abonnement Unibet Coolblue
  maandag 15 juni 2020 @ 20:47:17 #301
312994 deelnemer
ff meedenken
pi_193645980
quote:
12s.gif Op maandag 15 juni 2020 19:17 schreef nostra het volgende:

[..]

Dat is wel de gebruikelijke kronkel van links inderdaad: wil men ons ideetje niet zelf, dan gaan we het maar verplichten. Want dan werkt het wel!

Besef wel dat dan meer dan de helft weliswaar lid is van de vakbond, maar niets heeft met de idealen die diezelfde vakbond volgens jou dient uit te dragen.
De neoliberalen leggen hun managementsysteem ook op. Alleen noemen zij dat managementsysteem 'de waarheid' (de natuurlijke orde, de wereld zoals deze is). Een bekende truuk.

Het hoeft ook niet verplicht te worden. Er zijn zwakkere vormen om lidmaatschap te bevorderen, die al voldoende effectief kunnen zijn. Bijvoorbeeld, dat iedere werknemers de keuze expliciet voorgelegd krijgt bij het aangaan van een arbeidscontract, en een informatiecampagne die de voordelen ervan duidelijk maakt.

quote:
Er is ook een reden dat sub-40 geen lid is van de vakbond. Dat is niet dat de wat jongere mensen zich niet meer willen verenigen en zulks, maar simpelweg omdat hun belangen niet gediend worden. Die vakbonden zijn old boys clubs die nog denken in termen van vaste contracten en eindloonstelsels en een gegeven als de platformeconomie simpelweg verwerpen in plaats van zich hard te maken voor de belangen van de participanten daarvan.
De platformeconomie? Zoals Uber? Uber is geen marktspeler. De marktspelers zijn:
1. de taxi-chauffeurs en
2. de consumenten.
Uber zit ertussen en legt van daaruit de regels op. Uber is geen marktspeler, maar neemt de rol van de overheid over. Hoe democratisch is Uber?
The view from nowhere.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')