abonnement Unibet Coolblue
pi_192984909
Ik denk dat varens in die strook juist heel mooi zijn. Geeft een mooi groen effect en door het fijne blad (afhankelijk van de soort) is dat heel mooi en maakt het meteen flink groen.


Lekker bezig met je vijver Claudia! Kunnen er geen vissen via die buis komen? Zit binnen no time vol leven iig!
pi_192985298
quote:
1s.gif Op woensdag 6 mei 2020 22:48 schreef Koettie het volgende:

Lekker bezig met je vijver Claudia! Kunnen er geen vissen via die buis komen? Zit binnen no time vol leven iig!
Nee, want we hebben stenen beschoeiing aan de waterrand. De greppel loopt dus eigenlijk dood, maar aan de waterkant komt er toch water in. Klaarblijkelijk houdt het steen water niet echt tegen.

Als vissen wel weg konden zwemmen, had ik wat gaas in de greppel of tegen de buis gedaan.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  woensdag 6 mei 2020 @ 23:39:18 #78
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192985721
@Barreltje

Je boom is dus een laurier, en een redelijk blije laurier ook! Ik zou investeren in een goeie telescopische takkenschaar. Deze struik wordt normaal als haag geplant en wil graag de hoogte in, in plaats van de breedte.

Om vraag 1 te beantwoorden: ik heb vorig jaar vrij vroeg de toppen gesnoeid (mei/juni) en toen is 'ie de rest van het seizoen niet meer uitgelopen. Dus lees je goed in op de juiste snoeiperiode, als het goed is loopt 'ie nu uit. Als je de groei wil beperken, dan kun je juist overwegen om nu te snoeien ;) . Dus snoei 'm in een vorm die inkijk tegen gaat, het zijn sterke planten die echt heel wat kunnen hebben. Goed nadenken over de zichtlijnen voor je als een gek tekeer gaat ;) .

Vraag 2: eigenlijk moet je een beetje weten wat voor sfeertje je neer wil zetten. Voor schaduwlovers met een strakke/moderne uitstraling, ga voor carex (siergras die zo'n 30cm hoog wordt), hosta, daslook, een bolboompje (liguster, geen buxus ivm buxusmot). Je boerenjasmijn en je magnolia gaan het waarschijnlijk beter doen in de volle grond.

3. Misschien de hele rij tegels tussen je jasmijn en magnolia eruit? Klimmers erin (wilde wingerd of bijv klimhortensia, of op zoek naar een clematis of klimroos die goed tegen schaduw kan). Voor onderhoudsvrij raad ik je enorm aan om de rest van een border vol te planten met bodembedekkers (schaduwkruid bijvoorbeeld). No more onkruid _O_ .

Wat betreft je wensen:
Eigenlijk heb je qua beschikbare ruimte de makkelijkste indeling als je je tuintafel zet op de plek waar nu dat houten bankje staat. Je grootste meubel staat dan op de plek waar je er het meest ruimte voor hebt. Ook een mooie backdrop voor een leuke versierde tafel als de hypothetische border daarachter begroeid is met klimplanten. Je hangplekje zou dan onder je laurier komen, de bbq is denk ik klein en wendbaar dus die hoeft geen vaste plek. Nadeel is wel dat je wat meer moet lopen tussen keuken en tuintafel.

Wat betreft je chillplekje: kies iets dat superlekker zit. Is dat plekje alleen voor jou of wil je er met 2 man kunnen zitten? Een fijne stoel of bankje, leuk vloerkleed voor buiten erbij (die dingen kosten echt bijna niks).

Compostbak: geen ervaring mee helaas.

Veldbloemen in je geul zou nog wel eens een uitdaging kunnen worden wegens gebrek aan licht. Planten die houden van droge schaduw (de meesten zullen te groot zijn voor je geultje):

Bosanemoon (Anemone nemorosa)
Aronskelk (Arum italicum)
Mansoor (Asarum)
Broodboom (Aucuba)
Schoenlappersplant (Bergenia)
Zegge (Carex)
Gebroken hartje (Dicentra)
Vingerhoedskruid (Digitalis)
Mannetjesvaren (Dryopteris filix-mas)
Elfenbloem (Epimedium)
Wolfsmelk (Euphorbia amygdaloides var. robbiae)
Lieve-vrouwe-bedstro (Galium odoratum)
Stinkend nieskruid (Helleborus foetidus)
Naaktbloeiende jasmijn (Jasminum)
Dovenetel (Lamium)
Leliegras (Liriope)
Judaspenning (Lunaria)
Mahoniesturik (Mahonia)
Skimmia-soorten
Maagdenpalm (Vinca minor)
Goudaardbei (Waldsteinia ternata)

Zelfhechtende klimmers is het antwoord op je vraag 5. Zie ook mijn antwoord op vraag 3. Sommige planten hebben wel hulp nodig, kwestie van touwtjes spannen voor de hele muur of van die klimrekjes er tegenaan schroeven. Nadeel is wel, tegen de tijd dat je het hout moet vervangen, dan moet je waarschijnlijk je planten enorm terugsnoeien of vervangen. Maar met of zonder klimplanten, hout in de tuin heeft een beperkte levensduur.

Verlichting O+ ik ben er gek op in de tuin. Als je daar echt werk van wil maken, dan eventjes goed overdenken wat je wil. Op pagina 1 staat een foto van mijn tuin. We hebben hanglampen en grondspots, verder nog 1 border uitgelicht van boven. Electriciteitskabel komt in ons geval uit de schuur, in jullie geval betekent het mogelijk dat je een gaatje zou boren in de gevel voor een kabel. Ik denk dat je zo'n draad met peertjes onderin je laurier moet hangen! Ziet er fantastisch uit van binnen naar buiten ook. En dan nog wat grondspots in je toekomstige border ;) , dan heb je al heel wat verlichting in die tuin. Wat lastiger wordt is hoe je de stroomkabel van de ene naar de andere kant gaat krijgen.

Verder een paar potten voor op de regenpijp, een leuke tuinposter op de lange schutting (iets minder geeikt kan natuurlijk ook ;) , Intratuin heeft hele mooie ornamenten die je op kunt hangen, of hang die hele muur vol met vogelhuisjes en insectenhotels bijvoorbeeld). Die schutting zou ik trouwens schilderen!
Resistance is futile.
  woensdag 6 mei 2020 @ 23:45:12 #79
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192985793
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 22:27 schreef Claudia_x het volgende:
Ik ben vandaag een dagje zoet geweest met het zorgvuldig afgraven van de oeverrand:

[ afbeelding ]

Ik zag de buurman vanavond nog wat plantjes erin zetten. Morgen maar eens kijken wat hij ervan gemaakt heeft. Dan gebruik ik de uitgestoken stukken gras meteen om andere delen van de tuin op te hogen.

Gisteren hadden we ineens een idee voor het vinden geschikte vissen voor de vijver:

[ afbeelding ]

De eerste vis zwemt nu in de vijver. *O*
Haha, supertof! Gewoon je eigen vijvervissen vangen ^O^ .

En doe mijn zo'n buurman!
Resistance is futile.
  woensdag 6 mei 2020 @ 23:48:02 #80
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192985837
quote:
1s.gif Op woensdag 6 mei 2020 22:48 schreef Koettie het volgende:
Ik denk dat varens in die strook juist heel mooi zijn. Geeft een mooi groen effect en door het fijne blad (afhankelijk van de soort) is dat heel mooi en maakt het meteen flink groen.


Lekker bezig met je vijver Claudia! Kunnen er geen vissen via die buis komen? Zit binnen no time vol leven iig!
Eens, uitdaging om de eerste varen erin te krijgen maar waarschijnlijk gaat die zich vrolijk verspreiden daar. Wat wel jammer is aan (veel) varens: ze verwelken redelijk vroeg in het seizoen en zijn vaak niet wintergroen.
Resistance is futile.
  donderdag 7 mei 2020 @ 00:03:27 #81
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192986025
quote:
7s.gif Op woensdag 6 mei 2020 13:32 schreef Barreltje het volgende:

[..]

tnx!
@ magnolia, er zitten nu van die zachte knopjes aan de takjes.. is ie dan helemaal daud? -O-

onder de tegels zit zandgrond , dus daar zal dan inderdaad een verhoogde plantenbak moeten komen. ik vind dat golfplaat van Seven ook wel super gaaf! wellicht dat daar iets mee kan..

voor de schaduwkant kan ik er geen tegels uit halen.. -O- daar is alleen het strookje ( 3 cm diep) onder de houten balk beschikbaar.. daar gaat geen varen of rhodondendron in passen vrees ik .. ik zat zelf nog te denken aan pampasgras ofzo.. maar weet daar niet zo goed de gebruiksaanwijzing incl voor en nadelen van :@

een gekleurde schutting is wellicht wel een optie.. al ben ik niet zo enorm avontuurlijk qua kleuren vrees ik..

en electriciteit zou vast kunnen , maar ik vrees dat we dan een gat in de muur moeten maken. en ik zou dan weer niet weten hoe dat moet ..
Het hoeft niet persé een verhoogde plantenbak te zijn maar die voegen wel iets toe natuurlijk O+ . Je kunt ook een klein randje voor de tegels zetten en dat aanplanten. Voor ijzeren golfplaten is het een kwestie van marktplaats afstruinen tot je platen vindt met de juiste hoeveelheid roest, paaltjes in de grond en de platen er tegenaan schroeven. Wat met golfplaat lastig is: je moet de hoeken afsmeren met cement. Wat dat betreft is recht wel makkelijker :+ .

Gat in de muur: je zou een elektricien kunnen vragen :) . Die hebben vaak de juiste boren.

Schilderen is enorm effect voor weinig geld ^O^ .

En ik vind Claudia's voorbeeld geweldig! Dat zou het dan weer fantastisch doen op je lange schutting, zo'n bank omringd door 2 borders ^O^
Resistance is futile.
  donderdag 7 mei 2020 @ 00:48:30 #82
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192986515
Nu ik toch bezig ben... hier nog een voorbeeld van een onderhoudsarme tuin dat bij Barreltje echt heel goed zou kunnen werken :@



Wel een kwestie van flink wat meer tegels eruit wippen dan je eigenlijk van plan was. Eigenlijk zou je dan aan drie de kanten borders creëeren. Als je kiest om geen verhoogde borders te doen, dan hebben we het over uitgraven en wit zand afvoeren, bandjes plaatsen en opvullen met tuinaarde. Waar je vervolgens wel heel goed over na moet denken, is je beplanting. En daar heb je ons dan voor :+ .
Resistance is futile.
  donderdag 7 mei 2020 @ 01:07:06 #83
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_192986632
Ghehe.. goede input Seven!

De laurier is inmiddels redelijk terug gesnoerd.. en met wat sisaltouw op de juiste plek gemanoeuvreerd


Ik wilde de tuin "low budget " doen.. maar een voorlopige schatting komt nu al uit in de honderden euro's.. dan hopelijk wel klaar voor een paar jaar..

@Lucky.. de compost bak is voornamelijk voor het verwerken van de takken/takjes en bladeren van de laurier.. Ik bezem de tuin nu zo'n eens per 2 weken aan en dan wil ik dat graag snel ergens kwijt kunnen.. note: we hebben hier geen gft bak. Wat dat betreft moet ik wellicht eens kijken bij de afval containers in de buurt. Maar om nou iedere keer met die blader zooi te slepen..

Ik zal morgen eens een plattegrondje maken van de tuin.. van hoe het nu is, hoe de tegels liggen ( ik wil echt niet opnieuw gaan betegelen dus de borders zijn afhankelijk van het huidige tegelwerk.) En hoe de zon/schaduw verdeling nu is. Het liefst wil ik namelijk het zitje in het zonnetje..

Goed.. genoeg om over na te denken
Vooral s nachts als je eigenlijk hoort te slapen }:|
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
  donderdag 7 mei 2020 @ 02:20:12 #84
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192986952
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 01:07 schreef Barreltje het volgende:
Ghehe.. goede input Seven!

De laurier is inmiddels redelijk terug gesnoerd.. en met wat sisaltouw op de juiste plek gemanoeuvreerd


Ik wilde de tuin "low budget " doen.. maar een voorlopige schatting komt nu al uit in de honderden euro's.. dan hopelijk wel klaar voor een paar jaar..

@:Lucky.. de compost bak is voornamelijk voor het verwerken van de takken/takjes en bladeren van de laurier.. Ik bezem de tuin nu zo'n eens per 2 weken aan en dan wil ik dat graag snel ergens kwijt kunnen.. note: we hebben hier geen gft bak. Wat dat betreft moet ik wellicht eens kijken bij de afval containers in de buurt. Maar om nou iedere keer met die blader zooi te slepen..

Ik zal morgen eens een plattegrondje maken van de tuin.. van hoe het nu is, hoe de tegels liggen ( ik wil echt niet opnieuw gaan betegelen dus de borders zijn afhankelijk van het huidige tegelwerk.) En hoe de zon/schaduw verdeling nu is. Het liefst wil ik namelijk het zitje in het zonnetje..

Goed.. genoeg om over na te denken
Vooral s nachts als je eigenlijk hoort te slapen }:|

Het ligt er een beetje aan wat dan je budget is.

Geld besparen doe je door te kiezen voor gewone borders ipv verhoogde borders. Je tegelwerk leent zich daar prima volgens mij prima voor. En hoogte kun je met een slimme plantenkeus ook prima creëeren.

Verder kun je de elektra volgend jaar nog doen bijvoorbeeld. Met een border rondom kun je een stroomkabel rustig achter je beplanting tegen de schutting leggen, gebeurt niets mee tenzij je er zelf doorheen graaft :+ .

Qua planten, niet bij Intratuin inslaan want daar betaal je de hoofdprijs. Ik heb mijn tuin aangeplant voor iets van 500 euro via directplant, en facebook in de gaten gehouden voor 'zelf uitgraven' gratis planten. Daar staan heel vaak mooie struiken tussen. Bodembedekkers kosten heel weinig (minder dan een euro per stuk meestal).

Verf: weinig geld, veel impact. Maar met de juiste beplanting zie je over een paar jaar vrijwel niets meer van de schutting.

Ik kan ook niet slapen :') .
Resistance is futile.
  donderdag 7 mei 2020 @ 02:23:11 #85
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_192986965
Zou het door de stand van de maan komen denk je? :+
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
  donderdag 7 mei 2020 @ 02:58:38 #86
277627 Seven.
We are Borg.
pi_192987085
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 02:23 schreef Barreltje het volgende:
Zou het door de stand van de maan komen denk je? :+
Kan haast niet anders :P
Resistance is futile.
pi_192989418
Wat een geweldige tips allemaal, @Seven.!

@Barreltje, met een beperkt budget kun je veel, ook in een tuin en zeker als je geduld hebt. Koop planten klein in, want dan kosten ze véél minder. Of vraag in je omgeving of je iets mag hebben of stekken. En doe nu kleine dingen die veel impact hebben. Ik zou als eerste je schutting schilderen en de kleur terug laten komen. In een kleine tuin brengt dat veel rust.

Als er in je tuin gedurende de tweede helft van de dag zon komt, zou een Camellia het misschien goed doen. Ik kocht er laatst een op een lokale markt voor circa 5 euro. Het is een onderhoudsarme struik omdat-ie langzaam groeit en je er weinig snoeiwerk aan hebt. Heel anders dan je laurier!

Meubels gaan je veel geld kosten als je die nieuw koopt. Ze nemen ook veel ruimte in beslag. Ik had hiervoor een kleine tuin die eigenlijk al vol stond als ik én een eethoek wilde én een chillplek. Hier zou je wat op moeten bedenken. Je zou bijvoorbeeld een eetset kunnen nemen die opklapbaar is en je weg kunt hangen. Of je kunt een hangmat als loungeplek nemen - die berg je eenvoudig op. Multifunctionaliteit is geweldig in een kleine tuin, bijvoorbeeld de klepbank die ik noemde en ook opslagruimte biedt. Verder veel de hoogte in werken met planten. Van onze vrienden van Ikea:



[ Bericht 4% gewijzigd door Claudia_x op 07-05-2020 09:37:26 ]
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_192989688
Dát ziet er gezellig uit zeg O+ Met niet al te veel middelen.
pi_192989958
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 09:23 schreef Blues het volgende:
Dát ziet er gezellig uit zeg O+ Met niet al te veel middelen.
Ik zie nu pas dat de planten nep zijn. Wel onderhoudsarm. :Y)
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  donderdag 7 mei 2020 @ 09:43:43 #90
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_192990049
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 09:38 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Ik zie nu pas dat de planten nep zijn. Wel onderhoudsarm. :Y)
Zouden ze blijven zitten als ik ze kärcher? :+
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
  donderdag 7 mei 2020 @ 09:47:16 #91
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_192990105
Even ter verduidelijking.. mn budget is zo'n 500 euro .. vind ik een goed budget..
Er gaan toch ook weer van die "verborgen kosten" als potgrond ed inzitten..

Ik kwam gister zo hoog uit vanwege de stenen voor de border.. Ik vind het overigens ivm knieën en rug wel een goed idee om een verhoogde border te hebben.. en de bank/border combinatie vind ik zeker interessante!

We hebben al wel een tafel en stoelen en BBQ in de tuin staan.. zal vandaag even een fotootje posten ^O^
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
  donderdag 7 mei 2020 @ 10:25:05 #92
242690 IJsdraakje
Feliz Navidad
pi_192990686
Ik ging kijken bij directplant, die minimale bezorgkosten. _O- (Ik snap het wel hoor, maar dat wordt dus even goed plannen vooraf en op een maandag bestellen. :+)

Hoi. :W Ik kom hier ook een beetje aanhaken, mijn klinkerparadijs is nogal verwaarloosd en sinds het mooie weer in combinatie met nergens heen kunnen, ben ik me daar ineens enorm aan gaan ergeren. De eerste stap was dan ook al het onkruid, mos en dennennaalden verwijderen en ik kom nu op het punt dat ik daadwerkelijk kan gaan nadenken over de mogelijkheden van de tuin in plaats van alleen maar wanhopig worden van het ding.

De situatie voor ik begon:


De situatie nu:


De hedera moet nog flink teruggedrongen, net als her en der nog genoeg troep tussen de klinkers. Achterin rechts (vanuit de deur gezien) is ook een perkje, helaas is dat de hele dag schaduw, dus dat beperkt de keuze in plantjes (hoewel, gezien de beschikbare planten is dat wellicht een voordeel...). Op dit moment neig ik naar aan de rechterkant er nog een berg klinkers uit te trekken en deze naar de achterkant verplaatsen, de strook zon is ook een strook zand/onkruid (ooit stond daar een niet goed verzorgde coniferenhaag) en na een werkdag een uurtje nog lekker buiten kunnen zitten, klinkt chill.

Oh, en tuin is op het oosten, ook wel nuttige informatie geloof ik.
Jumalatkin kuolevat
Edessäni vuotavat
Olen tämän maailman loppu
Minä olen tyhjyys
pi_192990690
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 09:38 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Ik zie nu pas dat de planten nep zijn. Wel onderhoudsarm. :Y)
🤪

quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 09:43 schreef Barreltje het volgende:

[..]

Zouden ze blijven zitten als ik ze kärcher? :+
In de aanbieding nu bij makro.😂
  donderdag 7 mei 2020 @ 10:26:17 #94
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_192990700
Een paar grote potten met perkgoed doet ook wonderen. Neem dan wel A klasse potgrond en na een maand voeding in het water.
  One tough cookie donderdag 7 mei 2020 @ 10:27:07 #95
169210 liesje1979
pi_192990715
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 10:25 schreef IJsdraakje het volgende:
Ik ging kijken bij directplant, die minimale bezorgkosten. _O- (Ik snap het wel hoor, maar dat wordt dus even goed plannen vooraf en op een maandag bestellen. :+)

Hoi. :W Ik kom hier ook een beetje aanhaken, mijn klinkerparadijs is nogal verwaarloosd en sinds het mooie weer in combinatie met nergens heen kunnen, ben ik me daar ineens enorm aan gaan ergeren. De eerste stap was dan ook al het onkruid, mos en dennennaalden verwijderen en ik kom nu op het punt dat ik daadwerkelijk kan gaan nadenken over de mogelijkheden van de tuin in plaats van alleen maar wanhopig worden van het ding.

De situatie voor ik begon:
[ afbeelding ]

De situatie nu:
[ afbeelding ]

De hedera moet nog flink teruggedrongen, net als her en der nog genoeg troep tussen de klinkers. Achterin rechts (vanuit de deur gezien) is ook een perkje, helaas is dat de hele dag schaduw, dus dat beperkt de keuze in plantjes (hoewel, gezien de beschikbare planten is dat wellicht een voordeel...). Op dit moment neig ik naar aan de rechterkant er nog een berg klinkers uit te trekken en deze naar de achterkant verplaatsen, de strook zon is ook een strook zand/onkruid (ooit stond daar een niet goed verzorgde coniferenhaag) en na een werkdag een uurtje nog lekker buiten kunnen zitten, klinkt chill.

Oh, en tuin is op het oosten, ook wel nuttige informatie geloof ik.
Wow wat een enorm verschil al!
pi_192990750
@IJsdraakje : dan zou ik zo’n t..v. Programma als Eigen Huis en Tuin uitnodigen.😉

Goed al aangepakt met ruimen. Nu moet je wel doorgaan!
Of Klinkers eruit - op marktplaats - hoge druk lenen (van buren of zo) - grond erin en op tuinsites kijken voor een lijstje gezien de ligging.
Ķf Seven kan niet slapen vannacht...😎
Succes!
  donderdag 7 mei 2020 @ 10:41:46 #97
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_192990975
quote:
1s.gif Op donderdag 7 mei 2020 10:29 schreef AnneX het volgende:
@:IJsdraakje : dan zou ik zo’n t..v. Programma als Eigen Huis en Tuin uitnodigen.😉

Goed al aangepakt met ruimen. Nu moet je wel doorgaan!
Of Klinkers eruit - op marktplaats - hoge druk lenen (van buren of zo) - grond erin en op tuinsites kijken voor een lijstje gezien de ligging.
Ķf Seven kan niet slapen vannacht..
.😎
Succes!
_O-
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
  donderdag 7 mei 2020 @ 10:54:32 #98
242690 IJsdraakje
Feliz Navidad
pi_192991206
quote:
1s.gif Op donderdag 7 mei 2020 10:29 schreef AnneX het volgende:
@:IJsdraakje : dan zou ik zo’n t..v. Programma als Eigen Huis en Tuin uitnodigen.😉

Goed al aangepakt met ruimen. Nu moet je wel doorgaan!
Of Klinkers eruit - op marktplaats - hoge druk lenen (van buren of zo) - grond erin en op tuinsites kijken voor een lijstje gezien de ligging.
Ķf Seven kan niet slapen vannacht...😎
Succes!
Met álle klinkers eruit, zou ik iemand inhuren ja. _O- Maar op zich vind ik die, voorlopig, nog wel prima. En wat ik er wél uit wil, is geen enorm stuk, maar wel net een leuk stukje voor plantjes. Denk een meter/anderhalve meter diep, misschien twee/drie meter breed? Ik zal straks wel even kijken of ik het op een foto van bovenaf een beetje duidelijk krijg.

En het tempo zal niet enorm hoog liggen (want de kerel heeft nu echt even geen tijd over voor tuinieren en da's prima), maar hier een beetje ideeën en voortgang spuien lijkt me wel prettig. :D
Jumalatkin kuolevat
Edessäni vuotavat
Olen tämän maailman loppu
Minä olen tyhjyys
pi_192991777
@IJsdraakje ....gewoon lekker je gang gaan en hier mee posten.
Genoeg enthousiastelingen om mee te denken.
Borders zijn altijd leuk om te maken en in te delen.
De borders op kleur via direktplant zien er ook altijd aantrekkelijk uit.
Daar kun je vast wel vragen wat erin kan op het oosten.
n.b. oh en ik bedoelde niet álle klinkers eruit!
Als je klaar bent met de borders...keertje schoonspuiten en dan weer brekerszand invegen. Doe ik ieder jaar en dan ziet het er uit als ‘nieuw’. B-)
  donderdag 7 mei 2020 @ 12:10:01 #100
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_192992565
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2020 10:25 schreef IJsdraakje het volgende:
Ik ging kijken bij directplant, die minimale bezorgkosten. _O- (Ik snap het wel hoor, maar dat wordt dus even goed plannen vooraf en op een maandag bestellen. :+)

Hoi. :W Ik kom hier ook een beetje aanhaken, mijn klinkerparadijs is nogal verwaarloosd en sinds het mooie weer in combinatie met nergens heen kunnen, ben ik me daar ineens enorm aan gaan ergeren. De eerste stap was dan ook al het onkruid, mos en dennennaalden verwijderen en ik kom nu op het punt dat ik daadwerkelijk kan gaan nadenken over de mogelijkheden van de tuin in plaats van alleen maar wanhopig worden van het ding.

De situatie voor ik begon:
[ afbeelding ]

De situatie nu:
[ afbeelding ]

De hedera moet nog flink teruggedrongen, net als her en der nog genoeg troep tussen de klinkers. Achterin rechts (vanuit de deur gezien) is ook een perkje, helaas is dat de hele dag schaduw, dus dat beperkt de keuze in plantjes (hoewel, gezien de beschikbare planten is dat wellicht een voordeel...). Op dit moment neig ik naar aan de rechterkant er nog een berg klinkers uit te trekken en deze naar de achterkant verplaatsen, de strook zon is ook een strook zand/onkruid (ooit stond daar een niet goed verzorgde coniferenhaag) en na een werkdag een uurtje nog lekker buiten kunnen zitten, klinkt chill.

Oh, en tuin is op het oosten, ook wel nuttige informatie geloof ik.
Het pad ligt er al zo te zien. Cirkel en pad laten liggen en de rest eruit! Mooi vol stoppen met planten en heesters en bodembedekkers en klaar is kees!

|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')