abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 3 maart 2020 @ 22:53:18 #1
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_191820761
Iedereen die het nieuws volgt, kan het niet ontgaan zijn dat er in de Westerse Wereld (West-Europa, VS/Canada, Australië/N-Z) de afgelopen jaren een toename is van extreem-rechtse schietpartijen en andersoortige aanslagen vanuit de rechts-extremistische hoek. Dat is niet zozeer een mening, maar iets wat ook blijkt uit zaken als cijfers. Dit schrijft bijvoorbeeld RTL naar aanleiding van een onderzoek:

quote:
Extreemrechts
In Europa daalde het aantal terreurdoden met 75 procent. In zowel West-Europa als de Verenigde Staten is er wel steeds meer zorg om de toename van terrorisme uit extreemrechtse hoek.

Er vielen volgens het rapport de afgelopen vier jaar 66 doden door extreemrechtse groeperingen en individuen. Vorig jaar kwamen door aanslagen van extreemrechts 17 mensen om. "Er is een reële en significante toename van extreemrechtse terroristische activiteiten, vooral in de afgelopen twee jaar", aldus een van de onderzoekers.
Dat was nog naar aanleiding van een onderzoek uit 2018, waar bijvoorbeeld de schietpartij bij een moskee in Nieuw-Zeeland met rond de 50 doden niet eens bij zat.

Een niet-uitputtend overzichtje dat na aanleiding van deze ge-livestreamde moordpartij, met behoorlijk wat volgers en fans in bepaalde hoeken van 8chan, werd gegeven op HLN:
quote:
- Op 27 oktober 2018 doodde Robert Bowers 11 mensen tijdens een schietpartij in de synagoge van Pitssburg in de Amerikaanse staat Pennsylvania.

- Op 19 juni 2017 reed een man met een busje in op moskeegangers in de wijk Finsbury in Londen. Er vielen 1 dode en 10 gewonden.

- Op 29 januari 2017 schoot Alexandre Bissonnette mensen neer in een moskee in de wijk Sainte-Foy van de Canadese stad Quebec. Er vielen zes doden en acht gewonden.

- Op 16 juni 2016 werd Jo Cox - een Britse politica van de Labour Party - vermoord door Thomas Mair, een man met extreemrechtse en nazistische sympathieën.

- Op 18 juni 2015 doodde Dylann Roof 11 zwarte kerkgangers tijdens een schietpartij in een kerk in Charleston in de Amerikaanse staat North Carolina.

- Op 22 juli 2011 pleegde de Noor Anders Breivik twee aanslagen door in de Noorse hoofdstad Oslo een autobom te doen ontploffen nabij regeringsgebouwen. Daarbij kwamen 8 mensen om. Vervolgens schoot hij op het eiland Utøya 69 jongeren dood.

- De neonazistische Nationalsozialistischer Untergrund (NSU) pleegde tussen 2000 en 2007 tien moorden, drie bomaanslagen en vijftien roofovervallen in Duitsland. De enige overlevende van de drie NSU-terroristen, Beate Zschäpe, werd vorige zomer tot levenslang veroordeeld.
Wat opvalt is de verscheidenheid aan doelwitten. Daders gingen soms voor willekeurige mensen, dan weer voor een specifieke politicus of groepering - buiten de moord op CDU-politicus Walter Lübcke voornamelijk gericht op sociaal-democraten - en anders wel buitenlanders/moslims. Dat laatste is sowieso een veel terugkerend thema, sommige daders hebben ook manifesten achter gelaten waarin ze duidelijk maken dat het ze te doen is om De Westerse Wereld te ontdoen van buitenlandse elementen zoals immigranten


Ook Nederland is niet helemaal gevrijwaard van extreem-rechts geweld, zo was er bijvoorbeeld de aanslag op een moskee geweest waar uiteindelijk 4 mannen voor veroordeeld zijn.

In Duitsland, Frankrijk en Engeland werden al 9 terreuraanslagen door extreem-rechts voorkomen, zo bleek ook uit dit artikel en dat was nog voordat de cel achter de moord op Lubcke in het vizier kwam, waar 8 man plannen maakten om de democratische orde om ver te gooien middels aanslagen. .

Uit dat artikel blijkt ook het grote probleem bij het in het vizier krijgen van extreem-rechtse groeperingen:
quote:
"De vraag die hier leeft is of het gevaar van extreem-rechts wel serieus genoeg genomen wordt", zegt correspondent Judith van de Hulsbeek. "Die discussie speelt al tijden, zeker na de moordserie door de NSU, de nationaal-socialistische Untergrund."

Sinds de moord op politicus Walter Lübcke (65) begin deze maand is de discussie over het gevaar van extreem-rechts in Duitsland weer springlevend. De verdachte die voor de moord vastzit, is een bij de politie bekende neonazi.

"Nu hoor je de aloude beschuldiging van 'de blinde vlek op rechts bij justitie' weer overal", zegt Van de Hulsbeek. "Men wil weten hoeveel extreem-rechtse groepen er zijn die aanslagen willen plegen en hoe professioneel die zijn georganiseerd. De chef van de inlichtingendienst heeft zelf ook toegegeven dat ze op dit moment te weinig mensen hebben en niet de hele scene in het vizier hebben."
Het zijn natuurlijk vaak neo-nazi's, skinheads, dat soort volk, maar daar zijn er zoveel (steeds meer?) van, ze organiseren zelfs festivals, herdenkingen, marsen, etcetera, dat ze bijna main-stream geworden zijn. Het is dusdanig salonfähig om slechts neo-nazi te zijn, dat als een van hen in rijdt op een groep demonstranten het lang niet door iedereen gezien wordt als een extreem-rechtse aanslag.

Hoe kan het dat er zo'n blinde vlek is ontstaan voor het gevaar dat komt van mensen die nota bene andere bevolkinsgroepen vanzelfsprekend minderwaardig vinden, het eigen ras superieur vindt, andersgeaardheid een bedreiging voor de superieur geachte eigen cultuur vindt, andersgelovigheid eenzelfde soort gevaar vindt, zodat ze nu steeds meer volgelingen krijgen, steeds openlijker hun met haat jegens anderen gevulde wereldbeeld durven te etaleren, etcetera. en zo met hun toenemende schare aan racisten, fascisten, neo-nazi's ook steeds meer onschuldige slachtoffers maken?
  dinsdag 3 maart 2020 @ 23:08:11 #2
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_191820914
We mogen de boel wel weer eens updaten he.
Even denken, wat hebben we allemaal al meegemaakt de afgelopen maanden.

Deze:
https://nos.nl/artikel/23(...)hts-extremisten.html
quote:
De politie in Duitsland heeft op twaalf plaatsen invallen gedaan bij mensen die verdacht worden van rechts-extremisme. Ze zouden plannen hebben gehad om aanslagen te plegen op vreemdelingen.
Die man uit Hanau met 10 doden op zijn conto:
https://nos.nl/artikel/23(...)me-in-duitsland.html
quote:
Zo schreef hij: "Zekere personen uit mijn eigen land hebben eraan meegewerkt dat wij nu volksgroepen, rassen en culturen in ons midden hebben die in ieder opzicht destructief zijn". Ook schrijft hij dat bepaalde volksgroepen "compleet vernietigd moeten worden". Op zijn website staan geen concrete aanwijzingen dat hij een aanslag ging plegen.
Vers van de pers, en *uiteraard* eerder dan in NWS:
https://nos.nl/artikel/23(...)rechtse-groepen.html
quote:
De Duitse politie heeft op twaalf plaatsen invallen gedaan bij verdachten die lid zouden zijn van de rechts-extremistische Aryan Circle Germany. Deze onlangs opgerichte groep zou plannen hebben om aanslagen te plegen op mensen met een buitenlandse achtergrond.
Nu denk je misschien, dit is hetzelfde bericht als eerst, maar het lijkt er toch sterk op dat Gruppe S. en de Aryan Circle Germany (uiteraard in het Engels, want dat is een Arische taal) verschillende groeperingen zijn.

Vinden we verder nog wat dingen, bijvoorbeeld in NWS? Er staat me nog iets bij van een groep halve neo-nazi's in Polen die moslims willen rippen, soortgenoten in Italië met zware wapens en een hekel aan buitenlanders, die stonden wellicht in een eerder draadje, en dit vond ik ook nog:

NWS / Neonazi’s vallen liberaal cultureel centrum aan in Boedapest
quote:
Neonazi’s vallen liberaal cultureel centrum aan in Boedapest
De zoekfunctie is verder stuk, dus heb het niet tot in de puntjes uitgezocht. Al met al mogen we toch concluderen dat de dreiging van extreemrechtse aanslagen niet verder maar eerder dichterbij ons land komen en dat het te hopen is dat eventuele bestaande dergelijke groeperingen prominent op de radar van de AIVD staan.

En wat te denken van de taal die door sommige rechtse demonstranten, die strijden tegen de gevestigde orde van Jettens en Klavers, wordt gebezigd richting politici. De dreigementen zijn niet van de lucht, klassieke oorlogsretoriek met benamingen als 'strijders' en 'landverraders' zijn schering en inslag, partijen/personen moeten worden aangepakt en in enquetes geeft een deel zonder schroom aan bereid te zijn geweld te gebruiken om hun politieke doel - voor zover ze weten wat dat is - te behalen. En dan hebben we het nog niet eens over de legio doodsbedreigingen en -verwensingen die linkse politici op facebook kunnen verwachten.

Waar blijft het tegengeluid vanuit de politiek? Wordt het niet eens tijd dat alle politici gezamelijk zich uitspreken tegen dit misselijkmakende, geweldsbeluste gedrag dat vanuit de rechterhoek steeds luider en onbeschaamder naar voren komt?
  dinsdag 3 maart 2020 @ 23:11:14 #3
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_191820946
Goh, een topic van een half jaar oud kicken.
Wat dacht je? Ik verveel me, dus besluit maar eens om op "extreemrechts" te bashen? :')
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 23:21:15 #4
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_191821037
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 23:11 schreef Harvest89 het volgende:
Goh, een topic van een half jaar oud kicken.
Wat dacht je? Ik verveel me, dus besluit maar eens om op "extreemrechts" te bashen? :')
Wat is er mis met een doorlopend topic updaten. Dat je je aangevallen voelt, mag best hoor, we weten hoe je in de strijd staat. Het vorige topic was overigens dicht en @Vader_Aardbei, had weliswaar de last post, maar 'vergat' gemakshalve een nieuw topic te openen. Ondertussen zijn we al weer enkele extreemrechtse aanslagen en een hele sloot aan opgerolde terreurcellen verder, dus leek het me dat het wel weer omhoog mocht.

Het kan natuurlijk zijn dat je het vervelend vindt dat een structureel aanwezig en groeiend gezwel in de samenleving wordt besproken. Maar ja, dan lees je toch het topic niet?
  dinsdag 3 maart 2020 @ 23:26:53 #5
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_191821095
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 23:21 schreef VoMy het volgende:

[..]

Wat is er mis met een doorlopend topic updaten. Dat je je aangevallen voelt, mag best hoor, we weten hoe je in de strijd staat. Het vorige topic was overigens dicht en @:Vader_Aardbei, had weliswaar de last post, maar 'vergat' gemakshalve een nieuw topic te openen. Ondertussen zijn we al weer enkele extreemrechtse aanslagen en een hele sloot aan opgerolde terreurcellen verder, dus leek het me dat het wel weer omhoog mocht.

Het kan natuurlijk zijn dat je het vervelend vindt dat een structureel aanwezig en groeiend gezwel in de samenleving wordt besproken. Maar ja, dan lees je toch het topic niet?
Nou, het is een topic dat nergens toe leidt.
De antwoorden op de TT zijn namelijk in de topicreeks al meerdere malen gegeven.
Accepteren dat de multiculturele samenleving mislukt is, stoppen met islamitische en Afrikaanse import wat jarenlang door de strot van de bevolking is gedrukt, en dan zul je zien dat het door jou gevreesde "extreemrechts" niet verder zal toenemen.

Maar dat gaat er allemaal maar niet in bij de regressief linkse medemens.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_191821219
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 23:26 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Nou, het is een topic dat nergens toe leidt.
De antwoorden op de TT zijn namelijk in de topicreeks al meerdere malen gegeven.
Accepteren dat de multiculturele samenleving mislukt is, stoppen met islamitische en Afrikaanse import wat jarenlang door de strot van de bevolking is gedrukt, en dan zul je zien dat het door jou gevreesde "extreemrechts" niet verder zal toenemen.

Maar dat gaat er allemaal maar niet in bij de regressief linkse medemens.
Dat is als zeggen dat je het Kalifaat moet omarmen als je moslimextremisme een halt toe wil roepen. Je geeft de extremisten hun zin.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  Moderator dinsdag 3 maart 2020 @ 23:56:18 #7
54278 crew  Tijger_m
42
pi_191821318
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 23:26 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Nou, het is een topic dat nergens toe leidt.
De antwoorden op de TT zijn namelijk in de topicreeks al meerdere malen gegeven.
Accepteren dat de multiculturele samenleving mislukt is, stoppen met islamitische en Afrikaanse import wat jarenlang door de strot van de bevolking is gedrukt, en dan zul je zien dat het door jou gevreesde "extreemrechts" niet verder zal toenemen.

Maar dat gaat er allemaal maar niet in bij de regressief linkse medemens.
En dat je geen mensen moet vermoorden gaat er maar niet in bij de alt right medemens. Zo hebben we allemaal wat, he?
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_191821395
Veel fokkertjes zijn bruinhemden, alleen zien ze het zelf anders en ontkennen het pertinent

Ik hoop, dat als ooit moslims en migranten onder v bewind van PVV achtige partijen worden opgesloten in heropvoedingskampen en diezelfde fokkers overtuigd zijn dat het niet anders kan want die mensen zijn nu eenmaal minder en niet aangepast en een gevaar voor de samenleving... Ik hoop dat er dan een momentje van zelfreflectie komt. Hmm wat deden ze vroeger ook alweer met een hele groep. Waar begon het ook alweer mee...
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_191821778
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 23:26 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
\
Accepteren dat de multiculturele samenleving mislukt is,
Dit is onzin. Nederland is niet mislukt. Evenmin Duitsland en Nieuw Zeeland
En Amerika is al eeuwenlang multicultureel en sinds 1945 de machtigste staat op de aardbol
Door dit soort geloof van grotesk overdrijven en doemprognoses schep je een voedingsbodem voor haatzaaiers en sommigen van hen groeien uit tot die monoculturele terroristen

Jouw blinde vlek is niet uniek. Dat is de blinde vlek die er altijd al is geweest in elke samenleving.
pi_191821932
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 23:08 schreef VoMy het volgende:
Aryan Circle Germany.
quote https://nos.nl/l/2325667
Aanvoerder van de Aryan Circle Germany is de 44-jarige Bernd Tödter. Hij is een bekende en veroordeelde neonazi die aan het begin van deze eeuw de extreemrechtse organisatie 'Sturm 18' (18 staat voor Adolf Hitler) oprichtte. Die groep werd in 2015 verboden, maar volgens de autoriteiten richtte Tödter afgelopen zomer, samen met wat oude Sturm 18-bekenden en nieuwe geīnteresseerden, de Aryan Circle Germany op. De naam is een verwijzing naar de Aryan Circle in de VS, een racistische alt-right gevangenis-bende.Volgens het OM wil de beweging racistisch gemotiveerde aanslagen op buitenlanders plegen. Hoe vergevorderd de plannen waren, is niet duidelijk
pi_191835100
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 22:53 schreef VoMy het volgende:
Iedereen die het nieuws volgt, kan het niet ontgaan zijn dat er in de Westerse Wereld (West-Europa, VS/Canada, Australië/N-Z) de afgelopen jaren een toename is van extreem-rechtse schietpartijen en andersoortige aanslagen vanuit de rechts-extremistische hoek.
Het zou ook niemand ontgaan moeten zijn dat het totaal aan slachtoffers van links en islamitisch geweld vele malen hoger is dan wat aan de rechterzijde "gepresteerd" wordt.
Dus als je je geroepen voelt om geweld te bestrijden zou ik dat vooral ook meenemen.
"Sommige mensen hebben juist genoeg gelezen om verkeerd te citeren."
  woensdag 4 maart 2020 @ 20:50:37 #12
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_191835374
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 20:39 schreef quo_ het volgende:

[..]

Het zou ook niemand ontgaan moeten zijn dat het totaal aan slachtoffers van links geweld vele malen hoger is dan wat aan de rechterzijde "gepresteerd" wordt.
Dus als je je geroepen voelt om geweld te bestrijden zou ik dat vooral ook meenemen.
Onderbouw dat even dan.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_191835497
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 20:50 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

Onderbouwen is niet nodig
Als jij quotes manipuleert kan ik dat ook
"Sommige mensen hebben juist genoeg gelezen om verkeerd te citeren."
pi_191835607
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 20:39 schreef quo_ het volgende:

[..]

Het zou ook niemand ontgaan moeten zijn dat het totaal aan slachtoffers van links en islamitisch geweld vele malen hoger is dan wat aan de rechterzijde "gepresteerd" wordt.
Dus als je je geroepen voelt om geweld te bestrijden zou ik dat vooral ook meenemen.
Meer links extremistisch geweld in de westerse wereld in de laatste jaren?
Dat lijkt me wishfullthinking van je..... of je hebt goede argumenten en goede bronnen .
Dat wil ik wel weten.
Of je gooit links extremisme en islamitisch extremisme op één hoop.
Maar dat is het manipuleren van de cijfers
  woensdag 4 maart 2020 @ 23:19:54 #15
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_191839175
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2020 20:39 schreef quo_ het volgende:

[..]

Het zou ook niemand ontgaan moeten zijn dat het totaal aan slachtoffers van links en islamitisch geweld vele malen hoger is dan wat aan de rechterzijde "gepresteerd" wordt.
Dus als je je geroepen voelt om geweld te bestrijden zou ik dat vooral ook meenemen.
Ondrrbouw je dit even? En wat doet dat af aan het probleem van de aanslagen van extreemrechts?
pi_191841801
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 23:11 schreef Harvest89 het volgende:
Goh, een topic van een half jaar oud kicken.
Wat dacht je? Ik verveel me, dus besluit maar eens om op "extreemrechts" te bashen? :')
Arme knullie toch. :'(
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  donderdag 5 maart 2020 @ 09:35:33 #17
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_191842386
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2020 00:04 schreef Knipoogje het volgende:
Veel fokkertjes zijn bruinhemden, alleen zien ze het zelf anders en ontkennen het pertinent
Maar dat weerhoudt jou er natuurlijk niet van mensen alsnog uit te schelden.

quote:
Ik hoop, dat als ooit moslims en migranten onder v bewind van PVV achtige partijen worden opgesloten in heropvoedingskampen en diezelfde fokkers overtuigd zijn dat het niet anders kan want die mensen zijn nu eenmaal minder en niet aangepast en een gevaar voor de samenleving... Ik hoop dat er dan een momentje van zelfreflectie komt. Hmm wat deden ze vroeger ook alweer met een hele groep. Waar begon het ook alweer mee...
Die dag zal nooit komen, want zelfs als de PVV ooit weer aan de macht komt, dan gaan dat soort gestoorde, koortsachtige, progressieve waandenkbeelden van hoe ''de ander'' zou regeren nooit werkelijkheid worden. Het is een karikatuur.

Kijk ik kan ook een verhaal ophangen over hoe Lilian Marijnissen iedereen in de gulag gaat smijten, persoonlijk bezit illegaal gaat maken en een 5 meter hoog standbeeld van Mao op het Binnenhof gaat plaatsen, maar dat is even onwaarschijnlijk als jouw rare fantasie.
pi_191844594
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 09:35 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Maar dat weerhoudt jou er natuurlijk niet van mensen alsnog uit te schelden.
[..]

Die dag zal nooit komen, want zelfs als de PVV ooit weer aan de macht komt, dan gaan dat soort gestoorde, koortsachtige, progressieve waandenkbeelden van hoe ''de ander'' zou regeren nooit werkelijkheid worden. Het is een karikatuur.

Kijk ik kan ook een verhaal ophangen over hoe Lilian Marijnissen iedereen in de gulag gaat smijten, persoonlijk bezit illegaal gaat maken en een 5 meter hoog standbeeld van Mao op het Binnenhof gaat plaatsen, maar dat is even onwaarschijnlijk als jouw rare fantasie.
Voorlopig verdedigde jij de immigratiekampen waarin de kinderen gescheiden werden van de ouders in de VS. Het gaat stapsgewijs.

Ji voldoet precies aan de definitie van een bruinhemd die niet door heeft dat ie het is. Vandaar dat je je ook getriggered voelt er door :)
beter een knipoog dan een blauw oog
  donderdag 5 maart 2020 @ 20:57:12 #19
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_191854098
https://amp.nos.nl/artike(...)ts-gedachtegoed.html

quote:
Negen militairen van de Duitse Kommando Spezialkräfte (KSK) zijn bestraft voor het uiten van nazisympathieën. Nog eens tien collega's worden van vergelijkbare feiten verdacht. De Duitse militaire inlichtingendienst doet diepgravend onderzoek naar extreemrechtse elementen bij de elite-eenheid.

De omvang van de incidenten, waarover Der Spiegel vandaag bericht, wekken bezorgdheid bij zowel de legerleiding als het ministerie van Defensie. Al lange tijd waren er verdenkingen tegen diverse leden van de KSK. De Kommando Spezialkräfte behoren tot de best getrainde elitetroepen ter wereld. Ze opereren veelal onder de radar in oorlogsgebieden als Afghanistan. Door het geheime en gesloten karakter van de eenheid is er maar weinig bekend over het gedrag van de militairen.
Het houdt niet op, niet vanzelf.
  donderdag 5 maart 2020 @ 21:25:41 #20
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_191854964
Hier zo uit mijn hoofd nog een paar tips om "extreem rechts" te laten groeien:

-Besluiten om IS strijders en IS vrouwen +kinderen terug te halen.
-Informatie verduisteren in rapporten over azc's, zoals kinderporno, martelvideo's en terroristen.
-Publiekelijk claimen dat de Nederlandse cultuur niet bestaat maar de importculturen wel.
-Islam een verrijking voor het land noemen.
-Fopstrafjes geven aan gewelddadig crimineel Marokkaans tuig.
-Fopstrafjes geven aan verkrachtende "vluchtelingen".
-"Vluchtelingen" voorrang geven bij huurwoningen terwijl je Nederlanders gewoon onderaan de wachtlijst gooit.
- Een podium geven aan minderheidsgroepen die monumenten en tradities willen vernietigen.
- Uitkeringen naar het buitenland en straffeloze uitkeringsfraude voor arbeidsmigranten.

Nee en dan jullie "Toch wel raar dat extreem rechts groeit" :')
Lachwekkend.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  donderdag 5 maart 2020 @ 21:33:14 #21
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_191855148
quote:
10s.gif Op donderdag 5 maart 2020 21:25 schreef Harvest89 het volgende:
Hier zo uit mijn hoofd nog een paar tips om "extreem rechts" te laten groeien:

-Besluiten om IS strijders en IS vrouwen +kinderen terug te halen.
-Informatie verduisteren in rapporten over azc's, zoals kinderporno, martelvideo's en terroristen.
-Publiekelijk claimen dat de Nederlandse cultuur niet bestaat maar de importculturen wel.
-Islam een verrijking voor het land noemen.
-Fopstrafjes geven aan gewelddadig crimineel Marokkaans tuig.
-Fopstrafjes geven aan verkrachtende "vluchtelingen".
-"Vluchtelingen" voorrang geven bij huurwoningen terwijl je Nederlanders gewoon onderaan de wachtlijst gooit.
- Een podium geven aan minderheidsgroepen die monumenten en tradities willen vernietigen.
- Uitkeringen naar het buitenland en straffeloze uitkeringsfraude voor arbeidsmigranten.

Nee en dan jullie "Toch wel raar dat extreem rechts groeit" :')
Lachwekkend.
Boehoehoe, we worden gedwongen om nazi's te zijn. :')
  donderdag 5 maart 2020 @ 21:41:53 #22
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_191855314
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 21:33 schreef VoMy het volgende:

[..]

Boehoehoe, we worden gedwongen om nazi's te zijn. :')
Dat zeg ik nergens. :*
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  donderdag 5 maart 2020 @ 22:02:06 #23
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_191855829
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 21:41 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Dat zeg ik nergens. :*
Waarom kom je dan met allemaal externe 'redenen' om nazi te worden?
  donderdag 5 maart 2020 @ 22:08:57 #24
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_191855980
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 22:02 schreef VoMy het volgende:

[..]

Waarom kom je dan met allemaal externe 'redenen' om nazi te worden?
Dat doe ik niet.
Waar heb ik het over nazi's? Doe eens iets aan die ongezonde nazi obsessie van je.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  donderdag 5 maart 2020 @ 22:22:30 #25
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_191856270
quote:
Duitse commando-eenheid broeinest van extreemrechts gedachtegoed

Wouter Zwart
correspondent Duitsland
Negen militairen van de Duitse Kommando Spezialkräfte (KSK) zijn bestraft voor het uiten van nazisympathieën. Nog eens tien collega's worden van vergelijkbare feiten verdacht. De Duitse militaire inlichtingendienst doet diepgravend onderzoek naar extreemrechtse elementen bij de elite-eenheid.

De omvang van de incidenten, waarover Der Spiegel vandaag bericht, wekken bezorgdheid bij zowel de legerleiding als het ministerie van Defensie. Al lange tijd waren er verdenkingen tegen diverse leden van de KSK. De Kommando Spezialkräfte behoren tot de best getrainde elitetroepen ter wereld. Ze opereren veelal onder de radar in oorlogsgebieden als Afghanistan. Door het geheime en gesloten karakter van de eenheid is er maar weinig bekend over het gedrag van de militairen.

Nazi-rock
Daar kwam afgelopen jaar verandering in door verschillende berichten over extreemrechtse sympathieën binnen de eenheid. Zo zouden leden tijdens feestjes hebben geluisterd naar neonazi-rockmuziek en de Hitlergroet hebben gebracht, wat in Duitsland strafbaar is.

De militaire inlichtingendienst MAD deed onderzoek naar zeker twintig KSK'ers. Slechts in één geval bleek de verdenking ongegrond. Negen leden zijn bestraft, tegen de anderen lopen nog onderzoeken. De sancties variëren van disciplinaire maatregelen tot ontslag en mogelijk strafvervolging.

Dat er zoveel extreemrechtse mensen rondlopen in het elitekorps van de Duitse strijdkrachten (de KSK heeft zo'n duizend leden) lijkt legerleiding en politiek te hebben verrast. Aanvankelijk was het onderzoek gericht op wangedrag, maar toen het aantal verdenkingen afgelopen zomer snel opliep werd een speciale stuurgroep opgericht. In september gaf de MAD het onderzoek de hoogste prioriteit.

Groepscultuur
Duitsland kampt sinds een aantal jaar met een nieuwe toename van rechtsextremistisch geweld. In de afgelopen negen maanden was er een mislukte aanval op een synagoge in Halle, de moord op politicus Walter Lübke en de aanslag in Hanau op negen mensen met een immigratieachtergrond.

Ook over extreemrechtse sympathieën onder de strijdkrachten en de politie berichten Duitse media regelmatig. Er zou een groepscultuur bestaan waarin bij racistische of fascistische uitingen door collega's wordt weggekeken, en waarin niet over anderen geklikt wordt.

De Duitse politiek wordt verweten dat te lang de ogen te hebben gesloten voor broeiend racisme en antisemitisme in de Duitse samenleving. Er leefde een intense hoop dat dergelijke sympathieën na de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog nooit meer de kop zouden opsteken. In werkelijkheid zijn die gevoelens nooit helemaal weggeweest.

Dat werd in 2011 bijvoorbeeld duidelijk door de ontmaskering van de Nationalsozialistische Untergund (NSU): een neonazistische terreurorganisatie die verschillende racistische moorden bleek te hebben gepleegd.

De nieuwe golf van incidenten lijkt parallel te lopen met de komst van ruim een miljoen vluchtelingen naar Duitsland in 2015 en 2016, met name uit moslimlanden. Ook waren er afgelopen jaren verschillende aanslagen door moslimterroristen, die op hun beurt weer werden gebruikt door rechtsextremisten als argument om wraak te nemen. Gisteren nog deed de recherche invallen bij woningen van twaalf leden van de Aryan Circle Germany, een extreemrechts netwerk, op verdenking van het voorbereiden van geweld tegen buitenlanders.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ze gaan gezellig door in Duitsland.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_191856705
quote:
10s.gif Op donderdag 5 maart 2020 21:25 schreef Harvest89 het volgende:

Nee en dan jullie "Toch wel raar dat extreem rechts groeit" :')
Lachwekkend.
Nee hoor, dat is niet raar .
oa omdat jij hen helpt te groeien
Je ziet hen toch als geloofsgenoten, incluis de moordenaars
pi_191857153
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 22:22 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ze gaan gezellig door in Duitsland.
Dat was al enige tijd bekend Nordkreuz en Uniter e.V. bv. :

quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2019 10:24 schreef RM-rf het volgende:

[..]

ik vermoed dat dat rapport eerder doelt op de opkomst van bepaalde groepen die een zeer direkte band met de 'bovenwereld' en zelfs leger-, veiligheids en politiediensten..
denk aan een recent schandaal waarbij een turkse advocate dreigbrieven ontving ondertekent met NSU 2.0... hiervor werden uiteindelijk drie personen gearresteerd die werkzaam bleken bij de politie in Frankfurt en die ook toegang hadden tot bepaalde vertrouwelijke gegevens van het NSU-proces.
of bv de Bundeswehr-soldaat Franco A. die schijnbaar een terreuraanslag voorbereidde onder een dekmantel als een 'vermeende' syrische vluchteling om zo haat tegen vluchtelingen op te wekken.
Via Franco A. bleken kontakten te bestaan met verschillende rechtsextreme complotgroepen, zowel een noord-duitse groep die zich NordKreuz noemde en die zich voorbereidde op een 'Endkrieg' ('Tag X') alswel bepaalde personen binnen de elite-eenheid KSK.
een bepaalde hoge militair met de deknaam 'Hannibal' valt meermaals op (Andre S.) en bepaalde artikelen spreken van Hannibal's Schattenarmee of Untergrundarmee,, ook de naam "Kommando Heimatschutz" valt, die al geheime depots met wapens, munitie en explosieven ingericht zou hebben door het land.
ook een nam als Reinhard Günzel duikt regelmatig weer op, Günzel is de voormalige hoofdofficier van de \KSK, die in 2004 eerloos ontslagen werd nadat een anti-semitische speech opdook die hij aan alle soldaten gehouden had.
Overigens, er lopen momenteel drie verschillende rechtszaken wegen voorbereiding van aanslagen tegen telkens twee personen die deze banden met leger, KSK en zélfs politieke partijen in de Bundestag hebben (één is fractiemedewerker van een bepaald Bundestag lid, deze partij heeft geweigerd hem uit z'n functie te ontheffen).
Er lijken sterk rechts-extreme achtergronden te bestaan, al weigert het OM ook die politieke achtergrond in de processen te betrekken, ze menen dat daarvoor géén bewijs bestaat.

Punt hierbij is wel dat in géén van de drie zaken er een aanklacht wegens een terroristische organisatie is;
Hiervoor zouden er nl. drie personen in één zaak aangeklaagd moeten worden, maar volgens het Duitse OM is ook dat niet mogelijk.
Wél zijn bv de aangeklaagden in de ene zaak weer opgeroepen als getuigen in de andere, omdat er wel veel contact was, maar volgens de Staatsanwalt dus géén organisatie.
De drie zaken betreffende de 6 verdachten en voorbereiding van bomaanslagen, brandaanslagen en moordplannen op politici en bekende personen zij nu netjes verdeeld over -verschillende- rechtzaken, en weigert het OM om een politiek motief te benoemen in de aanklacht (Dat bv de aanslagen op moskeeen gepland waren, linkse en CDU politici als doelwit van moordaanslagen genoemd werden,volgens hen nog géén 'politiek' motief :{ ).

Betreffende Bundestag-fractie-medewerker is het voroal ook zorgelijk omdat deze werkt voor een politici die ook de verdedigingspolitiek als zn specialisme heeft en deze dus ook direkt inzicht in veel vertrouwelijke documenten betreffende exact dit gebied...
Aangezien de partij weigert disciplinaire maatregelen te nemen, blijft deze medewerker hier toegang toe hebben.
Andere partijen zijn zeer voorzichtig omdat ze enigszins bang zijn dat als ze met een meerderheid die partij toegang ontzeggen, deze partij zich verder in een slachtofferrol gaat brengen in de Media en dat juist extreme krachten er eerder meer invloed zouden kunnen winnen.

Het betreft overigens daadwerkelijk iemand die door de MAD (militaire inlichtingendienst) als een actieve en geweldbereidde rechts-extremist ingeschaald is met een hoog gevaarniveau

[ Bericht 1% gewijzigd door RM-rf op 05-03-2020 23:36:28 ]
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
  donderdag 5 maart 2020 @ 23:54:39 #28
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_191857803
quote:
14s.gif Op donderdag 5 maart 2020 22:08 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Dat doe ik niet.
Waar heb ik het over nazi's? Doe eens iets aan die ongezonde nazi obsessie van je.
Meerdere van deze strijdgroepjes dwepen gewoon met naziliederen, hangen hakenkruizen in hun wapenkelders, vernoemen zich naar voormalig nazi-groepen. Waarom mag ik die lui geen nazi's noemen?
pi_191857876
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 23:54 schreef VoMy het volgende:

[..]

Meerdere van deze strijdgroepjes dwepen gewoon met naziliederen, hangen hakenkruizen in hun wapenkelders, vernoemen zich naar voormalig nazi-groepen. Waarom mag ik die lui geen nazi's noemen?
Nu dacht ik begrepen te hebben uit de Duitse berichten dat extreemrechtse lieden die verdacht werden van geweld en geweldsplannetjes nazi-contacten hebben of zelf nazi-achtig zijn.
In Duitsland is het normaal geworden om die groepen nazi's te noemen ?
Het is correcter om die groepen als nazi-achtig te zien, omdat je ook wel ziet dat sommigen zich distantiëren van nazi's .
Heb je het over Nederlands extreemrechtse lieden.... die kun je op een paar uitzonderingen na niet nazi noemen of vaak ook niet eens nazi-achtig
Wilders zie ik wel als extreemrechts, maar een nazi is hij zeker niet, ook nazi-achtig.
Hoewel de geschiedenis laat zien dat bewegingen met zijn etnische haat angstaanjagende vormen kan aannemen. Maar dat ziet er niet naar uit in Nederland.
  vrijdag 6 maart 2020 @ 00:09:39 #30
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_191857921
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 00:04 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Nu dacht ik begrepen te hebben uit de Duitse berichten dat extreemrechtse lieden die verdacht werden van geweld en geweldsplannetjes nazi-contacten hebben of zelf nazi-achtig zijn.
In Duitsland is het normaal geworden om die groepen nazi's te noemen ?
Het is correcter om die groepen als nazi-achtig te zien, omdat je ook wel ziet dat sommigen zich distantiëren van nazi's .
Heb je het over Nederlands extreemrechtse lieden.... die kun je op een paar uitzonderingen na niet nazi noemen of vaak ook niet eens nazi-achtig
Wilders zie ik wel als extreemrechts, maar een nazi is hij zeker niet, ook nazi-achtig.
Hoewel de geschiedenis laat zien dat bewegingen met zijn etnische haat angstaanjagende vormen kan aannemen. Maar dat ziet er niet naar uit in Nederland.
Ik zie niet in waarom je mensen met een hakenkruisvereringsaltaar geen nazi's zou noemen, lijkt me gewoon wel zo makkelijk.
  vrijdag 6 maart 2020 @ 00:22:58 #31
33189 RM-rf
1/998001
pi_191858003
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 00:04 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Nu dacht ik begrepen te hebben uit de Duitse berichten dat extreemrechtse lieden die verdacht werden van geweld en geweldsplannetjes nazi-contacten hebben of zelf nazi-achtig zijn.
In Duitsland is het normaal geworden om die groepen nazi's te noemen ?
Het is correcter om die groepen als nazi-achtig te zien, omdat je ook wel ziet dat sommigen zich distantiëren van nazi's .
Heb je het over Nederlands extreemrechtse lieden.... die kun je op een paar uitzonderingen na niet nazi noemen of vaak ook niet eens nazi-achtig
Wilders zie ik wel als extreemrechts, maar een nazi is hij zeker niet, ook nazi-achtig.
Hoewel de geschiedenis laat zien dat bewegingen met zijn etnische haat angstaanjagende vormen kan aannemen. Maar dat ziet er niet naar uit in Nederland.
Betreffende bv Nordkreuz en het Hannibal-Netzwerk gaat het overduidelijk om een nazi-groep, met anti-semitische ideen, die nazi-symboliek (hakenkruizen, SS-runen) gebruiken. En die duidelijk geweldbereid zijn, om het duizendjarige rijk weer te herstellen.
Enkel tattoeage's met nazi-symboliek zijn niet toegestaan, omdat dat tot ontslag uit dienst zal leiden (en veel leden dus lid van Bundeswehr, SEK, politie e.d. zijn), maar bv het schrijven van anti-semitische geschriften tijdens opleiding wordt enkel met een 'Erziehungs-massnahme' bestraft, het opnieuw moeten schrijven van dat opstel.
Pas zeer recentelijk is het tentoonstellen van nazi-memorablia in de Bundeswehr niet meer toegestaan, tot vorig jaar was in veel kazerne's wel toegestaan en bleek het vrijwel overal te gebeuren.

In geval van Uniter e.V. is dat niet het geval, maar dat is omdat dat een officieel geregistreerde vereniging is die ook bv wapentrainings organiseert en bv buitenland reizen (bv ook een training bij de Filipijnse militaire politie, waar ze wapentrainingen gegeven zouden hebben aan doodseskaders).


Overigens... ter verduidelijking ben ik wél ervoor een duidelijk verschil te maken tussen deze terreurnetwerken als Hannibal, Nordkreuz, Uniter; met banden in het leger, KSK en politiediensten;
En anderszijds zowel bepaalde 'lone-wolf-aanslagplegers' die soms geen georganiseerde basis hebben (zoals die Tobias R, die in Hanau een aanslag pleegde... ook de amoklaufer in Munchen, David S. uit 2016 heeft enkele overeenkomsten hiermee, wel een fascinatie voor bepaalde geweldsgroepen en bv de Beivik-aanslag, haat jegens allochtonen (niet -ariers) en een bewuste keuze vooral allochtonen als doelwit te nemen, alsmede het nalaten van een 'manifest' waarin een personlijke haat tegen de wereld en andere mensen verklaard wordt).
Ook Stephan B. die de synagoge-aanslag in Halle pleegde leek die werkwijze te hebben, maar ook enkel internet-links met nazistisch gedachtegoed leek te hebben en verder niet aktief leek te zijn in neo-nazi-verenigingen zelf of aanwezig op demo's.
Als laatste is er nog een groep traditionele neo-nazi's als Combat-18 met banden in de Hooliganscene, hieronder kun je bv de dader Stephan E. vatten die in Kassel de CDU-politicus Water Lubcke neerschoot.
En je hebt ook nog mensen uit de Reichsburger-scene.

er is soms wel enig comtact tusen zulke vier groepen, maar het lijkt zeer incidenteel te zijn, en geen duidelijke synchronisatie; Het lijken qua motieven en werkwijzen eerder zeer verschillende groepen/personen

[ Bericht 7% gewijzigd door RM-rf op 06-03-2020 00:43:37 ]
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
  vrijdag 6 maart 2020 @ 00:25:16 #32
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_191858020
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 00:09 schreef VoMy het volgende:

[..]

Ik zie niet in waarom je mensen met een hakenkruisvereringsaltaar geen nazi's zou noemen, lijkt me gewoon wel zo makkelijk.
Als het kwaakt als een eend...
Huilen dan.
pi_191858560
Onderwijl in de UK, niet alleen in Duitsland.
quote:
More white people arrested over terrorism than any other ethnic group for second year in a row
Official statistics released after head of counterterror police names far-right extremism as fastest growing threat
https://www.independent.c(...)office-a9376846.html
  donderdag 12 maart 2020 @ 20:50:19 #34
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_191990393
quote:
Rechtervleugel AfD onder toezicht Duitse geheime dienst

De ultrarechtse vleugel van de rechts-populistische politieke partij Alternative für Deutschland (AfD) is officieel onder toezicht gesteld van de Duitse veiligheidsdienst. Dat heeft de dienst besloten nadat de door AfD-politici opgerichte Flügel-groep een jaar lang in de gaten is gehouden.

De kopstukken van Der Flügel, AfD-fractieleiders Björn Höcke (Thüringen) en Andreas Kalbitz (Brandenburg), zijn rechtsextremisten, verklaarde Thomas Haldenwang, voorzitter van de binnenlandse veiligheidsdienst BfV.

Kalbitz noemt het "een ongegronde beslissing, enkel ingegeven door politieke motieven". De AfD zal alle juridische wegen bewandelen om "deze fout" te herstellen.

In januari 2019 classificeerde de inlichtingendienst Der Flügel als 'vermoedelijk extreemrechts'. De BfV zag bedreigingen voor de democratie en hield de organisatie een jaar lang in de gaten.

Autoriteiten bevestigen nu dat de groep extreemrechtse doelstellingen heeft. Volgens de dienst propageren Flügel-aanhangers vreemdelingenhaat, islamofobie, antisemitisme en een anti-democratische ideologie waarin zij moslims en politiek andersdenkenden buitensluiten. Daarnaast bagatelliseren ze de nationaalsocialistische misdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Nu Der Flügel onder toezicht staat, kunnen de leden van nabij worden gevolgd door de inlichtingendiensten. Hieronder valt onder meer het inzetten van geheim agenten, informanten en het verzamelen van persoonlijke gegevens. De ondertoezichtstelling geldt nadrukkelijk niet voor de AfD als geheel. Wat parlementsleden tijdens commissies of vergaderingen zeggen, mag dan ook niet in de dossiers worden opgenomen.

Het systematisch controleren van een politieke partijafdeling is een zwaar middel dat enkel wordt ingezet als de Duitse veiligheidsdienst het nodig acht om de democratie te beschermen, benadrukte Haldenwang. Maar volgens hem is de basishouding van Der Flügel op geen enkele manier verenigbaar met de grondwet. "Uit een extreemrechtse voedingsbodem vloeit maar al te vaak geweld voort. Daar treden wij fel tegen op en we blijven deze ophitsing consequent bestrijden. Er mag geen ruimte zijn voor extremisten. "

Het is lastig om onderscheid te maken tussen de AfD en Der Flügel, mede omdat de laatste geen eigen partijstructuur of leden heeft. De radicale beweging vertegenwoordigt ongeveer 20 procent van de landelijke AfD, maar is inmiddels zo sterk verweven met de partijleiding dat de twee niet langer als afzonderlijke organisaties kunnen worden beschouwd.

De invloed van Höcke en Kalbitz strekt zich waarschijnlijk tot ver buiten Der Flügel uit, tot diep in de AfD. Dat is ook de reden dat verschillende parlementsleden van de partij zijn opgestapt. Zij vonden dat er te weinig ruimte was voor een gematigd geluid. Ook bij lokale AfD-afdelingen kwam naar voren dat de weinige critici die er zijn, zo snel mogelijk het zwijgen wordt opgelegd.

Na drie aanslagen met een rechtsradicaal motief in korte tijd is het aanpakken van extreemrechts topprioriteit. De minister van Binnenlandse Zaken noemde rechts-extremisme onlangs "de grootste bedreiging voor Duitsland" en kwam daarom met een groot pakket aan nieuwe maatregelen.

Volgens de veiligheidsdiensten zijn er momenteel ongeveer 32.000 rechtsextremisten in Duitsland, van wie 13.000 bereid zijn om geweld te gebruiken.
https://nos.nl/artikel/23(...)-geheime-dienst.html
We have always been at war with Eastasia.
pi_192176970
quote:
Duitse Rijksburger-groep opgedoekt en verboden

Kort nieuws - 20 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Met invallen in tien deelstaten is donderdag de Rijksburgergroep 'Geeinte deutsche Völker und Stämme' opgerold. Minister Seehofer van Binnenlandse Zaken heeft de groep verboden omdat die antisemitisch en racistisch is.
De veiligheidsdiensten gaan ervan uit dat de groep van Reichsbürger uit 120 tot 140 leden bestaat. Volgens Seehofer vergiftigt de groep de maatschappij met racistische en antisemitische pamfletten en bedreigen de leden beambten en hun familieleden. Lees meer bij Tagesschau
https://duitslandinstituu(...)pgedoekt-en-verboden
pi_192194036
quote:
De ultrarechtse tak Der Flügel van de Duitse populistische partij AfD heft zichzelf op. Dat melden Duitse media, waaronder Der Spiegel. Tot de opheffing is besloten onder druk van het AfD-bestuur.Der Flügel is een beweging zonder eigen partijstructuur die naar schatting minstens 20 procent van de landelijke AfD-leden vertegenwoordigt.
https://nos.nl/l/2327890

De harde kernfiguren blijven natuurlijk contact houden met elkaar en wellicht ondergronds organiserend bezig zijn Misschien in kleinere groepen, zodat het minder opvalt??
  zaterdag 21 maart 2020 @ 22:22:33 #37
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_192194608
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 maart 2020 21:59 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

https://nos.nl/l/2327890

De harde kernfiguren blijven natuurlijk contact houden met elkaar en wellicht ondergronds organiserend bezig zijn Misschien in kleinere groepen, zodat het minder opvalt??
Der Flügel wordt nu gewoon de mainstream AfD.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_192243351
quote:
White supremacists discussed plans to weaponize coronavirus via “saliva,” a “spray bottle” or “laced items,” according to a weekly intelligence brief distributed by a federal law enforcement division on Feb. 17.

Federal investigators appeared to be monitoring the white nationalists’ communications on Telegram, an encrypted messaging app that has become popular with neo-Nazis. In the conversations, the white supremacists suggested targeting law enforcement agents and “nonwhite” people with attacks designed to infect them with the coronavirus. “Violent extremists continue to make bioterrorism a popular topic among themselves,” reads the intelligence brief written by the Federal Protective Service, which covered the week of Feb. 17-24. “White Racially Motivated Violent Extremists have recently commented on the coronavirus stating that it is an ‘OBLIGATION’ to spread it should any of them contract the virus.”The Federal Protective Service, part of the U.S. Department of Homeland Security, is a law enforcement agency responsible for protecting buildings owned or leased by the federal government
https://news.yahoo.com/fe(...)eapon-212031308.html

Stoere cyberkroegpraat .... heel normaal in die kringen. Het is geweld rechtvaardigen, promoten en een enkeling gaat het serieus nemen. Wil een held zijn in het verdedigen van vaderland, volk en ras
pi_192313180
quote:
Leden extreem-rechtse groep Revolution Chemnitz veroordeeld

Kort nieuws - 25 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De rechtbank in Dresden heeft acht leden van de extreem-rechtse groep Revolution Chemnitz veroodeeld tot meerjarige gevangenisstraffen. Ze werden ervan beschuldigd aanslagen te hebben gepland en de democratie in Duitsland omver te hebben willen werpen.
De aangeklaagden - tussen de 22 en de 32 jaar oud - zijn schuldig bevonden aan lidmaatschap van een terreurvereniging, aldus de rechtbank. Ze hebben gevangenisstraffen van tussen de 2 jaar en 3 maanden en 5,5 jaar opgelegd gekregen.

Revolution Chemnitz zou na de rellen en het geweld in Chemnitz in de zomer van 2018 zijn opgericht. De groep zou het hebben voorzien op "linkse parasieten, Merkel-zombie, mediadictatuur en hun slaven", blijkt uit chats van de leden. Duitse veiligheidsinstanties vonden Revolution Chemnitz zeer gevaarlijk en arresteerden voorman Christian K. en zeven andere leden in september en oktober 2018. Daarmee zou een aanslag op de Dag van de Duitse Eenheid dat jaar in Berlijn zijn voorkomen. Lees meer bij Zeit Online
https://duitslandinstituu(...)chemnitz-veroordeeld
pi_192369090
quote:
"Die BKA-Ermittler gehen davon aus, dass Tobias R. seine Opfer nach rassistischen Kriterien auswählte. Darüber hinaus aber gebe es, so heißt es, keine Indikatoren dafür, dass R. ein Anhänger einer rechtsextremistischen Gesinnung war. "
(...)
"Einem Nachbarn, einem dunkelhäutigen Mann mit Behinderung, soll er mehrmals geholfen haben, er spielte zudem in einer Fußballmannschaft, deren Spieler überwiegend Migrationshintergrund haben"
BKA |:( 8)7 https://www.sueddeutsche.(...)ericht-bka-1.4859441
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
  zondag 5 april 2020 @ 16:01:13 #41
33189 RM-rf
1/998001
pi_192463313
https://www.n-tv.de/polit(...)article21690555.html

quote:
Es gebe erhöhte Aktivitäten und Planungen rechter Gruppierungen, teilte das Bundesinnenministerium nach Angaben des Redaktionsnetzwerks Deutschland (RND) dem Bundestag mit. Vertreter des Bundesamtes für Verfassungsschutz und des Bundesinnenministeriums setzten die Obleute des Innenausschusses über Aktivitäten innerhalb der rechten Szene in Kenntnis, hieß es weiter.

Demnach bereiten sich Mitglieder sogenannter Prepper-Gruppen (to be prepared: vorbereitet sein) auf einen angeblichen Tag X vor, an dem die öffentliche Ordnung zusammenbrechen soll. In Schleswig-Holstein, Hamburg, Niedersachsen und Nordrhein-Westfalen sollen laut den Behördenangaben Waffen und Munition aus Verstecken, sogenannten Safehouses, geholt worden sein.
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
  vrijdag 8 mei 2020 @ 10:02:40 #42
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_193010643
https://www.hln.be/nieuws(...)lag-moskee~a2fffce3/

quote:
In Noorwegen is het proces gestart tegen Philip Manshaus. Hij wordt verdacht van een schietpartij aan een moskee in de buurt van de Noorse hoofdstad Oslo en de moord op zijn stiefzus. De 22-jarige verdachte pleitte op beide aanklachten onschuldig. In zijn openingsverklaring “verontschuldigde” hij zich bij zijn aanhangers omdat hij niet meer slachtoffers kon maken.
De aanklager, Johan Overberg, las de twee aanklachten apart voor. Toen de rechter de beschuldigde vroeg hoe hij pleitte, antwoordde die onschuldig te zijn. De hele procedure vond via een online videogesprek plaats, door het coronavirus. De verdachte maakte voor het videogesprek eerst een handgebaar om te melden dat alles oké is met hem. Het is niet de eerste keer dat hij opmerkelijke gebaren maakt. Eerder deed Manshaus ook al een nazigroet in de rechtszaal.
Benieuwd hoe vaak deze man genoemd wordt in de JFVD-apps.

En ook:
https://nos.nl/nieuwsuur/(...)ote-blinde-vlek.html

quote:
Christchurch, El Paso, Halle en Hanau: vier plaatsen waar in 2019 en dit jaar aanslagen werden gepleegd door rechts-extremisten. In de vijf jaren ervoor nam het rechtsextremistische geweld met ruim 300 procent toe, volgens de internationale politieorganisatie Interpol. In Nederland is een rechts-terroristische aanslag "voorstelbaar", schrijft de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV).

Ook de inlichtingendienst AIVD ziet een wereldwijde opleving van rechts-extremisme, zo is te lezen in het nieuwe jaarverslag. Deskundigen maken zich zorgen. Er is weinig internationale samenwerking tegen dreiging vanuit extreemrechtse hoek, zeggen zij, en binnen Nederland is de toenemende populariteit van het radicale gedachtegoed "een blinde vlek".
Het realistisch rechtse wegkijken kan gecontinueerd worden.
  vrijdag 8 mei 2020 @ 10:21:24 #43
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193010966
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 10:02 schreef VoMy het volgende:
https://www.hln.be/nieuws(...)lag-moskee~a2fffce3/
[..]

Benieuwd hoe vaak deze man genoemd wordt in de JFVD-apps.

En ook:
https://nos.nl/nieuwsuur/(...)ote-blinde-vlek.html
[..]

Het realistisch rechtse wegkijken kan gecontinueerd worden.
En wanneer wegkijken echt niet meer lukt, dan is het allemaal de schuld van "de linkse politiek, media en instituties" die deze situaties hebben gecreëerd omdat racistische gekkies zich zogenaamd onbegrepen voelen.
Huilen dan.
pi_193011266
quote:
9s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 10:21 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

En wanneer wegkijken echt niet meer lukt, dan is het allemaal de schuld van "de linkse politiek, media en instituties" die deze situaties hebben gecreëerd omdat racistische gekkies zich zogenaamd onbegrepen voelen.
De witte boosmeneertjes zijn dan ook al jaren de échte slachtoffers.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  vrijdag 8 mei 2020 @ 11:47:40 #45
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_193012269
quote:
9s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 10:21 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

En wanneer wegkijken echt niet meer lukt, dan is het allemaal de schuld van "de linkse politiek, media en instituties" die deze situaties hebben gecreëerd omdat racistische gekkies zich zogenaamd onbegrepen voelen.
Wegkijken van wat? :') We wonen niet in Noorwegen. Waar zijn al die fictieve ''racistische gekkies'' dan?

Het AIVD rapport over ''rechtsextremisme'' beslaat maar een halve pagina, over Islamitische dreigingen is een half boek geschreven.

Het is echt zielig hoe een non-issue in de maatschappij in dit topic dag na dag wordt opgeblazen tot gigantische proporties. Net als die 2 kinderachtige sneuneuzen met hun WhatsApp - die niet eens echt lid waren van FVD en gelijk zijn weggetrapt - nu worden aangevoerd als ''bewijs'' dat FVD van top tot teen racistisch zou zijn. Mijn hemel, wat een niveau.
  vrijdag 8 mei 2020 @ 11:50:39 #46
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_193012318
quote:
2s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 10:39 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

De witte boosmeneertjes zijn dan ook al jaren de échte slachtoffers.
Als je de criminaliteitscijfers erbij pakt lijkt het daar verdacht veel op, ja.
  vrijdag 8 mei 2020 @ 11:51:44 #47
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_193012338
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 11:47 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Het AIVD rapport over ''rechtsextremisme'' beslaat maar een halve pagina, over Islamitische dreigingen is een half boek geschreven.

Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_193014399
quote:
geciteerd uit bovenstaande link
quote:
In Nederland is rechts-extremisme volgens Sterkenburg "een blinde vlek". Voor haar promotie-onderzoek sprak ze met 36 extreemrechtse activisten. "Die hebben allemaal gemeen dat ze een soort vage notie hebben van hoe Nederland eruit zou moeten zien, namelijk met minder ruimte voor etnische en religieuze minderheden.
Zich daarover activistisch verbaal druk maken, het promoten van een monocultuur, is toch ook een belangrijk kenmerk van radicaal-rechts ? Daar zit die diffuse overgang van radicaal-extreem-gewelddadig extremisme
  vrijdag 8 mei 2020 @ 14:39:35 #49
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193014855
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 11:47 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Wegkijken van wat? :') We wonen niet in Noorwegen. Waar zijn al die fictieve ''racistische gekkies'' dan?
Lees je dit topic en de stukken waarnaar verwezen wordt wel? Blijkbaar zit die blinde vlek er ook bij jou.
quote:
Het AIVD rapport over ''rechtsextremisme'' beslaat maar een halve pagina, over Islamitische dreigingen is een half boek geschreven.

Het is echt zielig hoe een non-issue in de maatschappij in dit topic dag na dag wordt opgeblazen tot gigantische proporties. Net als die 2 kinderachtige sneuneuzen met hun WhatsApp - die niet eens echt lid waren van FVD en gelijk zijn weggetrapt - nu worden aangevoerd als ''bewijs'' dat FVD van top tot teen racistisch zou zijn. Mijn hemel, wat een niveau.
De stelling dat extreemrechts gedachtegoed geen zeldzaamheid is onder de FvD-aanhang lijkt in elk geval op Fok! redelijk stand te houden. Overigens waren er ook FvD-ers met bestuursfuncties te betrappen op opmerkelijke uitspraken. Van top tot teen? Vast niet. Maar uitzonderlijk? Ook vast niet
Huilen dan.
pi_193023190
De uitzending van Nieuwsuur 8 mei, begin te kijken op 20.10 minuten
https://nos.nl/uitzending/49774-nieuwsuur.html
  zaterdag 9 mei 2020 @ 10:43:51 #51
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193028717
Verzameltopic voor duits rechts-extremisme ondertussen?


Vooralsnog geen enkele reden om aan te nemen dat dit in NL een significant iets is.

En, nee, volk wat een lifestyle heeft gecreëerd omtrent extremisme komend van de gekleurde medemens straal negeren, is niet in de positie om hier te gaan stellen "dat het een kwestie van tijd is voor het hier ook zo erg gaat zijn! ".

[ Bericht 33% gewijzigd door capricia op 12-05-2020 00:39:57 ]
&lt;signature here&gt;.
  zaterdag 9 mei 2020 @ 10:56:10 #52
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193028865
quote:
7s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 10:43 schreef ExTec het volgende:

Vooralsnog geen enkele reden om aan te nemen dat dit in NL een significant iets is.

En, nee, volk wat een lifestyle heeft gecreëerd omtrent extremisme komend van de gekleurde boreale roomwitblanke medemens straal negeren, is niet in de positie
Deze zelfkennis siert je dan wel weer ^O^ .
Huilen dan.
  zaterdag 9 mei 2020 @ 10:57:54 #53
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193028893
quote:
7s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 10:56 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Ik ben gewoon een pedante droplul die niks te melden heeft maar wel graag geluid wil maken.

Deze zelfkennis siert je dan wel weer ^O^ .
&lt;signature here&gt;.
  zaterdag 9 mei 2020 @ 11:06:23 #54
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193028972
Voor beide posts: de pot die de ketel...
Huilen dan.
  zaterdag 9 mei 2020 @ 11:09:01 #55
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193029005
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 11:06 schreef Isdatzo het volgende:
De pot die de ketel...
gast, kijk eerst even naar wie er nou precies begint met de ander zijn woorden verdraaien :W

Dus je hebt het over jezelf ;)
&lt;signature here&gt;.
  zaterdag 9 mei 2020 @ 11:13:42 #56
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193029058
Het punt missen: jij verwijt anderen een bepaald extremisme straal te negeren (en daarom zogenaamd niet in een positie zouden zijn om van ander extremisme iets te vinden) terwijl je zelf exact 't zelfde doet. Ik wijs je alleen op je hypocrisie.
Huilen dan.
  zaterdag 9 mei 2020 @ 11:17:41 #57
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193029108
quote:
7s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 11:13 schreef Isdatzo het volgende:
terwijl je zelf exact 't zelfde doet.
Leg mij eens haarfijn uit waar ik dat doe? :)

En voor de pedante droplullen onder ons; je niet uitspreken over een zekere materie, betekent niet dat je het ontkent, erkent, goedkeurt, afkeurt.

Betekent dat je je er niet over uitspreekt.
&lt;signature here&gt;.
  zaterdag 9 mei 2020 @ 11:30:49 #58
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193029240
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 11:17 schreef ExTec het volgende:

[..]

Leg mij eens haarfijn uit waar ik dat doe? :)
In post 51 van dit topic. Dat leek me evident.

quote:
Betekent dat je je er niet over uitspreekt.
Je niet uitspreken of bagatelliseren, om het even hč. Maar het is goed met jou, dit gaat nergens heen.

Tabee " 10.gif " .
Huilen dan.
pi_193031082
DEN HAAG - Het OM eist een celstraf van 36 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk, tegen een voormalige HTM-beveiliger nadat hij collega's bedreigde met een aanslag. De Hagenaar begon tijdens een ruzie op het werk over de aanslag in een moskee in Nieuw-Zeeland, waarbij 51 mensen werden gedood door een rechtsextremist. Bij de man thuis vond de politie een geladen machinegeweer.
Cornelis R. (56) zou tegen zijn collega’s van het Haagse trambedrijf gezegd hebben dat hij had 'gesmuld' van de aanslag in Nieuw-Zeeland. Hij kondigde volgens zijn collega’s aan dat hij met twee handgranaten ook een moskee ging bezoeken. 'Joden zijn mooie mensen', zou hij gezegd hebben, 'want die doden moslims.' De ruzie vond plaats op 30 september vorig jaar
------
https://www.omroepwest.nl(...)-dreigen-met-aanslag

Beraamde hij werkelijk een moordaanslag ?
Misschien niet..... maar dit soort attitudes nemen toe als gevolg van toenemend buitenlanderhaat. Velen lullen stoer .... en grappen over geweld. maar hoe normaler het is hoe groter de kans dat een enkeling de bashes en grappen serieus gaat nemen en moordzuchtig wordt.
  maandag 11 mei 2020 @ 11:12:11 #60
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_193062115
Hier ook weer zo'n vreselijke aanslag in Duitsland van een extreem-rechtse klootzak die Turken haat.

https://nos.nl/artikel/23(...)urkse-eigenaren.html

Strijders van de Islamitische Staat vallen ook onder extreem-rechts, toch VoMy, Bluesdude? Of kan dat alleen als je blank bent?
  maandag 11 mei 2020 @ 11:14:01 #61
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_193062147
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 11:12 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Hier ook weer zo'n vreselijke aanslag in Duitsland van een extreem-rechtse klootzak die Turken haat.

https://nos.nl/artikel/23(...)urkse-eigenaren.html

Strijders van de Islamitische Staat vallen ook onder extreem-rechts, toch VoMy, Bluesdude? Of kan dat alleen als je blank bent?
Gelukkig, er is een strohalm gevonden. Ga je nu dat artikel bij elke scheet van / kritiek op extreem rechts / PVV, FVD ophoesten?
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  maandag 11 mei 2020 @ 11:16:40 #62
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_193062193
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 11:12 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Hier ook weer zo'n vreselijke aanslag in Duitsland van een extreem-rechtse klootzak die Turken haat.

https://nos.nl/artikel/23(...)urkse-eigenaren.html

Strijders van de Islamitische Staat vallen ook onder extreem-rechts, toch VoMy, Bluesdude? Of kan dat alleen als je blank bent?
Te laf om te taggen :').
Gerapporteerd wegens irrelevant :'). Maak maar een topic aan over dit soort problemen als je het daarover wil hebben.
pi_193062872
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 11:12 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Hier ook weer zo'n vreselijke aanslag in Duitsland van een extreem-rechtse klootzak die Turken haat.

https://nos.nl/artikel/23(...)urkse-eigenaren.html

Strijders van de Islamitische Staat vallen ook onder extreem-rechts, toch VoMy, Bluesdude? Of kan dat alleen als je blank bent?
Are you talking to me?

Wel of niet blank is jouw onnodige drukte.
Moslimfundamentalisme heeft overeenkomsten met westers extreemrechts : conservatisme, etnische haat, de strijd tegen buitenlandse invloeden, identiteitspolitiek, terug naar de fundamenten.
ISIS is een exces van moslimfundamentalisme. Breivik, Tarrant en Bowers zijn excessen van westers fundamentalisme
  maandag 11 mei 2020 @ 11:56:06 #64
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_193062934
quote:
13s.gif Op maandag 11 mei 2020 11:44 schreef ExTec het volgende:

[..]


Het fascisme is met de dood van Hitler en Mussolini heen gegaan. Op zich is het huidige terrorisme lastig te bestrijden nu omdat los van links en rechts het lastig is om gekken die ineens een aanslag willen plegen lastig op te sporen zijn. Zeker als er rond die personen ook allerlei organisaties slecht samenwerken.

https://nl.wikipedia.org/(...)Rijn_op_9_april_2011

[ Bericht 23% gewijzigd door capricia op 12-05-2020 00:43:46 ]
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  maandag 11 mei 2020 @ 11:56:27 #65
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193062940
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 11:52 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Are you talking to me?

Wel of niet blank is jouw onnodige drukte.
Moslimfundamentalisme heeft overeenkomsten met westers extreemrechts : conservatisme, etnische haat, de strijd tegen buitenlandse invloeden, identiteitspolitiek, terug naar de fundamenten.
ISIS is een exces van moslimfundamentalisme. Breivik, Tarrant en Bowers zijn excessen van westers fundamentalisme
De vraag was of ook dat rechts-extremisme is.
&lt;signature here&gt;.
pi_193062958
quote:
7s.gif Op maandag 11 mei 2020 11:56 schreef ExTec het volgende:

[..]

De vraag was of ook dat rechts-extremisme is.
Breivik is ineens een lief Groen Links bloemenkind geworden? :')
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  maandag 11 mei 2020 @ 11:57:32 #67
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193062965
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 11:52 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Breivik, Tarrant en Bowers zijn excessen van westers fundamentalisme
Nee nee, dat zie je he-le-maal fout. Dat is een logisch en begrijpelijk gevolg van het Grote Linkse Wegkijken.

Of zo.
Huilen dan.
  maandag 11 mei 2020 @ 11:58:34 #68
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193062984
quote:
2s.gif Op maandag 11 mei 2020 11:57 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Breivik is ineens een lief Groen Links bloemenkind geworden? :')
Ik refereerde aan de activiteiten van voorgenoemde ISIS c.s. ;)

Leek me overigens redelijk voor de hand liggend, maar ik snap dat velen hier liever hun best doen om het e.e.a. maar zo rechtlijnig mogelijk te interpreteren, want dan hebben we tenminste wat te lullen hé ;)
&lt;signature here&gt;.
  maandag 11 mei 2020 @ 12:00:01 #69
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193063015
quote:
7s.gif Op maandag 11 mei 2020 11:56 schreef ExTec het volgende:

[..]

De vraag was of ook dat rechts-extremisme is.
Wat een onnozele vraag.

Waarom hij Turken haat, is niet duidelijk.
Huilen dan.
  maandag 11 mei 2020 @ 12:00:01 #70
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_193063016
quote:
7s.gif Op maandag 11 mei 2020 11:56 schreef ExTec het volgende:

[..]

De vraag was of ook dat rechts-extremisme is.
Binnen elke isme lopen er wel types rond die geloven in een waarheid en dat aan anderen met geweld willen opdringen. Of anders denkende willen vermoorden. Dat is zo een beetje de definitie die ik hanteer. Met elke isme is het wel oppassen dus.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  maandag 11 mei 2020 @ 12:02:14 #71
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193063058
quote:
7s.gif Op maandag 11 mei 2020 12:00 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Wat een onnozele vraag.

Waarom hij Turken haat, is niet duidelijk.
Dus; ja, ook bepaalde activiteiten voortkomend uit islamitisch-extremisme vallen onder het kopje rechts-extremisme?
&lt;signature here&gt;.
  maandag 11 mei 2020 @ 12:03:10 #72
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193063085
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 12:00 schreef Megumi het volgende:

[..]

Binnen elke isme lopen er wel types rond die geloven in een waarheid en dat aan anderen met geweld willen opdringen. Of anders denkende willen vermoorden. Dat is zo een beetje de definitie die ik hanteer. Met elke isme is het wel oppassen dus.
You my friend, are preaching to the choir.

[ Bericht 2% gewijzigd door capricia op 12-05-2020 00:45:55 ]
&lt;signature here&gt;.
  maandag 11 mei 2020 @ 12:08:31 #73
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193063202
quote:
5s.gif Op maandag 11 mei 2020 12:02 schreef ExTec het volgende:

[..]

Dus; ja, ook bepaalde activiteiten voortkomend uit islamitisch-extremisme vallen onder het kopje rechts-extremisme?
Ik zou dat niet zo snel onder rechts-extremisme scharen, maar er zijn zeker gelijkenissen tussen islamitisch-extremisme en rechts-extremisme.

En nu?
Huilen dan.
  maandag 11 mei 2020 @ 12:13:59 #74
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193063307
quote:
7s.gif Op maandag 11 mei 2020 12:08 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Ik zou dat niet zo snel onder rechts-extremisme scharen, maar er zijn zeker gelijkenissen tussen islamitisch-extremisme en rechts-extremisme.

En nu?
En nu ben ik benieuwd waar je het dan onder schaart? :)

En waarom je dat doet?
&lt;signature here&gt;.
  maandag 11 mei 2020 @ 12:27:48 #75
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193063529
quote:
7s.gif Op maandag 11 mei 2020 12:13 schreef ExTec het volgende:

[..]

En nu ben ik benieuwd waar je het dan onder schaart? :)

En waarom je dat doet?
Waar jij naar toe wil is de stelling islamitisch extremisme = rechts extremisme?
Huilen dan.
  maandag 11 mei 2020 @ 12:57:22 #76
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193063942
quote:
7s.gif Op maandag 11 mei 2020 12:27 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Waar jij naar toe wil is de stelling islamitisch extremisme = rechts extremisme?
Waarom zou het dat niet kunnen zijn?
&lt;signature here&gt;.
  maandag 11 mei 2020 @ 13:14:52 #77
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_193064254
Kunnen we moslimgeweld ook gewoon in dit topic plaatsen.
Hebben we binnen een week meteen 20 delen van dit topic.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  maandag 11 mei 2020 @ 13:58:27 #78
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193064934
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 12:57 schreef ExTec het volgende:

[..]

Waarom zou het dat niet kunnen zijn?
Alleen al omdat extreem-rechts een soort verzameling is van de politieke stromingen (die mensen verdelen in 'eigen' en 'vreemde' groepen op basis van etniciteit).

Als je het wil hebben over de overeenkomsten en verschillen tussen rechts- en islamitisch-extremisme dan staat het je vrij om daar een topic over te openen, maar daar lijkt me dit topic niet de plek voor.
Huilen dan.
  maandag 11 mei 2020 @ 13:58:59 #79
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193064948
quote:
14s.gif Op maandag 11 mei 2020 13:14 schreef Harvest89 het volgende:
Kunnen we moslimgeweld ook gewoon in dit topic plaatsen.
Hebben we binnen een week meteen 20 delen van dit topic.
Blinde vlek gespot :z .
Huilen dan.
  maandag 11 mei 2020 @ 14:14:21 #80
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_193065280
quote:
7s.gif Op maandag 11 mei 2020 12:08 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Ik zou dat niet zo snel onder rechts-extremisme scharen, maar er zijn zeker gelijkenissen tussen islamitisch-extremisme en rechts-extremisme.

En nu?
Wennen denk ik. Het nadeel van het huidig terrorisme is dat het veel meer uit eenmansacties bestaat gericht vooral op personen dit soort terroristen zijn er zeer lastig uit de bevolking uit te pikken. Het zijn geen organisaties zoals bijvoorbeeld de IRA die je kan infiltreren en bespioneren. En naast elke burger een spion of politieman neerzetten kan niet. En methodes zoals in China zijn hier niet uitvoerbaar voorlopig.

[ Bericht 3% gewijzigd door Megumi op 11-05-2020 14:25:47 ]
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  maandag 11 mei 2020 @ 14:15:50 #81
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_193065310
quote:
14s.gif Op maandag 11 mei 2020 13:14 schreef Harvest89 het volgende:
Kunnen we moslimgeweld ook gewoon in dit topic plaatsen.
Hebben we binnen een week meteen 20 delen van dit topic.
Denk dat dit zonder moslims ook wel kan. Jammer genoeg.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  maandag 11 mei 2020 @ 15:28:46 #82
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_193066500
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 14:15 schreef Megumi het volgende:

[..]

Denk dat dit zonder moslims ook wel kan. Jammer genoeg.
Zeker als we al die berichten plaatsen waarbij afkomst niet vermeld wordt, en doen alsof het allemaal het werk van blanke skinheads is ja.

Anders wordt het toch vrij mager. Als we ons alleen richten op Nederland halen we waarschijnlijk niet eens 1 pagina. Daarom speelt Duitsland hier zo'n prominente rol.
  dinsdag 12 mei 2020 @ 18:43:32 #83
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193087565
quote:
7s.gif Op maandag 11 mei 2020 13:58 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Alleen al omdat extreem-rechts een soort verzameling is van de politieke stromingen (die mensen verdelen in 'eigen' en 'vreemde' groepen op basis van etniciteit).
Dus omdat het niet homogeen is, kan een andere er niet bij ofzo? En als klap op de vuurpijl even je eigen nogal kortzichtige definitie erbij, want ik denk niet dat etniciteit zo'n grote rol hoeft te spelen.

En neem je afscheid van slechts etniciteit, heb je zojuist de extremistisch-islam omschreven: een stroming die mensen verdeelt in eigen en vreemden, alleen nu op basis van geloof.

Zwak criterium.

Ik neem aan dat ik je niet hoef uit te leggen dat links/rechts, ofwel progressief/conservatief, zelfredzaamheid/het collectief juist die stromingen zijn waarin alle anderen in onder te brengen zijn.

quote:
Als je het wil hebben over de overeenkomsten en verschillen tussen rechts- en islamitisch-extremisme
Tenzij dat dus hetzelfde is, hé :)
&lt;signature here&gt;.
  dinsdag 12 mei 2020 @ 18:59:00 #84
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193087863
quote:
7s.gif Op maandag 11 mei 2020 13:58 schreef Isdatzo het volgende:

politieke stromingen
Religie's zijn door mensen bedachte ideologieën. Zuiver politiek, dus :)
&lt;signature here&gt;.
  dinsdag 12 mei 2020 @ 19:00:24 #85
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193087902
quote:
7s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 18:43 schreef ExTec het volgende:

[..]

Dus omdat het niet homogeen is, kan een andere er niet bij ofzo?
Dat was niet het criterium. Waarom je dat denkt weet ik niet. Het sleutelwoord is 'politieke'.

quote:
En als klap op de vuurpijl even je eigen nogal kortzichtige definitie erbij, want ik denk niet dat etniciteit zo'n grote rol hoeft te spelen.
Nou, dat denk ik wel.
quote:
En neem je afscheid van slechts etniciteit, heb je zojuist de extremistisch-islam omschreven: een stroming die mensen verdeelt in eigen en vreemden, alleen nu op basis van geloof.
Op basis waarvan je onderscheid maakt en wat de 'doorsnee' politieke of religieuze overtuigingen zijn maakt wel degelijk uit.
quote:
Zwak criterium.

Ik neem aan dat ik je niet hoef uit te leggen dat links/rechts, ofwel progressief/conservatief, zelfredzaamheid/het collectief juist die stromingen zijn waarin alle anderen in onder te brengen zijn.
[..]

Tenzij dat dus hetzelfde is, hé :)
Ja, het is goed. Extremisme = extremisme, daar valt verder geen onderscheid in te maken. Allemaal 't zelfde.
Huilen dan.
  dinsdag 12 mei 2020 @ 19:06:41 #86
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_193088055
Het is gewoon faallogica, dat is wat het is. Net als al die mensen die keihard roepen dat je niks mag zeggen over Marokkanen, want dan ben je een racist. Helaas heeft een 'Marokkaan' net als een 'Nederlander' helemaal geen vastomlijnde kenmerken. Beide kunnen blank of bruin zijn, christen of islamitisch, blauw of bruinogig. "De Marokkaanse Nederlander" bestaat feitelijk niet en kun je dus ook niet etnisch profileren of rascistisch bejegenen.

Hetzelfde geldt voor "extreemrechts". Er is helemaal geen etnisch component, en welke politieke stromingen er precies toe behoren is ook zeer onduidelijk, aangezien fascisme uiteindelijk tot dezelfde staat-centraalstellende autoritaire collectivistische en anti-democratische familie ideologieen behoort als socialisme en communisme.

De hele verdeling lijkt vooral bedoeld om "de ander" de schuld in de schoenen te kunnen schuiven van een klein clubje moorddadige gekken.
  dinsdag 12 mei 2020 @ 19:07:57 #87
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193088085
quote:
2s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 18:59 schreef ExTec het volgende:

[..]

Religie's zijn door mensen bedachte ideologieën. Zuiver politiek, dus :)
Politiek en religies delen zeker kenmerken, maar er zit wel degelijk een verschil tussen religieuze en politieke overtuigingen.

Hoe dan ook denk ik niet dat wij eruit komen. Jij wil naar de stelling toe dat islamitisch-extremisme hetzelfde is als rechts-extremisme om vervolgens te kunnen zeggen dat 'links' hypocriet is of zo.
Huilen dan.
  dinsdag 12 mei 2020 @ 19:13:50 #88
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193088242
quote:
7s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 19:00 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Dat was niet het criterium. Waarom je dat denkt weet ik niet. Het sleutelwoord is 'politieke'.
Al achtehaald.

quote:
Nou, dat denk ik wel.
:D

Want wat die breivik en die tarant deden, ondanks hun geouwehoer, dat deden ze natuurlijk enkel en alleen omdat ze een hekel hadden aan mensen met een andere huidskleur? :)

quote:
Op basis waarvan je onderscheid maakt en wat de 'doorsnee' politieke of religieuze overtuigingen zijn maakt wel degelijk uit.
Ja, grosso modo: mijn groep tegen de andere. Hey, wat leuk. Je hebt weer een argument gegeven waarom islamitisch-extremisme dus gewoon rechts-extremisme is.

quote:
Ja, het is goed. Extremisme = extremisme, daar valt verder geen onderscheid in te maken. Allemaal 't zelfde.
De vlucht naar voren, de belachelijkmaking.

Leuk geprobeerd.
&lt;signature here&gt;.
  dinsdag 12 mei 2020 @ 19:16:55 #89
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193088322
quote:
7s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 19:07 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Politiek en religies delen zeker kenmerken, maar er zit wel degelijk een verschil tussen religieuze en politieke overtuigingen.
Welk gedeelte van:

Het zijn beide door mensen bedachte ideologieën en derhalve zuiver politiek

Snap je niet?

Wat is het verschil dan, behalve dan dat die ene ideologie een tovervriendje erbij bedenkt?

quote:
Hoe dan ook denk ik niet dat wij eruit komen.
Dat zie ik je vaker zeggen. Maar toch kan je de drang om te reageren maar niet weerstaan, hé? :)

quote:
Jij wil naar de stelling toe dat islamitisch-extremisme hetzelfde is als rechts-extremisme om vervolgens te kunnen zeggen dat 'links' hypocriet is of zo.
Nee, niet.

Ik zou daadwerkelijk wel eens willen weten waarom religieus-extremisme niet onder rechts-extremisme geschaard wordt.
&lt;signature here&gt;.
pi_193088499
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 14:21 schreef Bluesdude het volgende:
DEN HAAG - Het OM eist een celstraf van 36 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk, tegen een voormalige HTM-beveiliger nadat hij collega's bedreigde met een aanslag. De Hagenaar begon tijdens een ruzie op het werk over de aanslag in een moskee in Nieuw-Zeeland, waarbij 51 mensen werden gedood door een rechtsextremist. Bij de man thuis vond de politie een geladen machinegeweer.
Cornelis R. (56) zou tegen zijn collega’s van het Haagse trambedrijf gezegd hebben dat hij had 'gesmuld' van de aanslag in Nieuw-Zeeland. Hij kondigde volgens zijn collega’s aan dat hij met twee handgranaten ook een moskee ging bezoeken. 'Joden zijn mooie mensen', zou hij gezegd hebben, 'want die doden moslims.' De ruzie vond plaats op 30 september vorig jaar
------
https://www.omroepwest.nl(...)-dreigen-met-aanslag

Beraamde hij werkelijk een moordaanslag ?
Misschien niet..... maar dit soort attitudes nemen toe als gevolg van toenemend buitenlanderhaat. Velen lullen stoer .... en grappen over geweld. maar hoe normaler het is hoe groter de kans dat een enkeling de bashes en grappen serieus gaat nemen en moordzuchtig wordt.
Vandaar dat Vucht bijna in zijn geheel vol zit met Jihadis.

Mag toch hopen dat ze hem hierop niet veroordeeld krijgen buiten dan verboden wapen bezit. Zijn collega's kunnen zoveel zeggen. Ze hadden nog ruzie ook zie ik.

Genoeg mensen die van alles goedkeuren waarvan wij zeggen moet dat nou. Daarop handelen lijkt me niet de juiste weg. Volgens mij was erook helemaal niks aan de hand geweest als deze gozer geen verboden wapens thuis had liggen.

[ Bericht 5% gewijzigd door JANdeDERDE op 12-05-2020 19:30:28 ]
pi_193209492
Zie filmpje
HBuyatui twitterde op vrijdag 15-05-2020 om 13:38:15 Burgemeester @francweerwind moet nu ingrijpen. Gaat niet goed. Rechts in Verzet in gevecht met buurtbewoners. Dat kan echt niet! Wat mij betreft demonstreren in woonwijken nooit meer toestaan! https://t.co/e0iT0ZKxAl reageer retweet
nog een filmpje

https://almeredezeweek.nl(...)geen-spijt-van-actie
:De keuken van Tonny en Jan Groot in de Staatsliedenbuurt staat vol bloemen en cadeaus nadat Jan vorige week vrijdag door een demonstrant van Rechts in Verzet omver werd geduwd. De 83-jarige brak zijn heup en herstelt nu van de operatie.
(...)
Tonny neemt het gesprek over. "Maar het ging helemaal niet om die oproep, want op hun spandoek stond: 'Geen moskee in onze straat'. Waar bemoeien ze zich mee? Dit is hun straat helemaal niet. Ze komen uit het oosten van Nederland en die moskee staat hier al jaren. Daar hebben we echt nooit last van.
pi_193210527
De man (hoe oud hij ook mag wezen) probeert een paar jongens te belemeren met demonstreren. En dan gaan janken als je een duwtje krijgt.

Jan probeerde met zijn zakmes het protestbord met de tekst 'Geen moskee in onze straat' los te snijden.

"Want weet je. Ik kom uit 1937 en heb de oorlog meegemaakt. In mijn klas zaten kinderen met een Jodenster op hun jas.

Ok...

[ Bericht 18% gewijzigd door JANdeDERDE op 19-05-2020 19:45:23 ]
pi_193212399
Discriminerend tuig die wederom een etnisch religieuse groep discrimineren en willen wegjagen.
Op het spandoek staat " onze straat" . Lazer op ... die gasten woonden helemaal niet in die straat.
pi_193212845
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 20:02 schreef Bluesdude het volgende:
Discriminerend tuig die wederom een etnisch religieuse groep discrimineren en willen wegjagen.
Op het spandoek staat " onze straat" . Lazer op ... die gasten woonden helemaal niet in die straat.
Zie je de grap echt niet?
pi_193214868
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 20:02 schreef Bluesdude het volgende:
Discriminerend tuig die wederom een etnisch religieuse groep discrimineren en willen wegjagen.
Op het spandoek staat " onze straat" . Lazer op ... die gasten woonden helemaal niet in die straat.
Ze maken gebruik van hun grondrecht erg hey.
  dinsdag 19 mei 2020 @ 22:09:16 #96
475986 Briqq
Worth fighting for
pi_193215244
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 21:55 schreef JANdeDERDE het volgende:

[..]

Ze maken gebruik van hun grondrecht erg hey.
De pro-ISIS-demonstranten in Den Haag destijds ook. Maar jij meet weer eens met 2 maten om het op te kunnen nemen voor extreemrechts.
pi_193215312
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 22:09 schreef Briqq het volgende:

[..]

De pro-ISIS-demonstranten in Den Haag destijds ook. Maar jij meet weer eens met 2 maten om het op te kunnen nemen voor extreemrechts.
Het aanhangen / supporten van een erkende terreur organisatie is wel wat anders imo.

Buiten dat heb ik volgens mij nergens gezegd dat het niet mag?
  woensdag 20 mei 2020 @ 09:45:59 #98
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_193220433
https://www.theguardian.c(...)rorism-canada-police

quote:
Police in Canada are treating a machete attack in which a woman was murdered and two others injured as an act of terrorism, after discovering evidence suggesting that it was motivated by violent misogyny.

The move is thought to be the first time that terrorism charges have been brought in a case connected to the so-called “incel” ideology.

"Terrorism comes in many forms and it's important to note that it is not restricted to any particular group, religion or ideology"; the RCMP said in a statement announcing the updated charges on Tuesday.

De incel-beweging, toch wel het gehandicapte broertje in de realistisch rechtse familie.
  woensdag 20 mei 2020 @ 09:48:47 #99
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_193220464
"Terrorism comes in many forms and it's important to note that it is not restricted to any particular group, religion or ideology“

Deze zin zou als ondertitel voor het NWS forum gebruikt moeten worden.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  woensdag 20 mei 2020 @ 11:48:34 #100
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193221923
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 09:48 schreef Lord_Vetinari het volgende:
"Terrorism comes in many forms and it's important to note that it is not restricted to any particular group, religion or ideology“

Deze zin zou als ondertitel voor het NWS forum gebruikt moeten worden.
Ow, maar die is hier in deze topic ook op z'n plek hoor :)

Tenzij je natuurlijk jezelf vertelt dat iedereen die hier weerwoord geeft vanzelfsprekend bovenstaande ontkent.
&lt;signature here&gt;.
  woensdag 20 mei 2020 @ 12:16:18 #101
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_193222326
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:09 schreef JANdeDERDE het volgende:

[..]

Haal de handhaving er maar bij.

Ook spreken hun nergens over het feit dat incel en rechts ook maar iets met elkaar te maken heeft. Dat verzin jij er even bij. En anders haal je wel een links progressieve bron erbij die het beweert.
Misschien moet je eens stil staan bij het feit dat je net, voor de zoveelste keer in vrij korte tijd:
- Iets uit je duim zuigt
- Vervolgens op basis van je net neergeplempte verzinsel, iets veroordeelt (op basis van je eigen gebakken lucht dus)
- Dit opvolgt met nog meer verzinsels.
- Dit opvolgt met nog meer ongefundeerde conclusies.
- Verder op geen enkele manier ingaat op het onderwerp van de post die je quote.

Dat werkt misschien in het café waar je nu al 2 maanden bent buitengesloten, maar hier valt je onovertroffen gebrek aan inhoudelijke argumentatie direct op. Dit voegt allemaal helemaal niets toe en is vooral een sneue reflectie van je onwil om de realiteit te gebruiken bij het vormen van een mening.

[ Bericht 3% gewijzigd door capricia op 20-05-2020 22:44:57 ]
pi_193222356
quote:
1s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:03 schreef JANdeDERDE het volgende:

Het zou iig best uniek zijn. Wij (Europese afkomst) maken normaliter geen mensen af met manchetes. Het is mogelijk natuurlijk.
Doen "wij" dat met kogels dan ?
  woensdag 20 mei 2020 @ 12:20:08 #103
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_193222375
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:18 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Doen "wij" dat met kogels dan ?
Nee, met machetes.

https://en.wikipedia.org/wiki/Trollh%C3%A4ttan_school_attack

quote:
On 22 October 2015, 21-year-old Anton Lundin Pettersson attacked Kronan School in Trollhättan, Sweden, with a sword. He killed a teaching assistant and a male student, stabbed another male student and a teacher, and died later of the gunshot wounds he received during his apprehension.[1][2] The second teacher who was wounded died in hospital six weeks after the attack, on 3 December.
pi_193222377
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:18 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Doen "wij" dat met kogels dan ?
Idd of andere messen/wapens. Ik zie ons weinig met manchetes in de weer.

Een voorbeeld doet daar niks vanaf. En volgens mij was dat niet met een manchete maar een ander type zwaard/mes.
pi_193222421
quote:
1s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:20 schreef JANdeDERDE het volgende:

[..]

Idd of andere messen/wapens. Ik zie ze weinig met manchetes in de weer.

Een voorbeeld doet daar niks vanaf.
wie is "ze" ?
Mensen van Europese afkomst? Klopt ... heb ik nog nooit in reallife gezien. Wel in films
Ik zag ook nooit mensen van niet-europese afkomst met machetes ed in reallife.
pi_193222472
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:23 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

wie is "ze" ?
Mensen van Europese afkomst? Klopt ... heb ik nog nooit in reallife gezien. Wel in films
Ik zag ook nooit mensen van niet-europese afkomst met machetes ed in reallife.
Ja.

En voor dat laatste dan moet je liveleak/bestgore maar is even bekijken of niet.
  woensdag 20 mei 2020 @ 12:26:44 #107
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193222475
quote:
1s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:20 schreef JANdeDERDE het volgende:

[..]

Idd of andere messen/wapens. Ik zie ons weinig met manchetes in de weer.

Een voorbeeld doet daar niks vanaf. En volgens mij was dat niet met een manchete maar een ander type zwaard/mes.
Man man man. Omdat jij je niet kan voorstellen dat iemand van "onze (Europese afkomst)" steekwapens hanteert om iemand een kopje kleiner te maken, moet het wel een moslim zijn geweest?

Serieus :D .
Huilen dan.
pi_193222492
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:23 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

wie is "ze" ?
Mensen van Europese afkomst? Klopt ... heb ik nog nooit in reallife gezien. Wel in films
Ik zag ook nooit mensen van niet-europese afkomst met machetes ed in reallife.
Ja.

En voor dat laatste dan moet je liveleak/bestgore maar is even bekijken of niet.
quote:
10s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:26 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Man man man. Omdat jij je niet kan voorstellen dat iemand van "onze (Europese afkomst)" steekwapens hanteert om iemand een kopje kleiner te maken, moet het wel een moslim zijn geweest?

Serieus :D .
Nope dat is wat jij ervan maakt. Het zou gewoon vrij uniek zijn. En als ik naar de bron kijk ( veel linkser en progressiever kan het niet) dan stel ik daar wel vraagtekens bij. En dan kom je al snel uit bij o.a mijn voorbeeld.

Ik heb het dan ook specifiek over het manchete gebruik.
  woensdag 20 mei 2020 @ 12:31:06 #109
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193222546
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:27 schreef JANdeDERDE het volgende:

[..]

Ja.

En voor dat laatste dan moet je liveleak/bestgore maar is even bekijken of niet.
[..]

Nope dat is wat jij ervan maakt. Het zou gewoon vrij uniek zijn.
Huh? Wat ik ervan maak? Het zijn jouw woorden :') .

"Zou vrij uniek zijn" is natuurlijk geen argument. Je hebt geen aanwijzingen dat het bericht niet klopt, maar op basis van jouw professionele inschatting kom je met een heel alternatief scenario op de proppen waarin het volgens jou net zo goed om een moslim kan gaan maar dat ze bang zijn voor kritiek op radicale moslims en het dan maar zo brengen.

Dat zijn rare kronkels hoor.
Huilen dan.
  woensdag 20 mei 2020 @ 12:32:18 #110
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193222567
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:16 schreef VoMy het volgende:

- Iets uit je duim zuigt
- Vervolgens op basis van je net neergeplempte verzinsel, iets veroordeelt (op basis van je eigen gebakken lucht dus)
Hey dat ken ik ergens van.

Je duld geen concurrentie, ofzo? :)
&lt;signature here&gt;.
  woensdag 20 mei 2020 @ 12:37:05 #111
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_193222628
quote:
10s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:32 schreef ExTec het volgende:

[..]

Hey dat ken ik ergens van.

Je duld geen concurrentie, ofzo? :)
Dit raakt weer kant noch wal. Blijven oefenen.
  woensdag 20 mei 2020 @ 12:37:43 #112
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193222638
quote:
7s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:31 schreef Isdatzo het volgende:

Je hebt geen aanwijzingen dat het bericht niet klopt,
Eerlijk is eerlijk, het bericht laat zich niet uit over de afkomst van de dader.

Daarbij ben ik er zelf nog niet echt over uit of 'incel gedachtegoed' nu links of rechts is.

Maar ik leef ook niet in de comfortabele bubbel waar alles wat niet goed is natuurlijk altijd rechts is, en wat links is per definitie nooit slecht kan zijn, dus slecht? -> automatisch rechts, ondanks de wijze quote van de canadese politie.
&lt;signature here&gt;.
pi_193222639
quote:
7s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:31 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Waarin het volgens jou net zo goed om een moslim kan gaan maar dat ze bang zijn voor kritiek op radicale moslims en het dan maar zo brengen.

Het zou niet de 1ste keer zijn. Dat ze wat details weg laten. Om je een verkeerd beeld te geven.
  woensdag 20 mei 2020 @ 12:39:05 #114
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193222667
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:37 schreef VoMy het volgende:

[..]

Dit raakt weer kant noch wal. Blijven oefenen.
Je beschuldig anderen van wat je zelf aan de lopende band doet :)

quote:
Hypocriet:

•iemand die voordoet bepaalde waarden te huldigen, maar zich er zelf niet aan houdt.
&lt;signature here&gt;.
  woensdag 20 mei 2020 @ 12:40:37 #115
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_193222692
quote:
10s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:39 schreef ExTec het volgende:

[..]

Je beschuldig anderen van wat je zelf aan de lopende band doet :)
[..]

Ik weet niet welke voldoening je haalt uit het uitkramen van wartaal, maar ieder zijn ding. Dit lijkt me alleen niet echt on-topic.
  woensdag 20 mei 2020 @ 12:41:37 #116
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193222704
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:40 schreef VoMy het volgende:

[..]

Ik weet niet welke voldoening je haalt uit het uitkramen van wartaal
Ik zou zeggen: ga bij jezelf te rade :)
&lt;signature here&gt;.
  woensdag 20 mei 2020 @ 12:44:40 #117
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_193222749
quote:
1s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:03 schreef JANdeDERDE het volgende:

[..]

De Guardian is echt aan het afglijden. Beetje de vox van de UK aan het worden.

Ik zie bijv ook nergens de achtergrond van de dader. Het zou mij niks verbazen als een land als Canada of een krant als de Guardian. Bijv een moslim die wat mensen afmaakt met een manchete onder de noemer incel wilt krijgen. Zodat ze niet kritisch hoeven te zijn op radicale moslims. Of deze in de statistieken niet hoeft mee te nemen zijne .... terrorisme.

Het zou iig best uniek zijn. Wij (Europese afkomst) maken normaliter geen mensen af met manchetes. Het is mogelijk natuurlijk.
We have always been at war with Eastasia.
pi_193222786
quote:
1s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:27 schreef JANdeDERDE het volgende:

En voor dat laatste dan moet je liveleak/bestgore maar is even bekijken of niet.

ik had het over reallife....
verwijs je nu naar een website of film?
Zal ik verwijzen naar films over Jack the Ripper ?
Een Brit, kundig met de mes?
  woensdag 20 mei 2020 @ 12:48:02 #119
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193222799
quote:
14s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:44 schreef -XOR- het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
[zeer flauwe opmerking]

Wat zeur je nou? Die mensen leven toch nog? Nou dan.

[/zeer flauwe opmerking]

Ik snap wel waar de stelling vandaan komt, maar dat 'wij dat meestal anders doen' is niet echt een sterk argument.
&lt;signature here&gt;.
pi_193222814
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:47 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

ik had het over reallife....
verwijs je nu naar een website of film?
Zal ik verwijzen naar films over Jack the Ripper ?
Een Brit, kundig met de mes?
Ik verwijs naar opgenomen RL beelden.

Ik heb het continue over MANCHETE. Niet een mes/steekwapen/zwaard whatever.

Verder wel eens met ex tec het is geen argument. Ik probeer dan ook niemand te overtuigen.
  woensdag 20 mei 2020 @ 12:50:34 #121
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193222835
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:47 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

ik had het over reallife....
verwijs je nu naar een website of film?
Zal ik verwijzen naar films over Jack the Ripper ?
Een Brit, kundig met de mes?
En een van de meest notoire serial killers uit de westerse geschiedenis, proberen neer te zetten als: zie je wel dat wij dat ook doen, is ook niet echt een sterk argument.

Denk dat je dan realistisch af moet dalen naar; in zake geweldadige misdaden, wat is overwegend het wapen van keus, etc.
&lt;signature here&gt;.
  woensdag 20 mei 2020 @ 12:53:26 #122
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193222874
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:47 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

ik had het over reallife....
De shit op die sites is 'real' hé?
&lt;signature here&gt;.
pi_193222909
quote:
1s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:49 schreef JANdeDERDE het volgende:

[..]

Ik verwijs naar opgenomen beelden.

Ik verwijs naar de moord op Marianne Vaatstra.
Haar hals werd doorgesneden. Toen werd er ook gezegd dat het dus niet door een Nederlander gedaan kan zijn.
quote:
Verdachte heeft Marianne eerst op haar buik gedraaid en gewurgd met haar beha. Toen hij besefte dat zij nog ademde, heeft hij haar hoofd opgetild en in drie keer haar hals doorgesneden. Marianne stierf door een combinatie van verwurging en massaal bloedverlies.
https://www.rechtspraak.n(...)n-zaak-Vaatstra.aspx
pi_193222949
quote:
14s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:44 schreef -XOR- het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Die mensen leven allemaal nog.
  woensdag 20 mei 2020 @ 13:01:17 #125
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193223004
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:55 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Ik verwijs naar de moord op Marianne Vaatstra.
Haar hals werd doorgesneden. Toen werd er ook gezegd dat het dus niet door een Nederlander gedaan kan zijn.
[..]

https://www.rechtspraak.n(...)n-zaak-Vaatstra.aspx
En dat bewijst precies niets, als de stelling is: gebruiken westerlingen machetes, Y/N, en/of in welke mate.

Bewijst dat westerlingen ook geen lieverdjes zijn, maar weet je wat: daar twijfelt vrijwel niemand over. Ook al vertel jij jezelf dat er achter elke boom iemand staat die oprecht gelooft dat misdaden louter gepleegd worden door mensen met een andere huidskleur dan de blanke.

Beetje wat vomy zegt hé:

quote:
- Iets uit je duim zuigt
- Vervolgens op basis van je net neergeplempte verzinsel, iets veroordeelt (op basis van je eigen gebakken lucht dus)
&lt;signature here&gt;.
  woensdag 20 mei 2020 @ 13:09:27 #126
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193223132
quote:
7s.gif Op woensdag 20 mei 2020 12:37 schreef ExTec het volgende:

[..]

Eerlijk is eerlijk, het bericht laat zich niet uit over de afkomst van de dader.
Eens. De vraag is ook wel een beetje hoe dat relevant is: incels tref je binnen elke etniciteit aan lijkt me zo. Maakt het dan uit waar iemand geboren is en of iemand een christen, een moslim of een atheīst is, wanneer het duidelijk is dat iemand uit incel-frustratie handelde?

Wat mij betreft niet.
quote:
Daarbij ben ik er zelf nog niet echt over uit of 'incel gedachtegoed' nu links of rechts is.
Goede vraag, ik heb daar eigenlijk niet echt over nagedacht. Dat hangt ook een beetje af over wat je onder 'incel-gedachtegoed' verstaat. Ik ben (gelukkig :') ) niet heel erg thuis in dat wereldje, maar ik heb wel het idee dat incels zich over het algemeen veel sterker verbonden voelen met alt-right bewegingen dan met (radicaal) linkse denkbeelden. Tenminste, dat maak ik op uit de vorm van "hun" (een beetje generaliserend natuurlijk) kritiek op de maatschappij.

quote:
Maar ik leef ook niet in de comfortabele bubbel waar alles wat niet goed is natuurlijk altijd rechts is, en wat links is per definitie nooit slecht kan zijn, dus slecht? -> automatisch rechts, ondanks de wijze quote van de canadese politie.
Ja, dat waren wijze woorden.
Huilen dan.
pi_193223218
quote:
Hardnekkig zijn de verhalen dat een asielzoeker Marianne heeft omgebracht. De doorgesneden keel van het slachtoffer zou wijzen op een niet-westerse moord-methode.
https://www.rd.nl/vandaag(...)ne-vaatstra-1.333469
  woensdag 20 mei 2020 @ 13:18:18 #128
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193223238
quote:
7s.gif Op woensdag 20 mei 2020 13:09 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Eens. De vraag is ook wel een beetje hoe dat relevant is: incels tref je binnen elke etniciteit aan lijkt me zo. Maakt het dan uit waar iemand geboren is en of iemand een christen, een moslim of een atheīst is, wanneer het duidelijk is dat iemand uit incel-frustratie handelde?

Wat mij betreft niet.
Eens.

Maar de stelling dat westers journaille er vaak een handje van heeft om feiten anders weer te geven dan ze ogenschijnlijk zijn, komt helaas niet uit de lucht.

quote:
maar ik heb wel het idee dat incels zich over het algemeen eerder verbonden voelen met alt-right bewegingen dan met (radicaal) linkse denkbeelden. Tenminste, dat maak ik op uit de vorm van "hun" (een beetje generaliserend natuurlijk) kritiek op de maatschappij.
Die kans acht ik wel waarschijnlijk ja.

Maar al-right is ook zo'n container begrip. Enige constante is onvrede.

En om maar een enorme dooddoener neer te donderen; mensen vermoorden verhoud zich slecht met het rechtse concept van het individu boven alles.

Dus genoeg ruimte om retorisch stoepje te vegen.
&lt;signature here&gt;.
  woensdag 20 mei 2020 @ 14:06:53 #129
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193223980
quote:
7s.gif Op woensdag 20 mei 2020 13:18 schreef ExTec het volgende:

[..]

Eens.

Maar de stelling dat westers journaille er vaak een handje van heeft om feiten anders weer te geven dan ze ogenschijnlijk zijn, komt helaas niet uit de lucht.
Facts of life. Feiten zonder context zijn redelijk waardeloos, en (onenigheid over) de context vormt wel de basis van de discussie over dat "feiten anders weergeven dan ze ogenschijnlijk zijn". Dat blijft een lastig punt.

Hoe dan ook, allemaal alternatieve speculatieve verhaallijnen te verzinnen zonder dat daar aanwijzingen voor zijn slaat natuurlijk nergens op.

quote:
[..]

Die kans acht ik wel waarschijnlijk ja.

Maar al-right is ook zo'n container begrip. Enige constante is onvrede.

En om maar een enorme dooddoener neer te donderen; mensen vermoorden verhoud zich slecht met het rechtse concept van het individu boven alles.

Dus genoeg ruimte om retorisch stoepje te vegen.
Ja, alt-right is een containerbegrip net zoals "rechts", "links", "extreem <iets>", "anarchistisch", "islamitisch", et cetera. Je ontkomt niet aan (een beetje) generaliseren wanneer je het wil hebben over maatschappelijke of politieke bewegingen, maar je moet er daarbij wel op letten nuances niet al te veel geweld aan te doen.

Stellen dat elke wandaad voortkomend uit incel-frustratie een voorbeeld is van extreem-rechtse terreur is een uitspraak die ik niet zou willen doen. De volgorde is ook: frustratie -> incel -> alt-right ideologieën -> daad en niet alt-right ideologieën -> incel -> daad. Dus wmb ligt in essentie de frustratie en niet de ideologie (alhoewel die wel kan bijdragen) ten grondslag aan de daad.
Huilen dan.
  woensdag 20 mei 2020 @ 14:11:58 #130
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193224059
quote:
7s.gif Op woensdag 20 mei 2020 14:06 schreef Isdatzo het volgende:
Dus wmb ligt in essentie de frustratie en niet de ideologie (alhoewel die wel kan bijdragen) ten grondslag aan de daad.
Eens.

Dus in het verlengde daarvan is het dus eigenlijk geen geval "doden door extreem-rechtse terreur"? :)
&lt;signature here&gt;.
  woensdag 20 mei 2020 @ 14:15:26 #131
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193224102
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 14:11 schreef ExTec het volgende:

[..]

Eens.

Dus in het verlengde daarvan is het dus eigenlijk geen geval "doden door extreem-rechtse terreur"? :)
Zo zou ik het nu, op basis van wat ik ervan gelezen heb, niet willen kwalificeren.
Huilen dan.
  woensdag 20 mei 2020 @ 14:16:44 #132
6484 ExTec
<subtitle here>
pi_193224122
quote:
7s.gif Op woensdag 20 mei 2020 14:15 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Zo zou ik het nu, op basis van wat ik ervan gelezen heb, niet willen kwalificeren.
Wederom helder :)

Wel saai als we het met elkaar eens zijn. ;)
&lt;signature here&gt;.
  woensdag 20 mei 2020 @ 14:22:13 #133
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193224172
Gelukkig zijn er volgens mij nog wel een aantal onderwerpen waarover we het niet eens zijn.
Huilen dan.
  dinsdag 16 juni 2020 @ 22:59:32 #134
61891 zakjapannertje
rijksmonument
pi_193663482
quote:
AfD Brandenburg officieel onder toezicht van veiligheidsdienst

Kort nieuws - 15 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De AfD in Brandenburg is als geheel onder toezicht gesteld van de binnenlandse veiligheidsdienst Verfassungsschutz in de Oost-Duitse deelstaat. Dat meldt het deelstaatministerie van Binnenlandse Zaken.
De Verfassungsschutz in Brandenburg ziet voldoende aanwijzingen voor rechts-extremistische aspiraties van de AfD-deelstaatafdeling. Daarom is de rechts-nationalistische partij in Brandenburg nu officieel een Beobachtungsfall: de veiligheidsdienst kan meer middelen inzetten om haar in de gaten te houden, bijvoorbeeld met observatie en informanten. Na Thüringen is Brandenburg de tweede deelstaat die de AfD officieel in de gaten houdt.

Centrale figuur binnen de AfD in Brandenburg was de rechts-extremist Andreas Kalbitz. Hij werd in mei vanwege vroegere banden met extreem-rechtse organisaties uit de partij gezet, maar zijn invloed binnen de AfD is nog steeds aanwezig, schrijven Duitse media. Kalbitz geldt samen met Björn Höcke, AfD-fractievoorzitter in Thüringen, als belangrijkste vertegenwoordiger van de rechts-nationalistische stroming binnen de partij. Ze waren de voormannen van Der Flügel, de omstreden rechtse AfD-vleugel, die in maart onder toezicht van de veiligheidsdienst werd gesteld en zich daarna ophief.

Het in de gaten houden van een politieke partij of een afdeling ervan is een zwaar middel in een democratie. Aan de andere kant is het de taak van de Verfassungsschutz de Duitse democratische orde te beschermen. De AfD in zijn geheel is een Prüffall: dat betekent dat de dienst onderzoekt of de partij moet worden gevolgd. Lees meer bij Süddeutsche.de, Zeit Online en RBB24.de
https://duitslandinstituu(...)an-veiligheidsdienst
  Moderator dinsdag 23 juni 2020 @ 00:43:54 #135
236264 crew  capricia
pi_193747057
https://www.csis.org/anal(...)roblem-united-states

In de VS verwacht het Center for Strategic & International Studies heel wat opkomend terrorisme van extreem rechtse groeperingen en individuen.

Het is nu al flink in de meerderheid.
quote:
Between 1994 and 2020, there were 893 terrorist attacks and plots in the United States. Overall, right-wing terrorists perpetrated the majority—57 percent—of all attacks and plots during this period, compared to 25 percent committed by left-wing terrorists, 15 percent by religious terrorists, 3 percent by ethnonationalists, and 0.7 percent by terrorists with other motives.
quote:
Right-wing extremists perpetrated two thirds of the attacks and plots in the United States in 2019 and over 90 percent between January 1 and May 8, 2020.
Het Center for Strategic & International Studies verwacht ook dat het meer wordt. Gelet op bijv de verkiezingen.

quote:
Our data suggest that right-wing extremists pose the most significant terrorism threat to the United States, based on annual terrorist events and fatalities.


[ Bericht 2% gewijzigd door capricia op 23-06-2020 00:49:52 ]
Definitely not CIA
  dinsdag 23 juni 2020 @ 11:02:44 #136
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_193749339
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 juni 2020 00:43 schreef capricia het volgende:
https://www.csis.org/anal(...)roblem-united-states

In de VS verwacht het Center for Strategic & International Studies heel wat opkomend terrorisme van extreem rechtse groeperingen en individuen.

Het is nu al flink in de meerderheid.
[..]

[..]

Het Center for Strategic & International Studies verwacht ook dat het meer wordt. Gelet op bijv de verkiezingen.
[..]

Niet zo raar nu zij zich zo gesteund voelen door de huidige regering natuurlijk.

In Duitsland hebben ze net weer een neonaziclubje verboden.

https://nos.nl/artikel/23(...)onazigroepering.html

quote:
De Duitse politie heeft in vier deelstaten invallen gedaan bij leden van de extreemrechtse groepering Nordadler (noordse adelaar). Minister Seehofer van Binnenlandse Zaken heeft de groep vanochtend vroeg verboden. Niet duidelijk is of er mensen zijn gearresteerd of spullen in beslag zijn genomen.

De groep was vooral online actief en verspreidde extreemrechtse ideologieën en antisemitisme via sociale mediakanalen als Telegram, Instagram en Discord. Ook werden via deze kanalen nieuwe leden geworven en extremistische aanslagen goedgekeurd, zoals de aanslag bij een synagoge in Halle vorig jaar. Daarbij vielen twee doden. De leden van Nordadler beschouwen zichzelf als aanhangers van nazileider Adolf Hitler.

De invallen maken deel uit van een grootscheepse operatie tegen extreemrechts in Duitsland. Eerder dit jaar verbood Seehofer de neonazigroeperingen Combat 18 en United German Peoples and Tribes.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  zondag 28 juni 2020 @ 19:52:37 #137
61891 zakjapannertje
rijksmonument
pi_193834440
quote:
'Flinke stijging van links-extreem geweld en meer rechts-extremisten'

Kort nieuws - 23 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het aantal geweldsdelicten gepleegd door linksextremisten is in 2019 met 40 procent gestegen. En er waren vorig jaar zo'n 30 procent meer rechts-extremisten dan in 2018. Dat melden Die Welt en Der Spiegel op basis van gegevens van de Verfassungsschutz.
Het aantal 'links-gemotiveerde geweldsdelicten' steeg van 4622 in 2018 naar 6449 vorig jaar. Dat is zo'n 40 procent meer. Het gaat daarbij vooral om vandalisme en brandstichting, citeert Die Welt uit interne informatie van de binnenlandse veiligheidsdienst Verfassungsschutz, waarover het beschikt. In twee gevallen was er volgens de dienst sprake van poging tot doodslag of moord. Het aantal links-extremisten is vorig jaar met zo'n 5 procent gestegen naar 33.500. Een op de vier zou bereid zijn geweld te gebruiken. De meeste links-extremisten bevinden zich in de deelstaten Berlijn, Noordrijn-Westfalen en Baden-Württemberg.

Het aantal rechts-extremisten is in 2019 met een derde toegenomen tot 32.000, meldt Der Spiegel op basis van het jaarrapport van de Verfassungsschutz. Dat zouden minister van Binnenlandse Zaken Seehofer en het hoofd van de Verfassungsschutz Haldenwang vandaag presenteren, maar de presentatie is op het laatste moment afgezegd, meldt nieuwssite tagesschau.

Dat het aantal rechtsextremisten zo is toegenomen, komt mede omdat voor het eerst de ongeveer 7000 aanhangers van de extreem-rechtse AfD-partijvleugel Der Flügel zijn meegeteld, aldus Der Spiegel. Der Flügel heeft zichzelf eerder dit jaar opgeheven, maar de Verfassungsschutz houdt de aanhangers nog wel in de gaten. Het aantal rechts-extremisten dat bereid zou zijn geweld te gebruiken, is van 12.700 in 2018 gestegen naar 13.000 vorig jaar. Vooral het toegenomen aantal antisemitische geweldsdelicten baart de veiligheidsdienst zorgen. Lees meer bij Die Welt, Der Spiegel en tagesschau.de
https://duitslandinstituu(...)r-rechts-extremisten
pi_193834640
Alle leden van een politieke partij meenemen als extreem rechts. Is best wel eeuh gek.

Alle leden van Die Linke zijn meegenomen als zijn extreem links..?

Probleem met extreem links in Duitsland lijkt wel veel groter als je de cijfers zo bekijkt.

Elke dag 15 a 20 gewelddelicten vanuit Extreem Links in Duitsland alleen al...

[ Bericht 19% gewijzigd door JANdeDERDE op 28-06-2020 20:18:17 ]
  zondag 28 juni 2020 @ 20:27:39 #139
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_193834874
quote:
1s.gif Op zondag 28 juni 2020 20:09 schreef JANdeDERDE het volgende:
Alle leden van een politieke partij meenemen als extreem rechts. Is best wel eeuh gek.
Beter lezen...
We have always been at war with Eastasia.
pi_193834938
quote:
0s.gif Op zondag 28 juni 2020 20:27 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Beter lezen...
Der Flügel, de extreemrechtse partijvleugel van de AfD, heeft zichzelf afgelopen zaterdag opgeheven. Het AfD-partijbestuur had daarop aangedrongen.

Vind het nog steeds raar om ze zomaar mee te rekenen maar ok het zijn Duitsers.

Nu nog wat aan de 15 a 20 gewelddelicten vanuit links (elke dag weer!) Ipv van tamelijk onschuldige leden van een partij op een lijst gooien.
  zondag 28 juni 2020 @ 20:53:36 #141
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_193835178
quote:
1s.gif Op zondag 28 juni 2020 20:33 schreef JANdeDERDE het volgende:

[..]

Der Flügel, de extreemrechtse partijvleugel van de AfD, heeft zichzelf afgelopen zaterdag opgeheven. Het AfD-partijbestuur had daarop aangedrongen.

Vind het nog steeds raar om ze zomaar mee te rekenen maar ok het zijn Duitsers.

Nu nog wat aan de 15 a 20 gewelddelicten vanuit links (elke dag weer!) Ipv van tamelijk onschuldige leden van een partij op een lijst gooien.
Die linkse geweldsdelicten bestaan voornamelijk uit een beetje dingen slopen, de rechtsen tuigen meer personen af:

https://de.statista.com/s(...)-linken-gewalttaten/

Körperverletzungen Rechts:938---------- Links:363
Sachbeschädigungen Rechts:905---------- Links:2.219

[ Bericht 3% gewijzigd door -XOR- op 28-06-2020 21:00:34 ]
We have always been at war with Eastasia.
pi_193838275
quote:
0s.gif Op zondag 28 juni 2020 20:53 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Die linkse geweldsdelicten bestaan voornamelijk uit een beetje dingen slopen, de rechtsen tuigen meer personen af:

Moorden en moordpogingen in Duitsland door extreemrechtse lieden.
Elders op de wereld heb je massamoorden van dergelijke figuren die zogenaamd cultuur, vaderland en ras verdedigen.
  dinsdag 30 juni 2020 @ 21:32:11 #143
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_193864882
Een elite-eenheid van het Duitse leger opgeheven na een reeks rechts-extremistische incidenten:

https://www.welt.de/polit(...)-teilaufgeloest.html

Eén van die gasten was ondertussen thuis ook maar begonnen met het aanleggen van een aardige verzameling wapens en explosieven:

https://www.welt.de/polit(...)ittel-im-Garten.html
Huilen dan.
pi_193874244
A woman was shot while stealing a Nazi flag flying outside an Oklahoma man’s home, authorities say.

Bron: https://nypost.com/2020/0(...)-oklahoma-mans-home/
  woensdag 1 juli 2020 @ 14:48:22 #145
361915 T-zooi
Luis in de linkse pels
pi_193874372
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2020 14:41 schreef Bluesdude het volgende:
A woman was shot while stealing a Nazi flag flying outside an Oklahoma man’s home, authorities say.

Bron: https://nypost.com/2020/0(...)-oklahoma-mans-home/
Stelen is nooit goed, ook al voel jij je verheven over je nazivlag zwaaiende buurman.
pi_193874402
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2020 14:48 schreef T-zooi het volgende:

[..]

Stelen is nooit goed, ook al voel jij je verheven over je nazivlag zwaaiende buurman.
Deze vrouw lijkt me ook verheven tov van die nazi-fan, wannabeenazi whatever
  woensdag 1 juli 2020 @ 14:54:01 #147
361915 T-zooi
Luis in de linkse pels
pi_193874473
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2020 14:49 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Deze vrouw lijkt me ook verheven tov van die nazi-fan, wannabeenazi whatever
Two wrongs don't make a right.

Blijkbaar is ze een ordinaire crimineel die handelt puur op haar emotionele onderbuik.

[ Bericht 8% gewijzigd door T-zooi op 01-07-2020 15:03:38 ]
pi_193874709
quote:
1s.gif Op woensdag 1 juli 2020 14:54 schreef T-zooi het volgende:

[..]

Two wrongs don't make a right.

Blijkbaar is ze een ordinaire crimineel die handelt puur op haar emotionele onderbuik.
Of jij reageert criminaliserend vanuit je emotionele onderbuik ?
Heel wat gewone mensen die de nazi-geschiedenis kennen en weten over de schofterigheid van hedendaagse nazi-fans hebben de neiging om die vlag weg te rukken.
Normale en gezonde menselijke emotie.
Dat je het niet moet doen, want strafbaar enzo is een overweging. Ik zou het daarom niet doen.
  woensdag 1 juli 2020 @ 15:44:55 #149
361915 T-zooi
Luis in de linkse pels
pi_193875104
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2020 15:11 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Of jij reageert criminaliserend vanuit je emotionele onderbuik ?
Heel wat gewone mensen die de nazi-geschiedenis kennen en weten over de schofterigheid van hedendaagse nazi-fans hebben de neiging om die vlag weg te rukken.
Normale en gezonde menselijke emotie.
Dat je het niet moet doen, want strafbaar enzo is een overweging. Ik zou het daarom niet doen.
Ik steel toch niet? Wat een vreemde en elementaire reactie van je vanuit de onderbuik.

Blijkbaar wanneer jij je verheven voelt tov rechts extremisme dan doen rede, rationaliteit en de wet er niet meer toe.
pi_193875273
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2020 15:44 schreef T-zooi het volgende:

[..]

Ik steel toch niet?
Niet? .

quote:
Blijkbaar wanneer jij je verheven voelt tov rechts extremisme dan doen rede, rationaliteit en de wet er niet meer toe.
Alweer zo'n onderbuikcriminalisering.
Ik ben idd verheven tov een nazi, nazifan of schietende wannabeenazi. Mede omdat ik redelijker en rationaler denkt, naast het respecteren van de wet die mensen vermoorden en Nederland willen bezetten verbiedt.

En vooral ben ik beter in meevoelen met mensen, humanistisch denken.
Gelukkig is dat een heel groot deel van de mensheid
  woensdag 1 juli 2020 @ 16:02:54 #151
361915 T-zooi
Luis in de linkse pels
pi_193875374
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2020 15:56 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Niet? .
[..]

Alweer zo'n onderbuikcriminalisering.
Ik ben idd verheven tov een nazi, nazifan of schietende wannabeenazi. Mede omdat ik redelijker en rationaler denkt, naast het respecteren van de wet die mensen vermoorden en Nederland willen bezetten verbiedt.

En vooral ben ik beter in meevoelen met mensen, humanistisch denken.
Gelukkig is dat een heel groot deel van de mensheid
Wat bedoel je precies met het herhalen van mijn woorden over de onderbuik en criminalisering? Want de context lijk je compleet te negeren.

Je praat het goed als iemand een nazi vlag steelt van waarschijnlijk een rechts extremist. Dat is diefstal, dus crimineel en de reden dat de vrouw in kwestie dat doet is omdat ze haar emoties niet onder controle heeft.

Ik benoem dat en dan ben ik een, en ik quote je, onderbuikcriminalisering.

Vervolgens denk jij jou argumenten kracht bij te zetten met een onsamenhangend verhaal over humanisme en mensheid. Het is duidelijk dat jij je emoties ook niet onder controle hebt. Als je al zo enorm emotioneel en lichtgevoelig bent moet je oppassen met je verwensingen en oordelen. Je zet je punten bepaald geen kracht bij.
pi_193875445
Ik heb voor de grap maar even het hele bericht over deze nazi erbij gezocht. Het lijkt er op dat meneer uit was op problemen.

quote:
An Oklahoma man who proudly flies Nazi flags at his home opened fire on a young woman who tried to steal one of those banners, officials said.

Alexander John FeasterAlexander John FeasterGarfield County Sheriff's office
Alexander John Feaster, 44, was being held in the Garfield County Jail on Tuesday, booked on charges of assault and battery with a deadly weapon and shooting with intent to kill, according to jail administrators.

Deputies in Hunter, a small town about 90 miles north of Oklahoma City, found the 26-year-old woman in a ditch Sunday after she had been shot in the back by Feaster between three and five times with a 5.56mm rifle, according to Garfield County Sheriff Jody Helm.

She was identified in a probable cause affidavit as Kyndal McVey.

The document written by the responding deputy, Marshall Woodson, and filed in court Tuesday said authorities believe the weapon was a Colt AR-15 A2. It appeared eight rounds in total had been fired, the document states.

Some may have struck the pavement and a nearby tree.

The victim had been with friends at a nearby party when she apparently snatched one of the swastika flags displayed outside Feaster's home, Helm said.

According to the affidavit, security video from "several" cameras at Feaster's home show the following:

“A white female, identified as Kyndal, run up to the residence and pull the Nazi flag down to the west side of the porch. Kyndal took the flag and ran back toward the residence ... I also observed a white male, identified as Alexander Feaster, exit the front door to his residence ... with a large AR platform rifle on a sling and at the ready."

"Without warning, Feaster opened fire on Kyndal as she was running away from the residence. On the video footage, it appeared that Feaster fired approximately 7-8 shots very rapidly. Several of these rounds striking Kyndal. It is important to note that Kyndal did not appear to be in any way, a threat to Feaster due to her obviously running away from his residence with only a flag in her hand."

A neighbor moved a red pickup near the suspect's home as a barricade, the document states, and a witness trained a rifle on the home as a precaution in the minutes before deputies arrived, Woodson said.

The sheriff said he wasn't sure if the woman was trying to take the flag as a political statement, or if she was acting on a dare by partygoers.

"There's conflicting information," Helm said.

Feaster is well known locally for his affinity for those Nazi flags and young neighbors have tried stealing the banners before.

“I know the whole town doesn't like him," Helm said.

The suspect had several guns inside his home, Woodson said, and it appeared he was allegedly "anticipating an incident."

"There was a large ashtray containing several cigarette buts, and a handcuff pouch containing handcuffs on a box next to the chair," Woodson wrote in his affidavit. "It appeared that Mr. Feaster was anticipating an incident to take place and had been watching from that spot."

Feaster was being held in lieu of $500,000 bail and his next court appearance is set for July 9.

It was not clear on Tuesday if Feaster had hired a lawyer, though Helm said the suspect immediately asked for an attorney and has not spoken to investigators.

The woman was in good condition at OU Medical Center and expected to survive her wounds, officials said.
https://www.nbcnews.com/n(...)-man-s-nazi-n1232573
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  woensdag 1 juli 2020 @ 16:53:45 #153
361915 T-zooi
Luis in de linkse pels
pi_193876103
quote:
14s.gif Op woensdag 1 juli 2020 16:07 schreef xpompompomx het volgende:
Ik heb voor de grap maar even het hele bericht over deze nazi erbij gezocht. Het lijkt er op dat meneer uit was op problemen.
[..]

Klinkt als een hele nare vent maar dat was hij al, immers hij stond met een nazi vlag te zwaaien. Maar wat uit dit bericht blijkt dat hij iets illegaal gedaan heeft of iets wat niet kan?
pi_193877132
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2020 16:02 schreef T-zooi het volgende:

Je praat het goed als iemand een nazi vlag steelt van waarschijnlijk een rechts extremist. Dat is diefstal, dus crimineel en de reden dat de vrouw in kwestie dat doet is omdat ze haar emoties niet onder controle heeft.
nee hoor..... ik praatte het niet goed
En dat jij haar een crimineel noemt , dan is dat jouw emotionele onderbuik,om maar jouw woorden te gebruiken

quote:
Vervolgens denk jij jou argumenten kracht bij te zetten met een onsamenhangend verhaal over humanisme en mensheid.
Als jij mijn opmerkingen over menselijk voelen, humanisme en dat de mensheid nazisme verwerpt niet snapt ...tjaaa... dat bewijst dat er iets mis is met je
quote:
Het is duidelijk dat jij je emoties ook niet onder controle hebt. Als je al zo enorm emotioneel en lichtgevoelig bent moet je oppassen met je verwensingen en oordelen. Je zet je punten bepaald geen kracht bij.
Ik ben niet zo emotioneel over deze kwestie.. wel verontrust over je criminalisering van die dame , die handelde uit normale menselijke gevoelens . en dat je dat niet begrijpen wil.....maakt het erger met je .

[ Bericht 0% gewijzigd door Bluesdude op 01-07-2020 18:13:21 ]
pi_193877253
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2020 16:53 schreef T-zooi het volgende:

[..]

Klinkt als een hele nare vent maar dat was hij al, immers hij stond met een nazi vlag te zwaaien. Maar wat uit dit bericht blijkt dat hij iets illegaal gedaan heeft of iets wat niet kan?
wbt de zinsnede " of iets wat niet kan"
De nazivlag ophangen ....lijkt me duidelijk dat dit moreel niet 'kan"..
Vervolgens , die dame neerschieten... is ook moreel verwerpelijk.
Tjaaaa dat duidt op een foute mentaliteit... 'ken eg nie'
pi_193877623
Volgens mij is terrorisme door moslimgekkies een groter probleem dan extreem-rechts.
pi_193878190
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2020 18:34 schreef Pleun2011 het volgende:
Volgens mij is terrorisme door moslimgekkies een groter probleem dan extreem-rechts.
Bron: de onderbuik.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_193878202
quote:
2s.gif Op woensdag 1 juli 2020 19:14 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Bron: de onderbuik.
Zitten statistieken in mijn onderbuik?
  woensdag 1 juli 2020 @ 23:12:33 #159
61891 zakjapannertje
rijksmonument
pi_193881776
quote:
Staatsveiligheid waarschuwt in jaarrapport: "Extreemrechts schakelt een versnelling hoger"

De Staatsveiligheid heeft haar jaarrapport van 2019 klaar. Daaruit blijkt dat zowel het jihadisme als extreemrechts geweld onze veiligheidsdiensten zorgen blijft baren. "Leden van rechts-extremistische groeperingen worden opgeroepen om zich aan te sluiten bij schietclubs en een wapenvergunning aan te vragen," zo staat in het verslag te lezen.

Helen Goedgebeur, Dirk Leestmans
20:00
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/07/01/jaarverslag/
pi_193882464
AIVD:

De dreiging vanuit rechts-extremistische hoek neemt toe, rechts-terroristische aanslagen worden online verheerlijkt en vormen een inspiratiebron voor gelijkgestemden.
----------
Omdat er inmiddels meerdere rechtsterroristische aanslagen hebben plaatsgevonden door personen die zich hebben laten inspireren door de aanslagpleger in Christchurch, zijn pamflet of vergelijkbaar gedachtegoed, blijft het voorstelbaar dat er de komende tijd in Europa copycat aanslagen kunnen plaatsvinden. Dit gedachtegoed heeft ook sympathisanten onder Nederlandse rechts-extremisten, waardoor een dergelijke copycat-aanslag ook in Nederland voorstelbaar is
----
Dit sluit aan bijd rie belangrijke inzichten over Nederland, namelijk:
i. het geringe aantal neonazi’s,
ii. de indolente staat van de neonazistische offline beweging en
iii. het kleine Nederlandstalige rechts-extremistische online landschap. Dat laat onverlet dat internationale rechts-extremisten elkaaronline opzoeken en dat sociale media worden gebruikt door online aanjagers van de rechts-extremistische zaak, om kwetsbare mensen te inspireren en te radicaliseren. Omdat in Nederland de rechts-extremistische dreiging vooral uitgaat van eenlingen en niet van groepen is het van belang om deze internationale online ontwikkeling nauwgezet te volgen

https://www.aivd.nl/binar(...)e-nctv/DTN+nr+52.pdf
  vrijdag 3 juli 2020 @ 10:11:29 #161
61891 zakjapannertje
rijksmonument
pi_193902394
quote:
‘Zorg om banden hooligans met extreem-rechts’
Gelegenheidscoalitie Extreem-rechts krijgt bij acties steeds vaker steun van fanatieke voetbalfans. „Het wordt massaler en mogelijk gewelddadiger.”
Wilmer Heck
1 juli 2020
Leestijd 3 minuten
https://www.nrc.nl/nieuws(...)t=&utm_term=20200703
pi_193983439
quote:
Infiltrant extreem-rechts Tweeënhalf jaar lang infiltreerde Richard Prein voor de politie en de AIVD in de rechts-extreme Nederlandse Volks-Unie en Racial Volunteer Force. Dit is zijn verhaal.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)avend-zelfs-a4005270
pi_193983487
Links is met zijn macht en invloed beleidsmatig heel veel aan het afbreken. Ik vind het dus niet zo gek. Wanneer west-europa zijn grenzen wilt bewaken wordt dit vanuit alle hoeken tegengewerkt. Dit zet kwaad bloed. Je grenzen bewaken is iets heel instinctiefs en gaat terug tot in de oertijd. Hier moet je gewoon niet mee gaan spelen.

[ Bericht 4% gewijzigd door Hoofdkraker_ op 08-07-2020 01:44:56 ]
gs0bkfBl..
pi_193984799
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2020 01:31 schreef Hoofdkraker_ het volgende:
Links is met zijn macht en invloed beleidsmatig heel veel aan het afbreken. Ik vind het dus niet zo gek. Wanneer west-europa zijn grenzen wilt bewaken wordt dit vanuit alle hoeken tegengewerkt. Dit zet kwaad bloed. Je grenzen bewaken is iets heel instinctiefs en gaat terug tot in de oertijd. Hier moet je gewoon niet mee gaan spelen.
Waar heb je het over, de Nederlandse politiek is rechter dan het in hele lange tijd is geweest?
pi_193984867
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2020 07:55 schreef arie_bc het volgende:

[..]

Waar heb je het over, de Nederlandse politiek is rechter dan het in hele lange tijd is geweest?
Met VVD, CDA, D66? Ja vast.
pi_193984882
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 08:05 schreef Nober het volgende:

[..]

Met VVD, CDA, D66? Ja vast.
Alvast excuus als je sarcastisch was, kan het er tegenwoordig soms slechts uit halen.

Een midden, centrum- rechts en rechtse partij. Waarbij VVD en vooral CDA rechter zijn dan ze ooit geweest zijn (vooral op sociale issues, inclusief asielbeleid)
pi_193985092
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 08:07 schreef arie_bc het volgende:

[..]

Alvast excuus als je sarcastisch was, kan het er tegenwoordig soms slechts uit halen.

Een midden, centrum- rechts en rechtse partij. Waarbij VVD en vooral CDA rechter zijn dan ze ooit geweest zijn (vooral op sociale issues, inclusief asielbeleid)
"het is veel gemakkelijker om een paar weilanden leeg te trekken en daar huizen te bouwen, dan in een stad."

- Rutte
https://twitter.com/Peacekeeper1172/status/1279885249237921799

Hugo de Jonge maakt duidelijk dat we de komende jaren 'geweldig gaan groeien' en maar liefst 1 miljoen inwoners er bij krijgen. Deze passen niet meer in de randstad dus zal 'de regio' aangepast moeten worden.

- De Jonge
https://twitter.com/HendrikWakker/status/1280155772039692289

EU beleid. Ook voor 'rechtse' partijen.
pi_193985387
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 08:34 schreef Nober het volgende:

[..]

"het is veel gemakkelijker om een paar weilanden leeg te trekken en daar huizen te bouwen, dan in een stad."

- Rutte
https://twitter.com/Peacekeeper1172/status/1279885249237921799

Hugo de Jonge maakt duidelijk dat we de komende jaren 'geweldig gaan groeien' en maar liefst 1 miljoen inwoners er bij krijgen. Deze passen niet meer in de randstad dus zal 'de regio' aangepast moeten worden.

- De Jonge
https://twitter.com/HendrikWakker/status/1280155772039692289

EU beleid. Ook voor 'rechtse' partijen.
Dat zijn toch juist rechtse standpunten? Die groei komt onder andere door arbeidsmigranten, omdat rechts niet wil dat een Roemeen of Pool hier net zo duur is en net zo veel rechten heeft als een Nederlander.
Hugo de Jonge, die juidt wat wil ddoen aan het aantal arbeidsmigranten, is dan weer vrij links, linkser dan de koers van het CDA onder Verhagen en Buma was.

De EU is ook eerder een centrum-rechts project dan een links project.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_193985644
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2020 09:03 schreef Hanca het volgende:

[..]

Dat zijn toch juist rechtse standpunten? Die groei komt onder andere door arbeidsmigranten, omdat rechts niet wil dat een Roemeen of Pool hier net zo duur is en net zo veel rechten heeft als een Nederlander.
Hugo de Jonge, die juidt wat wil ddoen aan het aantal arbeidsmigranten, is dan weer vrij links, linkser dan de koers van het CDA onder Verhagen en Buma was.

De EU is ook eerder een centrum-rechts project dan een links project.
De SP is om deze reden ook enorm EU-critisch.
ROBODEMONS..................|:(
pi_193985975
Over RVF wat de AIVD-infiltrant noemde:

quote:
Racial Volunteer Force is een openlijke neonazistische groep, wiens gedachtegoed bestaat uit nationaal socialistische ideeën en antisemitische complottheorieën.De demonstratie wordt georganiseerd onder de noemer “nationalisten tegen Israël”, een alias en gelegenheidsschuilnaam voor het Racial Volunteer Force. In haar oproep heeft de organisatie het over “zionisten” en “zionisme” om zo de voluit antisemitische inhoud van haar demonstratie te verbergen onder het mom van een anti-Israël demonstratie.
https://www.vrijebond.org(...)ial-volunteer-force/
pi_193986214
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2020 07:55 schreef arie_bc het volgende:

[..]

Waar heb je het over, de Nederlandse politiek is rechter dan het in hele lange tijd is geweest?
Extreemrechts houdt er over het algemeen bijzondere eigen definities over links en rechts op na ;).
pi_193986257
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2020 10:20 schreef KareldeStoute het volgende:

[..]

Extreemrechts houdt er over het algemeen bijzondere eigen definities over links en rechts op na ;).
De enige definitie die boosinternetextreemrechts voor "rechts" heeft is dat men als een wilde over vreemdelingen, immigranten en vluchtelingen tekeer moet gaan. Doe je dat niet, dan ben je niet rechts :')
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  woensdag 8 juli 2020 @ 10:30:04 #173
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_193986314
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 08:34 schreef Nober het volgende:

EU beleid. Ook voor 'rechtse' partijen.
De EU is meer rechts dan links.
  woensdag 8 juli 2020 @ 11:43:19 #174
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_193987222
Ik vind het wel zorgelijk, want mijn inschatting is dat het alleen maar toe gaat nemen en andere vormen van groepshaat verder aanwakkert. Je ziet op alle flanken van het spectrum identiteitspolitiek toenemen en het vervelende is dat het elkaar alleen maar versterkt. SJW's, BLM, PVV, DENK, allemaal een laken een pak: polariserend, niet luisteren alleen zenden - zo komen we er echt niet. Media helpen doorgaans ook niet mee door het allemaal maar weinig genuanceerd en behoorlijk sensatiebelust te presenteren.

Ik hoop dat het midden in 2021 gaat regeren en dat we de radicalen uit zowel linker als rechterhoek buiten de regering kunnen houden. En dan aandacht gaan besteden aan een gesprek met elkaar, in plaats van alleen maar schreeuwen tegen elkaar.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  Moderator woensdag 8 juli 2020 @ 11:46:20 #175
236264 crew  capricia
pi_193987265
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 11:43 schreef AgLarrr het volgende:
Ik vind het wel zorgelijk, want mijn inschatting is dat het alleen maar toe gaat nemen en andere vormen van groepshaat verder aanwakkert. Je ziet op alle flanken van het spectrum identiteitspolitiek toenemen en het vervelende is dat het elkaar alleen maar versterkt. SJW's, BLM, PVV, DENK, allemaal een laken een pak: polariserend, niet luisteren alleen zenden - zo komen we er echt niet. Media helpen doorgaans ook niet mee door het allemaal maar weinig genuanceerd en behoorlijk sensatiebelust te presenteren.

Ik hoop dat het midden in 2021 gaat regeren en dat we de radicalen uit zowel linker als rechterhoek buiten de regering kunnen houden. En dan aandacht gaan besteden aan een gesprek met elkaar, in plaats van alleen maar schreeuwen tegen elkaar.
Ja. Ik vind het ook zorgelijk.
Ben het helemaal eens met je post. De mechanismen van die radicalisering zouden wat meer onder de aandacht gebracht kunnen worden, zodat mensen berichtgeving die kant op, eerder herkennen.
Definitely not CIA
pi_193987759
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 11:43 schreef AgLarrr het volgende:
Ik vind het wel zorgelijk, want mijn inschatting is dat het alleen maar toe gaat nemen en andere vormen van groepshaat verder aanwakkert. Je ziet op alle flanken van het spectrum identiteitspolitiek toenemen en het vervelende is dat het elkaar alleen maar versterkt. SJW's, BLM, PVV, DENK, allemaal een laken een pak: polariserend, niet luisteren alleen zenden - zo komen we er echt niet. Media helpen doorgaans ook niet mee door het allemaal maar weinig genuanceerd en behoorlijk sensatiebelust te presenteren.

Ik hoop dat het midden in 2021 gaat regeren en dat we de radicalen uit zowel linker als rechterhoek buiten de regering kunnen houden. En dan aandacht gaan besteden aan een gesprek met elkaar, in plaats van alleen maar schreeuwen tegen elkaar.
De laatste demonstraties in Nederland met het motto Black Lives Matter, klaagt die groepshaat aan , die te vinden is bij sommigen blanke mensen in die blanke samenleving.
Idd.... de agressieve reacties van sommige tegenstanders zijn verontrustend en her en der racisme en groepshaat te noemen.


Amsterdam, Dam,, Die demonstratie die met Halsema werd neergesabeld in de publieke opinie.

[ Bericht 5% gewijzigd door Bluesdude op 08-07-2020 12:21:46 ]
  woensdag 8 juli 2020 @ 12:40:39 #177
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_193988083
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 12:15 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

De laatste demonstraties in Nederland met het motto Black Lives Matter, klaagt die groepshaat aan , die te vinden is bij sommigen blanke mensen in die blanke samenleving.
Idd.... de agressieve reacties van sommige tegenstanders zijn verontrustend en her en der racisme en groepshaat te noemen.

[ afbeelding ]
Amsterdam, Dam,, Die demonstratie die met Halsema werd neergesabeld in de publieke opinie.
Mja, BLM is in mijn optiek onderdeel van het probleem, niet van de oplossing. Zij doen ook aan identiteitspolitiek en verergeren daarmee de dynamiek van het groepsdenken. Als het je om racisme en discriminatie te doen is - wat ik heel goed begrijp - moet in mijn beleving om te beginnen het black uit de propositie.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_193988221
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 12:40 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Mja, BLM is in mijn optiek onderdeel van het probleem, niet van de oplossing.
Het probleem is die samenleving die donkere mensen ongelijk behandeld.
En dat men dat niet erkent. Niet kan, niet wil.
Die felle verdediging van ZP was al voldoende duidelijk hoe ongevoelig velen zijn , tot in het racistische.

quote:
Zij doen ook aan identiteitspolitiek en verergeren daarmee de dynamiek van het groepsdenken.
Wat is groepsdenken? Chauvinistisch zijn, neerkijkend en discriminerend gedrag tov buitenstaanders, de fouten van groepsleden niet willen zien/?
Dan is die grootste groep het meest schuldig , dus...
quote:
Als het je om racisme en discriminatie te doen is - wat ik heel goed begrijp - moet in mijn beleving om te beginnen het black uit de propositie.
??? wat bedoel je ? men moet niet meer noemen dat black people slachtoffer zijn door die discriminatie van leden uit die grootste groep op grond van niet-blank zijn ?
Dat is dus het probleem willen verbergen
pi_193988347
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 11:43 schreef AgLarrr het volgende:
Ik vind het wel zorgelijk, want mijn inschatting is dat het alleen maar toe gaat nemen en andere vormen van groepshaat verder aanwakkert. Je ziet op alle flanken van het spectrum identiteitspolitiek toenemen en het vervelende is dat het elkaar alleen maar versterkt. SJW's, BLM, PVV, DENK, allemaal een laken een pak: polariserend, niet luisteren alleen zenden - zo komen we er echt niet. Media helpen doorgaans ook niet mee door het allemaal maar weinig genuanceerd en behoorlijk sensatiebelust te presenteren.

Ik hoop dat het midden in 2021 gaat regeren en dat we de radicalen uit zowel linker als rechterhoek buiten de regering kunnen houden. En dan aandacht gaan besteden aan een gesprek met elkaar, in plaats van alleen maar schreeuwen tegen elkaar.
Tja, zo lang de extremisten aan de rechterzijde voor VVD en CDA elke keer weer aantrekkelijke regeringspartners zijn, komen we volgens mij nergens. Kan er prima weer een keer door het midden geregeerd worden maar dan blijft de het PVV/FvD-corvee van kracht.
Laat de middenpartijen zich eens krachtig en serieus uitspreken tegen de extremisten, dat zou al veel schelen.
  woensdag 8 juli 2020 @ 13:13:41 #180
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_193988630
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 12:49 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Het probleem is die samenleving die donkere mensen ongelijk behandeld.
En dat men dat niet erkent. Niet kan, niet wil.
Die felle verdediging van ZP was al voldoende duidelijk hoe ongevoelig velen zijn , tot in het racistische.

Wat is groepsdenken? Chauvinistisch zijn, neerkijkend en discriminerend gedrag tov buitenstaanders, de fouten van groepsleden niet willen zien/?
Dan is die grootste groep het meest schuldig , dus...
[..]

??? wat bedoel je ? men moet niet meer noemen dat black people slachtoffer zijn door die discriminatie van leden uit die grootste groep op grond van niet-blank zijn ?
Dat is dus het probleem willen verbergen
Het begint er al mee dat je de problematiek benadert op basis van kleur. Dat is de facto al groepsdenken. Bovendien simplistisch, discriminatie is meer dan racisme. Het gaat nu over black tegen white. Geīmporteerde termen met een compleet frame aan systeemkritiek, die in Nederland niet één op één van toepassing is en bovendien een onduidelijke connotatie hebben in de Nederlandse context. Daarbij: als je al mee wil in het narratief sluit het alles tussen zwart en wit buiten de discussie (alsof die kleuren er niet zijn) én het positioneert één bepaalde groep op de moral highground. Van gelijkwaardigheid is dan al geen sprake meer. Er moét geluisterd en gehandeld worden.

En dan wordt het riskant. Want als je je met de kreet "mijn kleur verdient speciale aandacht, want.." de moral highground toe eigent, dan kan het verhaal na de "want" maar beter verdomd goed kloppen. Als dat niet zo is, en je eigen gedrag bovendien niet van een zelfde morele zuiverheid is als het gedrag dat je van de ander eist(!), dan val je door de mand. Tenzij je zelf blijk kunt geven van dat geiste gedrag ben je namelijk onmiddellijk een hypocriet en daarmee volstrekt ongeloofwaardig. Een kans om het goed te doen krijg je één keer, en die kans heeft de BLM organisatie in Nederland (maar ook elders) inmiddels vergooid, o.a. door geweld te prediken op de dam.

Mensen zijn individuen, een identiteit bestaat uit zoveel meer dan kleur. Genoeg overeenkomsten om een gemeenschappelijk vertrekpunt te vinden (wij zijn allemaal Nederlandse burgers, in noem maar wat) en vanuit daar het gesprek over discriminatie te voeren. Daarmee maak je het ook een gezamenlijk probleem: we doen het allemaal, het is onderdeel van de human condition. Het gaat ironisch genoeg over kleuren en culturen heen.

Nu is het het probleem van een onduidelijk groepje schreeuwers met een veel bredere politieke agenda.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  woensdag 8 juli 2020 @ 13:14:31 #181
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_193988649
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2020 12:55 schreef KareldeStoute het volgende:

[..]

Tja, zo lang de extremisten aan de rechterzijde voor VVD en CDA elke keer weer aantrekkelijke regeringspartners zijn, komen we volgens mij nergens. Kan er prima weer een keer door het midden geregeerd worden maar dan blijft de het PVV/FvD-corvee van kracht.
Laat de middenpartijen zich eens krachtig en serieus uitspreken tegen de extremisten, dat zou al veel schelen.
De extremisten zijn niet alleen de FvD en de PVV. Ook DENK en BIJ1 zijn extremisten. Beide radicale flanken dragen niet bij aan de saamhorigheid in het land.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  woensdag 8 juli 2020 @ 13:20:09 #182
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_193988742
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:14 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

De extremisten zijn niet alleen de FvD en de PVV. Ook DENK en BIJ1 zijn extremisten. Beide radicale flanken dragen niet bij aan de saamhorigheid in het land.
De ene groep is gepeild op wel 40 zetels en de andere op 3, maar verder is de invloed vast even groot.
  woensdag 8 juli 2020 @ 13:22:16 #183
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_193988777
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:20 schreef VoMy het volgende:

[..]

De ene groep is gepeild op wel 40 zetels en de andere op 3, maar verder is de invloed vast even groot.
Lijkt me een reële afspiegeling van de problematiek als je naar de diversiteit in de Nederlandse bevolking kijkt.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  woensdag 8 juli 2020 @ 13:24:33 #184
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_193988816
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:22 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Lijkt me een reële afspiegeling van de problematiek als je naar de diversiteit in de Nederlandse bevolking kijkt.
Ik snap niet wat je precies probeert te zeggen. Welke problematiek?
pi_193988934
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:14 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

De extremisten zijn niet alleen de FvD en de PVV. Ook DENK en BIJ1 zijn extremisten. Beide radicale flanken dragen niet bij aan de saamhorigheid in het land.
Maar DENK en BIJ1 worden natuurlijk nooit relevant. Die blijven ruzie maken inde marge terwijl partijen als PVV en FvD door CDA en VVD in het centrum van de macht getrokken worden en als dat even niet lukt verschuiven ze hun eigen standpunten wel in die richting...
pi_193988951
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:22 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Lijkt me een reële afspiegeling van de problematiek als je naar de diversiteit in de Nederlandse bevolking kijkt.
Flinters als DENK en BIJ1 zijn daardoor in de praktijk inderdaad gelukkig geen probleem.
  woensdag 8 juli 2020 @ 13:34:11 #187
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_193989002
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:30 schreef KareldeStoute het volgende:

[..]

Maar DENK en BIJ1 worden natuurlijk nooit relevant. Die blijven ruzie maken inde marge terwijl partijen als PVV en FvD door CDA en VVD in het centrum van de macht getrokken worden en als dat even niet lukt verschuiven ze hun eigen standpunten wel in die richting...
Tjah, des te meer te pleiten voor een narratief over discriminatie waar het grootste gedeelte van de mensen zich in kan herkennen. Het huidige narratief is koren op de molen voor de radicaal rechter flank.

Overigen zijn zetels één ding. Zendtijd en plaats in de krantenkaternen een andere. En daar ligt de balans dan helemaal andersom.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  woensdag 8 juli 2020 @ 13:34:39 #188
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_193989008
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:24 schreef VoMy het volgende:

[..]

Ik snap niet wat je precies probeert te zeggen. Welke problematiek?
Discriminatie en racisme hebben we het over toch?
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  woensdag 8 juli 2020 @ 13:36:42 #189
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_193989047
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:34 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Discriminatie en racisme hebben we het over toch?
En de verhoudingen worden hoe precies weergegeven door de zetels? 40 zetels voor racisme tegenover 3 zetels voor discriminatie?
  woensdag 8 juli 2020 @ 13:37:59 #190
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_193989077
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:36 schreef VoMy het volgende:

[..]

En de verhoudingen worden hoe precies weergegeven door de zetels? 40 zetels voor racisme tegenover 3 zetels voor discriminatie?
De omvang van de meer radicale flanken. Op dit thema dan.

Hoewel ik in alle eerlijkheid de FvD in deze discussie nou geen dingen heb horen zeggen die ik radicaal vindt. Sterker nog, Nanninga vond ik heel genuanceerd.

Dus i stand corrected: ik zou de FvD op dit onderwerp niet tot het radicale smaldeel rekenen. Dat ging per ongeluk automatisch, omdat menigeen ter linkerzijde de FvD per definitie liever als fascitisch oid ziet.

20 tegenover 3 dus, in termen van radicale zetels.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_193989210
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:34 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Tjah, des te meer te pleiten voor een narratief over discriminatie waar het grootste gedeelte van de mensen zich in kan herkennen. Het huidige narratief is koren op de molen voor de radicaal rechter flank.

Overigen zijn zetels één ding. Zendtijd en plaats in de krantenkaternen een andere. En daar ligt de balans dan helemaal andersom.
Je snapt dat er bij systematische discriminatie altijd een meerderheid is die er actief aan mee doet of het passief laat gebeuren?

De meerderheid die discriminatie in stand houdt behandeld sommige mensen juist niet als individu, maar als lid van een groep en handelen daar naar (of laten het gebeuren omdat ze de dagelijkse orde belangrijker vinden dan gerechtigheid).

Juist daarom slaat je hele betoog in dit topic nergens op. Denk je echt dat groepen die decennia en soms al eeuwen worden gediscrimineerd daar nooit als individu iets aan geprobeerd te doen hebben?
  woensdag 8 juli 2020 @ 13:49:14 #192
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_193989308
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:37 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Hoewel ik in alle eerlijkheid de FvD in deze discussie nou geen dingen heb horen zeggen die ik radicaal vindt. Sterker nog, Nanninga vond ik heel genuanceerd.

Dus i stand corrected: ik zou de FvD op dit onderwerp niet tot het radicale smaldeel rekenen. Dat ging per ongeluk automatisch, omdat menigeen ter linkerzijde de FvD per definitie liever als fascitisch oid ziet.
Lol, wat? Dit meen je nu serieus of is het een soort trolpoging?
De hele retoriek van de Baudet is gebouwd op het idee dat links via de EU de Nederlandse staat en het prachtige Nederlandse volk ondermijnd middels migratie en culturele onthechting door marxistische vermenging en gelijkstelling van volkeren en hun gebruiken, maar verder heeft de FvD hele normale standpunten. Bloemetjes leggen bij JP Coen als statement tégen Black Lives Matter, wie doet dat nou niet?
  woensdag 8 juli 2020 @ 13:51:54 #193
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_193989378
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:49 schreef VoMy het volgende:

[..]

Lol, wat? Dit meen je nu serieus of is het een soort trolpoging?
De hele retoriek van de Baudet is gebouwd op het idee dat links via de EU de Nederlandse staat en het prachtige Nederlandse volk ondermijnd middels migratie en culturele onthechting door marxistische vermenging en gelijkstelling van volkeren en hun gebruiken, maar verder heeft de FvD hele normale standpunten. Bloemetjes leggen bij JP Coen als statement tégen Black Lives Matter, wie doet dat nou niet?
Baudet is een mongool, maar Baudet is niet de FvD. Ik heb Baudet hier niet over gehoord. In de kamer was het Hiddema en in de Amsterdamse raad was het Nanninga. Daar baseer ik me nu even op.

En ja, de FvD is radicaal op een aantal andere onderwerpen. Maar dat zijn de PvD en GL in mijn ogen ook. Als je op basis van die notitie het radicaal rechter smaldeel wilt inrichten vind ik dat prima, maar dan mogen GL en de PvD bij radicaal links. Dan zien de verhoudingen tussen de radicalen er alweer anders uit.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_193989414
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:51 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Baudet is een mongool, maar Baudet is niet de FvD. Ik heb Baudet hier niet overgehoord. In de kamer was het Hiddema en in de Amsterdamse raad was het Nanninga. Daar baseer ik me nu even op.
Mensen als Hiddema en Nanninga hebben ook zo hun eigen lijstjes met discutabele uitspraken.
  woensdag 8 juli 2020 @ 13:53:57 #195
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_193989425
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:53 schreef arie_bc het volgende:

[..]

Mensen als Hiddema en Nanninga hebben ook zo hun eigen lijstjes met discutabele uitspraken.
Wie niet tegenwoordig.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_193989499
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:53 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Wie niet tegenwoordig.
Genoeg andere niet, geen sterk weerwoord.

Heb je bijvoorbeeld Kaag, Segers of Asscher dat soort racistische uitingen horen doen?
pi_193989570
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:13 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Het begint er al mee dat je de problematiek benadert op basis van kleur.
Etnische ongelijke behandeling heeft heel veel met ras te maken.
Niet ontkennen, niet dat taboe verklaren

quote:
En dan wordt het riskant. Want als je je met de kreet "mijn kleur verdient speciale aandacht, want.." de moral highground toe eigent, dan kan het verhaal na de "want" maar beter verdomd goed kloppen.
Ik ben niet black te noemen en zie de foto..... diverse demonstranten ook niet
En natuurlijk .. als men etnische discriminatie bespreekbaar wilt stellen, dan moeten mensen openlijk kunnen zeggen: ik word op mijn etniciteit, mijn andere rasuiterlijk ongelijk behandeld.
Het kleurenblind zijn helpt niet

quote:
Nu is het het probleem van een onduidelijk groepje schreeuwers met een veel bredere politieke agenda.
Je bagatelliseert het aantal mensen wat hun onvrede uiten. Het zijn bij de blm-demo's in nederland al enkele tienduizenden geweest die de straat opgingen. Donkere voetballers spraken zich uit . Andere sporters, artiesten. columnisten
Je minacht ook hun en hun verhalen met het stempeltje "schreeuwerds"
Jij bent zelf het probleem .

Hun agenda is wat het is: ongelijke behandeling benoemen.
En met 'politieke agenda' bedoel je een agenda van cultuurmarxisten, democratie afschaffen , europa willen vernietigen ? ( vraag)
  woensdag 8 juli 2020 @ 14:06:32 #198
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_193989643
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:57 schreef arie_bc het volgende:

[..]

Genoeg andere niet, geen sterk weerwoord.

Heb je bijvoorbeeld Kaag, Segers of Asscher dat soort racistische uitingen horen doen?
Dat noem je ook net de middenpartijen. Nee, die niet.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  woensdag 8 juli 2020 @ 14:13:32 #199
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_193989747
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 14:01 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Etnische ongelijke behandeling heeft heel veel met ras te maken.
Niet ontkennen, niet dat taboe verklaren
[..]

Ik ben niet black te noemen en zie de foto..... diverse demonstranten ook niet
En natuurlijk .. als men etnische discriminatie bespreekbaar wilt stellen, dan moeten mensen openlijk kunnen zeggen: ik word op mijn etniciteit, mijn andere rasuiterlijk ongelijk behandeld.
Het kleurenblind zijn helpt niet
[..]

Je bagatelliseert het aantal mensen wat hun onvrede uiten. Het zijn bij de blm-demo's in nederland al enkele tienduizenden geweest die de straat opgingen. Donkere voetballers spraken zich uit . Andere sporters, artiesten. columnisten
Je minacht ook hun en hun verhalen met het stempeltje "schreeuwerds"
Jij bent zelf het probleem .

Hun agenda is wat het is: ongelijke behandeling benoemen.
En met 'politieke agenda' bedoel je een agenda van cultuurmarxisten, democratie afschaffen , europa willen vernietigen ? ( vraag)
Toch ironisch dat je mij nu als onderdeel van het probleem maakt. Ik geef meerdere keren aan het probleem van discriminatie te zien en er wat mee te willen, het bespreekbaar te maken. Ik geef alleen duidelijk aan waarom ik denk dat het op de manier waarop het nu gaat niet werkt. Zie de backfires in de VS, in de UK, maar ook in NL als het gaat om de BLM organisatie.

Je uitspreken tegen racisme staat niet gelijk aan BLM steunen. BLM niet wensen te steunen maakt je niet per definitie racist of onderdeel van het probleem.

En ja, dat zit hem voor mij in de agenda. Ze geven zelf aan: marxistisch, antikapitalistisch, etc. Nota bene de antifascisten staan er bij. Dat zijn de bruinhemden van links. Menig goelag is bij wijze van spreke door dat soort gasten opgezet en bewaakt.

Het spijt me, maar ik ben het met weinig dingen minder eens dan die hele bak aan postmodernistische politieke 'filosofie' en de ellende die die met zich meebrengt. Ik ga uit van de positivistische wetenschap en het liberalisme als uitgangspunt voor mijn politieke denken. En vanuit dat liberale denken zie ik het onwenselijke in discriminatie maar ook in het denken in groepen. En dan maakt het mij niet uit of dat groepen op basis van kleur, geslacht, seksuele voorkeur of leeftijd zijn.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_193989982
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 14:13 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Toch ironisch dat je mij nu als onderdeel van het probleem maakt. Ik geef meerdere keren aan het probleem van discriminatie te zien en er wat mee te willen, het bespreekbaar te maken.
het komt mij over dat je het juist niet bespreekbaar wil maken.

quote:
En ja, dat zit hem voor mij in de agenda. Ze geven zelf aan: marxistisch, antikapitalistisch, etc. Nota bene de antifascisten staan er bij. Dat zijn de bruinhemden van links. Menig goelag is bij wijze van spreke door dat soort gasten opgezet en bewaakt.
ok.... dati s jouw politieke agenda dus..... ongelijke behandeling bagatelliseren.ontkennen,
Mensen die het bespreekbaar stellen verkapt voor fascisten uitmaken.
Dan ben je toch bezig met de aandacht voor ongelijke behandeling blokkereren en een zondebok opvoeren , hen ... vermeende fascisten
Ruud Gullit is een fascist, ? . Virgil van Dijk in oranjehemd is een bruinhemd ?

quote:
vanuit dat liberale denken zie ik het onwenselijke in discriminatie maar ook in het denken in groepen. En dan maakt het mij niet uit of dat groepen op basis van kleur, geslacht, seksuele voorkeur of leeftijd zijn.
iedereen denkt in groepen..... als je bedoelt 'opkomen voor de eigen etnische groep' dat doe je echt wel met je ontkenning van ongelijke behandeling in Nederland.
pi_193990573
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:34 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Tjah, des te meer te pleiten voor een narratief over discriminatie waar het grootste gedeelte van de mensen zich in kan herkennen. Het huidige narratief is koren op de molen voor de radicaal rechter flank.

Overigen zijn zetels één ding. Zendtijd en plaats in de krantenkaternen een andere. En daar ligt de balans dan helemaal andersom.
Dit begint zo helaas eerder op Calimerogedrag te lijken dan serieus naar de feiten kijken. Dat is wel jammer.
pi_193990614
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 13:53 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Wie niet tegenwoordig.
Wie wel is een betere vraag. Je ziet dit immers eigenlijk allee maar bij de radicalen.
pi_193991090
quote:
9s.gif Op woensdag 8 juli 2020 15:01 schreef KareldeStoute het volgende:

[..]

Dit begint zo helaas eerder op Calimerogedrag te lijken dan serieus naar de feiten kijken. Dat is wel jammer.
Ik denk dat het afgelopen jaar Baudet van alle politici de meeste media aandacht en zendtijd had.
  woensdag 8 juli 2020 @ 19:13:13 #204
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_193994767
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 15:34 schreef arie_bc het volgende:

[..]

Ik denk dat het afgelopen jaar Baudet van alle politici de meeste media aandacht en zendtijd had.
Op de NPO?
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  woensdag 8 juli 2020 @ 19:18:52 #205
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_193994890
quote:
9s.gif Op woensdag 8 juli 2020 15:01 schreef KareldeStoute het volgende:

[..]

Dit begint zo helaas eerder op Calimerogedrag te lijken dan serieus naar de feiten kijken. Dat is wel jammer.
Hoezo? Heb je de open brief gezien en gelezen van een aantal zeer gerenomeerde auteurs, journalisten en wetenschappers (Buruma, Pinker, Fukuyama, CHomsky, to name a few) over zeg maar cancel culture irt hoe het gesprek momenteel gevoerd wordt over het diversiteitsvraagstuk? Heb je de collumn van emeritus hoogleraar Meindert Fenema gelezen over gedachtenpolitie (mijn woorden) op de UvA?

De feiten zijn dat de radicalen die identiteitspolitiek bedrijven een serieus gesprek onmogelijk maken door hun manier van doen en daarmee oplossingen onmogelijk maken. Het is de betonrot van de vrije samenleving.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_193995309
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 19:18 schreef AgLarrr het volgende:

De feiten zijn dat de radicalen die identiteitspolitiek bedrijven een serieus gesprek onmogelijk maken door hun manier van doen en daarmee oplossingen onmogelijk maken. Het is de betonrot van de vrije samenleving.
Je kunt wel met de radicalen baudet en wilders in debat gaan, maar verwacht niet dat zij rap het eens zijn met de vele kritiek op hun ideologie.
Oplossingen voor het wegwensen en achterstellen van etnische minderheden hebben ze niet.
pi_193995329
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 19:13 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Op de NPO?
publieke omroep, commerciele zenders ... Veel aandacht voor hem
  woensdag 8 juli 2020 @ 19:42:37 #208
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_193995353
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 19:40 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Je kunt wel met de radicalen baudet en wilders in debat gaan, maar verwacht niet dat zij rap het eens zijn met de vele kritiek op hun ideologie.
Oplossingen voor het wegwensen en achterstellen van etnische minderheden hebben ze niet.
Ik beschouw in ieder geval Wilders ook als iemand die identiteitspolitiek bedrijft en daarmee onderdeel van het probleem. Baudet is een clown. Ik heb nog hoop voor de FvD.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_193995405
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 19:42 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Ik beschouw Wilders en Baudet ook als lieden die identiteitspolitiek bedrijven en daarmee onderdeel van het probleem.
Mooi... nu nog naar jezelf kijken.
Je doet zo je best mensen die ongelijke behandeling op etnische gronden aankaarten af te schilderen als slechterikken....Zie de balk in den eigen oog
  woensdag 8 juli 2020 @ 19:51:26 #210
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_193995537
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 19:45 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Mooi... nu nog naar jezelf kijken.
Je doet zo je best mensen die ongelijke behandeling op etnische gronden aankaarten af te schilderen als slechterikken....Zie de balk in den eigen oog
Het spijt me, met dank aan mijn studie (op de Linkse UvA nota bene) herken ik het totalitarisme en de route er naar toe. Ik ken de geschiedenis. De huidige BLM, in binnen en buitenland, en hun manieren zijn de eerste kleine stap richting de goelag. Ik heb geen enkele aanleiding hier aan mijn positie of mezelf te twijfelen.

Zodra er redelijke stemmen op staan ben ik van de partij. En tot die tijd, en voor de rest kun, je deze ellende alleen maar bestrijden zoals we het fascisme ook bestrijden: wijzen op het gevaar, de inconsistenties, de methoden. Uiteindelijk zijn een Lager en een Goelag hetzelfde.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_193996043
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 19:51 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Het spijt me, met dank aan mijn studie (op de Linkse UvA nota bene) herken ik het totalitarisme en de route er naar toe. Ik ken de geschiedenis. De huidige BLM, in binnen en buitenland, en hun manieren zijn de eerste kleine stap richting de goelag. Ik heb geen enkele aanleiding hier aan mijn positie of mezelf te twijfelen.

Ga je schoolgeld terughalen.... Je bent aan het demoniseren.
pi_193996174
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 19:51 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Het spijt me, met dank aan mijn studie (op de Linkse UvA nota bene) herken ik het totalitarisme en de route er naar toe. Ik ken de geschiedenis. De huidige BLM, in binnen en buitenland, en hun manieren zijn de eerste kleine stap richting de goelag. Ik heb geen enkele aanleiding hier aan mijn positie of mezelf te twijfelen.

Zodra er redelijke stemmen op staan ben ik van de partij. En tot die tijd, en voor de rest kun, je deze ellende alleen maar bestrijden zoals we het fascisme ook bestrijden: wijzen op het gevaar, de inconsistenties, de methoden. Uiteindelijk zijn een Lager en een Goelag hetzelfde.
Je ziet spoken. Allereerst is BLM niet echt georganiseerd. En verder houden ze alleen demonstraties voor gelijke rechten, ze eisen niet dat "de elite verdwijnt" of zoiets. Ze willen zelfs niet dat blanken minder rechten krijgen, alleen dat iedereen gelijke rechten heeft.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_194001482
quote:
Onderzoek: Aanslag Oktoberfest 1980 was extreem-rechtse terreur

Kort nieuws - 8 juli 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het was een van de zwaarste Duitse naoorlogse terreurdaden: de aanslag op het Oktoberfest in München in 1980. Er vielen dertien doden en meer dan 200 mensen raakten gewond. Lang werd de aanslag als niet-politiek gemotiveerd beschouwd. Maar na nieuw onderzoek geldt die alsnog als extreem-rechtse terreurdaad.
Al snel na de aanslag concludeerde de politie dat de dader, de 21-jarige student Gundolf Köhler die zelf ook om het leven was gekomen, alleen had gehandeld. Hij was gefrustreerd omdat hij liefdesverdriet had en gezakt was voor een examen, was het oordeel. Ook toen al was duidelijk dat Köhler bij een rechts-extremistische groepering hoorde en zich met wapens bezighield.

In 2014 werd de zaak heropend, omdat er nieuwe aanwijzingen waren dat er meerdere daders bij de aanslag betrokken zouden zijn geweest. Dat konden de onderzoekers ook nu, na het ondervragen van ruim 1000 getuigen, het controleren van 888 aanwijzingen en het napluizen van meer dan 30.000 dossierpagina's, niet bevestigen. Wel is nu definitief vastgesteld dat het om een extreem-rechtse terreurdaad ging, bevestigt een van de onderzoekers aan de Süddeutsche Zeitung. De zaak is daarmee nu definitief gesloten.

Köhler wilde de Bondsdagverkiezingen van 1980 beīnvloeden, aldus de onderzoeker. "Hij wilde een Führerstaat naar voorbeeld van het nationaal-socialisme." De bedoeling zou zijn geweest de aanslag - in de tijd dat Duitsland leed onder de terreur van de Rote Armee Fraktion - in de schoenen te schuiven van links, wat de kansen op een rechtse regering zou vergroten. Lees meer bij Süddeutsche.de
https://duitslandinstituu(...)reem-rechtse-terreur
pi_194001825
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 19:51 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Het spijt me, met dank aan mijn studie (op de Linkse UvA nota bene) herken ik het totalitarisme en de route er naar toe. Ik ken de geschiedenis. De huidige BLM, in binnen en buitenland, en hun manieren zijn de eerste kleine stap richting de goelag. Ik heb geen enkele aanleiding hier aan mijn positie of mezelf te twijfelen.
Oke, ik ben wel benieuwd naar de uiteenzetting. Wat voor overeenkomsten zie jij tussen de vroege fase van het Stalinisme en BLM?
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_194003109
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 20:19 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Ga je schoolgeld terughalen.... Je bent aan het demoniseren.
Sterke reactie, inhoudelijk prima argumenten ook.

quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2020 20:28 schreef Hanca het volgende:

[..]

Je ziet spoken. Allereerst is BLM niet echt georganiseerd. En verder houden ze alleen demonstraties voor gelijke rechten, ze eisen niet dat "de elite verdwijnt" of zoiets. Ze willen zelfs niet dat blanken minder rechten krijgen, alleen dat iedereen gelijke rechten heeft.
Wat voegt het verder toe of BLM georganiseerd is of niet? Ik zie dit ook niemand verder beweren in dit topic :). Daarnaast strijden zij voor veel meer dan wat jij nu benoemt. Heb je hun site überhaupt bekeken? Gelijke rechten heeft niet eens iets met hun missie te maken, logisch ook, want gelijke rechten zijn er al.
pi_194003220
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:46 schreef Dejannn het volgende:

[..]

Wat voegt het verder toe of BLM georganiseerd is of niet?
Om een doel te hebben zoals jij beschrijft moet er een vorm van organisatie zijn. Die website waar jij het over hebt is ook niet 'hun' website, maar 'een' website van mensen die BLM steunen. Er is geen organisatie, geen overkoepelende website, geen aanvoerder. Nee, allemaal niet.

En ja, ze eisen wel gelijke rechten. En nee, die zijn er nu niet bepaald. Ze strijden daarnaast inderdaad voor gelijke behandeling.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_194003543
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:46 schreef Dejannn het volgende:

[..]

Sterke reactie, inhoudelijk prima argumenten ook.
[..]

Wat voegt het verder toe of BLM georganiseerd is of niet? Ik zie dit ook niemand verder beweren in dit topic :). Daarnaast strijden zij voor veel meer dan wat jij nu benoemt. Heb je hun site überhaupt bekeken? Gelijke rechten heeft niet eens iets met hun missie te maken, logisch ook, want gelijke rechten zijn er al.
Als het niet georganiseerd is, wat doen uitspraken van een van de zogenaamde oprichters er dan toe?

Oh en met die gelijke rechten valt het in de praktijk wat tegen, dat is juist het hele probleem.
pi_194003783
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juli 2020 10:20 schreef KareldeStoute het volgende:

[..]

Oh en met die gelijke rechten valt het in de praktijk wat tegen, dat is juist het hele probleem.
Over welke gelijke rechten heb je het dan?
You only live once, so be sure to spend fifteen hours a day staring at a screen seeking the approval of strangers
  donderdag 9 juli 2020 @ 10:41:35 #219
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_194003854
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 10:37 schreef Selqae het volgende:

[..]

Over welke gelijke rechten heb je het dan?
Concreter nog: welke rechten heb jij - Karel- niet, die ik wel heb?
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_194003940
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juli 2020 09:53 schreef Hanca het volgende:

[..]

Om een doel te hebben zoals jij beschrijft moet er een vorm van organisatie zijn. Die website waar jij het over hebt is ook niet 'hun' website, maar 'een' website van mensen die BLM steunen. Er is geen organisatie, geen overkoepelende website, geen aanvoerder. Nee, allemaal niet.

En ja, ze eisen wel gelijke rechten. En nee, die zijn er nu niet bepaald. Ze strijden daarnaast inderdaad voor gelijke behandeling.
Dit is niet correct. De website van BLM is toch echt hun officiële website, dat wil zeggen de website van Black Lives Matter Global Network Foundation, wat een overkoepelende organisatie is achter alle kleinere en meer lokale en internationale bewegingen. Binnen de VS zelf noemt BLM die lokale bewegingen ook wel 'chapters'.

Daarnaast hoeft niet elke movement een zeer rigide organisatiestructuur te hebben. In Zuid-Amerika zijn er ook veel van dit soort social movements met een losse en wat meer lastig te achterhalen structuur. Maar dit betekend niet dat ze geen missie hebben. In het geval van BLM zijn de oprichtsters overigens nog altijd sterk betrokken bij de organisatie en is er ook een managing director. Dus je punt raakt kant noch wal.

Betreffende gelijke rechten: iedereen is volgens de wet gelijk, zowel in de VS als hier in Nederland. Dus ook daarmee sla je de plank een beetje mis ;).
  donderdag 9 juli 2020 @ 11:59:15 #221
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_194004748
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2020 10:48 schreef Dejannn het volgende:

[..]

Dit is niet correct. De website van BLM is toch echt hun officiële website, dat wil zeggen de website van Black Lives Matter Global Network Foundation, wat een overkoepelende organisatie is achter alle kleinere en meer lokale en internationale bewegingen. Binnen de VS zelf noemt BLM die lokale bewegingen ook wel 'chapters'.

Daarnaast hoeft niet elke movement een zeer rigide organisatiestructuur te hebben. In Zuid-Amerika zijn er ook veel van dit soort social movements met een losse en wat meer lastig te achterhalen structuur. Maar dit betekend niet dat ze geen missie hebben. In het geval van BLM zijn de oprichtsters overigens nog altijd sterk betrokken bij de organisatie en is er ook een managing director. Dus je punt raakt kant noch wal.

Betreffende gelijke rechten: iedereen is volgens de wet gelijk, zowel in de VS als hier in Nederland. Dus ook daarmee sla je de plank een beetje mis ;).
Lekker interessant. Dit topic gaat over rechts extremisme, laatste keer dat ik keek zijn die lui van BLM bepaald geen neo-nazi's. Beetje off topic dus.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  vrijdag 10 juli 2020 @ 13:36:15 #222
61891 zakjapannertje
rijksmonument
pi_194022470
quote:
Veiligheidsdienst: aantal extremisten in Duitsland stijgt

Kort nieuws - 9 juli 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het aantal extremistische misdrijven is vorig jaar flink gestegen, zowel bij links als bij rechts. Ook het aantal extremisten stijgt. Dat blijkt uit het jaarrapport van de binnenlandse veiligheidsdienst Verfassungsschutz, dat hoofd van de dienst Haldenwang en minister van Binnenlandse Zaken Seehofer donderdag hebben gepresenteerd.
Meer dan 22.300 misdrijven hadden in 2019 een extreem-rechtse achtergrond. Dat is bijna 10 procent meer dan in 2018. Het aantal misdrijven met een links-extremistische achtergrond was vorig jaar 6400, een stijging van zelfs 40 procent ten opzichte van 2018.

Wel waren er minder geweldsmisdrijven: 15 procent minder bij extreem-rechts en rond de 10 procent minder bij extreem-links. Dat is opvallend omdat in 2019 CDU-politicus Walter Lübcke werd vermoord door een rechts-extremist en bij een extreem-rechtse aanslag in Halle twee mensen om het leven kwamen. Ook is het aantal antisemitische geweldsmisdrijven toegenomen. Dit toont het gevaar aan van wapenbezit bij rechts-extremisten, aldus de Verfassungsschutz.

In totaal telt Duitsland 32.080 rechts-extremisten, blijkt uit het rapport. Dat is ongeveer een derde meer dan in 2018, maar dat komt mede omdat voor het eerst de ongeveer 7000 aanhangers van de extreem-rechtse AfD-partijvleugel Der Flügel zijn meegeteld. Der Flügel heeft zichzelf eerder dit jaar opgeheven, maar de Verfassungsschutz houdt aanhangers nog wel in de gaten.

Zo'n 13.000 rechts-extremisten zijn bereid geweld te gebruiken, schat de veiligheidsdienst in. Dat zijn er 300 meer dan in 2018. Duitsland heeft in 2020 drie rechts-extremistische organisaties verboden: de militante neonazi-organisatie Combat 18 in januari, de Reichsbürger-groepering 'Geeinte deutsche Völker und Stämme' in maart en de extreem-rechtse vereniging Nordadler in juni. Rechts-extremisme, antisemitisme en racisme zijn de "grootste bedreiging voor de veiligheid van Duitsland", zei Seehofer bij de presentatie van het rapport.

Het aantal links-extremisten in Duitsland is gestegen van 32.000 in 2018 naar 33.500 vorig jaar. Extreem-links is veel heterogener dan extreem-rechts, aldus de Verfassungsschutz, ook als het gaat om het gebruik van geweld. In veel gevallen gaat het daarbij om vandalisme. Links-extremisten hebben in 2019 voor honderden miljoenen euro aan schade veroorzaakt, aldus Haldenwang. Maar hij waarschuwde ook dat het aantal mensen dat bereid is geweld tegen personen te gebruiken, bij links toeneemt. Hij noemde specifiek het "toegenomen en losgeslagen geweld" in de "linksextremistische hotspot Leipzig", waar met oud en nieuw rellen waren.

De Verfassungsschutz waarschuwt in haar rapport verder alert te blijven op islamistisch geweld. De afgelopen drie jaar zijn er in Duitsland geen islamistische aanslagen geweest, maar het gevaar is volgens de veiligheidsdienst nog steeds groot. Lees meer bij tagesschau.de, FAZ.net en Spiegel Online
https://duitslandinstituu(...)-in-duitsland-stijgt
  vrijdag 10 juli 2020 @ 23:29:11 #223
61891 zakjapannertje
rijksmonument
pi_194030357
quote:
Twitter schort account van Schild & Vrienden op

10/07/20 om 21:39
Bijgewerkt om 22:46
Het sociaal medium Twitter heeft het account van de extreem-rechtse organisatie Schild & Vrienden opgeschort. Twitter verwijst naar de gedragsregels van het sociaal medium, zonder specifiek te worden.
https://www.knack.be/nieu(...)le-news-1619151.html
  vrijdag 10 juli 2020 @ 23:58:14 #224
61891 zakjapannertje
rijksmonument
pi_194030874
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2020 12:55 schreef KareldeStoute het volgende:

[..]

Tja, zo lang de extremisten aan de rechterzijde voor VVD en CDA elke keer weer aantrekkelijke regeringspartners zijn, komen we volgens mij nergens. Kan er prima weer een keer door het midden geregeerd worden maar dan blijft de het PVV/FvD-corvee van kracht.
Laat de middenpartijen zich eens krachtig en serieus uitspreken tegen de extremisten, dat zou al veel schelen.
CDA en VVD zouden zelf de rechtsstaat niet eens willen respecteren volgens de orde van advocaten in 2017.
quote:
NOS NIEUWS • BINNENLAND •POLITIEK • 14-02-2017, 10:15 • AANGEPAST 14-02-2017, 13:13
Advocaten: veel verkiezingsprogramma's ondermijnen rechtsstaat

Veel verkiezingsprogramma's staan op gespannen voet met de rechtsstaat. Dat concludeert een commissie die voor de Nederlandse Orde van Advocaten de programma's heeft bekeken. Voorzitter Wouter Veraart van de commissie spreekt van een zorgwekkende ontwikkeling in een turbulente tijd.

Bijna alle onderzochte programma's voor de Tweede Kamerverkiezingen bevatten maatregelen die de rechtsstaat kunnen verzwakken, en zo'n 40 procent heeft voorstellen die er regelrecht mee in strijd zijn, zegt de commissie. De commissie heeft de programma's bekeken van dertien partijen die nu minimaal twee zetels hebben in de Kamer.

Spierbalmaatregelen

Van de onderzochte partijen hebben er vijf 'rode lichten' gekregen. Dat zijn er percentueel twee keer zoveel als de vorige keer. Een rood licht betekent dat een voorstel lijnrecht in strijd is met miniumumeisen. Volgens de commissie gaat het dan vaak om 'spierbalmaatregelen'. Dikwijls spelen de maatregelen in op zorgen over immigratie en angst voor terrorisme en jihadisme.

Voorbeelden van voorstellen met een rood licht zijn een verbod op buitenlandse financiering van moskeeën (CDA), denaturalisatie van criminelen met een dubbele nationaliteit (VNL), het niet toelaten van immigranten uit islamitische landen (PVV), het desnoods stateloos maken van Nederlanders die zich aansluiten bij een terroristische organisatie (VVD) en het opeisen van rechten voor christenen die aan andere groepen worden onthouden (SGP).

De commissie vindt deze plannen in strijd met geldende mensenrechten of openlijk discriminerend ten opzichte van bepaalde groepen burgers. Volgens Veraart gaan het om zulke drastische voorstellen dat ze zelfs ingaan tegen de vrijheden die we in Nederland hebben.

Meer aandacht voor waarde rechtsstaat

Koploper in de lijst met rode lichten is de PVV met vijf. Regeringspartij VVD heeft er twee. Veraart noemt het "griezelig" dat de VVD van plan is de directe werking van mensenrechten uit internationale verdragen af te schaffen.

De commissie benadrukt dat ook diverse partijen meerdere 'groene lichten' scoren. Daar gaat het om voorstellen die de rechtsstaat juist zouden kunnen versterken. Genoemd worden ChristenUnie, D66, Denk, GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren en SP. Volgens de onderzoekers is het in het algemeen positief dat partijen in hun programma's meer aandacht besteden aan de waarde die de rechtsstaat voor ons allemaal heeft.

https://nos.nl/artikel/21(...)nen-rechtsstaat.html
pi_194033413
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 23:58 schreef zakjapannertje het volgende:

[..]

CDA en VVD zouden zelf de rechtsstaat niet eens willen respecteren volgens de orde van advocaten in 2017.
[..]

https://nos.nl/artikel/21(...)nen-rechtsstaat.html
Tja, het is triest maar boos doen tegen buitenlanders scoort altijd lekker...
pi_194033438
huh door extreem rechts? denk eerder door links. COVID scam, BLM scam. Ga maar door. Dan is extreem rechts heilig.
  zaterdag 11 juli 2020 @ 10:16:21 #227
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_194033590
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 10:04 schreef funnywell het volgende:
huh door extreem rechts? denk eerder door links. COVID scam, BLM scam. Ga maar door. Dan is extreem rechts heilig.
BNW is een paar deuren verderop.
Huilen dan.
pi_194040449
Twitter heeft het account van Identitair Verzet opgeschort. Dat is op de pagina te lezen. Het laatste bericht werd op 8 juli geplaatst. NBC News meldt dat de berichtendienst tientallen accounts van extreemrechtse racistische groepen in Europa buiten werking heeft gesteld. Twitter baseert zich op de huisregels die onder meer gewelddadig extremisme en haatdragendgedrag verbieden.
-----------
https://joop.bnnvara.nl/n(...)se-rechtsextremisten
  dinsdag 14 juli 2020 @ 22:03:10 #229
61891 zakjapannertje
rijksmonument
pi_194091719
quote:
Hoe belandde een Franse extremist op de eerste rij van de Guldensporenviering in Kortrijk?

Dit weekend is er op de sociale media heisa ontstaan over een foto die genomen werd tijdens de Guldensporenviering in Kortrijk op 10 juli, de vooravond van de Vlaamse feestdag. Op die foto staat Aurélien Verhassel, de voor geweldpleging veroordeelde leider van het Franse Génération Identitaire, samen op de eerste rij met Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), de Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) en federaal parlementslid Dries Van Langenhove (Vlaams Belang).

Amra Dorjbayar
13:55
https://www.vrt.be/vrtnws(...)e-rij-van-de-gulden/
  vrijdag 17 juli 2020 @ 07:08:25 #230
61891 zakjapannertje
rijksmonument
pi_194124009
quote:
'Kopstuk Duitse rechts-extremistische partij opgepakt in Limburg'
17 juli 2020 05:14
Laatste update: 14 minuten geleden
0
Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email
De Duitse federale politie heeft twee kopstukken opgepakt van de rechts-extremistische groepering GPD. Een van de twee, Fadi J., werd in de Limburgse plaats Heerlen opgepakt, melden meerdere Duitse media. J. is een van de oprichters en leiders van de GPD en wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie
https://www.nu.nl/binnenl(...)burg.html?redirect=1
  zondag 19 juli 2020 @ 02:26:16 #231
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_194154570
quote:
Right-Wing Domestic Terrorism Has Increased By More Than 300% Since Trump Took Office
https://lawandcrime.com/h(...)-took-office-report/

Enabler Trump zorgt er voor dat rechts extremistische wappies zich gesteund voelen in hun debiele gedachtegoed omzetten in daden. :N
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  zondag 19 juli 2020 @ 11:10:59 #232
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_194156864
Wel fijn dat ze right wing tussen haakjes zetten.

En smakelijk gelachen om de uitspraak dat de politie extreem rechts niet zou zien omdat ze zelf extreem rechts zijn. :')
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_194157048
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2020 11:10 schreef Harvest89 het volgende:
Wel fijn dat ze right wing tussen haakjes zetten.

En smakelijk gelachen om de uitspraak dat de politie extreem rechts niet zou zien omdat ze zelf extreem rechts zijn. :')
Hoezo ??
bedoel je deze tekst nav de massamoordenaar Paddock, 58 doden in Las Vegas
https://en.wikipedia.org/wiki/Stephen_Paddock

quote:
“The stuff about the Las Vegas killing is interesting because it shows how police literally can’t SEE right-wing ideology because it is naturalized as normal politics,” claimed The Nation‘s National-Affairs Correspondent Jeet Heer on Saturday.
https://lawandcrime.com/h(...)-took-office-report/

Er wordt niet beweerd dat de politie zelf extreemrechts is.
pi_194200453
Over Stephan Balliet, de terrorist te Halle
quote:
Aanvankelijk wilde ik ook moslims doden, maar later koos ik voor joden, omdat zij de hoofdoorzaak zijn van de problemen in de wereld en dat los je alleen op door de oorzaak weg te nemen.”

De 20-jarige schildersknecht die hij even later doodschoot in een shoarmazaak moest sterven, ‘omdat hij zwart krulhaar had en ik dacht dat het een moslim was. Ik wilde geen witten doodschieten.”
https://www.parool.nl/wer(...)F%2Fwww.google.nl%2F
pi_194215823
quote:
Voor de zoveelste keer stond de Duitse veganistische topkok Attila Hildmann afgelopen weekeinde voor het Rijksdaggebouw in Berlijn te schreeuwen door een luidspreker. ‘Als ik Rijkskanselier was’, brulde hij, ‘dan zou ik de doodstraf voor Volker Beck opnieuw invoeren door in de publieke ruimte zijn ballen te vertrappen.’
------
Hoe wordt een bekende kok in een paar maanden een volleerd complotdenker? Want Hildmann trekt werkelijk alle complottheoretische registers wijd open: hij gaat tekeer tegen 5G, tegen vaccinaties, tegen ‘chemtrails’, Bill Gates, maar ook tegen George Soros – op sociale media zou hij ook allerlei antisemitische taal hebben uitgeslagen.
---
Volker Beck van de Groenen heeft aangifte gedaan wegens belediging, opruiing en het aanzetten tot misdaad. Ook het OM onderzoekt nu of Hildmann moet worden vervolgd voor het verheerlijken van het nationaalsocialisme. Zo zei hij zaterdag dat ‘Hitler een zegen was vergeleken met communist, zionist en satanist Merkel.’
https://www.volkskrant.nl(...)enner-werd~b69c9bcc/

Het was al duidelijk, een zekere overlap van complotverzinners en enge rechtse lieden. De gemeenschappelijkheid is ongenuanceerd verzinnnen. nu kunnen extreemrechtse verzinners ook Gates als zondebok aanwijzen voor covid 19 ...of ook via G5 een duivels plan hebbend ism China nog steeds in naam conmmunistisch, dus klassieke vijand van extreemrechts. Robert Jensen ageert toch tegen een "linkse dictatuur" onder het mom van lockdown
In hoeverre gaat dat zich vermengen met het geilen op een cultuurmarxistisch complot ?

Hoe deze drogredeneringen en domheden te bestrijden? Door fakenews niet meer een platform te geven op de eigen sites In debat gaan,, de feiten aanreiken en de verzinners blijven vragen naar de feiten en de logica.

[ Bericht 1% gewijzigd door Bluesdude op 22-07-2020 23:44:50 ]
pi_194358139
Extreemrechtse pubers, het zal je kind maar wezen.
https://www.vn.nl/voorhee(...)PSDVWZUVsRVFIdExXMD0
pi_194367756
quote:
Racistische aanval op buitenlanders in Duitsland: twee gewonden, eentje in kritieke toestandEen groep van zo’n twaalf mannen heeft afgelopen nacht in de Duitse deelstaat Thüringen drie West-Afrikanen uit Guinee aangevallen. Twee van hen raakten zwaargewond. De politie moet nog uitvissen wat er precies gebeurde maar gaat uit van vreemdelingenhaat.
https://www.ad.nl/buitenl(...)e-toestand~acd94db3/
pi_194368828
quote:
En 2 weekjes geleden gebeurde dat ook in die plaats.

quote:
Volgens deelstaatparlementariër Katharina König-Preuss (Die Linke) is er in Erfurt een groeiende activiteit van neonazi’s. De aanval op de drie Afrikanen was volgens haar de tweede ‘massale neonazi-aanval’ in twee weken tijd. Der III. Weg biedt volgens haar vechtsporttraining aan voor militante neonazi’s, maar ook voor kinderen en adolescenten. ,,Zoals we afgelopen nacht opnieuw hebben gezien, is het doel om mensen te verwonden en een sfeer van angst te creëren”, verklaarde de fractiewoordvoerster voor antifascisme en antiracisme vanmiddag.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_194632737
quote:
Stevige toename rechtse en antisemitische misdrijven

Kort nieuws - 19 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In het eerste halfjaar van 2020 zijn in Duitsland 9300 rechts gemotiveerde misdrijven gepleegd en 876 met een antisemitisch motief. Een opvallende stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Het aantal rechtse en antisemitische delicten is in het eerste halfjaar van 2020 sterk toegenomen, blijkt uit cijfers van de bondsregering. In totaal werden er in Duitsland in deze periode 9305 rechts gemotiveerde misdrijven gepleegd. Dat zijn er 700 meer dan in het eerste halfjaar van 2019. Het aantal antisemitische delicten is in deze periode met 177 toegenomen tot 876. De gemelde aantallen zullen uiteindelijk nog hoger uitvallen omdat veel delicten nog niet door de politie zijn geregistreerd, meldt der Tagesspiegel.

Onder de geregistreerde misdrijven vallen ook 390 geweldsdelicten. Het meest ingrijpend was de aanslag in Hanau van 19 februari, waarbij een 43-jarige man negen mensen met een migratieachtergrond, zijn eigen moeder en tot slotte zichzelf van het leven beroofde. In totaal raakten er in het eerste halfjaar 148 mensen gewond bij rechtsgemotiveerde aanvallen, iets minder dan de 179 in het eerste halfjaar van 2019. Bij antisemitische geweldsdelicten raakten dit jaar veertien mensen gewond. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er tien. Lees meer bij der Tagesspiegel
https://duitslandinstituu(...)emitische-misdrijven
pi_194636180
quote:
In het eerste halfjaar van 2020 zijn in Duitsland 9300 rechts gemotiveerde misdrijven gepleegd en 876 met een antisemitisch motief.
Wat druppelt door in de Nederlandse media hiervan?
Niet veel dus...
pi_194636471
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2020 18:18 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Wat druppelt door in de Nederlandse media hiervan?
Niet veel dus...
is over het algemeen niet zo ontzettend belangrijk..
het is ook een vorm van statistiek en zegt an sich ook niet alles uit over individuele strafdaden

https://www.bmi.bund.de/S(...)en/2020/pmk-2019.pdf;jsessionid=293211ADDC58388550C1B03F201D0497.2_cid373?__blob=publicationFile&v=11

de meest recente publicatie, met statistieken over 2019 (data-stand juni 2020)

PMK rechts 41.177
PMK links 9.849
PMK (niet onder te ordenen) 6.664
PMK buitenlands 1.897
PMK religieus 425

overigens, het gebruik van 'niet toegestane symbolen bevat al bijna 40% van anlle geregistreerde strafdaden..
het gaat hier dus om bepaalde in duitsland verboden symbolen, hakenkruizen, maar ook bv de IS-vlag is verboden.
bij PMK-rechts betreft het zelfs 63% van alle strafdaden

verder bevind er zich tijdens bv een verkiezingscampagne ook vaak een stijging, aangezien beschadigingen van verkiezingscampagne's ook als politiek gemotiveerde strafdaad geregistreerd wordt

extreme gevallen als bv de aanslag op buitenlanders in Hanau of de aanslag op de Joodse synagoge in Halle zijn zelf specifieke gevallen, die verder voldoende in de internationale en duitse media verschijnen.
Hooguit is er soms nog wel een strijd of bepaalde strafdaden aangemaerkt worden als Politiek gemoviceerde criminaliteit

de aanslag van Munchen, waar een jonge gast die gefascineerd was van Breivik en een afkeer uitte jegens 'niet-arische personen' en bewust alochtonen uitkoos als slachtoffers, werd bv heel lang niet als 'PMK' geregistreerd aangezien de politie stelde dat het hier om een persoon met een psychische aandoening ging...
iig in Halle is dit al verbeterd aangezien daar vervolgens niet zo hardnekkig moeilijk over gedaan werd en snel erkend dat er politieke motieven iig grotendeels meespeelden
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_194736802
twitter

Op het internet zijn er teksten gevonden van hem waarin hij opvallend veel pro-politie was
Dat heeft te maken met zijn triggerhappygevoel en daarom was hij ook met een wapen op een plek waar er gereld werd. Hij wilde mee-rellen, onder het mom van law&order.
Is hij extreemrechts ? In Amerika is de combinatie van vrije wapenbezit, triggerhappycult en etnische haat bepalend voor bepaalde kringen uiterst recht..
En die mentaliteit doorbreken is de voedingsbodem van extreemrechts wegnemen.

[ Bericht 10% gewijzigd door Bluesdude op 26-08-2020 22:46:09 ]
pi_194741960
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2020 22:38 schreef Bluesdude het volgende:
[ twitter ]
Op het internet zijn er teksten gevonden van hem waarin hij opvallend veel pro-politie was
Dat heeft te maken met zijn triggerhappygevoel en daarom was hij ook met een wapen op een plek waar er gereld werd. Hij wilde mee-rellen, onder het mom van law&order.
Is hij extreemrechts ? In Amerika is de combinatie van vrije wapenbezit, triggerhappycult en etnische haat bepalend voor bepaalde kringen uiterst recht..
En die mentaliteit doorbreken is de voedingsbodem van extreemrechts wegnemen.
Deel die teksten van hem eens.

twitter

Hij wordt hier voor die schietpartij geīnterviewd.
Alle slachtoffers zijn ook blank trouwens.
You only live once, so be sure to spend fifteen hours a day staring at a screen seeking the approval of strangers
  Moderator donderdag 27 augustus 2020 @ 11:11:33 #244
54278 crew  Tijger_m
42
pi_194742194
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 10:56 schreef Selqae het volgende:

[..]

Deel die teksten van hem eens.

[ twitter ]
Hij wordt hier voor die schietpartij geīnterviewd.
Alle slachtoffers zijn ook blank trouwens.
Nou, beschermen gaat hem dus vrij slecht af mogen we concluderen aangezien hij 2 blanke burgers uit Wisconsin vermoord heeft.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_194742294
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 11:11 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Nou, beschermen gaat hem dus vrij slecht af mogen we concluderen aangezien hij 2 blanke burgers uit Wisconsin vermoord heeft.
Hij was er voor de bescherming van die winkels, niet voor de bescherming van die malloten die die winkels wilden plunderen/in de fik steken.
You only live once, so be sure to spend fifteen hours a day staring at a screen seeking the approval of strangers
  Moderator donderdag 27 augustus 2020 @ 11:20:23 #246
54278 crew  Tijger_m
42
pi_194742330
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 11:18 schreef Selqae het volgende:

[..]

Hij was er voor de bescherming van die winkels, niet voor de bescherming van die malloten die die winkels wilden plunderen/in de fik steken.
Nou, dat is wel goed afgelopen dan, toch? Oh..wacht. Intentional murder in the first is de aanklacht.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_194742354
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 11:20 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Nou, dat is wel goed afgelopen dan, toch? Oh..wacht. Intentional murder in the first is de aanklacht.
Wat wil je nou zeggen dan?
You only live once, so be sure to spend fifteen hours a day staring at a screen seeking the approval of strangers
  Moderator donderdag 27 augustus 2020 @ 11:24:52 #248
54278 crew  Tijger_m
42
pi_194742397
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 11:21 schreef Selqae het volgende:

[..]

Wat wil je nou zeggen dan?
Dat het blijkbaar niet zo'n goed idee was om een misdaad te begaan door als een hele stoere COD fighter met een AR-15 te gaan rondlopen en pretenderen dat je aan de goede kant staat.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_194742500
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 11:24 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Dat het blijkbaar niet zo'n goed idee was om een misdaad te begaan door als een hele stoere COD fighter met een AR-15 te gaan rondlopen en pretenderen dat je aan de goede kant staat.
Ja mee eens, het was ook niet zo'n goed idee te pretenderen dat je aan de goede kant staat door winkels in de fik te willen zetten die beveiligd werden door zwaarbewapende burgers.
You only live once, so be sure to spend fifteen hours a day staring at a screen seeking the approval of strangers
  donderdag 27 augustus 2020 @ 11:34:26 #250
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_194742542
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 11:32 schreef Selqae het volgende:

[..]

Ja mee eens, het was ook niet zo'n goed idee te pretenderen dat je aan de goede kant staat door winkels in de fik te willen zetten die beveiligd werden door zwaarbewapende burgers.
Niemand trapt hierin. Jammer man.
  Moderator donderdag 27 augustus 2020 @ 11:34:52 #251
54278 crew  Tijger_m
42
pi_194742550
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 11:32 schreef Selqae het volgende:

[..]

Ja mee eens, het was ook niet zo'n goed idee te pretenderen dat je aan de goede kant staat door winkels in de fik te willen zetten die beveiligd werden door zwaarbewapende burgers.
Leuk verhaal wat je daar verzint maar de enige die doden op zijn geweten heeft is Rittenhouse
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  donderdag 27 augustus 2020 @ 11:35:38 #252
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_194742563
Dat mensen serieus proberen goed te praten dat een mongool met een halfautomatisch wapen 2 mensen dood schiet :') wat ben je dan ver afgedwaald in het leven.
pi_194742570
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 11:34 schreef VoMy het volgende:

[..]

Niemand trapt hierin. Jammer man.
Tsja, als je tegenover een withete menigte staat met een wapen en vervolgens in het nauw gedreven wordt kan diegene wel eens rare dingen doen.
You only live once, so be sure to spend fifteen hours a day staring at a screen seeking the approval of strangers
pi_194742578
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 11:35 schreef VoMy het volgende:
Dat mensen serieus proberen goed te praten dat een mongool met een halfautomatisch wapen 2 mensen dood schiet :') wat ben je dan ver afgedwaald in het leven.
Wijs me even aan waar ik het goedpraat.
You only live once, so be sure to spend fifteen hours a day staring at a screen seeking the approval of strangers
  donderdag 27 augustus 2020 @ 11:41:40 #255
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_194742668
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 11:36 schreef Selqae het volgende:

[..]

Tsja, als je tegenover een withete menigte staat met een wapen en vervolgens in het nauw gedreven wordt kan diegene wel eens rare dingen doen.
Je bent een teringmongool met een wapen en een gebrek aan intelligentie. Met je 'tja'. Levenslang wegstoppen.
pi_194742748
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 11:41 schreef VoMy het volgende:

[..]

Je bent een teringmongool met een wapen en een gebrek aan intelligentie. Met je 'tja'. Levenslang wegstoppen.
Als moord bewezen wordt mag ie wmb levenslang achter de tralies, maar ga vooral sneu door met gillen en me woorden in de mond proberen te leggen.
You only live once, so be sure to spend fifteen hours a day staring at a screen seeking the approval of strangers
  donderdag 27 augustus 2020 @ 11:46:38 #257
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_194742770
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 11:45 schreef Selqae het volgende:

[..]

Als moord bewezen wordt mag ie wmb levenslang achter de tralies, maar ga vooral sneu door met gillen en me woorden in de mond proberen te leggen.
Maar dat doe je helemaal zelf :') het enige wat ik je in de mond leg is het woord 'tja'.
pi_194742788
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 11:46 schreef VoMy het volgende:

[..]

Maar dat doe je helemaal zelf :') het enige wat ik je in de mond leg is het woord 'tja'.
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 11:35 schreef VoMy het volgende:
Dat mensen serieus proberen goed te praten dat een mongool met een halfautomatisch wapen 2 mensen dood schiet wat ben je dan ver afgedwaald in het leven.
Het is goed met je.
You only live once, so be sure to spend fifteen hours a day staring at a screen seeking the approval of strangers
pi_194742830
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 11:18 schreef Selqae het volgende:

[..]

Hij was er voor de bescherming van die winkels, niet voor de bescherming van die malloten die die winkels wilden plunderen/in de fik steken.
welja... hij was daar om te rellen tegen de rellende demonstranten. En wellicht kickt hij op de macht van mensen bedreigen dood te schieten.
Dat ettertje woont er niet.. hij had geen woning of winkel in die stad Hij is bewust daar heen gegaan.
Dat is een vorm van rechts terrorisme....

Met zo'n groot wapen op straat staan in een opgefokte mening is al een provocatie. En dreigde hij eerst?
Schoot hij eerst op iemand ? Dan is het te verwachten dat heethoofden hem aanvallen ....
pi_194742853
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 11:49 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

welja... hij was daar om te rellen tegen de rellende demonstranten. En wellicht kickt hij op de macht van mensen bedreigen dood te schieten.
Dat ettertje woonde daar niet.. hij had geen woning of winkel. Hij is bewust daar heen gegaan.
Dat is een vorm van rechts terrorisme....

Met zo'n groot wapen op straat staan in een opgefokte mening is al een provocatie. En dreigde hij eerst?
Schoot hij eerst op iemand ? Dan is het te verwachten dat heethoofden hem aanvallen ....
Heb je die teksten inmiddels al gevonden?
You only live once, so be sure to spend fifteen hours a day staring at a screen seeking the approval of strangers
  Moderator donderdag 27 augustus 2020 @ 11:57:40 #261
54278 crew  Tijger_m
42
pi_194743018
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 11:36 schreef Selqae het volgende:

[..]

Tsja, als je tegenover een withete menigte staat met een wapen en vervolgens in het nauw gedreven wordt kan diegene wel eens rare dingen doen.
Mischien begint het probleem bij het feit dat hij daar staat met een wapen, wat in zijn geval een misdrijf is, terwijl hij daar niet woont,sterker nog, hij woont in een andere Staat. En je gaat nu uit van een voorstelling van zaken die bepaald niet met de feiten overeenkomt.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  Moderator donderdag 27 augustus 2020 @ 12:04:18 #262
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_194743126
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 11:35 schreef VoMy het volgende:
Dat mensen serieus proberen goed te praten dat een mongool met een halfautomatisch wapen 2 mensen dood schiet :') wat ben je dan ver afgedwaald in het leven.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
pi_194743138
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 11:57 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Mischien begint het probleem bij het feit dat hij daar staat met een wapen terwijl hij daar niet woont,sterker nog, hij woont in een andere Staat. En je gaat nu uit van een voorstelling van zaken die bepaald niet met de feiten overeenkomt.
Als BLM/Antifa in eerste instantie geen wagenparken in de fik had gezet en winkels had geplunderd was hij ook niet naar een andere Staat gereisd om die winkels te beveiligen, daar begint het mee.
You only live once, so be sure to spend fifteen hours a day staring at a screen seeking the approval of strangers
  donderdag 27 augustus 2020 @ 12:07:52 #264
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_194743176
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 11:47 schreef Selqae het volgende:

[..]


[..]

Het is goed met je.
Sta je getagd of voel je je gewoon aangesproken?
pi_194743187
quote:
1s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 12:07 schreef VoMy het volgende:

[..]

Sta je getagd of voel je je gewoon aangesproken?
Tegen wie had je het dan?
You only live once, so be sure to spend fifteen hours a day staring at a screen seeking the approval of strangers
  donderdag 27 augustus 2020 @ 12:09:55 #266
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_194743202
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 12:08 schreef Selqae het volgende:

[..]

Tegen wie had je het dan?
Niet alles is een reactie. Niet alles draait om jou.
pi_194743302
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 12:09 schreef VoMy het volgende:

[..]

Niet alles is een reactie. Niet alles draait om jou.
Waar komt die reactie ineens vandaan dan en waarom post je dat in dit topic als het niet over users in dit topic zou gaan? De vraag ging over of de schietpartij iets met extreemrechts te maken heeft en jij komt out of the blue vermelden dat sommige mensen het goedpraten.
You only live once, so be sure to spend fifteen hours a day staring at a screen seeking the approval of strangers
pi_194743477
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 12:04 schreef Selqae het volgende:

[..]

Als BLM/Antifa in eerste instantie geen wagenparken in de fik had gezet en winkels had geplunderd was hij ook niet naar een andere Staat gereisd om die winkels te beveiligen, daar begint het mee.
Het begint met triggerhappy zijn en azen om mensen te kunnen bedreigen onder het mom van Law&Order.
Zichzelf stoer wanen, wellicht stiekem verlangen mensen neer te schieten.
Misschien is hij ook door Trump opgehitst
pi_194743541
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 12:31 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Het begint met triggerhappy zijn en azen om mensen te kunnen bedreigen onder het mom van Law&Order.
Zichzelf stoer wanen, wellicht stiekem verlangen mensen neer te schieten.
Misschien is hij ook door Trump opgehitst
Je kan hem bij voorbaat als extreemrechts bestempelen en daar dan argumenten bij gaan zoeken maar vooralsnog blijkt nergens uit dat hij extreemrechts zou zijn.
You only live once, so be sure to spend fifteen hours a day staring at a screen seeking the approval of strangers
pi_194743727
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 12:35 schreef Selqae het volgende:

[..]

Je kan hem bij voorbaat als extreemrechts bestempelen en daar dan argumenten bij gaan zoeken maar vooralsnog blijkt nergens uit dat hij extreemrechts zou zijn.
Ik heb ook niet beweerd dat hij extreemrechts is.
Wel is hij een rechtse terrorist te noemen en zijn politieke visie en gewelddadige neigingen is tesamen een weg die leidt naar extreemrechts denken en terreur
En dit topic gaat over hoe die extreemrechtse terreur te bestrijden.
Een van die oplossingen is die voedingsbodem verzwakken dwz... opgefokt rechts erbij betrekken, in debat gaan.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bluesdude op 27-08-2020 13:12:32 ]
  Moderator donderdag 27 augustus 2020 @ 14:26:48 #271
54278 crew  Tijger_m
42
pi_194745395
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 12:04 schreef Selqae het volgende:

[..]

Als BLM/Antifa in eerste instantie geen wagenparken in de fik had gezet en winkels had geplunderd was hij ook niet naar een andere Staat gereisd om die winkels te beveiligen, daar begint het mee.
Kun jij een link geven waarin enig bewijs geleverd word voor die uitspraak? Wat is je bron voor de claim dat BLM en Antifa samen werken en aanwezig waren in Kenosha?
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195059818
https://nos.nl/artikel/23(...)-terreuraanslag.html

quote:
Justitie bevestigt dat er een onderzoek naar de militair loopt op "verdenking van het voorbereiden van een ernstige, staatsgevaarlijke aanslag". Over wat die aanslag zou inhouden, het doelwit en waar die had moeten plaatsvinden, wil justitie geen mededelingen doen.

Groeiende dreiging
"Het Duitse ministerie van Defensie is bezig met een grote schoonmaak binnen de politiemacht en de strijdkrachten, om de rechtse elementen eruit te werken", zegt correspondent Wouter Zwart in het NOS Radio 1 Journaal.

Er zouden momenteel ruim 700 gevallen in het leger worden onderzocht, naar aanleiding van verdachte feiten die de inlichtingendienst zelf heeft ontdekt of extremistisch gedrag waarvan collega's melding hebben gemaakt, meldde Der Spiegel begin deze maand
700 gevallen in het Duitse leger !!!
Doet me denken aan Willem Engel :
"....Vroeger stond extreem rechts nog voor kale koppen en rellen. Nu wordt er vooral liefde gepredikt..."

Je gaat bijna denken dat deze engel een provocateur is... onzin over extreemrechts spuien om ze belachelijk te maken..... helaas .zijn opmerking over jodenster wijst op chronisch de realiteit willen vervalsen als het zo uitkomt in zijn ' vrijheidsstrijd"

[ Bericht 21% gewijzigd door Bluesdude op 14-09-2020 19:21:19 ]
pi_195061900
quote:
Israëliër veroordeeld tot drie keer levenslang voor moord op Palestijns gezin
In Israël heeft een rechtbank een man veroordeeld tot drie keer levenslang voor de moord op een Palestijns echtpaar en hun zoontje, dat hebben Israëlische media gemeld. De man had een brandbom naar het huis gegooid, hun tweede kind heeft de aanslag overleefd.

Belga
19:18
De beklaagde, Amiram Ben-Uliel, gooide in juli 2015 een brandbom in het huis van een Palestijnse familie in het dorp Douma, in het noorden van de Westelijke Jordaanoever, nabij Nablus.

Op het moment van de aanslag lagen de slachtoffers te slapen. Ali, een peuter van 18 maanden stierf meteen, zijn ouders bezweken later in het ziekenhuis aan hun verwondingen. Ahmad, het vierjarige zoontje van het echtpaar raakte zwaargewond, maar overleefde de aanval.

Verder werd ook graffiti met "wraak" en een Davidster aangebracht op het huis van de slachtoffers. De 25-jarige dader wou wraak nemen voor de moord op een Israëliër door een Palestijn, die een maand eerder was gepleegd.

Schuldig aan drievoudige moord
De rechtbank in de stad Lod, ten zuidoosten van Tel Aviv had de kolonist in mei al schuldig bevonden aan drievoudige moord. De rechter voegde vandaag toe dat zijn acties zorgvuldig voorbereid waren en dat racisme en zijn radicale ideologie aan de basis lagen. De dader zou in beroep gaan tegen de uitspraak
https://www.vrt.be/vrtnws(...)g-voor-moord-op-pal/
pi_195064277
De voedingsbodem voor het extreemrechts geweld in diverse landen is het discriminerend geleuter van gewone burgers
Zie nu de agressie richting Akwasie en Clarice Gargard. Dat is die voedingsbodem. En die moet ter diskussie staan. Wat ook volop gedaan wordt
pi_195064298
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 23:04 schreef Bluesdude het volgende:
De voedingsbodem voor het extreemrechts geweld in diverse landen is het discriminerend geleuter van gewone burgers
Zie nu de agressie richting Akwasie en Clarice Gargard. Dat is die voedingsbodem.
6 jaar Wilders vervolgen na een vraag en Akwasi niet vervolgen. :')

[ Bericht 44% gewijzigd door Nober op 14-09-2020 23:12:06 ]
  maandag 14 september 2020 @ 23:51:43 #276
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_195064750
quote:
1s.gif Op maandag 14 september 2020 23:06 schreef Nober het volgende:

[..]

6 jaar Wilders vervolgen na een vraag en Akwasi niet vervolgen. :')
Wilders heeft zelf de vrijheid gekregen en gretig genomen om het 6 jaar te laten duren. Ieder ander was na 2 korte zittingen al veroordeeld.
pi_195065077
quote:
1s.gif Op maandag 14 september 2020 23:06 schreef Nober het volgende:

[..]

6 jaar Wilders vervolgen na een vraag en Akwasi niet vervolgen. :')
Wilders voerde 2x een sketch op , waarmee hij zijn aanhang aanzette tot haat en discriminatie.
Dat was weloverwogen en van te voren besproken hoe dat moest. Opzet dus
Dubieuze rechter die hem vrijsprak. Een politieke keuze van de rechter.
Die sketch paste in een patroon van volksmennerij van hem in de 9 jaar daarvoor.
Hij is nooit voor de rechter gekomen toen hij schreeuwde dat Marokkaanse voetbalhooligans in de knieën moet worden geschoten. Wat impliciet het goedpraten van etnisch geweld is
Dit discours van haatzaaien in de westerse wereld leidt tot moordpartijen ....en tientallen geweldsplannetjes in Duitsland.
pi_195090448
Extreemrechts netwerk bij Duitse politie ontdekt; 29 agenten betrokken

quote:
De betrokken agenten zijn per direct op non-actief gesteld. Ze hebben hun uniform en dienstwapen moeten inleveren en mogen het politiebureau niet meer in. Veertien van hen zijn ontslagen.

Tegen elf agenten is de verdenking al concreet. Zij zijn degenen die de afbeeldingen verspreidden. Ze worden verdacht van opruiing en het verspreiden van rechts-extremistische propaganda. Van achttien agenten wordt nog onderzocht wat hun rol precies was.
Ook bij onze oosterburen laat de politie zich weer van z'n beste kant zien.
pi_195103022
quote:
1s.gif Op maandag 14 september 2020 23:06 schreef Nober het volgende:

[..]

6 jaar Wilders vervolgen na een vraag en Akwasi niet vervolgen. :')
Dit
pi_195105793
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2020 10:20 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Jij doe lekker mee in de etnische haat opbouwen waardoor geweldsplannetjes kunnen groeien.
Kun je dit ook verder onderbouwen? Nee, dat kun je niet omdat er ook niets van klopt namelijk. Dit is simpelweg een gefrustreerde reactie omdat ik iets benoem waar jij wellicht een andere visie over hebt, dus voel je blijkbaar de noodzaak om te komen met een inhoudloze reactie ad hominem.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-09-2020 10:25:31 ]
pi_195105919
quote:
7s.gif Op donderdag 17 september 2020 10:25 schreef Dejannn het volgende:

[..]

Kun je dit ook verder onderbouwen?
Lees deze hele topicserie.
Jij beweert dat er een onderdrukking is.van blanke mensen in deze door blanken gedomineerde samenleving
Als voorbeeld kom je met een haatzaaier als Wilders als slachtoffer.
Dat schiet niet op zo.... discriminatie legitimeren en maar roddelen.
In andere landen leidt dat tot geweld. De moordpartijen zijn al genoemd in deze topicserie.
De bestrijding daarvan ligt in een mentaliteitsverandering van de gewone boze burgers
Die moeten gematigder en genuanceerder worden
pi_195106382
quote:
0s.gif Op donderdag 17 september 2020 10:35 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Lees deze hele topicserie.
Jij beweert dat er een onderdrukking is.van blanke mensen in deze door blanken gedomineerde samenleving
Als voorbeeld kom je met een haatzaaier als Wilders als slachtoffer.
Dat schiet niet op zo.... discriminatie legitimeren en maar roddelen.
In andere landen leidt dat tot geweld. De moordpartijen zijn al genoemd in deze topicserie.
De bestrijding daarvan ligt in een mentaliteitsverandering van de gewone boze burgers
Die moeten gematigder en genuanceerder worden
Ik heb letterlijk nergens aangegeven dat witte mensen onderdrukt zouden worden. Dat is namelijk ook helemaal niet het geval. Wél geef ik aan dat ik vind dat er met betrekking tot de zaak van Akwasi en die van Wilders met twee maten wordt gemeten. Dat jij hier vervolgens een compleet ander verhaal van maakt en mij woorden in de mond tracht te leggen, kan ik verder niets aan doen.

Ik kan je overigens aanbevelen om niet na elke vier á vijf woorden een nieuwe zin te beginnen, dit komt nogal zwakzinnig over.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-09-2020 11:07:33 ]
pi_195134195
quote:
Lego blijft Facebook boycotten
2 uur 28 minuten geleden

Lego gebruikt zijn advertentiebudget nog altijd niet voor reclames op Facebook. Het Deense bedrijf deed verschillende sociale media deze zomer in de ban omdat te weinig werd opgetreden tegen racisme en haatdragende berichten via de platformen.
https://www.rtlnieuws.nl/(...)dvertenties-facebook
  maandag 28 september 2020 @ 10:04:01 #284
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_195299756
https://www.theguardian.c(...)e-as-far-right-rises

quote:
Over the summer, Mamadou Ba, the head of an anti-racist organisation in Lisbon, received a letter. “Our goal is to kill every foreigner and anti-fascist – and you are among our targets,” it read. A few weeks later, it was followed up with a message telling him to leave Portugal or let his family face the consequences. That message was accompanied by a bullet casing.

Ba’s experience is one of a growing number of racist incidents perpetrated across Portugal that have led the European Network Against Racism (ENAR) to call for “an urgent institutional response”.

In January this year, a black woman and her daughter were assaulted because they didn’t have a bus ticket. In February, two Brazilian women were attacked by the police outside a Cape-Verdean club, and in the same month, the Porto football player Moussa Marega, born in Mali, abandoned a game after fans shouted racial slurs.

The worst attack took place on a Saturday afternoon in July, when a black actor, Bruno Candé, was murdered after a man shot him six times in the back with a rifle in what ENAR has described as “an explicitly racially motivated crime”.

“In recent months, there has been a very concerning rise in far-right racist attacks in Portugal, confirming that the hate messages are fuelling more aggressive tactics that target human rights defenders from racial minorities,” the organisation said.
In Portugal neemt de activiteit van extreem-rechtse groepen ook toe.
pi_195333532
quote:
Oost-Duitse deelstaten gaan nauwer samenwerken tegen extreemrechts

Kort nieuws - 29 september 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Oost-Duitse deelstaten gaan nauwer samenwerken in de strijd tegen rechts-extremisme. Dat maakten de deelstaatministers van Binnenlandse Zaken van Saksen, Saksen-Anhalt, Thüringen, Brandenburg en de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken van Berlijn bekend na een ontmoeting in Leipzig.
De deelstaten willen de aankoop en huur van vastgoed door rechts-extremistische personen en groeperingen tegengaan. "Waar vastgoed door rechts-extreem kan worden uitgebaat, verstevigen zich de structuren en ontstaan er netwerken", aldus de Thüringse deelstaatminister Maier van Binnenlandse Zaken. Vooral in Oost-Duitsland proberen rechts-extremisten voet aan de grond te krijgen. De deelstaten willen met een collectief waarschuwingssysteem de verspreiding van rechts-extremistische groepen tegen gaan.

Rechts-extremistische ideeën zijn in het Oosten wijder verspreid dan in de West-Duitse deelstaten, zei Marco Wanderwitz, de Ostbeauftragte, de adviseur van de bondsregering voor Oost-Duitsland, eerder deze maand. Hij presenteerde het jaarlijkse bericht over de stand van de Duitse eenheid kort voor de viering van 30 jaar eenheid, op 3 oktober. Rechts-extremisme bedreigt de democratie op een agressieve manier, liet hij weten. "Dat is een zeer grote uitdaging, omdat hier 30 jaar na de eenwording nieuwe en oude deelstaten flink uit elkaar liggen. Het wordt eerder erger dan beter." Lees meer bij Tagesschau
https://duitslandinstituu(...)-tegen-extreemrechts
  woensdag 30 september 2020 @ 08:53:19 #286
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_195338234
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 23:04 schreef Bluesdude het volgende:
De voedingsbodem voor het extreemrechts geweld in diverse landen is het discriminerend geleuter van gewone burgers
Zie nu de agressie richting Akwasie en Clarice Gargard. Dat is die voedingsbodem. En die moet ter diskussie staan. Wat ook volop gedaan wordt
De voedingsbodem voor rechtse identiteitspolitiek is linkse identiteitspolitiek en andersom. Beide zijden zijn even onverzoenlijk, daardoor even gevaarlijk. Beide nemen een sterke vlucht op het moment. De agressie die Akwasie en Gargard oogsten is een reactie op hun eigen (verbale) agressie. Als je denkt dat je op basis van louter emotionele argumenten een complete samenleving zonder consequenties inherent racist kunt noemen omdat ze blank zijn, dan kun je daar weerstand verwachten. Kritische weerstand, maar ook radicale weerstand.

En voor de goede orde: dat werkt andersom ook zo. Je kunt ook niet de aanhangers van een religie allemaal terrorist noemen, of alle Marokkanen crimineel, zonder dat dit een tegenreactie oproept.

We zijn met elkaar gewoon niet zo lekker bezig. Het wordt tijd dat we het argumenteren op basis van gevoelens los laten en weer terugkeren naar de ratio. Dat wordt nog lastig, omdat een deel van de 'strijdende' partijen ratio afdoet als een "blanke/patriarchale constructie".
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  woensdag 30 september 2020 @ 09:29:15 #287
267352 Belabor
Why stay? Explore!
pi_195338710
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2020 08:53 schreef AgLarrr het volgende:

[..]
We zijn met elkaar gewoon niet zo lekker bezig. Het wordt tijd dat we het argumenteren op basis van gevoelens los laten en weer terugkeren naar de ratio. Dat wordt nog lastig, omdat een deel van de 'strijdende' partijen ratio afdoet als een "blanke/patriarchale constructie".
Het onderliggende probleem hiervan is helaas zo groot geworden in de laatste jaren, dat ik alleen maar een heel groot conflict als uitweg zie. Dat conflict zit best nog wel aan de horizon en ik wil ook niet voorsorteren op uitkomsten als een nieuwe wereldoorlog of iets dergelijks, daar waag ik me niet aan.

Maar die verzuiling die we zogenaamd achter ons gelaten hebben in de 20e eeuw steekt nu heel hard de kop weer op, met sociale media als sterkste drijfveer.

De discussie over normen en waarden, politiek en (on)recht is veel te anoniem en afstandelijk verworden. We praten niet met elkaar online, we praten vooral tegen elkaar.

En dat is een symptoom dat ik niet zie verdwijnen in de komende jaren. Sterker nog, ik denk dat de verharding alleen maar zal toenemen.

Ratio word gezien als zwakte. Expertise is slechts een mening tussen alle andere meningen geworden. Daar komt nog bij dat veel mensen zichzelf te goed vinden om zich in dit soort discussies te mengen en waarheid van fictie te scheiden.

We zijn meer met elkaar verbonden dan ooit als mensen. Maar in plaats van meer wederzijds begrip, lijkt dat juist het tegenovergestelde als gevolg te hebben.

Ik vind dat persoonlijk behoorlijk beangstigend. Daarnaast had ik in al mijn naīviteit wat een hogere pet op van de mens en ben ik teleurgesteld dat we het met zijn allen gewoon maar laten gebeuren waar we bij staan.

[ Bericht 0% gewijzigd door Belabor op 30-09-2020 09:37:00 ]
pi_195338838
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 11:45 schreef Selqae het volgende:

[..]

Als moord bewezen wordt mag ie wmb levenslang achter de tralies, maar ga vooral sneu door met gillen en me woorden in de mond proberen te leggen.
Als je een geweer hebt en op een confrontatie uit gaat, dan heb je zelf de situatie gecreeerd waarin je misschien mensen zal moeten doden. Want loop je met een halfautomatisch wapen rond, dan zal iedereen zich de tyfus schrikken en proberen je dood te schieten voordat jij een ander doodschiet. En dan zul je zelf als eerste moeten schieten om je leven te redden.

Het is niet zo dat hij zijn bezittingen aan het beschermen was. Dus hij had geen enkele reden om daar met een wapen te lopen.

Dus geen moord, maar doodslag met voorbedachte rade. En dat is maar weinig minder dan moord. Dus zelfs als moord niet bewezen kan worden, dan behoort hij toch nog een leven lang achter de tralies.
pi_195338869
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2020 11:57 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Mischien begint het probleem bij het feit dat hij daar staat met een wapen, wat in zijn geval een misdrijf is, terwijl hij daar niet woont,sterker nog, hij woont in een andere Staat.
En het tweede belangrijke ding is dat de politie hem heeft gelaten, en hem zelfs impliciet hun goedkeuring hebben gegeven.

Wat voor politie is dat?
pi_195338896
quote:
7s.gif Op donderdag 17 september 2020 11:05 schreef Dejannn het volgende:

[..]

Ik heb letterlijk nergens aangegeven dat witte mensen onderdrukt zouden worden. Dat is namelijk ook helemaal niet het geval.
Even sec, hé... Er worden miljoenen witte mensen onderdrukt.
pi_195340084
quote:
1s.gif Op woensdag 30 september 2020 09:29 schreef Belabor het volgende:

[..]

Het onderliggende probleem hiervan is helaas zo groot geworden in de laatste jaren, dat ik alleen maar een heel groot conflict als uitweg zie.
Hoe omschrijf jij 'het onderliggend probleem' ?
Als in mensen met een duidelijke migratie-achtergrond en zij met minder duidelijke migratieachtergrond ( cq allochtoon versus autochtoon, buitenlander versus nederlander ) krijgen steeds meer ruzie volgens deze groepslijnen ?
Als je het zo ziet...... kijk dan ook waar leden van die groepen wel goed samenleven en samenwerken.
Er komt geen groot conflict
Vele verbale conflicten ,,, dat wel. Dat hoort bij een democratie.
En idd hitserigheid, roddel, openlijk "die anderen" verwijten, kan overslaan in bubbelvorming waar 'die anderen; steeds meer als boosaardige vijand word gezien en vandaar uit extremistisch geweld van enkelen.
  woensdag 30 september 2020 @ 11:22:34 #292
267352 Belabor
Why stay? Explore!
pi_195340428
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2020 11:01 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Hoe omschrijf jij 'het onderliggend probleem' ?
Als in mensen met een duidelijke migratie-achtergrond en zij met minder duidelijke migratieachtergrond ( cq allochtoon versus autochtoon, buitenlander versus nederlander ) krijgen steeds meer ruzie volgens deze groepslijnen ?
Als je het zo ziet...... kijk dan ook waar leden van die groepen wel goed samenleven en samenwerken.
Er komt geen groot conflict
Vele verbale conflicten ,,, dat wel. Dat hoort bij een democratie.
En idd hitserigheid, roddel, openlijk "die anderen" verwijten, kan overslaan in bubbelvorming waar 'die anderen; steeds meer als boosaardige vijand word gezien en vandaar uit extremistisch geweld van enkelen.
Nee, het heeft bar weinig met sociale achtergrond te maken, in mijn optiek. Daar zit het conflict hem ook niet. Verschillen tussen groepen waren er altijd al en zullen er altijd blijven, dat is niet veranderd.

Het gaat meer om het vervagen van de grens tussen objectiviteit en subjectiviteit. Extremisme wordt steeds meer getolereerd in het publieke debat, met sociale media als sterke katalysator.

Een expert, die jarenlange ervaring heeft, kan niet zomaar meer een beroep doen op zijn expertise zonder meteen het label te krijgen dat hij een "linkse opleiding" heeft gedaan of een "vader met extreem-rechtse gedachtes" had.

De in-group waar je bij hoort telt tegenwoordig steeds zwaarder dan de inhoud van wat je verkondigt. Daar ligt mijn grote angst, want dat betekend dat we niet meer naar elkaar luisteren.

Dat zit zo veel lagen dieper dan het verschil in sociale of etnische achtergrond dat je noemt. Het is een veel breder gedragen beperking die we hebben ontwikkeld, ongeacht je opvoeding of sociale status.
  Moderator woensdag 30 september 2020 @ 11:47:52 #293
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195340988
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2020 09:39 schreef RetepV het volgende:

[..]

En het tweede belangrijke ding is dat de politie hem heeft gelaten, en hem zelfs impliciet hun goedkeuring hebben gegeven.

Wat voor politie is dat?
Eentje die faalt.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195341071
quote:
1s.gif Op woensdag 30 september 2020 11:22 schreef Belabor het volgende:
Het gaat meer om het vervagen van de grens tussen objectiviteit en subjectiviteit. Extremisme wordt steeds meer getolereerd in het publieke debat, met sociale media als sterke katalysator.

(...)

Dat zit zo veel lagen dieper dan het verschil in sociale of etnische achtergrond dat je noemt. Het is een veel breder gedragen beperking die we hebben ontwikkeld, ongeacht je opvoeding of sociale status.
Hoe je die tegenstelling ook omschrijft ..... ik voorzie geen groot conflict

Internet is een katalysator in van alles Dat heeft zijn voordelen en nadelen.
Het nadeel is dat opgefokte lieden elkaar gaan opfokken. Niet meer in fysieke vergaderingen face-to-face, ol'skool, maar virtueel.
Het voordeel is dat diverse meningen die botsen, leiden tot meer onderzoek, meer overdenken, meer informatie, nieuwe inzichten.
  Moderator woensdag 30 september 2020 @ 11:52:37 #295
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195341103
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2020 11:51 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Hoe je die tegenstelling ook omschrijft ..... ik voorzie geen groot conflict

Internet is een katalysator in van alles Dat heeft zijn voordelen en nadelen.
Het nadeel is dat opgefokte lieden elkaar gaan opfokken. Niet meer in fysieke vergaderingen face-to-face, ol'skool, maar virtueel.
Het voordeel is dat diverse meningen die botsen leiden tot meer onderzoek, meer overdenken, meer informatie, nieuwe inzichten
Dat laatste vind ik erg optimistisch gedacht. Ik hoop het maar dat is iig niet de ontwikkelingen die we nu zien.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195341176
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2020 11:52 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Dat laatste vind ik erg optimistisch gedacht. Ik hoop het maar dat is iig niet de ontwikkelingen die we nu zien.
Het is een feit dat internet stimulerend werkt op de informatievoorziening, dus de meningsvorming.
Heel direct waar te nemen, alhier : Het botsen van meningen is de core-business van FOK! En vaak komen er linkjes naar meer informatie in die botsingen, mensen gaan denken, komen tot nieuwe inzichten.
Dat is een voordeel.
Een nadeel is teveel geleuter, met foute informatie
  Moderator woensdag 30 september 2020 @ 11:59:27 #297
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195341241
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2020 11:56 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Het is een feit dat internet stimulerend werkt op de informatievoorziening, dus de meningsvorming.
Heel direct waar te nemen, alhier : Het botsen van meningen is de core-business van FOK! En vaak komen er linkjes naar meer informatie in die botsingen, mensen gaan denken, komen tot nieuwe inzichten.
Dat is een voordeel.
Mits men die links volgt en mits men bereid is om uit zijn/haar bubble te komen en mits men bereid is zich te laten overtuigen wat al een open houding vereist. Niet iets wat ik dagelijks zie hier, om eerlijk te zijn.

Ik zie liever een wereld zoals jij die schetst, hoor, geloof mij maar in de huidige situatie zie ik dit niet.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  woensdag 30 september 2020 @ 12:08:13 #298
267352 Belabor
Why stay? Explore!
pi_195341454
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2020 11:56 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Het is een feit dat internet stimulerend werkt op de informatievoorziening, dus de meningsvorming.
Heel direct waar te nemen, alhier : Het botsen van meningen is de core-business van FOK! En vaak komen er linkjes naar meer informatie in die botsingen, mensen gaan denken, komen tot nieuwe inzichten.
Dat is een voordeel.
Een nadeel is teveel geleuter, met foute informatie
Je omschrijft dus precies wat ik zeg door Fok! als voorbeeld te nemen.

Hier praten ook groepen tegen elkaar, niet met elkaar. De boodschapper word vaker persoonlijk aangevallen dan de boodschap.

Fok! illustreert mijn punt dan ook perfect. Een forum als deze bestaat hoe langer hoe meer uit twee kampen die elkaar ingegraven hebben met een redelijk objectieve minderheid die nog zo vaak interessante onderzoeken, weetjes en betogen kan schrijven, maar daar gaat de discussie nooit over.

Een AMV bijvoorbeeld heeft zo veel delen niet omdat er nou zo veel discussie over inhoud is, maar juist door de constante herhaling van talking points en persoonlijke aanvallen.

Dat is het probleem. Waar is die common ground? Die is er steeds minder en dat zie je niet alleen hier, maar ook op alle sociale media.
  woensdag 30 september 2020 @ 12:11:20 #299
267352 Belabor
Why stay? Explore!
pi_195341531
Dubbel
pi_195341711
quote:
1s.gif Op woensdag 30 september 2020 12:08 schreef Belabor het volgende:

Je omschrijft dus precies wat ik zeg door Fok! als voorbeeld te nemen..
Ik benoem een voordeel van het internet mn Fok !
Maar ik heb ook het nadeel aangewezen.
Veel geleuter op FOK! met veel foute informatie. Geleuter wat kan uitgroeien tot hitserigheid... bashen, ongenuanceerde oordelen...
In AMV wordt er veel gebasht, idd ook teveel verbale matpartijen. Ik doe soms mee, maar teveel de persoon zelf meppen is destructief voor de meningsvorming.

Ik kan niet veel met de omschrijving objectiviteit versus subjectiviteit. of emotie versus ratio.
Wat eerder objectiviteit werd genoemd, spits ik toe tot dit:
Breng nieuwe informatie in met bronvermeldingen, blijf gericht op de inhoud met inhoudelijke argumenten.
En dat is altijd subjectief. Geef niks, als het maar redelijk en rationeel onderbouwd, overdacht en geformuleerd is.
  Moderator woensdag 30 september 2020 @ 12:25:03 #301
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195341782
quote:
1s.gif Op woensdag 30 september 2020 12:08 schreef Belabor het volgende:

[..]

Je omschrijft dus precies wat ik zeg door Fok! als voorbeeld te nemen.

Hier praten ook groepen tegen elkaar, niet met elkaar. De boodschapper word vaker persoonlijk aangevallen dan de boodschap.

Fok! illustreert mijn punt dan ook perfect. Een forum als deze bestaat hoe langer hoe meer uit twee kampen die elkaar ingegraven hebben met een redelijk objectieve minderheid die nog zo vaak interessante onderzoeken, weetjes en betogen kan schrijven, maar daar gaat de discussie nooit over.

Een AMV bijvoorbeeld heeft zo veel delen niet omdat er nou zo veel discussie over inhoud is, maar juist door de constante herhaling van talking points en persoonlijke aanvallen.

Dat is het probleem. Waar is die common ground? Die is er steeds minder en dat zie je niet alleen hier, maar ook op alle sociale media.
Ik ben het, helaas moet ik zeggen, met je eens.

Ik zie ook dat het langzaam veranderd is, 20 jaar geleden was het veel minder hier op FOK! en werd er wel degelijk meer naar elkaar geluisterd. Het was niet perfect, hou mij ten goede, maar de discours glijd steeds verder af.

Ik wil social media daarvan niet de schuld geven, overigens, volgens mij is dat slechts een symptoom van het onderliggende probleem.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')