Dat piepen en kraken zal eerder aan de gehele vloerconstructie liggen zoals de balken en houten vloerdelen die daarop (gespijkerd?) zitten. Een woningbouwvereniging kan volgens mij met geen mogelijkheid die verantwoordelijkheid bij de huurder leggen.quote:Op donderdag 20 februari 2020 16:51 schreef Koewam het volgende:
Hoi, ik heb een nieuwe benedenbuurman. Vriendelijke man en ik wil hem helpen.
Als ik rondloop in mijn huis, hoort hij gekraak en gepiep in het plafond. Hij heeft mij een opname laten horen en het gaat niet in de ritme waarmee ik loop, maar meer onregelmatig.
We wonen in een rijksmonument waar de plafonds vroeger 6 meter hoog waren, en ze met hout dat hebben verdeeld in twee verdiepingen.
Ik heb een laminaatvloer, zwevend (dus geen contact met de muren), en deze ondervloeren https://www.kwantum.nl/vl(...)tboard-groen-0360073
Als ik loop, hoor ik inderdaad gekraak, maar niet het gepiep wat hij hoort. Nu hij dat heeft aangegeven hoor ik dat heel zachtjes. Echter hoor ik dat ook waar geen laminaat ligt, dus bij de voordeur en bij een deurpost in de badkamer. Mijn vermoeden is dat het dus aan de houten balkconstructie ligt.
Kan ik er iets aan doen? Ben een beetje angstig omdat de woningbouw wil komen kijken, met een sociaal beheerder, en dalijk zegt dat ik mijn vloer moet vervangen. Heb in de algemene voorwaarden van de woningbouwvereniging niet direct iets kunnen vinden over eisen aan vloeren.
Wat denken jullie? Wat is slim, wat is nuttig? Groet!
https://www.kwantum.nl/alles-over-laminaat/ondervloer Hier staat een tabel, met dat het voldoet aan de norm. Staat echter geen db vermeld. Woningbouw kan niet gaan vragen om certificaat van legger oid?quote:Op donderdag 20 februari 2020 19:21 schreef Dirk_Teur het volgende:
Volgens mij is tegenwoordig de eis om in een appartement bij een harde vloer een ondervloer te leggen met minimaal 10db demping. Die waarde kan ik via de link naar Kwantum niet terug vinden. Als ik jouw verhaal zo lees is de demping voldoende en zal de oorzaak inderdaad aan de constructie liggen.
Ik hoop dat dat tijdelijk is, of onder monumentenzorg verbouwd is, want anders mag die tussenvloer daar niet zitten en moet ie eruit.quote:Op donderdag 20 februari 2020 16:51 schreef Koewam het volgende:
We wonen in een rijksmonument waar de plafonds vroeger 6 meter hoog waren, en ze met hout dat hebben verdeeld in twee verdiepingen.
Heb je bij Kwantum geïnformeerd hoe het met het dempen van contactgeluid is gesteld bij deze vloer?quote:Op dinsdag 25 februari 2020 17:45 schreef Koewam het volgende:
het was deze vloer: https://www.kwantum.nl/vl(...)rt-antraciet-0126000
Dit voelt voor mij een beetje alsof ze hiermee een gebrek bekennen.quote:Op donderdag 27 februari 2020 17:10 schreef Koewam het volgende:
Ze zeggen: als je de vloer vervangt, bel ons dan, dan schroeven we de onderplaten vast.
Ik heb een nicht van mij gebeld die bij een corporatie dit soort zaken oplost. Ze gaat mee in jouw/jullie lijn. Het complex heeft een gebrek, en nu jagen ze mij op kosten.quote:Op donderdag 27 februari 2020 17:21 schreef Dirk_Teur het volgende:
[..]
Dit voelt voor mij een beetje alsof ze hiermee een gebrek bekennen.
Ik heb geen idee of de Huurcommisie iets met dit soort zaken kan/wil doen, maar informeren kan natuurlijk altijd.
Vloerschroeven houdt beter dan spijkers.quote:Op donderdag 27 februari 2020 18:41 schreef Koewam het volgende:
[..]
Ik ga de woningbouw toestemming geven de vloer te verwijderen, de planken vast te spijkeren en het laminaat terug te plaatsen.
Wordt vervolgd!
Yup!... dat is een mooie instinker!? Eerst afschuiven op jou vloerbedekking en als jij hem op jou kosten eruit haalt willen hun wel naar de ondervloer kijken en eventueel repareren. EN dan mag jij het weer terugleggen op je eigen kosten. Typisch! Zo zijn de meeste verhuur stichtingen etc.quote:Op donderdag 27 februari 2020 17:10 schreef Koewam het volgende:
Ze zeggen: als je de vloer vervangt, bel ons dan, dan schroeven we de onderplaten vast.
De opzichter vertrouw ik eerlijk gezegd niet, ik vond hem wel erg makkelijk.
Voordat je dat laat doen is het wel zinvol om (het liefst zwart op wit) vast te stellen dat het probleem inderdaad in de vloerconstructie zelf zit en dus niet in jouw laminaatvloer. Dit is om achteraf te kunnen bewijzen dat het probleem niet door jou is ontstaan. Indien het kraken door jouw laminaat komt zal het ook overal evenveel moeten kraken. Zit het probleem in de vloer(planken) zelf dan zal elke plek weer anders kraken.quote:Op donderdag 27 februari 2020 18:41 schreef Koewam het volgende:
[..]
Ik ga de woningbouw toestemming geven de vloer te verwijderen, de planken vast te spijkeren en het laminaat terug te plaatsen.
In theorie kan het natuurlijk. In de praktijk denk ik dat je bij het uit elkaar halen snel de mes en groef beschadigt, waardoor het net niet meer lekker in elkaar klikt. Zeker bij Kwantum-kwaliteit.quote:Op dinsdag 21 april 2020 13:36 schreef Koewam het volgende:
Na veel gezeik gaan ze mijn spullen verhuizen, de vloer verwijderen terugplaatsen. Zogenaamd met de grootste zorgvuldigheid, een aannemersbedrijf gaat dat doen. Ik blijf wel aansprakelijk voor eventuele schade aan mijn vloer. Hoe haalbaar is het om laminaat netjes terug te leggen?
Klinkt als prima geregeld! En de buren zijn ook tevreden nu?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 09:26 schreef Koewam het volgende:
We hebben het uitonderhandeld.
Zij verwijderden de vloer, verhuisden mijn spullen, verhielpen de gebreken in de constructie en plaatsen de vloer (met nieuwe ondervloer) terug. Ik kocht in ruil een 19db ondervloer (¤130).
De vloer is bijzonder netjes teruggeplaatst! Ben er blij mee. Ze vonden de vloer van prima kwaliteit (goedkoopste kwantum vloer). Ze zijn er in totaal 7u bezig geweest incl pauzes.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |