abonnement Unibet Coolblue
pi_192388171
Beste Fokkers,

Vreuger, meer dan tien jaar geleden, ontstond er op FOK! een topicreeks over het browserspel OGame. Dit werd toen redelijk populair en er was een heuse alliantie binnen FOK! en deze alliantie werd erg sterk in dat universum. Nu in 2020 hebben wij een quarantaine en de meeste mensen hebben niet veel te doen. OGame is een leuk tijdverdrijf. Het zou geinig zijn als we weer eens met meerdere mensen hier kunnen meespelen.

Enige bezwaar, OGame was meer dan tien jaar terug al geen spectaculair spel.


Kort samengevat,

quote:
OGame is een browser gebaseerd spel waarin jij de heerser bent over een planeet. Op deze planeet heb je drie grondstoffen: metaal, kristal en deuterium. Al deze grondstoffen zijn nodig bij de bouw van je gehele planeet. Je kunt Metaalmijnen, Kristalmijnen en Deuteriumfabrieken bouwen en upgraden tot levels zo hoog als je wil. Al deze levels zorgen per uur voor een opbrengst aan metaal, kristal en deuterium. Om deze gebouwen draaiende te houden hebben ze energie nodig door middel van een zonne-energiecentrale. Ook deze geeft op ieder level een hogere opbrengst aan energie. Hoe hoger de levels van de mijnen, des te hoger je energiebehoefte is. Hoe verder je in het spel zit kun je je planeet ontwikkelen en ontwikkelen en ook meerdere andere planeten koloniseren.

Uiteindelijk kun je door middel van je goedlopende economie een werf bouwen, een onderzoekslab of een raketsilo. Het doen van het onderzoeken naar verbrandingsmotoren, spionagetechnieken en verdedigingstechnieken stelt je in staat om jezelf te verdedigen. Het maken van gevechtsschepen en vrachtschepen zorgt ervoor dat het mogelijk is om andere spelers' planeten aan te vallen. Je kunt zodoende hun Metaal, Kristal en Deuterium stelen. Hoe verder je raakt in het spel, hoe hoger je opbrengsten en hoe veelzijdiger je aanvalsvloot kan zijn. Er worden steeds betere schepen voor je beschikbaar en je verdediging zal steeds sterker moeten worden om zelf niet aangevallen te worden.
Het oude centrale topic is helaas niet meer omhoog te bumpen.

Op dit moment is Libra een universum dat pas een week oud is, dus dit is nog makkelijk er in komen.

https://lobby.ogame.gameforge.com/nl_NL/hub
- Met zuidelijke groet -
  Eindredactie Games woensdag 1 april 2020 @ 12:19:46 #2
104357 crew  2dope
Siempre Peligroso
pi_192388870
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 11:43 schreef Schnitzels het volgende:

Het oude centrale topic is helaas niet meer omhoog te bumpen.
Ik kan die eventueel wel weer wakker schoppen als dat makkelijker is? Dan komt de reeks mogelijk ook weer in de MyAT te staan van mensen die daar destijds aan meededen.
Op donderdag 3 maart 2011 19:12 schreef zeross het volgende:
Een Headmax PMX60 Sennheiser Koptelefoon, nieuw in de verpakking, slechts enkele keren gebruikt.
pi_192389020
Poosje gespeeld. Beetje in de geest van Travian/Tribalwars etc :P Leuk spel, maar als je eenmaal wat verder komt is het niet meer te doen joh. 8 planeten die je allemaal draaiende moet houden, dan kun je je baan bijna opgeven.
pi_192389327
Goedkoop aftreksel van Planetarion, dat was nog eens mooi zo rond 2004!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')