abonnement Unibet Coolblue
pi_191958497
China stuurt een anti-epidemisch expertteam naar Italië om COVID-19 te bestrijden

China heeft woensdag een team van medische experts naar Italië gestuurd om de epidemie te helpen bestrijden en humanitaire hulpgoederen te brengen om Italië te ondersteunen in de strijd tegen de COVID-19.

De expertgroep werd geleid door een vice-president van de Rode Kruisvereniging van China en een expert van het Chinese Centrum voor ziektebestrijding en -preventie. Vijf andere deskundigen uit de provincie Sichuan werden ook benoemd om deel te nemen.

https://news.cgtn.com/new(...)tter_impression=true

Wang Yi: China klaar om personeel aan te bieden, hulp te bieden aan Italië tijdens COVID-19-uitbraak
Bijgewerkt 14:54, 11 maart 2020
CGTN
Delen
De Chinese staatsraad en minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi hebben een telefoongesprek gevoerd met de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Luigi Di Maio, waarin staat dat China bereid is medisch personeel en medisch materiaal te sturen om Italië indien nodig te helpen.

Italië is het hardst getroffen door COVID-19 buiten China, met bevestigde gevallen die dinsdag op 10.000 komen. Het heeft COVID-19 quarantainemaatregelen uitgebreid tot het hele graafschap op maandagavond, de strengste controles op een westers land sinds de Tweede Wereldoorlog, die openbare bijeenkomsten verbiedt, alle sportevenementen opschort en reizen naar het buitenland beperkt, behalve voor noodgevallen.

Gezien de ernstige situatie in Italië, zei Wang dat hoewel China nog steeds een grote hoeveelheid medisch materiaal nodig heeft, het land - ondanks de moeilijkheden - medische materialen van Italië, waaronder gezichtsmaskers, zal aanbieden en de export van voorraden en apparatuur zal versnellen en verbeteren om te voldoen aan De dringende behoeften van Italië.

Als de Italiaanse kant vereist, voegde hij eraan toe, zou China graag medisch personeel sturen. Wang bevestigde opnieuw dat China als een goede vriend en uitgebreide strategische partner van Italië de uitdagingen waarmee Italië wordt geconfronteerd volledig begrijpt.

De epidemie kent geen grenzen en is een gemeenschappelijke vijand van de mensheid, benadrukte Wang, die opriep tot solidariteit van de internationale gemeenschap om het virus te bestrijden.

China handhaaft de visie van een gemeenschap met een gedeelde toekomst voor de mensheid en zet zich niet alleen in om het Chinese volk veilig en gezond te houden, maar levert ook bijdragen aan de wereldwijde veiligheid van de volksgezondheid, zei Wang.

Niet lang geleden heeft China donaties gedaan aan de Wereldgezondheidsorganisatie om de internationale samenwerking bij de strijd tegen COVID-19 te ondersteunen. China biedt ook hulp in zijn capaciteit aan landen waar de epidemie ernstig is of waar de medische omstandigheden slecht zijn, zei Wang.


Restaurantjes in Italië zijn gesloten, Rome, Italië, 10 maart 2020. / Xinhua

Opmerkend dat het Chinese volk de steun van Italië niet zal vergeten toen China op het moeilijkste moment was in de strijd tegen het virus, zei Wang dat China nu ook bereid is om stevig naast het Italiaanse volk te staan.

De Chinese steden en provincies, die vriendschapsverhoudingen onderhouden met hun Italiaanse collega's, evenals Chinese ondernemingen, zullen ook ondersteuning en hulp bieden aan Italië, voegde de minister eraan toe.

Wang zei dat hij gelooft dat de gezamenlijke strijd tegen het nieuwe coronavirus zal helpen de bilaterale relaties tussen de twee landen te verdiepen en de vriendschap tussen de twee volkeren te vergroten.

China waardeert dat de Italiaanse kant veel aandacht heeft besteed aan de gezondheid en veiligheid van de Chinese staatsburgers in Italië, en hoopt dat Italië hen de nodige hulp en ondersteuning zal blijven bieden, zei de minister.

Hand in hand zullen China en Italië uiteindelijk de epidemie overwinnen, voegde Wang eraan toe.

Lees verder:

Italië komt landelijk vast te zitten

FM Wang Yi in China: gezamenlijke inspanningen nodig om wereldwijde uitbraak van coronavirus te beheersen

Di Maio van zijn kant gaf informatie over de nieuwste ontwikkeling van Italië over de preventie en bestrijding van epidemieën en bedankte China voor zijn bezorgdheid en steun voor Italië, en voegde eraan toe dat het de traditionele vriendschap tussen de twee volkeren volledig aantoont.

Di Maio wees op de ernstige situatie in Italië en zei dat de Italiaanse regering aandacht schenkt aan en leert van de succesvolle ervaring van China in de antivirusstrijd en krachtige maatregelen neemt om de verspreiding van de ziekte te voorkomen.

Italië kampt met een tekort aan medische benodigdheden en apparatuur, zei Di Maio, en hoopte dat China zal helpen de dringende behoefte te voeden.

De overzeese Chinezen die in Italië wonen, hebben een actieve rol gespeeld in de strijd tegen de epidemie, zei Di Maio, eraan toevoegend dat Italië volledig zal blijven zorgen voor hun gezondheid en veiligheid.

Meer dan twee miljoen gezichtsmaskers en ongeveer 10.000 longventilatoren, 20.000 beschermende pakken, samen met 50.000 testkits zijn ingesteld om Italië te bereiken vanuit China onder contracten die binnenkort worden ondertekend na het telefoongesprek tussen twee ministers van Buitenlandse Zaken, zei de Chinese ambassade in Italië op Facebook.

China heeft woensdag een groep van zeven medisch personeel, samen met medische benodigdheden, naar Italië gestuurd.

https://news.cgtn.com/new(...)LqotpMmD6/index.html

Flanas07 twitterde op woensdag 11-03-2020 om 09:00:48 China donated to Italy:

1,000 lung ventilators
50,000 swabs for #Coronavirus
20,000 protective suits
100,000 high-tech face masks
2 million ordinary medical face masks

🇨🇳❤🇮🇹

#Coranavirusitalia #COVID2019 https://t.co/Q7Wvtfd0h2 reageer retweet
Europa doet geen reet, ik hoopte al op de Chinezen, mooi nieuws.


BTW, Mods leef je uit op de TT of doe er gelijk een slotje op bij twijfel.

[ Bericht 0% gewijzigd door Za op 11-03-2020 13:37:42 ]
  woensdag 11 maart 2020 @ 14:33:32 #2
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_191959716
Lekker weigeren, die Chinezen kopen toch alles op. Invloeden van dubieuze regimes moet je zoveel mogelijk beperken.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
  woensdag 11 maart 2020 @ 14:37:42 #3
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_191959787
Chinese propagandmachine doet het nog prima. ^O^
Wel goeie actie.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_192003648
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 12:45 schreef TLC het volgende:
9 artsen met coronaviruservaring uit China aangekomen in Italie met 31 ton aan medische apparatuur, wat een helden zijn dat, gewoon 2 keer je leven in de waagschaal stellen om andere mensen te helpen _O_ _O_ _O_
pi_192003674
quote:
China's richest man Jack Ma donates 1.8million face masks and 100,000 coronavirus test kits to Europe to help it fight outbreak
https://www.dailymail.co.(...)est-kits-Europe.html

China *O*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')