abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zaterdag 7 maart 2020 @ 18:12:38 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_191884695
Paus livestreamt zondagmis

quote:
3 uur geleden in BUITENLAND

VATICAANSTAD - Paus Franciscus draagt de zondagmis op via een livestream in plaats van vanuit zijn raam dat uitkijkt op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad. Reden is de groeiende zorg over het nieuwe coronavirus.


Paus Franciscus.
Ⓒ REUTERS


De mis is te zien via een livestream op het videokanaal van het Vaticaan en op grote schermen op het Sint-Pietersplein. Dat laat het Vaticaan in een mededeling weten. De kerkelijke staat had eerder al laten weten de agenda van Franciscus tegen het licht te houden ’om verspreiding te voorkomen’ van het longvirus.

De paus is al een week uit de running vanwege een verkoudheid. Tijdens de zondagsmis van een week geleden kreeg hij twee hoestbuien. Daarna kondigde hij aan voorlopig thuis te blijven om te herstellen.

© https://www.telegraaf.nl/(...)ivestreamt-zondagmis
Trouwe lezers,

Afgelopen week werd in onze branche spoedberaad gehouden aangaande de ontwikkelingen omtrent het zeer kwaadaardige virus, met alle persoonlijke en economische gevolgen van dien in NL.

Hoewel economische zaken op veel vlakken vooralsnog niet echt hebben te lijden onder deze recente 'indringer', oftewel het corona virus 8)7, en gelieerde overheidszaken zeer voorspoedig blijven gaan voor volk en vaderland :Y), was er binnen mijn meest zakelijke alsook katholieke kringen ;) dit keer geen reden om een stevige borrel te organiseren.
Er zijn namelijk veel andere activiteiten op de agenda die momenteel centraal staan in het licht van algemeen welzijn :s) :s) :s), alsook heuglijke Haerlemsche bijeenkomsten met graag geziene katholieken uit Haarlem en omgeving. :Y)

Die borrel :9~ , met alles erop en eraan :Y) :9, staat echter gepland voor de maand april :Y) wanneer op de Zuidas *) een bijeenkomst plaatsvindt met buitenlandse vertegenwoordigers van grote bedrijven en tevens banken (veelal afkomstig uit Londen). ;)
Behalve opdringende noden binnen onze landsgrenzen door een alsmaar groeiende besmettingshaard |:(, hetgeen uiteraard belangrijk te berde zal komen tijdens deze bijeenkomst, is het Zuid Europese land Italië helaas flink de Sjaak. :o
Voor de Heilige Paus O-) noopt dit echter tot een stringente wijziging van zijn gewoontegetrouwe zondagsmis, waarover ik de meest rooms-katholieke lezer gaarne alvast wil informeren.

Welnu, Franciscus kan het zich niet permitteren om ook maar enig risico te lopen hangende deze impasse door het besmettelijke en gevaarlijke virus, dat vooral in Italië flink rondwaart. :X Geloof me, het opdragen van de mis door deze te 'livestreamen' en daarbij z'n raam stevig gesloten te houden, is voor hem inderdaad de beste oplossing. O-) Zowel wij *) als andere waardige rooms-katholieke gelovigen en dito wereldwijd gewaardeerde personalia, zien de paus deze impasse gaarne goed en wel, maar vooral levend, doorkomen wanneer het niet alledaagse tij keert. :{

Tot slot wil ik u vanuit Haarlem :s) :s) :s) hoogstpersoonlijk nog op het hart drukken goed op te passen, vooral indien u in een gebied woont waar het virus het meeste voorkomt. :o En of het nu gaat om geld, andere bijval of belangrijke (te regelen) zaken; overheidshalve staat men te allen tijde voor u klaar.

Goed, allen 'n fijne avond toegewenst!

wilfred.jpg

Scjvb
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_191884730
...of is hij al zo ziek dat hij niet in persoon de mis kán voordragen?
  zaterdag 7 maart 2020 @ 18:16:03 #3
462731 TheVoice4ever
Dilano de Kleijn superfan
pi_191884751
hoesten, hmm de paus vlug laten testen of ie corona heeft
Big Brother Favo: Ronahi, Jimmy, Sabeau, Tom
Verraders Favo: Ihsane, Tom
pi_191884797
Streamt hij op twitch.tv?
pi_191885659
Zal hem wel even live een pizza laten bezorgen.
  zaterdag 7 maart 2020 @ 19:11:38 #6
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_191885715
Tsja, 1200 cases erbij in Italie op 1 dag... het grijpt daar om zich heen en met 1 long is er voor hemzelf een goede kans dat ie dat niet overleeft.

Italie staat zo over een paar dagen op de 2e plek met meeste cases wereldwijd.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  Hardste schreeuwer 2022 zaterdag 7 maart 2020 @ 19:21:29 #7
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_191885858
gelijk heeft hij
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  zaterdag 7 maart 2020 @ 19:45:57 #8
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_191886302
Hij neemt uiteraard geen onnodige risico's, gelet op zijn lichamelijke gesteldheid die dus niet al te vitaal is.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')