abonnement Unibet Coolblue
pi_191805154
quote:
1s.gif Op woensdag 26 februari 2020 19:30 schreef opgebaarde het volgende:
Natuurlijk is de beste maatregel iedereen in zijn of haar huis opsluiten en over een maand kijken wie er nog leeft.

Maar in een land als Hongkong waar pas echt veel mensen op een klein stukje grobd wonen en waar niemand een auto heeft en alleen via het openbaar vervoer reist, daar zie je toch geen cijfers die de ridicule conclusies van TS bevestigen.
In HongKong dragen ze in tegenstelling tot hier allemaal mondkapjes op straat. Die mondkapje verminderen wel degelijk de besmetting bij hoesten en niezen. Hier hoesten en niezen mensen op straat gewoon in jouw gezicht, vaak zonder hun hand voor de mond te houden. Die smeerlappen.

Mijn conclusie is dan ook dat over een paar maanden er geen 18 maar 18.000 mensen of meer besmet zullen zijn in ons land.
"Leuker kunnen wij het niet maken , ingewikkelder wel." Lang leve de Belastingdienst!
  dinsdag 3 maart 2020 @ 01:40:59 #27
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_191805743
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 00:18 schreef paulgo het volgende:

In HongKong dragen ze in tegenstelling tot hier allemaal mondkapjes op straat. Die mondkapje verminderen wel degelijk de besmetting bij hoesten en niezen.
Denk ook dat dit het is. 100% vd mensen loopt dat met mondkapjes. Als ze hoesten dan belanden de vochtdeeltjes met virussen in het masker ipv in de lucht. Die cultuur van netjes mondkapjes opdoen hebben ze al sinds de 2003 epidemie. Hier in NL zijn we dat mondkapjes opdoen niet gewend en ondertussen is dat spul zo schaars en duur geworden dat we het deze pandemie ook niet meer massaal bij iedereen erin krijgen.
pi_191930123
Is deze al gepost:

Thuiswerken leidt in Brabant hopelijk tot half lege treinen

Lees en huiver:

https://www.scmp.com/news(...)fe-distance-and-stay

"he coronavirus that causes Covid-19 can linger in the air for at least 30 minutes and travel up to 4.5 metres – further than the “safe distance” advised by health authorities around the world, according to a study by a team of Chinese government epidemiologists."

several passengers became infected during the four-hour bus journey.

[ Bericht 1% gewijzigd door DeOlifantvis op 09-03-2020 21:29:35 (4 uur durende rit toegevoegd) ]
pi_191989622
Je kunt toch op je vingers natellen dat openbaar vervoer niet veilig is?

• Een treincoupé in de spits is een bijeenkomst van meer dan 100 mensen. Past dus nu al niet meer binnen de voorschriften.
• Het eerste dat ze deden bij veeziektes was het aanpakken van het vervoer van die beesten. Tot en met preventief ruimen aan toe. Maar aan veevervoer zitten veel meer restricties dan aan het personenvervoer per trein, dus wat maakt dat laatste wel veilig?
• Kijk op de kaart hoe Corona zich verspreid en je ziet de twee Brabantse intercitylijnen eruit springen: Den Haag - Eindhoven en Utrecht - Maastricht. Vanaf de carnaval is het in die lijnen sowieso één en al gehoest door types die voor de uitbraak van Corona al niet hun hand voor de mond hielden, laat staan dat ze nu in hun elleboog hoesten
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')