Miwe | dinsdag 14 januari 2003 @ 20:40 |
Ik zit hier nu een haaskarbonade te eten. Errug lekker hoor ![]() En idd, ik zie/proef totaal geen verschil. Maar wat is nou het verschil tussen een haas- en ribkarbonade? | |
jaspah | dinsdag 14 januari 2003 @ 20:43 |
die ene komt uit een konijn en die andere uit een koe of iets ![]() | |
Miwe | dinsdag 14 januari 2003 @ 20:45 |
quote:Nee, want op het label staat: Haaskarbonade Varken ![]() | |
jaspah | dinsdag 14 januari 2003 @ 20:46 |
en bij die rib dan? | |
Miwe | dinsdag 14 januari 2003 @ 20:47 |
quote:Ja, die heb ik dus niet. Maar dat zal dan ook wel varken zijn, anders zou ie toch wel anders smaken ![]() | |
jaspah | dinsdag 14 januari 2003 @ 20:48 |
mischien wel uit een ander deel van het varken?! het "rib"deel en die haas komt uit het "haas"deel ofzo?! | |
firstwollie | dinsdag 14 januari 2003 @ 20:50 |
is een ander jaar ofzow ![]() | |
Haanibal | dinsdag 14 januari 2003 @ 20:52 |
verschillende delen van het beestje bijv... billen of buik... volgens mij bevat rib wat meer vet dan haaskarbos | |
Miwe | dinsdag 14 januari 2003 @ 20:57 |
quote:Nee hoor, zaten best wat vetrandjes aan ![]() ![]() Wat zou dan precies de definitie van karbonade zijn? Want er is nl. nog een soort karbo, waarvan ik de naam ff niet meer weet, maar die lijkt er helemaal niet op. | |
Blues | dinsdag 14 januari 2003 @ 23:41 |
Vlees wat je eet hoort in Lifestyle, dus hier niet. Wat niet echt wegneemt dat sommig vlees errug lekker is. | |
phileine | woensdag 15 januari 2003 @ 00:01 |
Heeft altijd te maken met de plek waar het vandaan komt. Haas is altijd het meest malse plekje van het beest (biefstuk van de haas is heel mals, haaskarbonade minste vet, malste vlees) en dus ook het duurste. Schouderkarbonade spreekt voor zich. Bij de slager hingen vroeger van die posters met beesten in stukken gedeeld en dan de namen erbij. Wie weet is er ergens op internet nog een plaatje te vinden. | |
Millitia | woensdag 15 januari 2003 @ 22:09 |
Van vetst naar minder vet. Schouder - haas. De haas van de haaskarbonade is dat kleine zachte "rondje" vlees aan je grote stuk vlees. Heb weleens in de slagerij moeten staan in mn part-time baantje in de supermarkt.. En vraag het anders aan kikkerlikker, die eet er best wel vaak een | |
Miwe | woensdag 15 januari 2003 @ 22:12 |
Keedan, weer wat geleerd ![]() |