Dit dusquote:Op donderdag 9 april 2020 09:41 schreef n0a het volgende:
Als je pan echt antiaanbak is dan hoef je toch niks te wrikken?
Je vergist je in wat er tegenwoordig met kunststof kan, gewoon de polymeer vinden met de juiste combinatie van eigenschappen.quote:Op donderdag 9 april 2020 09:33 schreef bleiblei het volgende:
Superdun, kunststof, wrikken en een hete pan is niet zo een gelukkige combinatie denk ik.
Hebben ze niet iets van metaal met een coating er om ofzo?
Maar je moet nog steeds wel kunnen flippen.quote:Op donderdag 9 april 2020 09:41 schreef n0a het volgende:
Als je pan echt antiaanbak is dan hoef je toch niks te wrikken?
Kwestie van techniek en een beetje oefenen.quote:Op donderdag 9 april 2020 11:31 schreef mvdejong het volgende:
Maar je moet nog steeds wel kunnen flippen.
Daar hoeft het niet super dun als metaal voor te zijn. Ik heb er een die zat ooit bij m'n pan en die heeft een schuin randje aan de voorkant. Denk dat de meeste kunststof spatels goed genoeg zijn. Daar zijn ze voor gemaakt.quote:Op donderdag 9 april 2020 11:31 schreef mvdejong het volgende:
[..]
Je vergist je in wat er tegenwoordig met kunststof kan, gewoon de polymeer vinden met de juiste combinatie van eigenschappen.
[..]
Maar je moet nog steeds wel kunnen flippen.
Lastig, ik kan slecht zien of het dun is. Het zou mij niks verbazen als dat ding in werkelijkheid veel dikker is dan je denkt. Idealiter is 'ie over de hele lengte zo dun mogelijk. Dit ding lijkt wel scherp, maar loopt taps toe naar een bepaalde dikte. En is dat 1 of 3 mm?quote:Op donderdag 9 april 2020 10:10 schreef Yinny het volgende:
Je bedoelt zoiets?
https://www.ikea.com/nl/n(...)atel-grijs-80392985/
quote:Op donderdag 9 april 2020 09:41 schreef n0a het volgende:
Als je pan echt antiaanbak is dan hoef je toch niks te wrikken?
In principe heb je gelijk, maar hier spelen twee dingen:quote:Op donderdag 9 april 2020 11:36 schreef Zalmslaatje het volgende:
Zorg dat de hele pan met een beetje vetstof is bedekt en het belangrijkste wacht tot bv je ei of pannenkoek gestold is voor je de boel probeert te flippen.
Op een laag vuurtje opzetten zodat de eiwitten kunnen stollen als het gestold/stevig genoeg is gas wat hoger en beide kanten bruin bakken.quote:Op donderdag 9 april 2020 12:30 schreef Hallmark het volgende:
In principe heb je gelijk, maar hier spelen twee dingen:
- Het is een keramische anti-aanbaklaag. Dat is mooi want robuuster dan teflon, maar heeft minder die "afstotende" werking.
- Ik maak vaak zelf groenteburgers. De basis is echter een kaas/ei-mengsel en dat is veel fragieler dan die kant-en-klare burgers, die lijken samengeperst te zijn.
Dit is echt een bazenspatel van zo'n 1,5mm. Er is niets dat ik hier nog niet handig mee geflipt heb. Ik snap je helemaal, zo'n spatel moet wel echt goed zijn. Anders heb je er nog niets aan.quote:Op donderdag 9 april 2020 12:30 schreef Hallmark het volgende:
[..]
Lastig, ik kan slecht zien of het dun is. Het zou mij niks verbazen als dat ding in werkelijkheid veel dikker is dan je denkt. Idealiter is 'ie over de hele lengte zo dun mogelijk. Dit ding lijkt wel scherp, maar loopt taps toe naar een bepaalde dikte. En is dat 1 of 3 mm?
Of heb je deze zelf?
[..]
[..]
In principe heb je gelijk, maar hier spelen twee dingen:
- Het is een keramische anti-aanbaklaag. Dat is mooi want robuuster dan teflon, maar heeft minder die "afstotende" werking.
- Ik maak vaak zelf groenteburgers. De basis is echter een kaas/ei-mengsel en dat is veel fragieler dan die kant-en-klare burgers, die lijken samengeperst te zijn.
Alhoewel ik een RVS-pan heb, gebruik ik nog wel eens een deegspatel (de GUBBRÖRA om precies te zijn). Is kunststof met een erg dunne rand en omdat 'ie flexibeler is dan een normale spatel, kun je 'm mooi onder je aangebakken kooksel prutsen zonder dat er al teveel schade ontstaat. Als het eenmaal los zit kun je eventueel met een dikkere (bredere) spatel keren.quote:Op donderdag 9 april 2020 12:59 schreef Hallmark het volgende:
Met kooktips is mijn vraag toch echt niet opgelost. Ik zoek nog steeds.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |