abonnementen ibood.com bol.com
pi_191896759
Even wat positiviteit!

Ik lees (en hoor) veel voorbij komen dat dit jaar matig is qua inzendingen. Laten we eens proberen objectief (dat kan uiteraard niet, maar we doen een poging!) te bepalen welke liedjes minimaal 'voldoende' scoren dit jaar. Probeer even je persoonlijke smaak uit te zetten en kijk puur naar melodie, zang, productie, whatever je wil meewegen.

Ik heb ooit bij een studie geleerd dat als er genoeg reacties zijn, er vanzelf een duidelijke top komt bovendrijven als je vraagt naar kwaliteit ipv smaak, dus ik ben benieuwd!

Welke nummers scoren in jouw optiek een (ruime) voldoende, zelfs al zou je er nooit op stemmen omdat het niet in je persoonlijke straatje past?

*O*
pi_191896880
- IJsland (al zal ik er echt niet op stemmen)
- Litouwen (idem)
- Zwitserland O+
- Nederland O+
- Bulgarije
- Zweden (maar totaal niet mijn smaak)
- Duitsland
- Noorwegen (maar niet mijn cup of tea)
- BelgiŽ (maar ik word er niet warm van)
- ItaliŽ O+


Op het randje (5,5 is ook voldoende toch?)
- Engeland
- AustraliŽ (als ze beter gaat zingen)
- RoemeniŽ


(Lijstje wordt eventueel nog aangevuld!)
pi_191897880
Ik denk dat “objectief, dat kan uiteraard niet” bepalen wat goede muziek is, inderdaad een vrij onmogelijke zaak is. Voor hele volksstammen kan muziek al per definitie niet goed zijn als er geen gitaar in voorkomt. Of als het na 1989 gemaakt is. Of wanneer het niet uit de Angelsaksische wereld komt. Of wanneer de uitvoerende niet zingt alsof hij zit te poepen.

Een beetje ESF-lied voldoet niet aan de meeste van die kenmerken, en dus is alles op het ESF per definitie slecht (behalve Nederland uiteraard!).

En eventueel de omringende landen met een cultureel vergelijkbare smaak. Dat komt in het lijstje hierboven ook al redelijk terug. Zijn GeorgiŽ, TsjechiŽ en IsraŽl echt zo slecht dat ze zelfs geen 5,5 mogen scoren?
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_191902568
Je kan wel degelijk de situatie hebben dat je hoort dat iets een goed lied is, terwijl het totaal niet je smaak is. Mijn twijfel ligt meer bij "wat is voldoende".

Ik heb als cutoff de nummers genomen waarvan ik het in een willekeurig jaar (dus ongeacht de concurrentie) niet vreemd zou vinden als ze in het linkerrijtje terecht zouden komen. Dan kom ik tot nu toe op het volgende lijstje uit:

Litouwen
Bulgarije
Italie
Roemenie
IJsland
Zwitserland
Nederland
Belgie
Israel
Zweden
Duitsland
Ierland
Noorwegen
Griekenland
Spanje
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')