abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_192357315
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 17:42 schreef SausDip het volgende:
Holy, gewoon onder het niveau van 2008. Benieuwd hoe de Amerikaanse beurs hierop reageert.
Dit lijkt me geen verrassing voor de beurs toch?
pi_192357486
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 11:11 schreef flyguy het volgende:

[..]

De Rabo is al een poosje geen coöperatie meer. Alle lokale Rabobanken hebben hun banklicentie ingeleverd en zijn op 1 banklicentie overgegaan. Dit na de vorige crisis om voor de toezichthouder een duidelijker beeld te geven van hoe de bank in elkaar zit. Het is de facto nu een bank zoals alle anderen, maar de aandelen zitten nog wel in aparte stichting boven de holding.
In de veelgestelde vragen op de Rabobank website zelf, wordt aangegeven dat Rabobank als Coöperatie U.A. is georganiseerd. Coöperatieve bank is niet alleen een marketing kreet, het is een specifieke rechtsvorm met leden ipv aandeelhouders. Dit wordt ook nog expliciet op die pagina bevestigd. Er was inderdaad een reorganisatie van de banklicenties, maar de Coöperatieve structuur is niet losgelaten.
pi_192357787
-

[ Bericht 100% gewijzigd door nostra op 30-03-2020 18:23:12 ]
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
  maandag 30 maart 2020 @ 18:28:48 #279
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_192357910
Aardig overzichtje van IEX en hun inschatting op de zekerheid/veiligheid van het dividend. Los van de discussie over hoe zeker dividend is en in welke mate beleggers er iets om zouden moeten geven, is het wel interessant nu om de dividenddiscussie te volgen. Volgens mij een ideaal product om met een long/short positie te kunnen arbitreren. Hedge funds en andere spelers moeten een field day hebben.



Wereldhave draait nu trouwens 10x het kwartaalrendement. Toen ik ze begon te volgen en het wel een interessante keuze was, stond het nog op 10x het jaarrendement. Bizarre ontwikkeling. Lastige met vastgoed REITs is dat ze hun fiscale status kunnen verliezen als ze dividend niet uitkeren, dat was ook de worsteling waarmee bijv. URW zat toen ze hun dividend schrapten.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  User die je het meest gemist hebt 2022 maandag 30 maart 2020 @ 18:44:16 #280
78918 SeLang
Black swans matter
pi_192358127
IEX komt in actie namens Rabo beleggers:

quote:
Rabobank schoffeert certificaathouders

Ongetwijfeld bent u op de hoogte van de mededeling van de Rabobank dat de bank drie vergoedingen schrapt op de 6,5% Rabobank ledencertificaten. Nico Inberg gaf u daarover vanochtend al direct de eerste duiding.

We leven in bijzondere tijden: de Coronacrisis is een ongekende gezondheidscrisis. Daarnaast hebben de maatregelen die getroffen zijn en worden enorme effecten op ieders leven en op economie en bedrijfsleven. Dat is de harde realiteit van vandaag.

Een realiteit die zelfs een bank als Rabobank ertoe kan brengen om rentebetalingen over zijn ledencertificaten voor de komende periode te schrappen. Die ledencertificaten geven een vergoeding van 6,5% die in vier kwartaaltermijnen worden uitbetaald.

Rabobank verschuilt zich achter ECB
Er is een uitgebreid prospectus over dit product, dat overigens in combinatie moet worden beschouwd met alle andere uitingen die daaromtrent gedaan zijn. In aard is het een vastrentend product: het biedt een vaste procentuele vergoeding, wie de stukken koopt betaalt ook opgebouwde rente. Het is expliciet geen aandeel.

Nadere analyse van het persbericht roept vragen op. Rabobank verschuilt zich achter de ECB die banken heeft opgeroepen (niet verplicht) om hun dividendbetalingen voorlopig stop te zetten. Leest u even mee.

De ECB heeft vrijdag 27 maart banken opgeroepen om gedurende de COVID-19 pandemie hun dividendbetalingen voorlopig stop te zetten (ECB/2020/19). De ECB vindt het van essentieel belang dat banken hun kapitaal in stand houden om zo in deze onzekere tijden de economie te kunnen blijven ondersteunen.

De ECB verwacht daarom dat banken afzien van dividenduitkeringen over 2019 en 2020 tot tenminste 1 oktober 2020, zodat banken huishoudens, het MKB en grote bedrijven kunnen blijven ondersteunen. In navolging van deze aankondiging van zowel ECB als DNB, heeft Rabobank besloten gebruik te maken van haar discretionaire bevoegdheid om geen vergoedingen uit te keren op de Rabobank Certificaten op de geplande data van 29 maart, 29 juni en 29 september 2020.


Het bijzondere is dat de ECB spreekt van dividendbetalingen. Die term is op de ledencertificaten niet van toepassing. Op de ledencertificaten wordt een vergoeding betaald die vergelijkbaar is met rente (een vast percentage) en niet een uitkering van (een deel van) de winst. Het is geen product dat mee-profiteert van een betere gang van zaken bij Rabobank of een stijging van de winst.

Er waren alternativen
Het tweede dat opvalt is dat er staat dat Rabobank “heeft besloten” de vergoeding stop te zetten. Het is duidelijk een besluit van de bank, niet iets dat door DNB of ECB is afgedwongen.

Ten derde valt op dat de motivering dun is. Allereerst heeft Rabobank voortdurend uitgestraald goed gekapitaliseerd te zijn. Ook uit de stresstests kwam Rabobank als gezonde bank uit de bus. Rabobank heeft helemaal niet gesteld dat er problemen zijn met solvabiliteit of met beschikbare cash om krediet te kunnen verlenen in deze bijzondere tijd.

Ten vierde: als het al zo zou zijn dat de gelden (cash) nodig zouden zijn om het vermogen te versterken en de kaspositie te vergroten, dan waren er alternatieven geweest. Rabobank had ook kunnen meedelen dat het de bedoeling is om – zo snel mogelijk na 1 oktober en als de economische wereld is genormaliseerd – de gemiste vergoedingen alsnog te betalen. Dat heeft de bank niet gedaan. En misschien een vleugje creativiteit: keer het dividend uit in nieuwe ledencertificaten. Ook dat kost geen cash.

IEX in actie
Wij zijn IEX: van beleggers voor beleggers. De ledencertificaten van de Rabobank zijn populaire beleggingen waar duizenden Nederlanders (en Rabo-klanten) hun zuurverdiende spaargeld of een deel van hun pensioenvermogen in hebben gestopt. Wij vinden dat we hier iets aan moeten doen, namens de vele leden die in deze producten hebben geïnvesteerd.

Onderzoeken of Rabobank dit zomaar mag doen. Niet alleen op basis van prospectus, maar ook op basis van andere uitingen en op basis van de adviezen daarover aan Raboklanten. Er zit een risicoparagraaf in het prospectus, maar het is maar zeer de vraag of het optreden van Rabobank in dezen redelijk en billijk is. Dat onderzoek zal door uitstekende juristen worden gedaan.
Actie richting (de Raad van Bestuur van) Rabobank om ervoor te zorgen dat de uitgestelde vergoedingen alsnog – zo snel mogelijk na 1 oktober a.s. – worden uitgekeerd.
Een vuist maken namens Nederlandse beleggers door zoveel mogelijk gedupeerde Rabo-beleggers te verzamelen. Velen van hen zijn Rabo-klant en velen zijn zakelijke relaties. Zo’n vuist maken heeft zin.

We zijn er van en voor beleggers. Op dit moment worden geen kosten voor deelname gerekend. Mocht dat ooit wel het geval zijn, dan wordt dat natuurlijk eerst aan u gevraagd.

Meld je aan

https://www.iex.nl/Column(...)tificaathouders.aspx
Veel van de bezwaren die zij aansnijden zijn terecht en ik lichtte die zelf ook al toe in mijn posts. Ik denk niet dat ze via juridische weg iets kunnen bereiken want in de prospectus staat dat Rabo kan doen wat zij wil. Echter, Rabo zou wel gevoelig moeten zijn voor argumenten over de redelijkheid van dit alles dus een beetje druk en publiciteit kan geen kwaad.

Als je je gedupeerd voelt kun je je aanmelden.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_192358193
Lekker blijven graaien...
  maandag 30 maart 2020 @ 19:04:01 #282
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_192358460
Flatex gaat 3,90 per transactie rekenen per 1 juni. Suffe actie.
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
pi_192358555
quote:
15s.gif Op maandag 30 maart 2020 19:04 schreef Notorious_Roy het volgende:
Flatex gaat 3,90 per transactie rekenen per 1 juni. Suffe actie.
Ik lees het net... En nog behoorlijk wat ook! Ik ben blij dat ik bij DEGIRO zit.
  maandag 30 maart 2020 @ 19:11:09 #284
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_192358623
quote:
14s.gif Op maandag 30 maart 2020 19:07 schreef Qunix het volgende:

[..]

Ik lees het net... En nog behoorlijk wat ook! Ik ben blij dat ik bij DEGIRO zit.
Het is ook niet zo dat je nu ff je aandelen kunt dumpen om over te stappen. Die 3,90 is meer dan sommige aandelen waard zijn nu :+
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
pi_192358748
quote:
19s.gif Op maandag 30 maart 2020 19:11 schreef Notorious_Roy het volgende:

[..]

Het is ook niet zo dat je nu ff je aandelen kunt dumpen om over te stappen. Die 3,90 is meer dan sommige aandelen waard zijn nu :+
ING ¤5,- :P
  User die je het meest gemist hebt 2022 maandag 30 maart 2020 @ 19:30:46 #286
78918 SeLang
Black swans matter
pi_192358968
Ik zie nu pas dat John Bogle dood is.
RIP ;(
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_192359109
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 18:44 schreef SeLang het volgende:
IEX komt in actie namens Rabo beleggers:

Geen poot om op te staan. Ik snap ook oprecht die verbazing niet. "Of Rabo dit zomaar mag doen", met welke oogkleppen hebben ze ingetekend dan.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_192359168
quote:
15s.gif Op maandag 30 maart 2020 19:04 schreef Notorious_Roy het volgende:
Flatex gaat 3,90 per transactie rekenen per 1 juni. Suffe actie.
Ja nu ze degiro hebben overgenomen gaan ze zo proberen mensen naar degiro te pushen.
pi_192359807
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 19:30 schreef SeLang het volgende:
Ik zie nu pas dat John Bogle dood is.
RIP ;(
Die is al lang dood toch?
Cindy De Vuyst
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 30 maart 2020 @ 20:20:41 #290
862 Arcee
Look closer
pi_192359935
quote:
VPRO Tegenlicht: Corona Crash

Het coronavirus raast door de financiële markt. Wat gebeurt er in die parallelle wereld, waar beursvloeren worden gesloten, de handel regelmatig wordt stilgezet en sommigen alweer op koopjesjacht gaan?
pi_192359958
quote:
7s.gif Op maandag 30 maart 2020 19:37 schreef nostra het volgende:

[..]

Geen poot om op te staan. Ik snap ook oprecht die verbazing niet. "Of Rabo dit zomaar mag doen", met welke oogkleppen hebben ze ingetekend dan.
Tja, je kan de verhalen van tevoren wel weer invullen. Er zijn vast adviseurs geweest die het hele verhaal niet verteld hebben, of het stond anders voorgesteld op de website. Op zich hebben ze natuurlijk gelijk dat het product altijd anders is gepresenteerd vanuit de Rabobank.

Maar ik blijf erbij, als je met die verwachtingen dan 6,5% risicovergoeding krijgt, moet er toch ergens een lampje gaan branden.
pi_192359995
Wat denken jullie trouwens van de Spaarverzekering van Dela? Daar heb ik nog een potje staan tegen 2,75% rente, maar dat is natuurlijk al net zo'n schimmig tussenproduct. Zouden daar nog extra risico's liggen met deze crisis?
pi_192360590
Volgens mij zijn die certificaten vooral verkocht aan klanten van de bank zelf, daarom vraag ik me wel af of die mensen alles wel goed begrepen hebben. Ik zie dit ook nog wel een item bij Kassa of Radar worden. Als dan ook blijkt dat die klanten zich belazerd voelen en massaal dreigen hun rekeningen op te zeggen heb je zo een bankrun te pakken.

Ik kan die certificaten bij Binck overigens niet vinden, weet iemand misschien ook de ISIN?

Of gaat het om deze?
XS1002121454
Rabobank 6,5% FRN 2013-Perp
pi_192363281
Voor zover mijn kennis reikt is dat de goede ISIN ja!
pi_192363503
Morgen (31 maart) weer een flink stuk hoger. Futures in Europa kleuren donkergroen!
Cindy De Vuyst
  maandag 30 maart 2020 @ 23:42:07 #296
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_192363696
Tja, kan zijn. Verwacht dat de echte klappen nog wel volgen.
Huilen dan.
pi_192364024
quote:
7s.gif Op maandag 30 maart 2020 23:42 schreef Isdatzo het volgende:
Tja, kan zijn. Verwacht dat de echte klappen nog wel volgen.
Zeggen mensen al 2 weken.
Cindy De Vuyst
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 31 maart 2020 @ 00:12:23 #298
862 Arcee
Look closer
pi_192364038
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 09:59 schreef SausDip het volgende:
Vrijdag 2 shorts gekocht, 1 voor de S&P en 1 voor de DJI. Beiden zijn al 25% in waarde gestegen. Ik ben blijkbaar niet de enige die een negatieve dag / week op de Amerikaanse beurs verwacht.
Vooralsnog wil de beurs sinds de stimulus vooral omhoog.
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 31 maart 2020 @ 00:13:52 #299
862 Arcee
Look closer
pi_192364050
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 00:10 schreef einzeinz het volgende:

[..]

Zeggen mensen al 2 weken.
Ja, de bodem lijkt wel gezet. Ik ze de AEX niet snel meer onder die 389 van twee weken terug duiken.

Wat overigens een voorspelling van 0 waarde is. :Y)
  dinsdag 31 maart 2020 @ 00:25:49 #300
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_192364163
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 00:10 schreef einzeinz het volgende:

[..]

Zeggen mensen al 2 weken.
Het feest is nu pas in de VS aan het beginnen, dat is denk ik echt nog niet allemaal ingeprijsd. Daarnaast duurt het ook even voor de echte gevolgen zichtbaar worden.

Die stijgingen die we nu zien, zie ik vooral als de gebakken lucht die erin gepompt wordt.

Verder geef ik meteen toe er niet bijzonder veel kijk op te hebben, dus als iemand het met me oneens is hoor ik dat graag.
Huilen dan.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')