abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 14 januari 2003 @ 20:40:59 #1
37252 Miwe
Wat mot je?
pi_7898521
Ik zit hier nu een haaskarbonade te eten. Errug lekker hoor maar eigenlijk wilde ik ribkarbo vandaag, maar die waren op bij de C1000 en die haaskarbo leek er verdacht veel op.

En idd, ik zie/proef totaal geen verschil. Maar wat is nou het verschil tussen een haas- en ribkarbonade?

pi_7898571
die ene komt uit een konijn en die andere uit een koe of iets
  dinsdag 14 januari 2003 @ 20:45:17 #3
37252 Miwe
Wat mot je?
pi_7898607
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 20:43 schreef jaspah het volgende:
die ene komt uit een konijn en die andere uit een koe of iets
Nee, want op het label staat: Haaskarbonade Varken
pi_7898625
en bij die rib dan?
  dinsdag 14 januari 2003 @ 20:47:52 #5
37252 Miwe
Wat mot je?
pi_7898665
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 20:46 schreef jaspah het volgende:
en bij die rib dan?
Ja, die heb ik dus niet. Maar dat zal dan ook wel varken zijn, anders zou ie toch wel anders smaken
pi_7898685
mischien wel uit een ander deel van het varken?! het "rib"deel
en die haas komt uit het "haas"deel ofzo?!
  dinsdag 14 januari 2003 @ 20:50:18 #7
20682 firstwollie
opblaaskrokodil
pi_7898714
is een ander jaar ofzow
Member of the Dark Projekt
Anal intruder!
pi_7898760
verschillende delen van het beestje bijv... billen of buik... volgens mij bevat rib wat meer vet dan haaskarbos
onder
  dinsdag 14 januari 2003 @ 20:57:03 #9
37252 Miwe
Wat mot je?
pi_7898853
quote:
Op dinsdag 14 januari 2003 20:52 schreef Haanibal het volgende:
verschillende delen van het beestje bijv... billen of buik... volgens mij bevat rib wat meer vet dan haaskarbos
Nee hoor, zaten best wat vetrandjes aan

Wat zou dan precies de definitie van karbonade zijn? Want er is nl. nog een soort karbo, waarvan ik de naam ff niet meer weet, maar die lijkt er helemaal niet op.
the plot thickens

pi_7902463
Vlees wat je eet hoort in Lifestyle,
dus hier niet.

Wat niet echt wegneemt dat sommig vlees errug lekker is.

pi_7902827
Heeft altijd te maken met de plek waar het vandaan komt. Haas is altijd het meest malse plekje van het beest (biefstuk van de haas is heel mals, haaskarbonade minste vet, malste vlees) en dus ook het duurste. Schouderkarbonade spreekt voor zich. Bij de slager hingen vroeger van die posters met beesten in stukken gedeeld en dan de namen erbij. Wie weet is er ergens op internet nog een plaatje te vinden.
mooi he, alles
pi_7919376
Van vetst naar minder vet. Schouder - haas.

De haas van de haaskarbonade is dat kleine zachte "rondje" vlees aan je grote stuk vlees.

Heb weleens in de slagerij moeten staan in mn part-time baantje in de supermarkt..

En vraag het anders aan kikkerlikker, die eet er best wel vaak een

I once was king of Spain, now I eat humble pie.
  woensdag 15 januari 2003 @ 22:12:37 #13
37252 Miwe
Wat mot je?
pi_7919439
Keedan, weer wat geleerd
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')