abonnement Unibet Coolblue
pi_192282694
Leger des Heils wil aandacht voor daklozen in tijden van corona.


quote:
Het Leger des Heils vraagt aandacht voor de situatie van dak- en thuislozen in tijden van corona en start daarom vandaag met de campagne: 'Thuisblijven, hoe dan?!' De organisatie wil extra opvangplekken creëren in hotels en vakantieparken. Ook wil de instelling veldbedden plaatsen in lege sporthallen. In Rotterdam is deze week een quarantaineafdeling voor daklozen geopend.

Met portretten van daklozen op sociale media hoopt het Leger des Heils het gebrek aan ruimte onder de aandacht te brengen. Kwetsbare mensen met een vaak zwakke gezondheid moeten momenteel noodgedwongen in één ruimte worden ondergebracht. De opvanglocaties zijn overvol en de doorstroom naar een eigen zelfstandig onderkomen is nihil, zegt de organisatie.

Er zijn op dit moment tien daklozen met corona die in quarantaine verblijven, zegt woordvoerder Cornald Vader. "Isolatie in de opvang is eigenlijk niet goed mogelijk. We willen dat ze zoveel mogelijk op hun eigen kamer blijven. Dat lukt niet altijd, maar dat proberen we wel."

10.000 woningen
Bij de nachtopvang wordt meer ruimte gecreëerd tussen de bedden, zodat het Leger kan voldoen aan de RIVM-richtlijnen van 1,5 meter. "Maar dat leidt weer tot een tekort aan bedden. Daarom vangen we daklozen nu ook op in sporthallen en andere locaties zoals hotels in Amsterdam en Rotterdam die nu leegstaan."

"Dat doen we zodat we de mensen meer kunnen spreiden. Het liefst willen we de daklozen zo individueel mogelijk opvangen. Per locatie niet meer dan vijftig personen, dus ook in de sporthal."

Er zijn ongeveer 40.000 mensen in Nederland zonder een dak boven hun hoofd. Het Leger des Heils vangt er ongeveer 15.000 op. Volgens de organisatie zijn 10.000 woningen nodig om daklozen onder te brengen. Op die manier wordt de druk op opvanglocaties verlicht.
Bron: NOS
==============================================
Iedereen surft mee op het Corona virus. :Y
pi_192305704
Geen enkele reactie.... _O- _O-
  vrijdag 27 maart 2020 @ 17:54:00 #3
92279 N.icka
Windforce 11
pi_192305925
Ok, omdat ik het sneu vind voor je: waar wil je het over hebben ? Wat is de insteek van dit topic. ?Heb je een vraag ? Of wil je een discussie starten? Zeg het maar
pi_192306114
Maarja daklozen, dat zijn gewoon illegale asielzoekers grotendeels. Laatst artikel in krant over een echte hollandse asielzoeker die in zn tentje langs de a10 ergens staat. Die durft niet meer in die opvangcentra te komen alleen maar buitenlanders en houden zich wonderbaarlijk niet aan de corona gerelateerde regels, dus liever in zn tentje langs de a10.
pi_192310264
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 17:54 schreef N.icka het volgende:
Ok, omdat ik het sneu vind voor je: waar wil je het over hebben ? Wat is de insteek van dit topic. ?Heb je een vraag ? Of wil je een discussie starten? Zeg het maar
:')
Het valt gewoon op dat er instanties meeliften op de Corona periode waarin we nu zitten!
Zo van: "En wij dan?"
Straks komt er nog een milieufreak om de hoek, die geld wil hebben omdat hij zijn beroep als groeps protestant niet meer kan uitvoeren... (Extinction Rebellion) 8)7
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')