abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_191820761
Iedereen die het nieuws volgt, kan het niet ontgaan zijn dat er in de Westerse Wereld (West-Europa, VS/Canada, Australië/N-Z) de afgelopen jaren een toename is van extreem-rechtse schietpartijen en andersoortige aanslagen vanuit de rechts-extremistische hoek. Dat is niet zozeer een mening, maar iets wat ook blijkt uit zaken als cijfers. Dit schrijft bijvoorbeeld RTL naar aanleiding van een onderzoek:

quote:
Extreemrechts
In Europa daalde het aantal terreurdoden met 75 procent. In zowel West-Europa als de Verenigde Staten is er wel steeds meer zorg om de toename van terrorisme uit extreemrechtse hoek.

Er vielen volgens het rapport de afgelopen vier jaar 66 doden door extreemrechtse groeperingen en individuen. Vorig jaar kwamen door aanslagen van extreemrechts 17 mensen om. "Er is een reële en significante toename van extreemrechtse terroristische activiteiten, vooral in de afgelopen twee jaar", aldus een van de onderzoekers.
Dat was nog naar aanleiding van een onderzoek uit 2018, waar bijvoorbeeld de schietpartij bij een moskee in Nieuw-Zeeland met rond de 50 doden niet eens bij zat.

Een niet-uitputtend overzichtje dat na aanleiding van deze ge-livestreamde moordpartij, met behoorlijk wat volgers en fans in bepaalde hoeken van 8chan, werd gegeven op HLN:
quote:
- Op 27 oktober 2018 doodde Robert Bowers 11 mensen tijdens een schietpartij in de synagoge van Pitssburg in de Amerikaanse staat Pennsylvania.

- Op 19 juni 2017 reed een man met een busje in op moskeegangers in de wijk Finsbury in Londen. Er vielen 1 dode en 10 gewonden.

- Op 29 januari 2017 schoot Alexandre Bissonnette mensen neer in een moskee in de wijk Sainte-Foy van de Canadese stad Quebec. Er vielen zes doden en acht gewonden.

- Op 16 juni 2016 werd Jo Cox - een Britse politica van de Labour Party - vermoord door Thomas Mair, een man met extreemrechtse en nazistische sympathieën.

- Op 18 juni 2015 doodde Dylann Roof 11 zwarte kerkgangers tijdens een schietpartij in een kerk in Charleston in de Amerikaanse staat North Carolina.

- Op 22 juli 2011 pleegde de Noor Anders Breivik twee aanslagen door in de Noorse hoofdstad Oslo een autobom te doen ontploffen nabij regeringsgebouwen. Daarbij kwamen 8 mensen om. Vervolgens schoot hij op het eiland Utøya 69 jongeren dood.

- De neonazistische Nationalsozialistischer Untergrund (NSU) pleegde tussen 2000 en 2007 tien moorden, drie bomaanslagen en vijftien roofovervallen in Duitsland. De enige overlevende van de drie NSU-terroristen, Beate Zschäpe, werd vorige zomer tot levenslang veroordeeld.
Wat opvalt is de verscheidenheid aan doelwitten. Daders gingen soms voor willekeurige mensen, dan weer voor een specifieke politicus of groepering - buiten de moord op CDU-politicus Walter Lübcke voornamelijk gericht op sociaal-democraten - en anders wel buitenlanders/moslims. Dat laatste is sowieso een veel terugkerend thema, sommige daders hebben ook manifesten achter gelaten waarin ze duidelijk maken dat het ze te doen is om De Westerse Wereld te ontdoen van buitenlandse elementen zoals immigranten


Ook Nederland is niet helemaal gevrijwaard van extreem-rechts geweld, zo was er bijvoorbeeld de aanslag op een moskee geweest waar uiteindelijk 4 mannen voor veroordeeld zijn.

In Duitsland, Frankrijk en Engeland werden al 9 terreuraanslagen door extreem-rechts voorkomen, zo bleek ook uit dit artikel en dat was nog voordat de cel achter de moord op Lubcke in het vizier kwam, waar 8 man plannen maakten om de democratische orde om ver te gooien middels aanslagen. .

Uit dat artikel blijkt ook het grote probleem bij het in het vizier krijgen van extreem-rechtse groeperingen:
quote:
"De vraag die hier leeft is of het gevaar van extreem-rechts wel serieus genoeg genomen wordt", zegt correspondent Judith van de Hulsbeek. "Die discussie speelt al tijden, zeker na de moordserie door de NSU, de nationaal-socialistische Untergrund."

Sinds de moord op politicus Walter Lübcke (65) begin deze maand is de discussie over het gevaar van extreem-rechts in Duitsland weer springlevend. De verdachte die voor de moord vastzit, is een bij de politie bekende neonazi.

"Nu hoor je de aloude beschuldiging van 'de blinde vlek op rechts bij justitie' weer overal", zegt Van de Hulsbeek. "Men wil weten hoeveel extreem-rechtse groepen er zijn die aanslagen willen plegen en hoe professioneel die zijn georganiseerd. De chef van de inlichtingendienst heeft zelf ook toegegeven dat ze op dit moment te weinig mensen hebben en niet de hele scene in het vizier hebben."
Het zijn natuurlijk vaak neo-nazi's, skinheads, dat soort volk, maar daar zijn er zoveel (steeds meer?) van, ze organiseren zelfs festivals, herdenkingen, marsen, etcetera, dat ze bijna main-stream geworden zijn. Het is dusdanig salonfähig om slechts neo-nazi te zijn, dat als een van hen in rijdt op een groep demonstranten het lang niet door iedereen gezien wordt als een extreem-rechtse aanslag.

Hoe kan het dat er zo'n blinde vlek is ontstaan voor het gevaar dat komt van mensen die nota bene andere bevolkinsgroepen vanzelfsprekend minderwaardig vinden, het eigen ras superieur vindt, andersgeaardheid een bedreiging voor de superieur geachte eigen cultuur vindt, andersgelovigheid eenzelfde soort gevaar vindt, zodat ze nu steeds meer volgelingen krijgen, steeds openlijker hun met haat jegens anderen gevulde wereldbeeld durven te etaleren, etcetera. en zo met hun toenemende schare aan racisten, fascisten, neo-nazi's ook steeds meer onschuldige slachtoffers maken?
pi_191820914
We mogen de boel wel weer eens updaten he.
Even denken, wat hebben we allemaal al meegemaakt de afgelopen maanden.

Deze:
https://nos.nl/artikel/23(...)hts-extremisten.html
quote:
De politie in Duitsland heeft op twaalf plaatsen invallen gedaan bij mensen die verdacht worden van rechts-extremisme. Ze zouden plannen hebben gehad om aanslagen te plegen op vreemdelingen.
Die man uit Hanau met 10 doden op zijn conto:
https://nos.nl/artikel/23(...)me-in-duitsland.html
quote:
Zo schreef hij: "Zekere personen uit mijn eigen land hebben eraan meegewerkt dat wij nu volksgroepen, rassen en culturen in ons midden hebben die in ieder opzicht destructief zijn". Ook schrijft hij dat bepaalde volksgroepen "compleet vernietigd moeten worden". Op zijn website staan geen concrete aanwijzingen dat hij een aanslag ging plegen.
Vers van de pers, en *uiteraard* eerder dan in NWS:
https://nos.nl/artikel/23(...)rechtse-groepen.html
quote:
De Duitse politie heeft op twaalf plaatsen invallen gedaan bij verdachten die lid zouden zijn van de rechts-extremistische Aryan Circle Germany. Deze onlangs opgerichte groep zou plannen hebben om aanslagen te plegen op mensen met een buitenlandse achtergrond.
Nu denk je misschien, dit is hetzelfde bericht als eerst, maar het lijkt er toch sterk op dat Gruppe S. en de Aryan Circle Germany (uiteraard in het Engels, want dat is een Arische taal) verschillende groeperingen zijn.

Vinden we verder nog wat dingen, bijvoorbeeld in NWS? Er staat me nog iets bij van een groep halve neo-nazi's in Polen die moslims willen rippen, soortgenoten in Italië met zware wapens en een hekel aan buitenlanders, die stonden wellicht in een eerder draadje, en dit vond ik ook nog:

NWS / Neonazi’s vallen liberaal cultureel centrum aan in Boedapest
quote:
Neonazi’s vallen liberaal cultureel centrum aan in Boedapest
De zoekfunctie is verder stuk, dus heb het niet tot in de puntjes uitgezocht. Al met al mogen we toch concluderen dat de dreiging van extreemrechtse aanslagen niet verder maar eerder dichterbij ons land komen en dat het te hopen is dat eventuele bestaande dergelijke groeperingen prominent op de radar van de AIVD staan.

En wat te denken van de taal die door sommige rechtse demonstranten, die strijden tegen de gevestigde orde van Jettens en Klavers, wordt gebezigd richting politici. De dreigementen zijn niet van de lucht, klassieke oorlogsretoriek met benamingen als 'strijders' en 'landverraders' zijn schering en inslag, partijen/personen moeten worden aangepakt en in enquetes geeft een deel zonder schroom aan bereid te zijn geweld te gebruiken om hun politieke doel - voor zover ze weten wat dat is - te behalen. En dan hebben we het nog niet eens over de legio doodsbedreigingen en -verwensingen die linkse politici op facebook kunnen verwachten.

Waar blijft het tegengeluid vanuit de politiek? Wordt het niet eens tijd dat alle politici gezamelijk zich uitspreken tegen dit misselijkmakende, geweldsbeluste gedrag dat vanuit de rechterhoek steeds luider en onbeschaamder naar voren komt?
  dinsdag 3 maart 2020 @ 23:11:14 #3
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_191820946
Goh, een topic van een half jaar oud kicken.
Wat dacht je? Ik verveel me, dus besluit maar eens om op "extreemrechts" te bashen? :')
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_191821037
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 23:11 schreef Harvest89 het volgende:
Goh, een topic van een half jaar oud kicken.
Wat dacht je? Ik verveel me, dus besluit maar eens om op "extreemrechts" te bashen? :')
Wat is er mis met een doorlopend topic updaten. Dat je je aangevallen voelt, mag best hoor, we weten hoe je in de strijd staat. Het vorige topic was overigens dicht en @Vader_Aardbei, had weliswaar de last post, maar 'vergat' gemakshalve een nieuw topic te openen. Ondertussen zijn we al weer enkele extreemrechtse aanslagen en een hele sloot aan opgerolde terreurcellen verder, dus leek het me dat het wel weer omhoog mocht.

Het kan natuurlijk zijn dat je het vervelend vindt dat een structureel aanwezig en groeiend gezwel in de samenleving wordt besproken. Maar ja, dan lees je toch het topic niet?
  dinsdag 3 maart 2020 @ 23:26:53 #5
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_191821095
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 23:21 schreef VoMy het volgende:

[..]

Wat is er mis met een doorlopend topic updaten. Dat je je aangevallen voelt, mag best hoor, we weten hoe je in de strijd staat. Het vorige topic was overigens dicht en @:Vader_Aardbei, had weliswaar de last post, maar 'vergat' gemakshalve een nieuw topic te openen. Ondertussen zijn we al weer enkele extreemrechtse aanslagen en een hele sloot aan opgerolde terreurcellen verder, dus leek het me dat het wel weer omhoog mocht.

Het kan natuurlijk zijn dat je het vervelend vindt dat een structureel aanwezig en groeiend gezwel in de samenleving wordt besproken. Maar ja, dan lees je toch het topic niet?
Nou, het is een topic dat nergens toe leidt.
De antwoorden op de TT zijn namelijk in de topicreeks al meerdere malen gegeven.
Accepteren dat de multiculturele samenleving mislukt is, stoppen met islamitische en Afrikaanse import wat jarenlang door de strot van de bevolking is gedrukt, en dan zul je zien dat het door jou gevreesde "extreemrechts" niet verder zal toenemen.

Maar dat gaat er allemaal maar niet in bij de regressief linkse medemens.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_191821219
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 23:26 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Nou, het is een topic dat nergens toe leidt.
De antwoorden op de TT zijn namelijk in de topicreeks al meerdere malen gegeven.
Accepteren dat de multiculturele samenleving mislukt is, stoppen met islamitische en Afrikaanse import wat jarenlang door de strot van de bevolking is gedrukt, en dan zul je zien dat het door jou gevreesde "extreemrechts" niet verder zal toenemen.

Maar dat gaat er allemaal maar niet in bij de regressief linkse medemens.
Dat is als zeggen dat je het Kalifaat moet omarmen als je moslimextremisme een halt toe wil roepen. Je geeft de extremisten hun zin.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_191821318
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 23:26 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Nou, het is een topic dat nergens toe leidt.
De antwoorden op de TT zijn namelijk in de topicreeks al meerdere malen gegeven.
Accepteren dat de multiculturele samenleving mislukt is, stoppen met islamitische en Afrikaanse import wat jarenlang door de strot van de bevolking is gedrukt, en dan zul je zien dat het door jou gevreesde "extreemrechts" niet verder zal toenemen.

Maar dat gaat er allemaal maar niet in bij de regressief linkse medemens.
En dat je geen mensen moet vermoorden gaat er maar niet in bij de alt right medemens. Zo hebben we allemaal wat, he?
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
“The Grand Canyon is a minor crevice compared to the vast chasm of ignorance of that man,” - Salmond about Donald Trump
pi_191821395
Veel fokkertjes zijn bruinhemden, alleen zien ze het zelf anders en ontkennen het pertinent

Ik hoop, dat als ooit moslims en migranten onder v bewind van PVV achtige partijen worden opgesloten in heropvoedingskampen en diezelfde fokkers overtuigd zijn dat het niet anders kan want die mensen zijn nu eenmaal minder en niet aangepast en een gevaar voor de samenleving... Ik hoop dat er dan een momentje van zelfreflectie komt. Hmm wat deden ze vroeger ook alweer met een hele groep. Waar begon het ook alweer mee...
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_191821778
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 23:26 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
\
Accepteren dat de multiculturele samenleving mislukt is,
Dit is onzin. Nederland is niet mislukt. Evenmin Duitsland en Nieuw Zeeland
En Amerika is al eeuwenlang multicultureel en sinds 1945 de machtigste staat op de aardbol
Door dit soort geloof van grotesk overdrijven en doemprognoses schep je een voedingsbodem voor haatzaaiers en sommigen van hen groeien uit tot die monoculturele terroristen

Jouw blinde vlek is niet uniek. Dat is de blinde vlek die er altijd al is geweest in elke samenleving.
pi_191821932
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 23:08 schreef VoMy het volgende:
Aryan Circle Germany.
quote https://nos.nl/l/2325667
Aanvoerder van de Aryan Circle Germany is de 44-jarige Bernd Tödter. Hij is een bekende en veroordeelde neonazi die aan het begin van deze eeuw de extreemrechtse organisatie 'Sturm 18' (18 staat voor Adolf Hitler) oprichtte. Die groep werd in 2015 verboden, maar volgens de autoriteiten richtte Tödter afgelopen zomer, samen met wat oude Sturm 18-bekenden en nieuwe geïnteresseerden, de Aryan Circle Germany op. De naam is een verwijzing naar de Aryan Circle in de VS, een racistische alt-right gevangenis-bende.Volgens het OM wil de beweging racistisch gemotiveerde aanslagen op buitenlanders plegen. Hoe vergevorderd de plannen waren, is niet duidelijk
pi_191835100
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 22:53 schreef VoMy het volgende:
Iedereen die het nieuws volgt, kan het niet ontgaan zijn dat er in de Westerse Wereld (West-Europa, VS/Canada, Australië/N-Z) de afgelopen jaren een toename is van extreem-rechtse schietpartijen en andersoortige aanslagen vanuit de rechts-extremistische hoek.
Het zou ook niemand ontgaan moeten zijn dat het totaal aan slachtoffers van links en islamitisch geweld vele malen hoger is dan wat aan de rechterzijde "gepresteerd" wordt.
Dus als je je geroepen voelt om geweld te bestrijden zou ik dat vooral ook meenemen.
"Sommige mensen hebben juist genoeg gelezen om verkeerd te citeren."
  woensdag 4 maart 2020 @ 20:50:37 #12
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_191835374
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 20:39 schreef quo_ het volgende:

[..]

Het zou ook niemand ontgaan moeten zijn dat het totaal aan slachtoffers van links geweld vele malen hoger is dan wat aan de rechterzijde "gepresteerd" wordt.
Dus als je je geroepen voelt om geweld te bestrijden zou ik dat vooral ook meenemen.
Onderbouw dat even dan.
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.
Sir Terry Pratchett (1948 - 2015)
Ceterum censeo Trump delendam esse
pi_191835497
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 20:50 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

Onderbouwen is niet nodig
Als jij quotes manipuleert kan ik dat ook
"Sommige mensen hebben juist genoeg gelezen om verkeerd te citeren."
pi_191835607
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 20:39 schreef quo_ het volgende:

[..]

Het zou ook niemand ontgaan moeten zijn dat het totaal aan slachtoffers van links en islamitisch geweld vele malen hoger is dan wat aan de rechterzijde "gepresteerd" wordt.
Dus als je je geroepen voelt om geweld te bestrijden zou ik dat vooral ook meenemen.
Meer links extremistisch geweld in de westerse wereld in de laatste jaren?
Dat lijkt me wishfullthinking van je..... of je hebt goede argumenten en goede bronnen .
Dat wil ik wel weten.
Of je gooit links extremisme en islamitisch extremisme op één hoop.
Maar dat is het manipuleren van de cijfers
pi_191839175
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 20:39 schreef quo_ het volgende:

[..]

Het zou ook niemand ontgaan moeten zijn dat het totaal aan slachtoffers van links en islamitisch geweld vele malen hoger is dan wat aan de rechterzijde "gepresteerd" wordt.
Dus als je je geroepen voelt om geweld te bestrijden zou ik dat vooral ook meenemen.
Ondrrbouw je dit even? En wat doet dat af aan het probleem van de aanslagen van extreemrechts?
pi_191841801
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 23:11 schreef Harvest89 het volgende:
Goh, een topic van een half jaar oud kicken.
Wat dacht je? Ik verveel me, dus besluit maar eens om op "extreemrechts" te bashen? :')
Arme knullie toch. :'(
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  donderdag 5 maart 2020 @ 09:35:33 #17
148813 Vader_Aardbei
Wij hebben mammoeten gevloerd!
pi_191842386
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 00:04 schreef Knipoogje het volgende:
Veel fokkertjes zijn bruinhemden, alleen zien ze het zelf anders en ontkennen het pertinent
Maar dat weerhoudt jou er natuurlijk niet van mensen alsnog uit te schelden.

quote:
Ik hoop, dat als ooit moslims en migranten onder v bewind van PVV achtige partijen worden opgesloten in heropvoedingskampen en diezelfde fokkers overtuigd zijn dat het niet anders kan want die mensen zijn nu eenmaal minder en niet aangepast en een gevaar voor de samenleving... Ik hoop dat er dan een momentje van zelfreflectie komt. Hmm wat deden ze vroeger ook alweer met een hele groep. Waar begon het ook alweer mee...
Die dag zal nooit komen, want zelfs als de PVV ooit weer aan de macht komt, dan gaan dat soort gestoorde, koortsachtige, progressieve waandenkbeelden van hoe ''de ander'' zou regeren nooit werkelijkheid worden. Het is een karikatuur.

Kijk ik kan ook een verhaal ophangen over hoe Lilian Marijnissen iedereen in de gulag gaat smijten, persoonlijk bezit illegaal gaat maken en een 5 meter hoog standbeeld van Mao op het Binnenhof gaat plaatsen, maar dat is even onwaarschijnlijk als jouw rare fantasie.
pi_191844594
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 09:35 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Maar dat weerhoudt jou er natuurlijk niet van mensen alsnog uit te schelden.
[..]

Die dag zal nooit komen, want zelfs als de PVV ooit weer aan de macht komt, dan gaan dat soort gestoorde, koortsachtige, progressieve waandenkbeelden van hoe ''de ander'' zou regeren nooit werkelijkheid worden. Het is een karikatuur.

Kijk ik kan ook een verhaal ophangen over hoe Lilian Marijnissen iedereen in de gulag gaat smijten, persoonlijk bezit illegaal gaat maken en een 5 meter hoog standbeeld van Mao op het Binnenhof gaat plaatsen, maar dat is even onwaarschijnlijk als jouw rare fantasie.
Voorlopig verdedigde jij de immigratiekampen waarin de kinderen gescheiden werden van de ouders in de VS. Het gaat stapsgewijs.

Ji voldoet precies aan de definitie van een bruinhemd die niet door heeft dat ie het is. Vandaar dat je je ook getriggered voelt er door :)
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_191854098
https://amp.nos.nl/artike(...)ts-gedachtegoed.html

quote:
Negen militairen van de Duitse Kommando Spezialkräfte (KSK) zijn bestraft voor het uiten van nazisympathieën. Nog eens tien collega's worden van vergelijkbare feiten verdacht. De Duitse militaire inlichtingendienst doet diepgravend onderzoek naar extreemrechtse elementen bij de elite-eenheid.

De omvang van de incidenten, waarover Der Spiegel vandaag bericht, wekken bezorgdheid bij zowel de legerleiding als het ministerie van Defensie. Al lange tijd waren er verdenkingen tegen diverse leden van de KSK. De Kommando Spezialkräfte behoren tot de best getrainde elitetroepen ter wereld. Ze opereren veelal onder de radar in oorlogsgebieden als Afghanistan. Door het geheime en gesloten karakter van de eenheid is er maar weinig bekend over het gedrag van de militairen.
Het houdt niet op, niet vanzelf.
  donderdag 5 maart 2020 @ 21:25:41 #20
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_191854964
Hier zo uit mijn hoofd nog een paar tips om "extreem rechts" te laten groeien:

-Besluiten om IS strijders en IS vrouwen +kinderen terug te halen.
-Informatie verduisteren in rapporten over azc's, zoals kinderporno, martelvideo's en terroristen.
-Publiekelijk claimen dat de Nederlandse cultuur niet bestaat maar de importculturen wel.
-Islam een verrijking voor het land noemen.
-Fopstrafjes geven aan gewelddadig crimineel Marokkaans tuig.
-Fopstrafjes geven aan verkrachtende "vluchtelingen".
-"Vluchtelingen" voorrang geven bij huurwoningen terwijl je Nederlanders gewoon onderaan de wachtlijst gooit.
- Een podium geven aan minderheidsgroepen die monumenten en tradities willen vernietigen.
- Uitkeringen naar het buitenland en straffeloze uitkeringsfraude voor arbeidsmigranten.

Nee en dan jullie "Toch wel raar dat extreem rechts groeit" :')
Lachwekkend.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_191855148
quote:
10s.gif Op donderdag 5 maart 2020 21:25 schreef Harvest89 het volgende:
Hier zo uit mijn hoofd nog een paar tips om "extreem rechts" te laten groeien:

-Besluiten om IS strijders en IS vrouwen +kinderen terug te halen.
-Informatie verduisteren in rapporten over azc's, zoals kinderporno, martelvideo's en terroristen.
-Publiekelijk claimen dat de Nederlandse cultuur niet bestaat maar de importculturen wel.
-Islam een verrijking voor het land noemen.
-Fopstrafjes geven aan gewelddadig crimineel Marokkaans tuig.
-Fopstrafjes geven aan verkrachtende "vluchtelingen".
-"Vluchtelingen" voorrang geven bij huurwoningen terwijl je Nederlanders gewoon onderaan de wachtlijst gooit.
- Een podium geven aan minderheidsgroepen die monumenten en tradities willen vernietigen.
- Uitkeringen naar het buitenland en straffeloze uitkeringsfraude voor arbeidsmigranten.

Nee en dan jullie "Toch wel raar dat extreem rechts groeit" :')
Lachwekkend.
Boehoehoe, we worden gedwongen om nazi's te zijn. :')
  donderdag 5 maart 2020 @ 21:41:53 #22
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_191855314
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 21:33 schreef VoMy het volgende:

[..]

Boehoehoe, we worden gedwongen om nazi's te zijn. :')
Dat zeg ik nergens. :*
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_191855829
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 21:41 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Dat zeg ik nergens. :*
Waarom kom je dan met allemaal externe 'redenen' om nazi te worden?
  donderdag 5 maart 2020 @ 22:08:57 #24
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_191855980
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 22:02 schreef VoMy het volgende:

[..]

Waarom kom je dan met allemaal externe 'redenen' om nazi te worden?
Dat doe ik niet.
Waar heb ik het over nazi's? Doe eens iets aan die ongezonde nazi obsessie van je.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  donderdag 5 maart 2020 @ 22:22:30 #25
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_191856270
quote:
Duitse commando-eenheid broeinest van extreemrechts gedachtegoed

Wouter Zwart
correspondent Duitsland
Negen militairen van de Duitse Kommando Spezialkräfte (KSK) zijn bestraft voor het uiten van nazisympathieën. Nog eens tien collega's worden van vergelijkbare feiten verdacht. De Duitse militaire inlichtingendienst doet diepgravend onderzoek naar extreemrechtse elementen bij de elite-eenheid.

De omvang van de incidenten, waarover Der Spiegel vandaag bericht, wekken bezorgdheid bij zowel de legerleiding als het ministerie van Defensie. Al lange tijd waren er verdenkingen tegen diverse leden van de KSK. De Kommando Spezialkräfte behoren tot de best getrainde elitetroepen ter wereld. Ze opereren veelal onder de radar in oorlogsgebieden als Afghanistan. Door het geheime en gesloten karakter van de eenheid is er maar weinig bekend over het gedrag van de militairen.

Nazi-rock
Daar kwam afgelopen jaar verandering in door verschillende berichten over extreemrechtse sympathieën binnen de eenheid. Zo zouden leden tijdens feestjes hebben geluisterd naar neonazi-rockmuziek en de Hitlergroet hebben gebracht, wat in Duitsland strafbaar is.

De militaire inlichtingendienst MAD deed onderzoek naar zeker twintig KSK'ers. Slechts in één geval bleek de verdenking ongegrond. Negen leden zijn bestraft, tegen de anderen lopen nog onderzoeken. De sancties variëren van disciplinaire maatregelen tot ontslag en mogelijk strafvervolging.

Dat er zoveel extreemrechtse mensen rondlopen in het elitekorps van de Duitse strijdkrachten (de KSK heeft zo'n duizend leden) lijkt legerleiding en politiek te hebben verrast. Aanvankelijk was het onderzoek gericht op wangedrag, maar toen het aantal verdenkingen afgelopen zomer snel opliep werd een speciale stuurgroep opgericht. In september gaf de MAD het onderzoek de hoogste prioriteit.

Groepscultuur
Duitsland kampt sinds een aantal jaar met een nieuwe toename van rechtsextremistisch geweld. In de afgelopen negen maanden was er een mislukte aanval op een synagoge in Halle, de moord op politicus Walter Lübke en de aanslag in Hanau op negen mensen met een immigratieachtergrond.

Ook over extreemrechtse sympathieën onder de strijdkrachten en de politie berichten Duitse media regelmatig. Er zou een groepscultuur bestaan waarin bij racistische of fascistische uitingen door collega's wordt weggekeken, en waarin niet over anderen geklikt wordt.

De Duitse politiek wordt verweten dat te lang de ogen te hebben gesloten voor broeiend racisme en antisemitisme in de Duitse samenleving. Er leefde een intense hoop dat dergelijke sympathieën na de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog nooit meer de kop zouden opsteken. In werkelijkheid zijn die gevoelens nooit helemaal weggeweest.

Dat werd in 2011 bijvoorbeeld duidelijk door de ontmaskering van de Nationalsozialistische Untergund (NSU): een neonazistische terreurorganisatie die verschillende racistische moorden bleek te hebben gepleegd.

De nieuwe golf van incidenten lijkt parallel te lopen met de komst van ruim een miljoen vluchtelingen naar Duitsland in 2015 en 2016, met name uit moslimlanden. Ook waren er afgelopen jaren verschillende aanslagen door moslimterroristen, die op hun beurt weer werden gebruikt door rechtsextremisten als argument om wraak te nemen. Gisteren nog deed de recherche invallen bij woningen van twaalf leden van de Aryan Circle Germany, een extreemrechts netwerk, op verdenking van het voorbereiden van geweld tegen buitenlanders.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ze gaan gezellig door in Duitsland.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_191856705
quote:
10s.gif Op donderdag 5 maart 2020 21:25 schreef Harvest89 het volgende:

Nee en dan jullie "Toch wel raar dat extreem rechts groeit" :')
Lachwekkend.
Nee hoor, dat is niet raar .
oa omdat jij hen helpt te groeien
Je ziet hen toch als geloofsgenoten, incluis de moordenaars
pi_191857153
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 22:22 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ze gaan gezellig door in Duitsland.
Dat was al enige tijd bekend Nordkreuz en Uniter e.V. bv. :

quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2019 10:24 schreef RM-rf het volgende:

[..]

ik vermoed dat dat rapport eerder doelt op de opkomst van bepaalde groepen die een zeer direkte band met de 'bovenwereld' en zelfs leger-, veiligheids en politiediensten..
denk aan een recent schandaal waarbij een turkse advocate dreigbrieven ontving ondertekent met NSU 2.0... hiervor werden uiteindelijk drie personen gearresteerd die werkzaam bleken bij de politie in Frankfurt en die ook toegang hadden tot bepaalde vertrouwelijke gegevens van het NSU-proces.
of bv de Bundeswehr-soldaat Franco A. die schijnbaar een terreuraanslag voorbereidde onder een dekmantel als een 'vermeende' syrische vluchteling om zo haat tegen vluchtelingen op te wekken.
Via Franco A. bleken kontakten te bestaan met verschillende rechtsextreme complotgroepen, zowel een noord-duitse groep die zich NordKreuz noemde en die zich voorbereidde op een 'Endkrieg' ('Tag X') alswel bepaalde personen binnen de elite-eenheid KSK.
een bepaalde hoge militair met de deknaam 'Hannibal' valt meermaals op (Andre S.) en bepaalde artikelen spreken van Hannibal's Schattenarmee of Untergrundarmee,, ook de naam "Kommando Heimatschutz" valt, die al geheime depots met wapens, munitie en explosieven ingericht zou hebben door het land.
ook een nam als Reinhard Günzel duikt regelmatig weer op, Günzel is de voormalige hoofdofficier van de \KSK, die in 2004 eerloos ontslagen werd nadat een anti-semitische speech opdook die hij aan alle soldaten gehouden had.
Overigens, er lopen momenteel drie verschillende rechtszaken wegen voorbereiding van aanslagen tegen telkens twee personen die deze banden met leger, KSK en zélfs politieke partijen in de Bundestag hebben (één is fractiemedewerker van een bepaald Bundestag lid, deze partij heeft geweigerd hem uit z'n functie te ontheffen).
Er lijken sterk rechts-extreme achtergronden te bestaan, al weigert het OM ook die politieke achtergrond in de processen te betrekken, ze menen dat daarvoor géén bewijs bestaat.

Punt hierbij is wel dat in géén van de drie zaken er een aanklacht wegens een terroristische organisatie is;
Hiervoor zouden er nl. drie personen in één zaak aangeklaagd moeten worden, maar volgens het Duitse OM is ook dat niet mogelijk.
Wél zijn bv de aangeklaagden in de ene zaak weer opgeroepen als getuigen in de andere, omdat er wel veel contact was, maar volgens de Staatsanwalt dus géén organisatie.
De drie zaken betreffende de 6 verdachten en voorbereiding van bomaanslagen, brandaanslagen en moordplannen op politici en bekende personen zij nu netjes verdeeld over -verschillende- rechtzaken, en weigert het OM om een politiek motief te benoemen in de aanklacht (Dat bv de aanslagen op moskeeen gepland waren, linkse en CDU politici als doelwit van moordaanslagen genoemd werden,volgens hen nog géén 'politiek' motief :{ ).

Betreffende Bundestag-fractie-medewerker is het voroal ook zorgelijk omdat deze werkt voor een politici die ook de verdedigingspolitiek als zn specialisme heeft en deze dus ook direkt inzicht in veel vertrouwelijke documenten betreffende exact dit gebied...
Aangezien de partij weigert disciplinaire maatregelen te nemen, blijft deze medewerker hier toegang toe hebben.
Andere partijen zijn zeer voorzichtig omdat ze enigszins bang zijn dat als ze met een meerderheid die partij toegang ontzeggen, deze partij zich verder in een slachtofferrol gaat brengen in de Media en dat juist extreme krachten er eerder meer invloed zouden kunnen winnen.

Het betreft overigens daadwerkelijk iemand die door de MAD (militaire inlichtingendienst) als een actieve en geweldbereidde rechts-extremist ingeschaald is met een hoog gevaarniveau

[ Bericht 1% gewijzigd door RM-rf op 05-03-2020 23:36:28 ]
Der der den Wind der Veränderung spürt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmühle bauen.
pi_191857803
quote:
14s.gif Op donderdag 5 maart 2020 22:08 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Dat doe ik niet.
Waar heb ik het over nazi's? Doe eens iets aan die ongezonde nazi obsessie van je.
Meerdere van deze strijdgroepjes dwepen gewoon met naziliederen, hangen hakenkruizen in hun wapenkelders, vernoemen zich naar voormalig nazi-groepen. Waarom mag ik die lui geen nazi's noemen?
pi_191857876
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 23:54 schreef VoMy het volgende:

[..]

Meerdere van deze strijdgroepjes dwepen gewoon met naziliederen, hangen hakenkruizen in hun wapenkelders, vernoemen zich naar voormalig nazi-groepen. Waarom mag ik die lui geen nazi's noemen?
Nu dacht ik begrepen te hebben uit de Duitse berichten dat extreemrechtse lieden die verdacht werden van geweld en geweldsplannetjes nazi-contacten hebben of zelf nazi-achtig zijn.
In Duitsland is het normaal geworden om die groepen nazi's te noemen ?
Het is correcter om die groepen als nazi-achtig te zien, omdat je ook wel ziet dat sommigen zich distantiëren van nazi's .
Heb je het over Nederlands extreemrechtse lieden.... die kun je op een paar uitzonderingen na niet nazi noemen of vaak ook niet eens nazi-achtig
Wilders zie ik wel als extreemrechts, maar een nazi is hij zeker niet, ook nazi-achtig.
Hoewel de geschiedenis laat zien dat bewegingen met zijn etnische haat angstaanjagende vormen kan aannemen. Maar dat ziet er niet naar uit in Nederland.
pi_191857921
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 00:04 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Nu dacht ik begrepen te hebben uit de Duitse berichten dat extreemrechtse lieden die verdacht werden van geweld en geweldsplannetjes nazi-contacten hebben of zelf nazi-achtig zijn.
In Duitsland is het normaal geworden om die groepen nazi's te noemen ?
Het is correcter om die groepen als nazi-achtig te zien, omdat je ook wel ziet dat sommigen zich distantiëren van nazi's .
Heb je het over Nederlands extreemrechtse lieden.... die kun je op een paar uitzonderingen na niet nazi noemen of vaak ook niet eens nazi-achtig
Wilders zie ik wel als extreemrechts, maar een nazi is hij zeker niet, ook nazi-achtig.
Hoewel de geschiedenis laat zien dat bewegingen met zijn etnische haat angstaanjagende vormen kan aannemen. Maar dat ziet er niet naar uit in Nederland.
Ik zie niet in waarom je mensen met een hakenkruisvereringsaltaar geen nazi's zou noemen, lijkt me gewoon wel zo makkelijk.
pi_191858003
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 00:04 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Nu dacht ik begrepen te hebben uit de Duitse berichten dat extreemrechtse lieden die verdacht werden van geweld en geweldsplannetjes nazi-contacten hebben of zelf nazi-achtig zijn.
In Duitsland is het normaal geworden om die groepen nazi's te noemen ?
Het is correcter om die groepen als nazi-achtig te zien, omdat je ook wel ziet dat sommigen zich distantiëren van nazi's .
Heb je het over Nederlands extreemrechtse lieden.... die kun je op een paar uitzonderingen na niet nazi noemen of vaak ook niet eens nazi-achtig
Wilders zie ik wel als extreemrechts, maar een nazi is hij zeker niet, ook nazi-achtig.
Hoewel de geschiedenis laat zien dat bewegingen met zijn etnische haat angstaanjagende vormen kan aannemen. Maar dat ziet er niet naar uit in Nederland.
Betreffende bv Nordkreuz en het Hannibal-Netzwerk gaat het overduidelijk om een nazi-groep, met anti-semitische ideen, die nazi-symboliek (hakenkruizen, SS-runen) gebruiken. En die duidelijk geweldbereid zijn, om het duizendjarige rijk weer te herstellen.
Enkel tattoeage's met nazi-symboliek zijn niet toegestaan, omdat dat tot ontslag uit dienst zal leiden (en veel leden dus lid van Bundeswehr, SEK, politie e.d. zijn), maar bv het schrijven van anti-semitische geschriften tijdens opleiding wordt enkel met een 'Erziehungs-massnahme' bestraft, het opnieuw moeten schrijven van dat opstel.
Pas zeer recentelijk is het tentoonstellen van nazi-memorablia in de Bundeswehr niet meer toegestaan, tot vorig jaar was in veel kazerne's wel toegestaan en bleek het vrijwel overal te gebeuren.

In geval van Uniter e.V. is dat niet het geval, maar dat is omdat dat een officieel geregistreerde vereniging is die ook bv wapentrainings organiseert en bv buitenland reizen (bv ook een training bij de Filipijnse militaire politie, waar ze wapentrainingen gegeven zouden hebben aan doodseskaders).


Overigens... ter verduidelijking ben ik wél ervoor een duidelijk verschil te maken tussen deze terreurnetwerken als Hannibal, Nordkreuz, Uniter; met banden in het leger, KSK en politiediensten;
En anderszijds zowel bepaalde 'lone-wolf-aanslagplegers' die soms geen georganiseerde basis hebben (zoals die Tobias R, die in Hanau een aanslag pleegde... ook de amoklaufer in Munchen, David S. uit 2016 heeft enkele overeenkomsten hiermee, wel een fascinatie voor bepaalde geweldsgroepen en bv de Beivik-aanslag, haat jegens allochtonen (niet -ariers) en een bewuste keuze vooral allochtonen als doelwit te nemen, alsmede het nalaten van een 'manifest' waarin een personlijke haat tegen de wereld en andere mensen verklaard wordt).
Ook Stephan B. die de synagoge-aanslag in Halle pleegde leek die werkwijze te hebben, maar ook enkel internet-links met nazistisch gedachtegoed leek te hebben en verder niet aktief leek te zijn in neo-nazi-verenigingen zelf of aanwezig op demo's.
Als laatste is er nog een groep traditionele neo-nazi's als Combat-18 met banden in de Hooliganscene, hieronder kun je bv de dader Stephan E. vatten die in Kassel de CDU-politicus Water Lubcke neerschoot.
En je hebt ook nog mensen uit de Reichsburger-scene.

er is soms wel enig comtact tusen zulke vier groepen, maar het lijkt zeer incidenteel te zijn, en geen duidelijke synchronisatie; Het lijken qua motieven en werkwijzen eerder zeer verschillende groepen/personen

[ Bericht 7% gewijzigd door RM-rf op 06-03-2020 00:43:37 ]
Der der den Wind der Veränderung spürt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmühle bauen.
  Moderator / PR vrijdag 6 maart 2020 @ 00:25:16 #32
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_191858020
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 00:09 schreef VoMy het volgende:

[..]

Ik zie niet in waarom je mensen met een hakenkruisvereringsaltaar geen nazi's zou noemen, lijkt me gewoon wel zo makkelijk.
Als het kwaakt als een eend...
Huilen dan.
pi_191858560
Onderwijl in de UK, niet alleen in Duitsland.
quote:
More white people arrested over terrorism than any other ethnic group for second year in a row
Official statistics released after head of counterterror police names far-right extremism as fastest growing threat
https://www.independent.c(...)office-a9376846.html
  donderdag 12 maart 2020 @ 20:50:19 #34
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_191990393
quote:
Rechtervleugel AfD onder toezicht Duitse geheime dienst

De ultrarechtse vleugel van de rechts-populistische politieke partij Alternative für Deutschland (AfD) is officieel onder toezicht gesteld van de Duitse veiligheidsdienst. Dat heeft de dienst besloten nadat de door AfD-politici opgerichte Flügel-groep een jaar lang in de gaten is gehouden.

De kopstukken van Der Flügel, AfD-fractieleiders Björn Höcke (Thüringen) en Andreas Kalbitz (Brandenburg), zijn rechtsextremisten, verklaarde Thomas Haldenwang, voorzitter van de binnenlandse veiligheidsdienst BfV.

Kalbitz noemt het "een ongegronde beslissing, enkel ingegeven door politieke motieven". De AfD zal alle juridische wegen bewandelen om "deze fout" te herstellen.

In januari 2019 classificeerde de inlichtingendienst Der Flügel als 'vermoedelijk extreemrechts'. De BfV zag bedreigingen voor de democratie en hield de organisatie een jaar lang in de gaten.

Autoriteiten bevestigen nu dat de groep extreemrechtse doelstellingen heeft. Volgens de dienst propageren Flügel-aanhangers vreemdelingenhaat, islamofobie, antisemitisme en een anti-democratische ideologie waarin zij moslims en politiek andersdenkenden buitensluiten. Daarnaast bagatelliseren ze de nationaalsocialistische misdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Nu Der Flügel onder toezicht staat, kunnen de leden van nabij worden gevolgd door de inlichtingendiensten. Hieronder valt onder meer het inzetten van geheim agenten, informanten en het verzamelen van persoonlijke gegevens. De ondertoezichtstelling geldt nadrukkelijk niet voor de AfD als geheel. Wat parlementsleden tijdens commissies of vergaderingen zeggen, mag dan ook niet in de dossiers worden opgenomen.

Het systematisch controleren van een politieke partijafdeling is een zwaar middel dat enkel wordt ingezet als de Duitse veiligheidsdienst het nodig acht om de democratie te beschermen, benadrukte Haldenwang. Maar volgens hem is de basishouding van Der Flügel op geen enkele manier verenigbaar met de grondwet. "Uit een extreemrechtse voedingsbodem vloeit maar al te vaak geweld voort. Daar treden wij fel tegen op en we blijven deze ophitsing consequent bestrijden. Er mag geen ruimte zijn voor extremisten. "

Het is lastig om onderscheid te maken tussen de AfD en Der Flügel, mede omdat de laatste geen eigen partijstructuur of leden heeft. De radicale beweging vertegenwoordigt ongeveer 20 procent van de landelijke AfD, maar is inmiddels zo sterk verweven met de partijleiding dat de twee niet langer als afzonderlijke organisaties kunnen worden beschouwd.

De invloed van Höcke en Kalbitz strekt zich waarschijnlijk tot ver buiten Der Flügel uit, tot diep in de AfD. Dat is ook de reden dat verschillende parlementsleden van de partij zijn opgestapt. Zij vonden dat er te weinig ruimte was voor een gematigd geluid. Ook bij lokale AfD-afdelingen kwam naar voren dat de weinige critici die er zijn, zo snel mogelijk het zwijgen wordt opgelegd.

Na drie aanslagen met een rechtsradicaal motief in korte tijd is het aanpakken van extreemrechts topprioriteit. De minister van Binnenlandse Zaken noemde rechts-extremisme onlangs "de grootste bedreiging voor Duitsland" en kwam daarom met een groot pakket aan nieuwe maatregelen.

Volgens de veiligheidsdiensten zijn er momenteel ongeveer 32.000 rechtsextremisten in Duitsland, van wie 13.000 bereid zijn om geweld te gebruiken.
https://nos.nl/artikel/23(...)-geheime-dienst.html
It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.
pi_192176970
quote:
Duitse Rijksburger-groep opgedoekt en verboden

Kort nieuws - 20 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Met invallen in tien deelstaten is donderdag de Rijksburgergroep 'Geeinte deutsche Völker und Stämme' opgerold. Minister Seehofer van Binnenlandse Zaken heeft de groep verboden omdat die antisemitisch en racistisch is.
De veiligheidsdiensten gaan ervan uit dat de groep van Reichsbürger uit 120 tot 140 leden bestaat. Volgens Seehofer vergiftigt de groep de maatschappij met racistische en antisemitische pamfletten en bedreigen de leden beambten en hun familieleden. Lees meer bij Tagesschau
https://duitslandinstituu(...)pgedoekt-en-verboden
pi_192194036
quote:
De ultrarechtse tak Der Flügel van de Duitse populistische partij AfD heft zichzelf op. Dat melden Duitse media, waaronder Der Spiegel. Tot de opheffing is besloten onder druk van het AfD-bestuur.Der Flügel is een beweging zonder eigen partijstructuur die naar schatting minstens 20 procent van de landelijke AfD-leden vertegenwoordigt.
https://nos.nl/l/2327890

De harde kernfiguren blijven natuurlijk contact houden met elkaar en wellicht ondergronds organiserend bezig zijn Misschien in kleinere groepen, zodat het minder opvalt??
  zaterdag 21 maart 2020 @ 22:22:33 #37
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_192194608
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 maart 2020 21:59 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

https://nos.nl/l/2327890

De harde kernfiguren blijven natuurlijk contact houden met elkaar en wellicht ondergronds organiserend bezig zijn Misschien in kleinere groepen, zodat het minder opvalt??
Der Flügel wordt nu gewoon de mainstream AfD.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_192243351
quote:
White supremacists discussed plans to weaponize coronavirus via “saliva,” a “spray bottle” or “laced items,” according to a weekly intelligence brief distributed by a federal law enforcement division on Feb. 17.

Federal investigators appeared to be monitoring the white nationalists’ communications on Telegram, an encrypted messaging app that has become popular with neo-Nazis. In the conversations, the white supremacists suggested targeting law enforcement agents and “nonwhite” people with attacks designed to infect them with the coronavirus. “Violent extremists continue to make bioterrorism a popular topic among themselves,” reads the intelligence brief written by the Federal Protective Service, which covered the week of Feb. 17-24. “White Racially Motivated Violent Extremists have recently commented on the coronavirus stating that it is an ‘OBLIGATION’ to spread it should any of them contract the virus.”The Federal Protective Service, part of the U.S. Department of Homeland Security, is a law enforcement agency responsible for protecting buildings owned or leased by the federal government
https://news.yahoo.com/fe(...)eapon-212031308.html

Stoere cyberkroegpraat .... heel normaal in die kringen. Het is geweld rechtvaardigen, promoten en een enkeling gaat het serieus nemen. Wil een held zijn in het verdedigen van vaderland, volk en ras
pi_192313180
quote:
Leden extreem-rechtse groep Revolution Chemnitz veroordeeld

Kort nieuws - 25 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De rechtbank in Dresden heeft acht leden van de extreem-rechtse groep Revolution Chemnitz veroodeeld tot meerjarige gevangenisstraffen. Ze werden ervan beschuldigd aanslagen te hebben gepland en de democratie in Duitsland omver te hebben willen werpen.
De aangeklaagden - tussen de 22 en de 32 jaar oud - zijn schuldig bevonden aan lidmaatschap van een terreurvereniging, aldus de rechtbank. Ze hebben gevangenisstraffen van tussen de 2 jaar en 3 maanden en 5,5 jaar opgelegd gekregen.

Revolution Chemnitz zou na de rellen en het geweld in Chemnitz in de zomer van 2018 zijn opgericht. De groep zou het hebben voorzien op "linkse parasieten, Merkel-zombie, mediadictatuur en hun slaven", blijkt uit chats van de leden. Duitse veiligheidsinstanties vonden Revolution Chemnitz zeer gevaarlijk en arresteerden voorman Christian K. en zeven andere leden in september en oktober 2018. Daarmee zou een aanslag op de Dag van de Duitse Eenheid dat jaar in Berlijn zijn voorkomen. Lees meer bij Zeit Online
https://duitslandinstituu(...)chemnitz-veroordeeld
pi_192369090
quote:
"Die BKA-Ermittler gehen davon aus, dass Tobias R. seine Opfer nach rassistischen Kriterien auswählte. Darüber hinaus aber gebe es, so heißt es, keine Indikatoren dafür, dass R. ein Anhänger einer rechtsextremistischen Gesinnung war. "
(...)
"Einem Nachbarn, einem dunkelhäutigen Mann mit Behinderung, soll er mehrmals geholfen haben, er spielte zudem in einer Fußballmannschaft, deren Spieler überwiegend Migrationshintergrund haben"
BKA |:( 8)7 https://www.sueddeutsche.(...)ericht-bka-1.4859441
Der der den Wind der Veränderung spürt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmühle bauen.
pi_192463313
https://www.n-tv.de/polit(...)article21690555.html

quote:
Es gebe erhöhte Aktivitäten und Planungen rechter Gruppierungen, teilte das Bundesinnenministerium nach Angaben des Redaktionsnetzwerks Deutschland (RND) dem Bundestag mit. Vertreter des Bundesamtes für Verfassungsschutz und des Bundesinnenministeriums setzten die Obleute des Innenausschusses über Aktivitäten innerhalb der rechten Szene in Kenntnis, hieß es weiter.

Demnach bereiten sich Mitglieder sogenannter Prepper-Gruppen (to be prepared: vorbereitet sein) auf einen angeblichen Tag X vor, an dem die öffentliche Ordnung zusammenbrechen soll. In Schleswig-Holstein, Hamburg, Niedersachsen und Nordrhein-Westfalen sollen laut den Behördenangaben Waffen und Munition aus Verstecken, sogenannten Safehouses, geholt worden sein.
Der der den Wind der Veränderung spürt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmühle bauen.
pi_193010643
https://www.hln.be/nieuws(...)lag-moskee~a2fffce3/

quote:
In Noorwegen is het proces gestart tegen Philip Manshaus. Hij wordt verdacht van een schietpartij aan een moskee in de buurt van de Noorse hoofdstad Oslo en de moord op zijn stiefzus. De 22-jarige verdachte pleitte op beide aanklachten onschuldig. In zijn openingsverklaring “verontschuldigde” hij zich bij zijn aanhangers omdat hij niet meer slachtoffers kon maken.
De aanklager, Johan Overberg, las de twee aanklachten apart voor. Toen de rechter de beschuldigde vroeg hoe hij pleitte, antwoordde die onschuldig te zijn. De hele procedure vond via een online videogesprek plaats, door het coronavirus. De verdachte maakte voor het videogesprek eerst een handgebaar om te melden dat alles oké is met hem. Het is niet de eerste keer dat hij opmerkelijke gebaren maakt. Eerder deed Manshaus ook al een nazigroet in de rechtszaal.
Benieuwd hoe vaak deze man genoemd wordt in de JFVD-apps.

En ook:
https://nos.nl/nieuwsuur/(...)ote-blinde-vlek.html

quote:
Christchurch, El Paso, Halle en Hanau: vier plaatsen waar in 2019 en dit jaar aanslagen werden gepleegd door rechts-extremisten. In de vijf jaren ervoor nam het rechtsextremistische geweld met ruim 300 procent toe, volgens de internationale politieorganisatie Interpol. In Nederland is een rechts-terroristische aanslag "voorstelbaar", schrijft de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV).

Ook de inlichtingendienst AIVD ziet een wereldwijde opleving van rechts-extremisme, zo is te lezen in het nieuwe jaarverslag. Deskundigen maken zich zorgen. Er is weinig internationale samenwerking tegen dreiging vanuit extreemrechtse hoek, zeggen zij, en binnen Nederland is de toenemende populariteit van het radicale gedachtegoed "een blinde vlek".
Het realistisch rechtse wegkijken kan gecontinueerd worden.
  Moderator / PR vrijdag 8 mei 2020 @ 10:21:24 #43
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193010966
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 10:02 schreef VoMy het volgende:
https://www.hln.be/nieuws(...)lag-moskee~a2fffce3/
[..]

Benieuwd hoe vaak deze man genoemd wordt in de JFVD-apps.

En ook:
https://nos.nl/nieuwsuur/(...)ote-blinde-vlek.html
[..]

Het realistisch rechtse wegkijken kan gecontinueerd worden.
En wanneer wegkijken echt niet meer lukt, dan is het allemaal de schuld van "de linkse politiek, media en instituties" die deze situaties hebben gecreëerd omdat racistische gekkies zich zogenaamd onbegrepen voelen.
Huilen dan.
pi_193011266
quote:
9s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 10:21 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

En wanneer wegkijken echt niet meer lukt, dan is het allemaal de schuld van "de linkse politiek, media en instituties" die deze situaties hebben gecreëerd omdat racistische gekkies zich zogenaamd onbegrepen voelen.
De witte boosmeneertjes zijn dan ook al jaren de échte slachtoffers.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  vrijdag 8 mei 2020 @ 11:47:40 #45
148813 Vader_Aardbei
Wij hebben mammoeten gevloerd!
pi_193012269
quote:
9s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 10:21 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

En wanneer wegkijken echt niet meer lukt, dan is het allemaal de schuld van "de linkse politiek, media en instituties" die deze situaties hebben gecreëerd omdat racistische gekkies zich zogenaamd onbegrepen voelen.
Wegkijken van wat? :') We wonen niet in Noorwegen. Waar zijn al die fictieve ''racistische gekkies'' dan?

Het AIVD rapport over ''rechtsextremisme'' beslaat maar een halve pagina, over Islamitische dreigingen is een half boek geschreven.

Het is echt zielig hoe een non-issue in de maatschappij in dit topic dag na dag wordt opgeblazen tot gigantische proporties. Net als die 2 kinderachtige sneuneuzen met hun WhatsApp - die niet eens echt lid waren van FVD en gelijk zijn weggetrapt - nu worden aangevoerd als ''bewijs'' dat FVD van top tot teen racistisch zou zijn. Mijn hemel, wat een niveau.
  vrijdag 8 mei 2020 @ 11:50:39 #46
148813 Vader_Aardbei
Wij hebben mammoeten gevloerd!
pi_193012318
quote:
2s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 10:39 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

De witte boosmeneertjes zijn dan ook al jaren de échte slachtoffers.
Als je de criminaliteitscijfers erbij pakt lijkt het daar verdacht veel op, ja.
  vrijdag 8 mei 2020 @ 11:51:44 #47
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_193012338
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 11:47 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Het AIVD rapport over ''rechtsextremisme'' beslaat maar een halve pagina, over Islamitische dreigingen is een half boek geschreven.

Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_193014399
quote:
geciteerd uit bovenstaande link
quote:
In Nederland is rechts-extremisme volgens Sterkenburg "een blinde vlek". Voor haar promotie-onderzoek sprak ze met 36 extreemrechtse activisten. "Die hebben allemaal gemeen dat ze een soort vage notie hebben van hoe Nederland eruit zou moeten zien, namelijk met minder ruimte voor etnische en religieuze minderheden.
Zich daarover activistisch verbaal druk maken, het promoten van een monocultuur, is toch ook een belangrijk kenmerk van radicaal-rechts ? Daar zit die diffuse overgang van radicaal-extreem-gewelddadig extremisme
  Moderator / PR vrijdag 8 mei 2020 @ 14:39:35 #49
140043 crew  Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193014855
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 11:47 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Wegkijken van wat? :') We wonen niet in Noorwegen. Waar zijn al die fictieve ''racistische gekkies'' dan?
Lees je dit topic en de stukken waarnaar verwezen wordt wel? Blijkbaar zit die blinde vlek er ook bij jou.
quote:
Het AIVD rapport over ''rechtsextremisme'' beslaat maar een halve pagina, over Islamitische dreigingen is een half boek geschreven.

Het is echt zielig hoe een non-issue in de maatschappij in dit topic dag na dag wordt opgeblazen tot gigantische proporties. Net als die 2 kinderachtige sneuneuzen met hun WhatsApp - die niet eens echt lid waren van FVD en gelijk zijn weggetrapt - nu worden aangevoerd als ''bewijs'' dat FVD van top tot teen racistisch zou zijn. Mijn hemel, wat een niveau.
De stelling dat extreemrechts gedachtegoed geen zeldzaamheid is onder de FvD-aanhang lijkt in elk geval op Fok! redelijk stand te houden. Overigens waren er ook FvD-ers met bestuursfuncties te betrappen op opmerkelijke uitspraken. Van top tot teen? Vast niet. Maar uitzonderlijk? Ook vast niet
Huilen dan.
pi_193023190
De uitzending van Nieuwsuur 8 mei, begin te kijken op 20.10 minuten
https://nos.nl/uitzending/49774-nieuwsuur.html
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')