Zalmslaatje | vrijdag 10 april 2020 @ 15:51 |
Neem een blikje rode zalm, roze is goedkoper maar veel minder lekker, velletjes en graten verwijderen. Doe de schoongemaakte zalm in een schaal met één heel fijn geprakt hard gekookt ei, één zure en één zoete augurk in kleine stukjes gesneden. Een halve fris zure appel, bijvoorbeeld Jona gold, ook in kleine blokjes. Doe er mayonaise bij en roer het door elkaar, niet te veel het moet lekker smeuïg worden maar niet zwemmen in de mayo, Calvé mayo heeft de voorkeur. Maak op smaak met wat peper en wat zout. Voor de eventuele garnering een beetje paprikapoeder, gekookt en geprakt ei en een paar plakjes augurk. Heerlijk op wit brood, stokbrood of toast. Lekker fris slaatje voor een mooie zomerse dag of pasen. ![]() ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 10 april 2020 @ 15:55 |
Waarom niet gewoon verse zalm poppen dan? | |
Zalmslaatje | vrijdag 10 april 2020 @ 15:57 |
Smaakt anders en heeft een andere structuur. | |
golfer | vrijdag 10 april 2020 @ 17:08 |
Bah. Zalm uit blik. Verse wilde zalm. ![]() | |
Zalmslaatje | vrijdag 10 april 2020 @ 17:31 |
Maar goed dat je er nog 4 in je vriezer hebt liggen. | |
golfer | vrijdag 10 april 2020 @ 17:36 |
Waar zeg ik dat? | |
FlippingCoin | vrijdag 10 april 2020 @ 17:38 |
Leuk dat je dit recept deelt. ![]() | |
Whiskers2009 | zaterdag 11 april 2020 @ 17:56 |
Blik rode zalm. Velletje en graatjes verwijderen. Citroen, mayo (niet te veel uiteraard, dan proef je de zalm niet meer), beetje peper en zout. Desnoods een heel klein drupje worcherstersaus. Zalm beetje prakken. Ingrediënten goed mengen. Afdekken en uurtje of 2 in de koelkast. En smullen maar! ![]() Lekker met dikke krokante toastjes met roomboter. Ongetwijfeld ook heelijk met vers stokbrood en roomboter. | |
#ANONIEM | zondag 12 april 2020 @ 08:41 |
is toch geen vergelijking... | |
stokj | zondag 12 april 2020 @ 09:22 |
Ik hoorde dat de kok de zalm aan het voorbereiden is voor de paaslunch (kon niet horen of het een zalmsalade, gebakken zalm of zalmfilet was). In ieder geval is zalm smakelijk! Deze tip ga ik meenemen. | |
StateOfMind | zondag 12 april 2020 @ 09:28 |
Dat ![]() Lekker grizzlyberen de zalm laten vangen en de zalm vervolgens uit hun bek trekken ![]() | |
#ANONIEM | maandag 13 april 2020 @ 20:10 |
Dit ga ik een keer maken, klinkt heerlijk ![]() | |
dimmak | dinsdag 21 april 2020 @ 09:34 |
Vervang de rode zalm uit blik door warm gerookte zalm. ![]() | |
Whiskers2009 | dinsdag 21 april 2020 @ 10:34 |
Bah ![]() |