abonnementen ibood.com bol.com
pi_192281886
Hoi,

Twee weken geleden ben ik bij de tandarts en daarna de kaakchirurg geweest voor het trekken van een tand.
De kaakchirurg heeft het laatste stukje, de wortel, verwijderd, en de boel goed gehecht. Als ik de assistente mocht geloven, zijn er zo'n drie tot vier hechtingen gezet. Met oplosbaar hechtdraad trouwens.
Nu zijn er afgelopen week al een paar stukjes hechtdraad losgekomen, en dat is heel fijn.
Maar er is n hl klein puntje blijven zitten en die verdwijnt in mijn tandvlees (afgelopen dagen zag ik m nog nu is er tandvlees overheen gegroeid). Kan dit kwaad?
En er zit in diezelfde buurt ook nog een ander (langer) hechtdraad. Die bungelt er een beetje uit, maar als ik m vastpak (met een pincet of met een tandenstoker door het lusje), en er ook maar een heel klein beetje aan trek, dan verga ik van de pijn. En dat suist nog een paar minuten na. Heb het idee dat het daar een beetje ontstoken is. (wat misschien ook samenhangt met dat andere stukje wat ingroeit, al zit dat niet helemaal op dezelfde plek).

Kan dit kwaad? Of is het een kwestie van 'lost zich vanzelf op'? Is dit reden om een tandarts of ziekenhuis te bellen? (zo ja, wie van de twee?) Sinds gistermiddag ook een beetje last van m'n keel /lichte verkoudheid, dus ben denk ik helemaal niet welkom bij welke zorgverlener dan ook :')

[ Bericht 0% gewijzigd door Postbus100 op 26-03-2020 13:09:09 ]
Somebody that I used to know
pi_192283430
Dat het hechtdraad verdwijnt in je tandvlees is juist goed, je lichaam consumeert het dan gewoon. Ik zou het nog een weekje afwachten of dat andere draad ook wat dieper naar binnen gaat. Misschien kan je je mond spoelen met warm water en zout, dat kan de lichte infectie verminderen en dan accepteert je lichaam hopelijk ook de rest. Anders kan een tandarts dit denk ik wel verwijderen, als het je lukt om in deze tijd een afspraak te maken that is. :+
Nieuw is niet altijd beter.
pi_192284234
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 12:17 schreef ikbennieuwopfok het volgende:
Dat het hechtdraad verdwijnt in je tandvlees is juist goed, je lichaam consumeert het dan gewoon.
Ok, cool :)

quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 12:17 schreef ikbennieuwopfok het volgende:
Ik zou het nog een weekje afwachten of dat andere draad ook wat dieper naar binnen gaat. Misschien kan je je mond spoelen met warm water en zout, dat kan de lichte infectie verminderen en dan accepteert je lichaam hopelijk ook de rest.
Goed idee. Nou, die draad zit er niet helemaal in. Hij hangt juist aan de buitenkant (tussen mijn lip en de kaak zeg maar), dus ik denk ook dat praten/bewegen het draadje het tandvlees laat irriteren. En dat 'ie erbuiten hangt maakt ook dat 'ie niet echt oplost. Maar zal warm water en zout eens proberen ^O^

quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 12:17 schreef ikbennieuwopfok het volgende:
Anders kan een tandarts dit denk ik wel verwijderen, als het je lukt om in deze tijd een afspraak te maken that is.
Tandarts is gelukkig nog open voor al geplande afspraken en spoed, dus dat zou wel kunnen. Mits ik zelf natuurlijk weer een beetje ok ben :')
Somebody that I used to know
pi_192339636
Het loshangende draadje is ook weg *O*
Somebody that I used to know
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')