abonnement Unibet Coolblue
pi_192046673
Op het info bord bij werkgever (meer dan 100 werknemers) hangen de regels om corona te voorkomen. Maar volgens het indoor uitzendbureau, HR én het RIVM zijn het maar 'adviezen'. Want terwijl ik op de radio hoor hoe goed we onze handen moeten wassen zag ik collega's terug van de koffiepauze komen (ze liepen derhalve net voorbij een wasbak) die toen pas hun neus snoten. Verder zitten ze daarna overal aan (trapleuningen, deurklinken, pompkarretjes, trolley's, ect). Er werken meer dan 100 man. Als ik er iets van zeg word ik uitgelachen (situatie vrijdag 13 maart). Het leek mij al duidelijk dat je sneller kans hebt om naar huis gestuurd te worden als je je zogenaamd te druk maakt om corona. Dat is dan ook gebeurd. Hoewel na een gesprek van ongeveer een half uur en ook, die dag, door betaald en dan ook alleen maar "om tot rust te komen". Mijn punt was vooral dat bij het uitklokken er per afdeling uitgeklokt moet gaan worden i.p.v. met 100 man met het verstand op nul op elkaar want "dan wacht je zelf maar 5 minuten".

Ook maakte ik mij zogenaamd te druk om het antwoord dat een zeepbak "vandaag of morgen wordt bijgevuld". Die zelfde leidinggevende beschuldigde mij van "paniekzaaien".

Nu hadden we wel een mailtje gekregen van het uitzendbureau dat we ons moesten houden van wat vanwege corona was "opgedragen". Maar dat zou wel een schrijffout zijn geweest. Want er veranderde niets.

Ik heb na het bezoek aan hr daarna ook het RIVM gebeld. Die mevrouw stelde ook dat werkgevers niet kunnen verplichten hun adviezen na te leven. Ik stelde derhalve ook dat dat een groffe leugen is. Want destijds als werknemer op een levensmiddelen fabriek zou ik, zonder enig recht op ontslagvergoeding en ww, wel naar huis gestuurd worden als ik mij niet aan de hygiëne regels zou houden.

In de NPO uitzendingen komt alleen de vraag door van iemand die alleen uit angst voor besmetting thuis wil blijven. Maar mijn vraag of je dan, onverwijtbaar (betreffende het ontslagwet en recht op een uitkering), thuis kan blijven als je werkgever de door het RIVM opgedragen hygiëneregels, zoals handen wassen na gebruik zakdoek en zo min mogelijk aan je gezicht zitten).

Hoewel die dag betaald naar huis gestuurd werd ik al uit planning gezet. Gezien ik de kans klein achtte dat er iets zou veranderen heb ik (zonder medeweten van het bedrijf zelf) mijn toegangsbatch maar direct ingeleverd (anders zou je daar nog apart voor terug moeten rijden) en derhalve het verzoek gekregen mijn 'vrijwillig' ontslag maar per mail te bevestigen.

Ik had de shiftleider wel gezegd dat ik het al verstandig vond om me alvast bij het UWV te melden als werkloze. Nu is het dus afwachten of het UWV mijn 'vrijwillig' ontslag gezien het duidelijk niet naleven van de door het RIVM "geadviseerde" hygiëneregels niet ziet als "verwijtbaar".
  zondag 15 maart 2020 @ 12:57:57 #2
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_192046798
Schopje WGR?
So we just called him Fred
  zondag 15 maart 2020 @ 13:04:42 #3
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_192046916
Wat doe je jezelf allemaal aan zeg...
pi_192046962
Als je tot één van de risicogroepen behoort, dan sta je een stuk sterker.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')