abonnement Unibet Coolblue
pi_193776357
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2020 20:57 schreef Arkai het volgende:

[..]

https://www.zerohedge.com(...)and-machine-learning

Wat is dit mooi hè? Als het je niet lukt om een edge te vinden in je trades kun je altijd nog AI toepassen om patronen te herkennen in het tradegedrag van andere bots. Die kun je of voor de gek houden of je kunt meeliften op hun trades. Zelf ben ik de laatste tijd ook veel bezig met AI en het mooie is dat je met relatief weinig kennis van het onderliggende systeem heel makkelijk "machine learning" kunt toepassen en het uiteindelijk beter kan gaan doen dan het oorspronkelijke design van het systeem als de AI de controle mag overnemen.

Market makers en high frequency traders zien hierdoor hun voordeel wegglippen omdat het keihard wordt gecounterd door een bot die je hetzelfde geintje niet 10x achter elkaar laat doen. Voorlopig zal het nog voornamelijk machine learning achtige AI zijn maar als we echt zuivere AI op de markten gaan introduceren dan wordt dat een echte game-changer!
De grote grap is alleen... Dat zo een outperformance niet is gestoeld op fundamentele analyse en betere bedrijven picken, maar gewoon markt inefficientie... Dus pure menselijke / robot emoties, de waanzin van de beurs dus.

En blijkbaar vallen er gaten in dat emotionele handelen.. Blijkbaar gedragen we ons voorspelbaar voor enkele algoritmes waar dus winst uit te pakken is.

Echter, de markt wordt weer een tandje efficiënter vanwege zo een ontwikkeling. Allemaal prima hoor dat het weer een stukje zinlozer wordt om hele bedrijven te analyseren. Buy and hold... Buy and hold.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')