FOK!forum / Culinesse à gogo / Zalmslaatjes recept voor het lekkerste zalmslaatje
Zalmslaatjevrijdag 10 april 2020 @ 15:51
Neem een blikje rode zalm, roze is goedkoper maar veel minder lekker, velletjes en graten verwijderen.

Doe de schoongemaakte zalm in een schaal met één heel fijn geprakt hard gekookt ei, één zure en één zoete augurk in kleine stukjes gesneden.

Een halve fris zure appel, bijvoorbeeld Jona gold, ook in kleine blokjes.

Doe er mayonaise bij en roer het door elkaar, niet te veel het moet lekker smeuïg worden maar niet zwemmen in de mayo, Calvé mayo heeft de voorkeur.
Maak op smaak met wat peper en wat zout.

Voor de eventuele garnering een beetje paprikapoeder, gekookt en geprakt ei en een paar plakjes augurk.

Heerlijk op wit brood, stokbrood of toast.

Lekker fris slaatje voor een mooie zomerse dag of pasen. :Y) :9
#ANONIEMvrijdag 10 april 2020 @ 15:55
Waarom niet gewoon verse zalm poppen dan?
Zalmslaatjevrijdag 10 april 2020 @ 15:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 april 2020 15:55 schreef HSG-BOMBER het volgende:
Waarom niet gewoon verse zalm poppen dan?
Smaakt anders en heeft een andere structuur.
golfervrijdag 10 april 2020 @ 17:08
Bah. Zalm uit blik.
Verse wilde zalm. :9
Zalmslaatjevrijdag 10 april 2020 @ 17:31
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 april 2020 17:08 schreef golfer het volgende:
Bah. Zalm uit blik.
Verse wilde zalm. :9
Maar goed dat je er nog 4 in je vriezer hebt liggen.
golfervrijdag 10 april 2020 @ 17:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 april 2020 17:31 schreef Zalmslaatje het volgende:

Maar goed dat je er nog 4 in je vriezer hebt liggen.
Waar zeg ik dat?
FlippingCoinvrijdag 10 april 2020 @ 17:38
Leuk dat je dit recept deelt. ^O^
Whiskers2009zaterdag 11 april 2020 @ 17:56
Blik rode zalm. Velletje en graatjes verwijderen. Citroen, mayo (niet te veel uiteraard, dan proef je de zalm niet meer), beetje peper en zout. Desnoods een heel klein drupje worcherstersaus. Zalm beetje prakken. Ingrediënten goed mengen. Afdekken en uurtje of 2 in de koelkast. En smullen maar! :9
Lekker met dikke krokante toastjes met roomboter. Ongetwijfeld ook heelijk met vers stokbrood en roomboter.
#ANONIEMzondag 12 april 2020 @ 08:41
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 april 2020 17:08 schreef golfer het volgende:
Bah. Zalm uit blik.
Verse wilde zalm. :9
is toch geen vergelijking...
stokjzondag 12 april 2020 @ 09:22
quote:
14s.gif Op vrijdag 10 april 2020 15:51 schreef Zalmslaatje het volgende:
Neem een blikje rode zalm, roze is goedkoper maar veel minder lekker, velletjes en graten verwijderen.

Doe de schoongemaakte zalm in een schaal met één heel fijn geprakt hard gekookt ei, één zure en één zoete augurk in kleine stukjes gesneden.

Een halve fris zure appel, bijvoorbeeld Jona gold, ook in kleine blokjes.

Doe er mayonaise bij en roer het door elkaar, niet te veel het moet lekker smeuïg worden maar niet zwemmen in de mayo, Calvé mayo heeft de voorkeur.
Maak op smaak met wat peper en wat zout.

Voor de eventuele garnering een beetje paprikapoeder, gekookt en geprakt ei en een paar plakjes augurk.

Heerlijk op wit brood, stokbrood of toast.

Lekker fris slaatje voor een mooie zomerse dag of pasen. :Y) :9
Ik hoorde dat de kok de zalm aan het voorbereiden is voor de paaslunch (kon niet horen of het een zalmsalade, gebakken zalm of zalmfilet was). In ieder geval is zalm smakelijk! Deze tip ga ik meenemen.
StateOfMindzondag 12 april 2020 @ 09:28
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 april 2020 17:08 schreef golfer het volgende:
Bah. Zalm uit blik.
Verse wilde zalm. :9
Dat _O_
Lekker grizzlyberen de zalm laten vangen en de zalm vervolgens uit hun bek trekken _O_
#ANONIEMmaandag 13 april 2020 @ 20:10
Dit ga ik een keer maken, klinkt heerlijk :9
dimmakdinsdag 21 april 2020 @ 09:34
Vervang de rode zalm uit blik door warm gerookte zalm. O+
Whiskers2009dinsdag 21 april 2020 @ 10:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 april 2020 09:34 schreef dimmak het volgende:
Vervang de rode zalm uit blik door warm gerookte zalm. O+
Bah :r