abonnement Unibet Coolblue
pi_192199916
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2020 08:00 schreef Felixa het volgende:

[..]

Wat is jouw bron dat het niet zou mogen? Of denk je dat?
Ik beweer nix
  zondag 22 maart 2020 @ 09:51:16 #127
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_192200349
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2020 08:24 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Het lastige is: we weten het niet exact.
Ik heb ook geen cijfers over hoe de ziekenhuizen toen met de griep omgingen. Was er een IC-tekort?
Als dat er was in de mate zoals je nu in Italië ziet was er wss wel geklaagd want daar zijn NLers heel goed in :p
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_192200905
quote:
1s.gif Op zondag 22 maart 2020 09:23 schreef capricia het volgende:
[modbreak]
Italië is het onderwerp.
Dank u allen.
[/modbreak]
geen dank.
  zondag 22 maart 2020 @ 11:57:57 #129
61891 zakjapannertje
rijksmonument
pi_192202717
quote:
Italiaanse viroloog: huidige situatie is gevolg van gedrag van 10 tot 15 dagen geleden

"Alles wat we nu zien, is het gevolg van gedrag van 10 tot 15 dagen geleden. En het gevolg van ons gedrag vandaag, gaan we over 10 tot 15 dagen terugzien." Dat zegt de Italiaanse viroloog Roberto Burioni op de tv-zender Rai2.

"In de gebieden waar iedereen nu binnen zit, zijn er geen besmettingen. Dat moeten we begrijpen. We doen het zelf. Op dit moment is de hele wetenschappelijke wereld bezig om een geneesmiddel te vinden tegen deze ziekte. Dat heeft tijd nodig. Die mensen riskeren hun leven, en wij moeten ons deel doen en thuisblijven en op die manier helpen."

Twee weken geleden waren er in Italië 5883 mensen besmet met het virus en 233 patiënten overleden. Inmiddels is het dodental opgelopen tot 4825, gisteren overleden bijna 800 mensen aan het virus.
ShareLikes21
Marianne Lucieer
https://www.rtlnieuws.nl/(...)vid19-binnen-blijven
  zondag 22 maart 2020 @ 12:19:56 #130
94782 Nieuwschierig
Pro bikini-lijn
pi_192203194
Wie dit leest is gek
pi_192304862
quote:
Italiaanse vlaggen op 31 maart op halfstok

Op dinsdag 31 maart gaan in alle Italiaanse gemeenten de vlaggen halfstok en zal om twaalf uur ’s middags een minuut stilte in acht worden genomen. Dit is een initiatief van de provincie Bergamo, de Noord-Italiaanse regio die het zwaarste is getroffen door het coronavirus.

De voorzitter van de provincie Bergamo, Gianfranco Gafforelli, had dit gebaar voorgesteld „om de slachtoffers van het coronavirus te herdenken, de opoffering en de inzet van de mensen in de gezondheidszorg te eren, en om elkaar allemaal te omhelzen en tot steun te zijn”.

Burgemeester Decaro van Bari, die ook voorzitter is van de vereniging van gemeenten van Italië, zei dat de minuut stilte ook „een teken van solidariteit is voor de gemeenschappen die de hoogste prijs betalen”.

Marc Leijendekker

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/03/26/coronablog-27-maart-a3995084
  zondag 7 juni 2020 @ 10:25:47 #132
61891 zakjapannertje
rijksmonument
pi_193518946
quote:
Corona in Zuid-Italië: Weinig doden, maar wel wurgende armoede
di 02 jun 06:22

VRT NWS reist door Italië, een van de landen die het meeste door de coronacrisis zijn getroffen. We willen met eigen ogen nagaan welke sporen die in de samenleving heeft nagelaten. Daarbij houden we ons aan alle veiligheidsmaatregelen die bij een buitenlandse reis horen.

In geen enkele Italiaanse stad is de kloof tussen rijk en arm zo zichtbaar als in Napels. Het oude koninklijk paleis ligt vlak bij de Quartieri Spagnoli, de Spaanse wijk, waar nog altijd mensen wonen in “bassi”, eenkamerwoningen in vaak lamentabele staat.

De wijk is niet meer de gevaarlijke en gapende vergeetput die hij ooit was, ook de toeristen hebben de buurt intussen ontdekt, maar de armoede is er nog steeds erg aanwezig. In de bassi wonen tegenwoordig migranten uit Sri Lanka en India, en hier en daar nog oude mensen die er hun hele leven hebben gewoond en er nu niet meer weg willen.

Eros Ramazzotti

De meest kleurrijke Napolitaanse volkstypes loop je in de Quartieri Spagnoli zomaar tegen het lijf. Antonio Aversana bijvoorbeeld - Tonino voor de vrienden. Hij woont met zijn Sri Lankaanse vriend in een van de kleine appartementjes in de wijk.

“Waar komen jullie vandaan? België? Aaah, mooi, België! Ik ben er geweest, toen ik op tournee was met Laura Pausini en Eros Ramazzotti”, beweert hij. “Charleroi, Luik, Vorst Nationaal!”

“Dit verdomde virus heeft veel doden gemaakt, maar de ergste schade is die aan de economie”, zegt Antonio. “We zijn geruïneerd. Vooral hier in het zuiden is de miserie enorm. En de regering heeft niets gedaan om ons te helpen.”

Warm hart

Om de hoek, in een al even smal straatje, vinden we de 80-jarige Annunziata op haar balkon. Ze ziet er triest en afgemat uit. Ik versta haar Napolitaanse dialect moeilijk, maar hier en daar sijpelt toch een duidelijke boodschap door. “Ze zijn aan mijn deur komen bellen om te vragen of ik hulp nodig had”, zegt ze.

“Ze brachten voedselpakketten rond. Ik heb twee kinderen die nog in huis wonen en die ik moet onderhouden, mijn broer verderop in de straat heeft zijn werk verloren. We hadden niets. Ik moest het eten dus jammer genoeg wel aanvaarden: pasta, koffie, olie, suiker… Wat in het pakket zat maakten we klaar.”

"Covid-19 leidt wel degelijk tot oversterfte in België"

0:00 / 6:33

Giuliano Fuci is vrijwilliger bij de katholieke hulporganisatie Caritas. Hij heeft een bedrijfje waar affiches en posters worden gemaakt, zijn kleine kantoor hangt vol oude posters van de Argentijnse voetballer Diego Maradona, nog altijd een god in Napels, sinds hij Napoli in 1987 voor het eerst aan de scudetto oftewel de kampioenstitel hielp.

“Napels is een stad met een warm hart”, zegt Giuliano. “Er kwam meteen veel solidariteit op gang. Wij werken normaal met daklozen, maar hebben nu ook aan een zestigtal gezinnen die heel behoeftig waren eten uitgedeeld. Ook een andere organisatie uit de wijk, Focus, deelde voedselpakketten uit.”


Coronacrisis
Italië viert nationale feestdag in mineur: VRT NWS peilt het verdriet van de zwaar getroffen Italianen
“We zagen vreselijke toestanden, tijdens de lockdown. Families die met tien tot twaalf mensen opeen gepropt zaten in piepkleine appartementjes: grootouders, ouders, kinderen en ooms en tantes, allemaal bij elkaar. Ze mochten niet buiten, en ze hadden honger. En vaak schaamden ze zich als we hen te eten brachten, omdat ze hulp moesten aanvaarden.”

Fruit, groenten en medeleven

Wat verderop in de wijk houden Tina en Angelo, twee goedlachse Napolitanen, een fruitwinkeltje open. Het is er een drukte van jewelste, elke klant krijgt een vriendelijk woord en iedereen blijft een praatje slaan. Ze verkopen hier “frutta, verdura e simpatia”, zoals op hun visitekaartjes staat, fruit, groenten en medeleven.

“Hier in de wijk, en in Napels in het algemeen, helpen we elkaar altijd”, zegt Tina. “Dat is de ziel van deze stad.” Hier en daar hadden inwoners mandjes gehangen, wie iets had mocht het er ingooien, wie niets had, mocht er iets uitnemen. “Dat was in één wijk”, zegt Tina een beetje jaloers, “dat systeem met die mandjes was mooi, maar bij ons was de solidariteit er ook, alleen minder opzichtig.”


Coronacrisis
Italiaanse ziekenhuizen herstellen van zware klap: "Als je zoveel mensen verliest, heb je het dan gehaald?"
vr 05 jun 17:49
Ze vertelt dat ze vaak kon zien hoe moeilijk mensen het hadden, al deden ze hun best om dat te verbergen. “Maar dan zag ik toch een traan langs hun wang biggelen, en dan stopte ik ze gauw nog een extra kilo appels toe, gratis.”

“De pandemie heeft grote schade aangericht”, zegt ze. “En ze zal nog meer schade aanrichten. De overheid heeft ons in de steek gelaten. Veel mensen hebben het beloofde geld van de sociale zekerheid nog altijd niet gekregen. Maar het is NU dat we dat geld nodig hebben, niet later.”

De maffia profiteert

Verschillende anti-maffiamagistraten in het zuiden van Italië waarschuwen dat dit precies het soort crisissen is waar de maffia - de camorra in Napels - graag gebruik van maakt. Maffiosi bieden leningen aan tegen woekerrentes, en als je die niet kan terugbetalen, nemen ze je zaak over.

We hadden een afspraak met de bekende Napolitaanse anti-maffiamagistraat Catello Maresca. In de pers had hij eerder voor misbruik door de maffia gewaarschuwd, net zoals die ook geprofiteerd heeft van eerdere crisissen, zoals de zware aardbeving die de streek rond Napels trof in 1980. Maar Maresca belt de afspraak op het laatste nippertje af, wegens te veel werk.

Coronacrisis heeft Italië sociaal-economisch diep geraakt

0:00 / 4:40


Coronacrisis
VRT NWS trok naar Venetië na corona: een bloedbad voor het toerisme
wo 03 jun 05:41
In het fruitwinkeltje in de Quartieri Spagnoli geloven ook Tina en Angelo dat de camorra garen spint bij deze coronacrisis. “Bij de camorra zijn er ook goeie mensen, die andere mensen helpen”, zegt de stille Angelo.

Tina kijkt hem ongelovig aan en wijst hem meteen terecht. “Goeie mensen?!? Mijn man is een lieve vent”, zegt ze. “Hij ziet het beste in anderen. Ik ben misschien een babbelkont, maar hij is naïef en goedgelovig.”

“De camorra is slecht nieuws”, zegt Tina. “Eerst geven ze je iets, maar dan komen ze het dubbel en dik terug eisen. Ze knijpen je dood, en als je niet kunt betalen word je vermoord. Nee, daar kun je maar beter weg van blijven.”
https://www.vrt.be/vrtnws(...)-te-meer-wurgende-a/
pi_194229745
[twitter]https://twitter.com/mousmar/status/1286320808726540289?s=20[/twittter]

quote:
De corona-app Immuni in Italië is op dit moment eigenlijk vrij nutteloos. Slechts 4,3 miljoen keer gedownload. Op 60 miljoen inwoners maakt dat dus geen impact.


[ Bericht 17% gewijzigd door capricia op 23-07-2020 21:36:16 ]
pi_194229782
quote:
Italiaanse corona-app weinig gedownload
De Italiaanse corona-app is 4,3 miljoen keer gedownload. Dat heeft de Paola Pisano, de Italiaanse minister van Innovatie, aan het parlement verteld, schrijft de krant Corriere della Sera.

Daarmee wordt het doel verre van behaald: het land heeft ruim 60 miljoen inwoners, dus is de app veel te weinig gedownload om effectief te zijn. Volgens experts moet minstens 60 procent van de bevolking de app downloaden om effect te hebben.
https://nos.nl/liveblog/2(...)el-met-overheid.html
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')