| Joweh | zaterdag 9 mei 2020 @ 22:18 |
| Op zich kan ik het natuurlijk gewoon zelf een keer proberen en ervaren hoe het is, maar ik vroeg me af in hoeverre riblappen (runderstoofvlees) in een gerecht te vervangen zijn met bijvoorbeeld procureur. Ik ken procureur vrijwel alleen van pulled pork op de bbq, en aangezien je dat ook langzaam gaart dacht ik dat het misschien een iets goedkoper alternatief kan zijn in een stoofpot, al zal het vlees misschien iets meer uit elkaar vallen. (Maar bijvoorbeeld voor rendang maakt dat vermoedelijk qua structuur niet heel veel uit, aangezien het rundvlees daar ook bijna uit elkaar valt.) Iemand ervaring en of tips? | |
| Zilverberk | zaterdag 9 mei 2020 @ 22:20 |
| Ik bak procureur juist kort i.p.v. lang. Ik zou het bij de slager vragen of het ook gestoofd kan worden of dat je daar beter een ander stukje varken voor kan kiezen (wangen!). | |
| Joweh | zaterdag 9 mei 2020 @ 22:30 |
Varkenswangen in specifiek rendang lijkt me niet heel erg top, die gebruik ik liever in een stoverij met trappist. Varkenswangen worden wel erg zacht, maar misschien zou je dan kunnen spelen met de stooftijd. | |
| Spanky78 | zaterdag 9 mei 2020 @ 22:34 |
| Kan prima, maar met 20% vet wel erg vettig. Maar minder vet dan riblappen (30%). Ik heb liever Sucade voor stoof. Maar ieder zijn smaak. Rendang hoort wat mij betreft met rund, voor de smaak vooral. En in mijn geval sucade. | |
| Lucky_Strike | zaterdag 9 mei 2020 @ 23:52 |
| Dat kan volgens mij heel goed. Of het in een rendang lekker is weet ik niet. Maar er zijn genoeg stoofgerechten met varkensvlees. Procureur is trouwens niet zo'n goedkoop stukje vlees meer sinds de pulled pork-hype. Ik vind het een mooi stuk vlees, zowel om te bakken als om pulled pork mee te maken. | |
| pietbier | zondag 10 mei 2020 @ 21:48 |
| Procureur wordt veel gebruikt in babi ketjap. Dan wordt 't ook redelijk gestoofd, maar natuurlijk niet zo lang als bij rendang. Het kan wel, wordt wat droger maar is niet verkeerd. Maar langer dan een uurtje stoven zou ik niet doen. |