abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 15 mei 2020 @ 13:59:39 #1
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_193142110
Een beetje leven in de brouwerij B:)B

quote:
Coronacrisis zorgt ook in april voor lagere bierverkoop
DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse bierverkoop lag in april 32 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar als gevolg van alle maatregelen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Daarmee zet de halverwege maart ingezet verkoopdaling door. Volgens brancheorganisatie Nederlandse Brouwers zitten veel bierbrouwers inmiddels in zwaar weer.

Wat meespeelt is dat grote evenementen, festivals en sportwedstrijden zijn afgelast, en de horeca is al sinds 15 maart gesloten. "Kleine en grote brouwerijen zien hun bierverkoop nu al twee maanden op rij dalen en ook in de maand mei verwachten we soortgelijke cijfers", zegt directeur Lucie Wigboldus van Nederlandse Brouwers.

Veel kleinere brouwerijen, die voor het overgrote deel aan horeca leveren, hebben volgens haar zelfs te maken met dalende bierverkopen van meer dan 70 procent. Er wordt over de gehele linie wel meer bier verkocht voor thuisconsumptie, maar dat gaat slechts om een plus van 4 procent. "Dat compenseert bij lange na niet het verlies in de horeca", aldus Wigboldus.

Aanvullende steunmaatregelen

Het kabinet kondigde vorige week aan dat per 1 juni de horeca weer gedeeltelijk open mag op basis van de 1,5 meter-maatregelen. "Dit is een eerste start", stelt de branchevoorvrouw. Maar het ziet er volgens haar naar uit dat het nog lang gaat duren voordat alles weer "normaal" is.

De brouwers roepen het kabinet daarom op om met aanvullende steunmaatregelen te komen voor zowel de horecasector als toeleveranciers. Ze denken dan bijvoorbeeld aan huurcompensatie vanuit de overheid voor de periode dat de horeca slechts gedeeltelijk open is en het bieden van aanvullende regelingen die ondernemers voor de lange termijn ondersteunen tijdens deze crisis.
Koersen van de grote brouwerijen vanaf begin dit jaar:


De koers AB InBev is sinds begin dit jaar min of meer gehalveerd, bij Heineken is er een kwart van de koers af.
Het wordt een zware zomer voor de brouwerijen, geen grote evenementen en de horeca maar beperkt open. Ook indirect werkt dat door, we hebben geen 'sportzomer', dus het gezellig met zijn allen bij de TV EK voetbal kijken bijvoorbeeld gaat niet door. En dan valt ook nog het grootste deel van de zonvakanties in het water, het toerisme gaat de brouwerijen ook niet helpen.

Zijn de aandelen al genoeg gestraft, of blijft het hier bij?
Eerlijk gezegd zou ik Heineken niet durven kopen op dit moment.
  vrijdag 15 mei 2020 @ 18:56:07 #2
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_193145850
Heel erg zonde dit.. Deze ramp moet zoiezo voorkomen worden

_O_ B:)B BIER B:)B _O_
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')