen toegewezen, daarna pas een Nederlander. Dat is veranderd in een beide hebben recht op een toewijzing.

De praktijk is dat men, gemeentes en woningbouwverenigingen e.d., via manipulaties en trucs toch de asielzoeker eerst weer een huis krijgt toegewezen.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_193166986
Iets met grenzen dicht....
  zaterdag 16 mei 2020 @ 21:53:32 #40
372302 Revanches
Soeverein en onafhankelijk
pi_193167426
Nu op Nieuwsuur
And I am a weapon of massive consumption
And it's not my fault it's how I'm programmed to function
pi_193167710
Waarom wonen er in Denemarken maar 5 miljoen mensen en zitten wij hier met 17 miljoen op elkaar gepropt, op een vergelijkbare oppervlakte? Hebben onze voorouders gewoon stevig doorgefokt?
  zaterdag 16 mei 2020 @ 22:02:05 #42
191317 Nobu
Nobutada Yakitori
pi_193167721
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 20:46 schreef Chia het volgende:
Ik vind het vooral opvallend omdat er voor het Groene Hart nog niet echt een oplossing is voor de bodemdaling. Elk stukje nieuwe infrastructuur dat wordt aangelegd kan daar ook weer door beschadigd raken.
De oplossing is heel simpel: waterpeil omhoog. En dat kan als we het volbouwen, want dan hoeft boer Harm niet meer half februari met zijn trekker op het land.
  zaterdag 16 mei 2020 @ 23:21:57 #43
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_193170341
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 22:01 schreef Pleun2011 het volgende:
Waarom wonen er in Denemarken maar 5 miljoen mensen en zitten wij hier met 17 miljoen op elkaar gepropt, op een vergelijkbare oppervlakte? Hebben onze voorouders gewoon stevig doorgefokt?
VVD denkt dat bevolkingstoename goed voor de economie is (bullshit natuurlijk)
PvdA vindt allochtonen een verrijking voor ons land

Zowel links als rechts is dus pro bevolkingsgroei.
Daarom gaan we nu richting de 18 miljoen.
8 miljoen te veel natuurlijk.
  zaterdag 16 mei 2020 @ 23:24:32 #44
129292 LXIV
misdunker
pi_193170411
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 22:01 schreef Pleun2011 het volgende:
Waarom wonen er in Denemarken maar 5 miljoen mensen en zitten wij hier met 17 miljoen op elkaar gepropt, op een vergelijkbare oppervlakte? Hebben onze voorouders gewoon stevig doorgefokt?
Zonder immigratie woonden hier ca 12 miljoen mensen.
Gott strafe das treulose Italien!
  zaterdag 16 mei 2020 @ 23:39:57 #45
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_193170803
Voor de PvdA is de oplossing voor alle problemen in de wereld, waar dan ook, ALTIJD migratie naar Nederland. Zielig kindje in oorlog in centraal Afrika, kom maar naar Nederland. Tekorten in de zorg? Extra personeel halen we uit het buitenland.
pi_193170904
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 22:01 schreef Pleun2011 het volgende:
Waarom wonen er in Denemarken maar 5 miljoen mensen en zitten wij hier met 17 miljoen op elkaar gepropt, op een vergelijkbare oppervlakte? Hebben onze voorouders gewoon stevig doorgefokt?
Between 1900 and 1950 the population doubled from 5.1 to 10.0 million people. From 1951 to 2000 the population increased from 10.0 to 15.9 million people

1900 5,104,000
1910 5,858,000 +14.8%
1920 6,754,000 +15.3%
1930 7,825,000 +15.9%
1940 8,834,000 +12.9%
1950 10,026,773 +13.5%
1960 11,417,254 +13.9%
1970 12,957,621 +13.5%
1980 14,091,014 +8.7%
1990 14,892,574 +5.7%
2000 15,863,950 +6.5%
2010 16,574,989 +4.5%
2020 17,424,978 +5.1%
Land of the free. Home of the brave.
pi_193170996
Groene hart.... men bedoeld gewoon landbouw en veeteelt grond met slootjes vol kunstmest. Zet er een paar extra huizen en zorg dat er voor de rest échte natuur wordt aangelegd waar flora en fauna iets aan hebben. Huidige groene hart is gerommel in de marge.
pi_193171162
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 22:01 schreef Pleun2011 het volgende:
Waarom wonen er in Denemarken maar 5 miljoen mensen en zitten wij hier met 17 miljoen op elkaar gepropt, op een vergelijkbare oppervlakte? Hebben onze voorouders gewoon stevig doorgefokt?
Er was een strijd geweest vanuit de baarmoeder tussen katholieken en protestanten.
pi_193171861
quote:
9s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 23:54 schreef zakjapannertje het volgende:

[..]

Er was een strijd geweest vanuit de baarmoeder tussen katholieken en protestanten.
En in België is er altijd al strijd tussen Vlaanderen en Wallonië geweest, toch is de Belgische bevolking niet ontploft zoals de Nederlandse.

Sterker nog; landen als Oostenrijk, Portugal, Zweden, België, Denemarken enz. hadden rond 1900 ongeveer net zo veel inwoners als Nederland indertijd. De bevolking is in die landen gegroeid, in Nederland is ze echter totaal geëxplodeerd...
Waat ein waer, waat ein waer” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_193171872
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 mei 2020 18:13 schreef Tlaloc het volgende:
Dan toch maar de massaimmigratie minderen? Oh wacht, dat heeft volgens de regering niets met het woningtekort te maken.
Hoe wil je die gastarbeiders tegenhouden dan? Al die polen, bulgaren en roemenen zijn gewoon EU burger, die mogen dus gewoon immigreren.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')